SUOMUSSALMEN MAANMAINIOT URAT

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä slater, 23/11/15.

  1. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Eipä näkynyt reitillä eikä reitin ulkopuolella ajajia, kun kolmen Ilveksen voimin punnerrettin Hossan lenkki,länsipuolta mentiin itäpuolta palattiin. Lunta vaihtelevasti, eniten Raatteenportista ylöspäin.
     
  2. MiKaKi

    MiKaKi #possujuna

    Piispajärven rannalta mökki vuokrattu vuoden vaihteeksi.... miltä näyttää siitä ylöspäin eli hossaan ja Kuusamoon päin reitti onko kukaan ajellu?
     
  3. Koivunoksa

    Koivunoksa "Harhaan Johtaja"

    Muistakee tämä
     
    Marne79 tykkää tästä.
  4. Hegetti

    Hegetti Active Member

    Lunta ainakin alkaa olla riittävästi ja sitä on noin puolmetriä. Lana ei vielä ole käynyt. Kelkoilla on kyllä jo ainakin Hossaan asti jälki ajettu
     
  5. Koivunoksa

    Koivunoksa "Harhaan Johtaja"

    Kokous takana. Osallistujia kiitettävästi mukana. Metsähallitukselta tullut joitakin rumpuja syksyn aikana pahimpiin ojiin mutta lisääkin saisi tulla. Asennuksesta taisi vastata tälläkin kertaa Boolin koko "kaksi kätinen, (tai 1,5 kätinen) talkoo porukka" Eli lisää henkeä kaivattaisiin talkoisiin. Eipä sillä, ei allekirjoittanutkaan ole kopeutunut kun kerran suunnilleen kahtomaan ku boolin talkooväki teki uuden reitin haverisen taakse. (mihin jäi kyllä yksi laaja kivi vähän pintaan. koitetaan saada keväällä pois)

    Mutta alkavasta talvesta, tai lähinnä lanausvarojen keruusta. Eli tänäkin talvena tulee tuki/kannatus tarrat myyntiin. (kartojakin on vielä jäljellä) Tarra kustantaa 40€ ja se menee lyhentämättömänä kelkka boolille josta sillä maksellaan reittien kunnossa pitoa. Tarroja saa ostaa vaikka kaksikin jos haluaa sponsoroida paikallista, huhujen mukaan lanauksen kustannukset nousussa joten jos rahavirrat ei lisäänny. niin toden näkoisesti lanauskerrat vähenee. Tarrat tulee myyntiin lähiviikkoina aikalailla samoihin paikkoihin kuten ennenkin.

    - Jalonhelmi (St1 kylmäaseman yhteydessä)
    - Teboil Turjanhovi
    - Tasalan Kuukkeli
    - Yläkainuun Kone ja Varaosa
    - Hotelli Kiannon-Kuohut

    Seuraavan kokouksen ajankohta ja järjestämispaikka lyötiin jo nyt lukkoon.
    Kokous pidetään:

    17,maaliskuuta 2018. klo 12:00 Kiannan Kelkka- ja Kalaetappi Kiannanniemellä Veikka Juntusen tiloissa. https://kiannankelkkajakalaetappi.com/

    Paikalle saa ja toivotaan tultavan kelkoilla. Paikan pitäjä antaa kuivaushuoneen tilat kelkoilla tulevien käyttöön kokouksen ajaksi joten vaatteet kyllä saadaan kuivaksi.
     
  6. MiKaKi

    MiKaKi #possujuna

    Onko matkalla mitää niin sanottuja yllätti paikkoja? Yksin liikenteessä niin ei huvita lähtee rämpimään. Jonkun suo ojan kanssa
     
  7. Hegetti

    Hegetti Active Member

    En itse ole vielä tälle kautta ajanut tuota väliä kun muutaman kilometrin. Ojat on sulia mutta kyllä nuista muutamasta ihan helposti on yli mennyt. Rumpuja ovat laittaneet pahimpiin paikkoihin. Jos lana kerkeää käydä ennen tuloasi niin kaikki ojat on varmasti ylitettäviä!
    Mutta kertoilkoon tarkemmin tämän hetkisen tilanteen ne jotka on jo ajaneet tuon välin kokonaan..!!
     
  8. phepe

    phepe Active Member

    Onko suomussalmen miehillä tietoa tuosta kylmäluoma-hossa välistä. Siihenhän tuli se kansallispuisto osittain reitin kohdalle. Saako sitä vanhaa uraa työntää menemään vanhaan malliin vaikka onkin puiston puolella?
     
  9. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Reitit on entisellään, eikun ajamaan.
     
    Arwid Käkivaara tykkää tästä.
  10. MiKaKi

    MiKaKi #possujuna

    Onkos lana liikkunut?
     
  11. slater

    slater pimpattu nytro

    Varokaa olemattomia jäitä. Joka rapakossa heikot tai jäätä ei ole ollenkaan. Ajan kysymys millon joku ajaa väärällä puolen jäätä. Tampattu reittejä ei ole. Kiannalle ei ole asiaa jos ei aivan satavarmasti tiedä missä liikkuu.
     
  12. MiKaKi

    MiKaKi #possujuna

    Onko kellään tietoa piispajärven jää tilanteesta kestääkö tankkaus paikalta ajella reitille?
     
  13. Hegetti

    Hegetti Active Member

    Nyt on leveäksi polettu jälki reitiltä Vellijärveä pitkin Piispajärven kaupalle! Jälki kulkee viimetalven tapaan kylätalon pihanläpi eli tähdätkää keulaa uimarantaa kohti (Sillan vasemmallapuolen). Rannassa pukukoppi niin tunnistaa paikan kyllä. Siitä sitten vitostien yli ja jäätä pitkin salmen yli kaupan rantaan!

    Käyn tökkimässä viitat kunhan kylmää tuon jälen!!
     
  14. james-x11

    james-x11 Well-Known Member

    Mikä on tilanne Suomussalmen reiteillä, onko puita paljon nurin? Entä jää tilanne? Pääseekö itäpuolta pitkin Hossaan?
     
  15. Snowmare

    Snowmare Nordic 300 Nytro rtx144"

    Puita nurin ainaski ja sulia ojia, että varoa saa. Lunta mukavasti kyllä. Jäistä en osaa sanoa ,kun en oo käyny mittaile .En kyllä selille lähtisi ajelee. Eilen kiannan rannassa pyörähin ni vettäki jäällä jonnin verran.
     
  16. vaari55

    vaari55 Well-Known Member

    Nyt jos joku haluaa muistella menneitä, ja nauttia perinteisestä luomureitistä, niin Ämmästä länsipuolta Hossaan.
    Onhan siellä kaikenlaisia haasteita, kaatuneita puita, sulia ojia ja lunta harvinaisen paljon vuodenaikaan nähden.
    Tulevalla viikolla aloitetaan lanaukset, että kiirettä pitää jos meinaa nauttia kelkkailusta.
     
  17. slater

    slater pimpattu nytro

    Alle 10 asteen pakkasella ei jäätä tule. Eli sitä ei ole. Voi ajella mutta pitää Tietää missä ajaa . Käyttäkää maalaisjärkeä ja uskokaa lämpömittaria.
     
  18. Ukko

    Ukko Ukki

    Reitti lainattu Hyryn rajalle saakka. Puita on reitillä poikittain, joita ei oo vielä poistettu. Joten vaaranpaikoja on. Malttia kaasupeukaloon:eek:
     
  19. Janka77

    Janka77 Ski-doo Iron Dog 600R 2019

    Nyt kannatustarra+urakartasto 2018 saatavana alla olevista paikoista, muistakaa ostaa. Saadaan näytettyä kunnalle että käyttäjätkin osallistuu. Tukea sieltäkin sitten helpommin tulee.

    Hinta 40 €

    - Jalonhelmi (St1 kylmäaseman yhteydessä)
    - Teboil Turjanhovi
    - Tasalan Kuukkeli
    - Yläkainuun Kone ja Varaosa
    - Hotelli Kiannon-Kuohut
     
    Marne79 ja Nipademu tykkäävät tästä.
  20. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    Vieläkö saisi jostain Hossan suunnastakin tarran, tulee lähinnä pohjoiskulmilla pyörittyä. Pittää yrittää muistaa autoillessa pysähtyä ämmässä
     

Suosittele tätä sivua