Lynx 2007

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä päristelijä, 26/1/06.

  1. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    On se tuttu tunne kun ajelee tuolla Lynssillä. Bensaa ja öljyä menee yhtä paljon kuin Catissa meni. Edellinen tankillinen ajettuna, kulutus oli 21,5L/100km ja joka toiselle tankilliselle pitää täyttää öljysäiliö. Miten minä olin ennen joidenkin muiden jutuista ymmärtänyt että Kissa kuluttaa paljon ja öljysäiliö on liian pieni... Tuon kanssa tilanne tuntuu olevan ihan sama, vain polttoainetankki pienempi, eli tiheämmin tankille :mad:

    Mutta, hyvääkin kelkassa on, alusta on tehtaan jäljiltä paras mitä olen ajanut, siis tehtaan säädöistä puhuttaessa. Mukava tuolla on kurvailla, hyvä kelkka!
     
  2. armika

    armika Lynx Rave RC 600 SDI -07

    Tänään ensimmäinen reissu ajettu tälle talvelle. Ei mitään valittamista laitteessa. Alusta toimii todella hienosti, saa toki pohjimaan. Mutta jos vertaa rc ja re keskenään, vaihdeltiin nimittäin laitteita päivän aikana niin onhan re huomattavasti kovempi alustalleen joka taas tuntuu hitaammassa pattipuunkierrossa pahemmalta.. Lopputulos: Molempi parempi ;D

    Että näin:

    [​IMG]
     
  3. PKE

    PKE Well-Known Member

    Tänään ajeltiin porukalla sellasta tasan kelkan jäljen levuista reittiä peräkkäin kun köyhän talon porsaat. Välillä tuli pikku tälliä suksiin, mutta ei kuitenkaan mitään juuri "normaalista" poikkeavaa. Tauolla kuitenkin huomattiin, että -07 Lyne RC 600SDi olkatapin "kiertävät" korvakkeet oli vääntynyt sillä seurauksella, että olkatappi oli melkein pystyssä.
    Onko muilla ollut vastaavaa? Tuntuis meinaan aika hepposelta kohdalta. Esim RE:ssä on ainakin isot prikat tukemassa tuota kohtaa josta vääntyi.
     
  4. Dreamer

    Dreamer A 51

    Kattoppa korvakkeen pultit, mulla väänty se korvakkeen pultti siitä kannan juuresta, vaikka oli 10.9. Olkatappi oli myös vääntynyt.
    Ei muuta kun repullinen olkatappeja ja tapin päällisiä, niin matka jatkuu ;D
     
  5. SvaR

    SvaR Well-Known Member

    Tuota pidän ehkä vaan hyvänä asiana, kun tuo taitaa toimia nyt jonkinlaisena "sulakkeena" eli ennemin nuita vaihtelen jos tarvista on kuin oion runkoa tai korjailen tukivarsien kiinnikkeitä.
     
  6. PKE

    PKE Well-Known Member

    No joo, onhan se noinkin. Tosin jos ne noin pienestä taipuu, niin taitaa olla syytä päivittää ne "sulakkeet" hiukan isompi amppeerisiin. ;) Eli taitaa tuohon kaverin laitteeseen tulla RE:n vahvemmat tukivarret sitten ENSIHUOLLOSSA.
    (Edit: Kuulin juuri, ettei ne RE:n tukivarret sovikkaan heittämällä)
     
  7. SvaR

    SvaR Well-Known Member

    Juu kannattaa 10A vaihtaa 16A niin vois olla hyvä, eikä mene vielä ylireagoinnin puolelle ;D
     
  8. Amir

    Amir Lynx RE 850 -20

    RE:ssä ne isot prikat on "erikoiskovaa" sano Janne T. Oli tai ei, vastaavankokoiset kannattaa laittaa RC: pulttien alle. Ja se "sulakekoko" on helppo isontaa hitsaamalla niitä avonaisia saumoja kiinni. Alkaapi kestämään, mutta tuleepi enempi myös tällejä ranteille kun merkkailee puita tai kiviä kavereille. Myös ne isot prikat kantsii hepata kiinni, ja pulttien alle nordlock lukot niin avot on huvä.
     
  9. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Rusahteleeko muilla istuin? Itselläni vähän reilummissä tälleissä jolloin telasto pohjaa rusahtaa myös istuin. Tuntuu kuin se luiskahtaisi vähän tankin takareunan päältä alas tai muuten vain istuimen runko antaisi periksi.

    Joko on väelle löytynyt hyviä telaston shimmityksiä? Tänään pääsin ensimmäistä kertaa ajamaan kunnollisen pätkän patikossa (siis sellaisessa hyvässä patikossa) ja alko säätötarpeita löytymään. Pitää napata nuo iskarit irti ja auki jotta näkee mitä levyjä siellä on vakiona.
     
  10. AJV

    AJV Indy 500 SP EFI -92 & RMK 800 -14

    Onko se penkki siitä etureunasta kiinnityshahlossaan?
     
  11. PKE

    PKE Well-Known Member

    Ilmeisesti rusahtelu johtuu sullakin siitä, että tankki lommahtaa sisäänpäin. Kaverilla (+100kg) viimevuotisessa oli sama oire. Kesti aikansa, sitten tuli bensat jo ulos ja penkki ja tankki vaihtoon. Nyt vaihtoi uuden RC600SDi:n, ja sama ongelma edelleen. No, on sillä jo etutukivarretkin notkolla iskarin kohdalta.
     
  12. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Saattaa hyvinkin olla noin, kuulostaa siltä että jokin muovinen siellä taittuu välillä. Vaatii vain sellaisia patteja joissa alusta pohjailee vakioshimmauksilla. Tuossa 40km pätkällä kun se lommahtelee 30 krt, niin voipi pian olla entinen tankki.
     
  13. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Mulla se tankki on painunut kasaan siitä penkin alta, mut eipähän enää rutise
     
  14. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Eli, pitää vain vetästä vielä kovempaa vastapattiin niin jää se tankki lyttyy ja pääsee tuosta rutinasta. Pitää vain vielä hankkiutua tuosta kallistelusta eroon, siihenkin on lääkkeet olemassa, pitää vain tilata vähän tarpeita...
     
  15. Re

    Re Lynx Re 600 H.O -07

    Mitäs ne sellaset lääkkeet on jolla siitä eroon pääsee??
     
  16. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Kaksi sinistä ja yksi vihreä pilleri tuntia ennen ajoon lähtöä, sen jälkeen puolen tunnin välein punaisia..

    Simmitystä vaan, sillä se hoituu, ainakin paranee.
     
  17. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Suoap nähdä pääseekö eroon, mutta jos saisi edes lievennystä aikaiseksi. Palataan asiaan sitten kun on jotain kokemusperäistä asiasta. Mutta, tuon ongelman syyn näkee ihan silmilläkin jos vilkaisee shimmi-karttaa, niin kuin eräs toinen forumilainen asian ilmaisi.
     
  18. Generation X

    Generation X Active Member

    Pääsin kokeilemaan -07 600 RC Sdi Lynxiä reitillä 96:n kilometrin verran, muutamia huomioita:

    + UPEA peli kotimaan reiteille, yllätti täysin
    + todella hyvä iskunvaimennus, sai ottaa rennosti ja antaa mennä päin pattia vaan
    + kulkee pattisuoraa kuin juna, ei kallistele
    + tuulilasi suojaa++ :), ei liian korkea, että viuhtoo viikatteena naaman edessä kuskin heilahtaessa eteen
    + ajoasento paras ikinä, asento säästää kuskia (vrt. Revi:n puolikyykky)
    + kun suksi kolahtaa esim. kiveen, kelkka menee silti suoraan (vrt. Revi heilauttaa reilusti tankoa/etupäätä)

    + - 38mm matto pitää kuin kärpäspaperi. Olen Revillä tottunut sutimiseen, mutta tällä ajotyyliä piti muuttaa, 38 matto ottaa hyvin pitoa ja kaasutus "työntää" kelkkaa mukisematta eteenpäin. Oli oikeastaan aika outo fiilis kun kaasun lisääminen muuttui välittömästi eteenpäin vieväksi voimaksi, ja höllääminen hidasti kuin moottorijarru. Kelillä oli tietysti osuutensa asiaan, mutta...
    Kovalla pinnalla jos jarruttaa kelkan mennessä suoraan, ei ongelmaa, jos olet kääntymässä, niin kyllä LUISTAA. Eli sivuttaispitoa vähemmän liukkaalla verrattuna -06 Reviin 32mm matolla.

    - kiikkeryyttä olemassa, tuli sellainen Flashback Catista. Revi ei paljon sisäsuksea nosta kuin vahingossa. Tosin Revissä istutaan edempänä, Lynxissä "joutuu" aktiivisesti hakeutumaan eteen jos haluaa ajaa agressiivisesti mutkaan. Sitten kun tulee väsy puseroon ja jää penkin perälle istuksimaan, tulee mutkissa äkkiä OHO-elämyksiä. Keula on jotenkin korkea ja massiivinen takamuoveineen.

    Aika mielenkiintoinen kelkka, tuli jo vaihtoajatuksetkin mieleen. Kyllä kotimainen osaa kelkan nimenomaan Suomen olosuhteisiin tehdä. Muutenkin tuli sellainen mielen "kirkastus", että kelkan tärkein ominaisuus on jousitus/iskunvaimennus. Ihan toinen maku ajella huonoja reittejä kunnon alustalla.
    Lynen jälkeen kun hyppäsi Revin puikkoihin, tuntui kuin olisi vajonnut parikymmentä senttiä alemmaksi. Satulakin tuntui pehmeältä kuin vuotava ilmapallo. Ski-Doo on yllättävän pienen oloinen ja ohjaus TODELLA herkkä verrattuna kotimaiseen.
    Itse asiassa Lynxin ohjaus on varsin jäykkä, ei liikaa, mutta sen huomaa etenkin mutkissa.

    Kuitenkin tykkäsin kamppeesta, mutta on se Ski-Doohon verrattuna ihan erilainen laite. Kumpakin tekee saman asian mutta omalla tavallaan.
     
  19. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Tietääkö kukaan varaosanumeroa Lynssin RC ja muiden vastaavalla kahvalla olevaan kelkkaa pakkinapin varaosanumeroa? Itseltäni mokoma hävisi tuolla lumirallissa. En löytänyt tuolta netin varaosakuvastoista ko. numeroa.
     
  20. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    joutuu laittaan koko kahvan uusiksi
     

Suosittele tätä sivua