Lynx 49 Ranger Pro 2024 ->

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Make76, 24/1/24.

  1. Make76

    Make76 Khaos 146, 5900, SnoScoot 200

    Joko tästä uudesta 49 Ranger Pro:sta on käyttökokemuksia kertynyt?
     
  2. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Ihan mielenkiintoinen kampe, kunnes katsoo mitä alustassa on ja myös painoa saatu 850 "retkisummitille" 249kg. Melkoiselta möykyltä kuulostaa. 2016 yammun mtx Viper painoi 247kg, kuiten 8v vanha tonninen nelari mölli kyseessä. Molemmissa jäähdytin keulassa.

    Yks tuommoinen näkynyt ajossa ja nilkutti reittiä kuin kipeä jalkainen kissa. Eihän se ihme, kun kattoo mitä ripulia sinne on taas vaimentimiksi kehdattu laittaa kalliiseen kelkkaan.
     
    Volvov60awd tykkää tästä.
  3. Wäiski69

    Wäiski69 Active Member

    Kyljessä oli paino merkitty 277kg...
     
  4. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Juu jossain hinnat alkaen 600acessa jotenkin ymmärtää että "iskarit" otettu suzuki PV:n ja pappatunturin varaosakataloogista.

    No peiliin kattominenhan se osin on niille ketkä näitä suostuu ostaan mehupumpuilla kalliiseen hintaan..
     
  5. Make76

    Make76 Khaos 146, 5900, SnoScoot 200

    Joo tuo iskari asia kyllä ihmetyttää tuon hintaluokan kelkassa. Kysellyt mitä iskaria tuohon saa, niin ainakin Öhlinssit. Keulaan 36 ja alustaan 46. Toinen asia mitä tuosta miettinyt, että onko tuosta saatu nyt se vanhan 49 Rangerin syökyily umpisella pois. Äkkiä tuostakin kun alkaa kelkkaa kasamaan kaikkine tarvittavine lisävarusteineen niin tulee hintava. Tuntuisi että tämän hintasissa kamppeissa pitäs olla vähintään puettavat iskarit vakiona, ettei tarvi neljällä tonnilla ostaa varusteita että pääsee liikkeelle.
     
    Volvov60awd tykkää tästä.
  6. Nipademu

    Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

    Tuli tarjousta pyydettyä, mutta jää juurikin tuon iskarijumpan takia investoimatta. Juuri X-Trimmin kepit saaanut päivitettyä, niin ajetaan varmaankin sillä.
     
  7. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Varmaan ajokunnossa tuon verran.
     
  8. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    Nooh. Käykääs kokeileen ennenkuin tuomitsetta. Miul oli kaverilta ajossa tollai 850. Hän vaihto Kaaoksen sellaiseen. Nyt itselläkin mietityttää voisko tää korvaa turbo shredderin. On vähä vähentynyt noi umpisen reissut meil, niin tällai yleiskelkka vois mennä aivan hyvin minul. Painoo ei kyl ajaessa huomaa. Myös jousitus toimii kyl tosi hyvin ottaen huomion mitä tos on iskareina. Minul oli kuormaakin jonkin verran pääl kun ajoin eikä kyl ollut mitään ongelmaa. Ei toi jousitus oo ehkä ihan niin herkkä mitä esim dokkeris.
    Kaveri oli mukana tuol mökkireissul 3900 DS dokkeril. Siinä on kivan herkkä jousitus. Jos ite lähtisin päivittään keppei, niin ostaisin tollaiset Dokkerin vakiokepit. Toki, jos meinaa vetää jotain tai ajaa kuorman kanssa, pitäis takapukkiin olla sit kyl jäsympi jousi. Vähän tuo tuntui myös kallistumisherkemmälle, kuin toi dokkeri tai mun shredderi.
    Voimalinja tos on varmaan vähä kompromissi. Tuntui että se vähän huutaa eikä voima mee matolle ihan niinku nois DS malleis. Miul ei vetokäyttöö ole juur lainkaan, niin kytimet menis ehkä uusiksi. Tuskin toi isoja vaatisi. Ehkä jouset vaihtoon. En tosin oo kattonut mitä tuol voimansiirros on paikallaan.

    Ainiin, toi vakio tuulilasi on huono. Pukkaa kyl viiman suoraan naamalle.

    Mutta kyl toi nopeesti ajateltuna tuntui tosi kivalle kelkalle. Ehkä minun pitää ensi talveksi kysellä tollaisest tarjousta.

    (Noi nykyöhlärit on hienon näköisii, mutta parissa kelkas mitä oon niitä testannut, niin ne säädöt oli kyl täyttä kuraa. Mutta ainahan ne saa säädätettyy uusiksi. )
     
  9. Make76

    Make76 Khaos 146, 5900, SnoScoot 200

    Itellä ei tuo ilmoitettu paino niinkään kiinnosta vaan enemmänkin nuo iskarit ja kuinka tasapainoinen ajettava tuo on metsässä. Kyllähän nuo iskarit saattaa tuntua jopa hyvälle ensimmäiset kaksi reissua, mutta sitten ne saa heittää olan yli tai hakia samanlaiset rimpulat takuuseen uudet. Juurikin yleiskelkaksi töihin ja vapaa-aikaan itsekkin olen tuota miettinyt. Toinen vaihtoehto mistä lähteä rakentamaan yleiskelkkaa olisi Nordic Pro 650 pidemmällä matolla ja kapeammalla keulalla, mutta ei tunnu Polariksella olevan intoa siihen hommaan, kun näkyy pukkaavan nuita 146:a markkinoille useita hieman eri varustelulla.
     
    Viimeksi muokattu: 25/1/24
  10. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    Tos yksilös oli mun ajon jälkeen 1200 km. Pelas kyllä vieläkin aivan hyvin. Ajaa sen mitä kestää ja sit takuuseen uudet :D
    Toinen kelkka joka itel kiinnostais kokeilla on Brutal. En vaan ole vielä valmis myöntää itelle, että mun ois aika siirtyy leveetelaisiin :D
     
  11. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Sehän on hienoa jos nuo hinnat alkaen 36 kybit tuntuu hyvältä. Halpaa ja helppoa harrastamista.
     
    JiiKoo tykkää tästä.
  12. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    Pahoittelut kun en tiennyt, että jos iskareis ei ole 46 mm, kashima, pikasäätö, qs3 tekstii, niin ne EI voi toimii.

    Vähän tietenkin jos on suhteellisuudentajuu, niin ymmärtää ton kelkan käyttötarkoituksen. Jos tollasen ostaa pattihakkuriksi, niin totta hitos ne iskarit loppuu jossain vaihees. Mutta silloin ei ymmärrä ton kelkan olevan kompromissi. Ja kompromissi ei voi joka ajos olla täydellinen. Mut kyl minä ton viikonlopun ajon perusteel väitän, että tollaseksi kompromissiksi toi pelaa kyl riittävään hyvin.
    Väittäisin että 90% ton kelkan ostajista on tyytyväisii tohon just sellaisena kuin se on. Suurin osa varmaan miettii lähinnä tota korkeempaa lasii ja muita varusteita. Toi loppu 10% ei ole tyytyväisii mihinkään ja hyö sit ostaa tollaseenki sopivammat kepit.

    En mä sano että ne täydelliset oli. Mutta ei paskat eikä toivottomat, kuten kelkkaa testaamattomat on ne osannu analysoida. Ei ne herkät ole ja pientä mukavuutta mäkin siihen kyl kaipasin. Ja kuten sanoin, ton mukavuuden vuoksi saattaisin katsella siihen tollaset perusmalliset Shredderin tms kepit.
     
    pezq^ tykkää tästä.
  13. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Jos Khaosta tässä sivutaan, niin siinähän oli siihen roviin jo omaan makuun riittävän hyvät iskarit. Sai säätää mieleisekseen ja huoltaa, kun tarvi. Reitillä mutkiin joutui ottamaan tosi iisisti (kuten kaikilla pitkillä ja kapeilla), mutta alustan puolesta pystyi hyvin pitämään marssivauhtia (liikaakin) vaikkei mikään reittikelkka olekaan. Silti ei se kantava alusta ollut yhtään ummenajoista pois. Päinvastoin, mukava vetää, kun ottaa vastaan tarvittaessa. Kerran huitasin tunturissa ~3m jyrkänteen alas kovalle. Kiva se oli paikan silmille tullessa, että kelkka jaksoi potkaista keulaa ylös ja alusta otti tälliä vastaan. Sama isojen ojien ylityksessä ja reitillä löytyy myös ylläreitä. Hyvä yleiskelkka sekin oli moneen hommaan, kun oli vahvistettu ja koukku perässä.

    Testaamaan ilmanmuuta ennen ostoa. Saattaa se +50kg:kin jossain tuntua. Kuten iskaritkin, hyvä jos ei tunnu.
     
  14. FFoxi

    FFoxi X-trim & 5900 LTS

    Kyllä siinä kynnys kasvaa vaihtaa, kun kamppeen saanut säätöihin. Ehkä hyvä niin.

    Vähän sääli näitten lynxien kanssa, kun pitää melkeen mallinimestä löytyä RE, että voi jotain odottaa ajettavuudelta.
     
  15. Deecee

    Deecee Well-Known Member

    :D
    No toi on kyl melkoist höpö höpöö. Käy ajaan noil kelkoilla niin saat edes jotain totuuspohjaa sun juttuihin. Kuten sanoin tos aiemmin. Kaveri vaihtoi ton Kaaoksen pois ja vaihdos tuli toi Ranger. Se kaaos oli kyllä makee vehe tuol ruotsin umpisilla. Mutta ei sil ajanut reittiä tai edes siirtymiä kuin hampaat irves. Ihan kamala vehe kovil jäljil. Mutta eipä se toki edes koita olla kompromissi. Jos sanoo että Lynxil pitää olla RE että voi odottaa ajettavuudelt jotain, niin on joko päissään tai ei ole ajanut noil kelkoilla :D Ei kyl oo viime vuosina tullut eteen montaakaan Lynxii joka oisi ollut niin huono ajaa, että ois jääny paha mieli. Iskareiden laadust huolimatta.
    Mutta kyl sitä kaikest saa pelkkää paskaa jos sitä miettii vaan negatiivisii asioit. Itse kun tuppaan olemaan sen sortin ihminen, että koitan elää vähä positiviissäytteisempää elämää, niin tuppaa kyl ensin kaikista vehkeist tuleen mieleen ensin ne hyvät jutut ja sit peräs ne asiat jotka ei välttämättä oo sit mun mieleen.
    Jotkuthan tuppaa ostaan kelkkoi sil mielin, että päässään someen haukkumaan paskaksi. :D

    Kuten sanoin, menkää ajaan tollaisel Rangerilla ja tulkaa sit kertoon tänne jos se oli aivan annelista. Tai no, tokihan sitä perusnegailijat tulis haukkuun sen nyt kun on etukäteen haukuttu, vaikka olis maailman paras vehje :D

    Mutta sitä painoo kävin tos miettiin. Kiloja tos tulee varmaan esimerkiksi siitä perän rakenteesta, joka on vahvisteltu vetohommiin. Lisäksi se flektillinen jäähdytin ja nesteet tuo lisäkiloi varmaan kymmenkunta. Sit sähkösrtartti ja muut hilppeet tuo sen toisen kybän. Mut kaikki noistä on kyl tarpellisii näis kelkois.
     
    Foxxman ja pezq^ tykkäävät tästä.
  16. Salvelinus

    Salvelinus 49 Ranger 900T -23

    Näyttäisi olevan tuossa uudessa Pro:ssa samat iskarit kuin muissakin Rangereissa. Omaan makuun alustan iskareilla pärjää seka-ajossa ihan mukavasti. Tuohon omaan turbo nelariin kun vaihdoin suksiin jäykemmät jouset (24 nm) ja iskareiksi Kybit (40), niin parani painavan keulan käytös huomattavasti. Käytettynä ostettuna ei ollut paha satsaus. Veikkaisin, että sama päivitys on hyvä myös Pro-versioon, jos aikoo reitin puolelle useammin poiketa.
     
  17. Make76

    Make76 Khaos 146, 5900, SnoScoot 200

    Olen tuolla Kaaoksella ajellut siirtymät kyllä irvistelemättä. Jos tuo Rangerin alusta sietää edes samanlaista ajoa niin se riittäisi kyllä. Varmasti se sitä uutena sietää, mutta epäilen että nuo mehukepit antautuu aika pian, sen takia olisi hyvä olla edes huollettavat iskarit, ettei nuita tarvi takuuseen vaihdella kun ei ne siitä kuitenkaan kummene. Jos Rangeri taas on pehmeällä Rmk.n veroinen niin hyvä, mutta turha sitä on arvailla ennen kuin kokeilee.
     
  18. jp10

    jp10 Well-Known Member

    Mitä moottori vaihtoehtoja
     
  19. Make76

    Make76 Khaos 146, 5900, SnoScoot 200

    E-tecit 600 ja 850.
     
  20. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Lynxin alustansäädöt on omasta mielestä tehtaalta ollu yleensä vähintään hyvällä tasolla vaikka oiskin perusiskareilla. Ymmärrän, että jossain ihan perus hinnat alkaen työmallissa voi olla iskarit, joita ei voi huoltaa, mutta kyllä ne noissa +15k€ laitteissa pitäisi aina olla huollettavat. Ei tarvitse olla lisäsäiliötä ja klikkereitä ees taas. Huollettavuus pitäisi olla ihan vain sen vuoksi, että ei pidä laittaa 800-1000€ uusiin alkuperäisiskareihin muutaman tuhannen kilometrin välein. Katsoin, että pari sataa euroa ja ylöspäin on noiden Rangerin iskareiden hinta. 900 Adventure SC/SC turbo tulee perus huollettavilla iskareilla. Adventure 900 ACE lähtöhinta 16490€ ja Ranger ST samalla koneella 17290€. Adventuressa huollettavat ja Rangerissa ei. Rangerin hintaa nostaa tuplapenkki hieman, mutta muuten aika verrannolliset mielestäni.
    Itse olen joskus miettinyt, että tuollainen ihan perus huollettava pumppu pitäisi tehdä rautaputkella. Olisi todennäköisesti huoltoväliltään parempi kuin pinnoittamaton alumiinipumppu.
     

Suosittele tätä sivua