SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä slater, 23/11/15.

  1. Mikko97

    Mikko97 Member

    Onko reittejä ajettu vielä yhtään
     
  2. Marne79

    Marne79 Lynx Rave 850 RE

    Huomenna lähen aamusta kokeilemaan reitille. Ei oo varmaan vielä hirveesti liikettä muuten ollu.
     
  3. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Toissapäivänä pikkupätkän kokeilin, niin oli höttöä ,että kivet kolisi ohjureissa ja routaa ei missään. Kymmenen senttiä vielä ni sitten. Eiköstä huomenna pitäisi tulla lisää?
     
  4. Marne79

    Marne79 Lynx Rave 850 RE

    Ens yönähän tuota näyttäis forecan mukaan sen kymmenisen senttiä tulevan. Melekosta koluutustahan se varmasti on, mut eipästä malta olla ajamattakaan :D
     
    vinotintto tykkää tästä.
  5. jakey

    jakey Lynx enduro

    mikäs lumitilanne? pääseekö reitille?
     
  6. Marne79

    Marne79 Lynx Rave 850 RE

    Pystyy varovasti ajelemaan reitillä, jäille ei vielä asiaa. Eilen ajettiin ämmänsaari-ukkohalla, ihan hyvin oli lunta.
     
  7. Mikko97

    Mikko97 Member

    Eiköhän sitä viikonpäästä pääse jo reitille?:) Sillon olis tarkotus tulla sinne päin!
     
    Marne79 tykkää tästä.
  8. Marne79

    Marne79 Lynx Rave 850 RE

    Näyttäähän tuo foreca lupailevan lunta tulevalle viikolle. Pitää aamulla käydä pikkumutka länsipuolen reittiä tutkailemassa. :)
     
    Mikko97 tykkää tästä.
  9. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    300km tuossa lämmitellessä, mutta aamulla oi tarkoitus käydä Metsäbaarissa, tuli vähän myöhään, mutta mukaan kaikki, Jalonniemestä lähen.
     
    Mikko97 tykkää tästä.
  10. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Joko te hurjat jäitä pitkin ajatte?
     
  11. Jii.Pee

    Jii.Pee Kelkaton.

    Varmaan hyvät jäät kun ei vielä yhtään pakkasjaksoa ole ollut. Pudasjärvellä pilkkimiesten mukaan noin 10cm jäätä, eli suurinpiirtein saman verran kuin oli jo kk sitten.
     
  12. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Siellä on neljän Ilveksen jäljet, Ämmästä Piispajärven kaupalle. Lunta aika mukavasti, mutta kaiki ojat vesillä, että mukavia yllätyksiä. Ei reissua ettikö jotain remonttia, paluumatkalla kun ei niistä ojista paljo välittänyt, kaasulla läpi, romisi muutamalla suopätkälä ojan ylityksessä telastosta lenti tukipyörä pois ja kiannalla meni vielä hihna. Seittemän kuukauden sairasloman jälkeen käsi toimii aika hyvin, vaikka on ruman näköinen.
    Kesän kuntoilut on osuneet kohalleen , ei tällaiset parin sadan kilometrin lenkki paljon puserossa paina.
     
    Marne79 tykkää tästä.
  13. Marne79

    Marne79 Lynx Rave 850 RE

    Kävi siellä yks ilves selälläänki ja onneksi se hihna pamahti rannassa...
     
  14. Mikko97

    Mikko97 Member

    Tuli ajettua hyrynsalmen asemalta ämmänsaareen, kivet kolisee ja muutama pahempi oja muuten ihan ok.:D Mihinkäs päin kannattaa huomenna lähteä?:rolleyes:
     
  15. Janka77

    Janka77 Ski-doo Iron Dog 600R 2019

    Kelkkapoolin kokous 14.12.2017 klo 18.00 Jalonhelmessä. Kaikki joukolla mukaan.
     
    Snowmare tykkää tästä.
  16. slater

    slater pimpattu nytro

    Pysykää pois jäältä. Sitä ei ole. Jos ette ole varmoja mihin ootte ajelemassa pysykää kantavalla maalla. Varsinkin ulkomaalaiset kulukijat. Hirveää katella kun ajetaan tb.lle tankille kiantaa pitkin. Taas herää kysymys jotta olisiko aihetta joku reitti kulukea maita pitkin esim raatteenporttiin. Haaponivan kämpälle menee merkitty reitti. Siitä olisi mahdollista jatkaa latua.
     
    mikkohen ja Hemikoo tykkäävät tästä.
  17. veltsu73

    veltsu73 650 matryx 137 2021

    Totta puhut
    Siinä jos useampi kelkka selällä pysähtyy arpomaan minne mennään ..saattaa olla kylmä kylpy..ja lappuvarpaassa
     
  18. K.H

    K.H Lynx xtrim re 850 - 20

    Ukkohallassa tuli pyörähettyä mutka. Sehän reitti oli mukavasti kovonu kahen viikon takasen reissun jälkeen. Suot kovia ja ojat pääosin jäässä. Muutama sula oja mutta ei pahoja. Lunta kans oli jo ihan kohtuudella.

    Mutta mutta pistää vaan vähän ihmetyttämään joittenkin jären käyttö tai oikeastaan sen käyttämättömyys... Sillä välin oli käyty mutka ajamassa tuossa emäjoki varressa ja kaikki tiet polettu ja ne missä menee talvella suksilatu ja vieressä kuitenki kulkee merkattu kelkkaura! Hyvin oli pystytty raapasemaan sieltä täältä harjanteen päälle mutta ei sitä reittiä ajamaan. Eikait nuo nykykelkat oo nii huonoja ajaa että ei pysty reitillä menemään jos siellä joku kolo on ku eihän tällä lumella vielä patteja voi olla. Noo jokainen tietenki tyylillään, mutta ku me kelkkailijat ei olla kaiken kansan keskuudessa nii suosiossa niin eikait sitä mainetta tahallaan kannattasi enempää pilata.
     
    tegu, Marne79, Hemikoo ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
  19. Koivunoksa

    Koivunoksa "Harhaan Johtaja"


    En nyt haluaisi yleistää. Mutta muutamana edellisenä talvena tätä samaa hommaa seuranneena olen pannut merkille että kyseessä on aina samankaltaiset kuskit... "Torin kovimmat freeride kuskit" Kyseessä tosiaan ikäpolven kuskit jotka normaalisti vain hengailee torilla. Ajokkina on yleensä isän ostama kohtuu tuore freeride kelkka ja kun ei ole omia maita niin ajellaan sitten missä sattuu. Kyllä minä sen myönnän että itsekkin youtubesta "burant:ia" ja kumppaneita seuranneena olen saanut umpisen ajon kärpäsen puraisun mutta allekirjoittanut ajaa siellä missä siihen on lupa. Ja epä tälle ongelmalle juuri mitään voi tehdä. Kun nämä kyseiset kuskit ei juurikaan näitä foorumeita lue ja vaikka lukisikkin niin omaatuntoa ei ala soimata. Toivotaan että ne "isät" lukee ja alkavat vähän kysellä ja katella missä ja miten ne "rakkaat meidän pojat ajaa" Viittaan vain tässäkin esimerkki tapauksiin, että kun on mennyt sitten jälkeenpäin näitä "isiä" jututtamaan niin vastaukseksi olen saanut vanhan kliseen. " Ei ne meidän poijat, oisko naapurin kakarat ollu asialla"
     
    lucas07 tykkää tästä.
  20. K.H

    K.H Lynx xtrim re 850 - 20

    Tuo on totta että ei sitä siellä täällä kurvailua pois saa kitkettyä. Ja myönnän sen itekki että onhan se freeride ajaminen mukavaa hommaa.. Pitäsi vaan osata porukalla ne ajopaikat vähä paremmin osata katella ettei ihan tuossa "kylän kulmalla" ajeltasi varsinki missä menee suksilatu vieressä. Ne hiihtäjät saattaa siitä mielensäpahoittaa ku keväällä aurinko kelillä näkyy niin nyrpeitä naamoja jo reitillä ajaessa ku häirihtee vissiin kelkkojen nauvunta reitillä heidän hiihtolenkkejä.

    Paljakassa on tosissaan herätty tuohon freeride hommaan ja touhuttu sinne ajopaikka. Ja on tosi hyvä alue jyrkkää rinnettä ja ei niin jyrkkää ja kohtuu tiheää välillä että ei oo pelkkää alhaalta kaasu selälleen ja ylös vaan teknistä paikkaa. Viime talvena tuli käytyä siellä ja tänä talvena kans ihan varmasti useamman kerran.
     

Suosittele tätä sivua