LYNX RAVE RE/ENDURO/GLS -24 -25

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä M.E.A, 3/3/23.

  1. JSpetke

    JSpetke Active Member

    Terve!
    Onko muilla värkänny mittaristo päivityksen jälkee? Kerran käytetty takuukorjuulla ja tännää pimeni näyttö, 5krt uudelleen käynnistys autto asiaa.
    Entäs mitenkäs muilla 600 kiertää? Laitoin 571 hihnan ko porsi 551, ni naulaa 8400rpm ja melekosen tuhnu kampe.
     
  2. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Onko muut kasipuokilla ajavat pistäny merkille että softapuolelle on tullut muutosta? Öljynkulutus on tippunu kymmeniä prosentteja ja bensankulutus on ehkä himpun noussut radieniin nähden. Mitään tarkkoja mittauksia en oo tehny mutta näin 1700km perusteella seossuhde on selvästi eri kuin aiemmin. Kaverin vastaavassa samat havainnot. Johtuneeko uudesta moottorin kiinnityksestä vai mistä mutta voimalinja pelaa aiempaa paremmin eikä puudu lämmetessään samaan tapaan kuin ennen. Vielä kun jarru ja valot ovat aivan eri tasolla kuin aiemmin niin voi sanoa että hyviä uudistuksia on tullu radieniin verraten.
     
  3. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Eikö rauhotu ramppeja säätämällä?
     
  4. k0lli

    k0lli Enduro

    Ettei tarkoittaisi 7400 rpm?
     
  5. M.E.A

    M.E.A Lynx

    No joo oli 7400 tai 8400 niin pielessä on ja ei varmasti kulje:D Rampeilla ens alkuun apuja. Viime vuotinen enduro kiersi kyllä vakiona raakasti yli -571 remmillä.
     
  6. Esla

    Esla x2

    Joo ei syö öljyä enää niin ku 22 malli. Hieno o moottori ja muutenki toiminu ainaki vielä. Jäykemmät jouset tuli etee iskarihuollon yhteydessä ni katotaa mite saa säädot ny kohillee.
     
  7. M.E.A

    M.E.A Lynx

    Kaikki jouset, simmikartat, matto ja sukset on omaan vaihtunu. Muutamia muitakin juttuja omaan makuun on muutettu ja on kyllä alkanu latu maistua.
     
    Viimeksi muokattu: 19/2/24
  8. k0lli

    k0lli Enduro

    Omassa -22 endurossa nyt päinvastainen ongelma, ei kierrä tarpeeksi vaikka klikkerit nelosella ja painoa vähennetty pivot pulteilla reilusti. Remminä XS821 ja sama homma -571 remmillä, kokeiltu myös vanhalla kasisatkun remmillä. Kierrokset nousee parhaimmillaankin hetkellisesti 7900-8000 mutta tippuu 7600-7800 ja välillä jopa alle. Vakio välitykset ja matto, rullat hi-torque. Mikähän vikana? :(
     
  9. M.E.A

    M.E.A Lynx

    No joo vaisulta kuulostaa. Onko kuinka paljon ajettu? Aattelin onko ykkösen jousi jo väsyny tai jopa poikki? Silloin ei vvarmasti jaksa vetää.
     
  10. k0lli

    k0lli Enduro

    5500 km ajettu. Juu pitää seuraavaksi katsoa jousi onko edes ehjä. Siihen se viittaisi kun tuntuu olevan säätöalueen ulkopuolella reilusti.
     
    M.E.A tykkää tästä.
  11. Arsi

    Arsi Well-Known Member

    Onkohan tuo softamuutos öljynkulutukseen sellainen, että sen voi ajaa ’22-’23 malleihin huollossa sisään?

    Onko muuten tiedossa miten paljon nuo ’22-23 mallit nielee kilometreja ennen koneen aukaisua. Mietin juuri tuon suuremman öljynkulutuksen vaikutusta koneen kestoon.
     
  12. teme-

    teme- Well-Known Member

    En välttämättä ainakaan pienentäs öljynsyöttöä, sanosin 2t koneissa että enemmin vähän liikaa kun liian vähän.
     
    Arsi tykkää tästä.
  13. M.E.A

    M.E.A Lynx

    En takuukamppeessa huolta kantais. Kaveri ajoi omalla 850 renellä kymppitonnin reittiajoa.
     
    Arsi tykkää tästä.
  14. FarmariTaunus

    FarmariTaunus Member

    Tere, ei oo päivitetty, mutta melko uutena huomasin että ku vetäsee käyntii ja melkein heti sammuttaa (esim kaverin jorinoiden takia), sit taas käyntiin, nii mittaristo ei herää vaikka vartin ajelis. Sen jälkeen en lyhyitä start-stop-startteja ole harrastanu ja mittaristo pelannu ilman ongelmia. Ny 3tonttua mittarissa.
    Pari 551 hihnaa suli alle, toinen 1100km, toinen alle 900km. Nyt vajaan tonnin ollut 571 ja pelaa ok. Ekat n. 150km 571 hihnalla rampit/klikkerit piti olla 2 muuten halus kiertää liikaa, sit kun tuntui ettei kulje eli 571 hihna oli ajettu sisää klikkerit vakioasentoon 3 ja kiertää saman kuin 551 hihnalla.
     
  15. ///AJS

    ///AJS Well-Known Member

    tuo mittariston ongelma on pääsääntöisesti akuttomissa malleissa ja nimenomaan tulee esiin jos sammuttaa ja heti nykäsee käyntiin. Ainakin Hyvinkäälle tuli jo ongelmaan ratkasu tehtaalta ja kannatta huollossa kysyä ku kelekan käyttää et tekevät tarvittavan päivityksen. Siellä on ohjelmassa vissiin täpät väärissä paikoissa, ne kun laittaa oikein ni ei pitäs enää temppuilla.
     
    FarmariTaunus tykkää tästä.
  16. ///AJS

    ///AJS Well-Known Member

    juu kiinnitin huomiota jo viime talvena ton -23 Shredderin kanssa et eipä enää maistu öljy niin kuin aikasemmin 850:lle ja sama homma nyt tuon -24:sen kanssa. Sitä oli viime talavena ihmeissään ku joka ajon jäläkeen yritti tarjota sille öljyä:D:D:D
     
  17. M.E.A

    M.E.A Lynx

    No samaa oon ihmetelly kun öljyt kohta vanhenee purkkiin, ennen meni kanisteri viikonlopussa:D
     
    ///AJS tykkää tästä.
  18. FarmariTaunus

    FarmariTaunus Member

    öljynkulutusta en ole enempiä pohtinut, mutta paljonko teillä on 600 tai 850 imeny bensaa? Mulla keskikulutus reilulle 3000km matkalle 19,4l/100km. Pari viimeisintä ja samalla pahimmat 23,8l/100km. Jotenki tuntuu, että ennen kuussatku meni vähemmällä. Hulluinta tässä on se, että kaverin 850 polle on syöny samoilla reissuilla saman tai vähemmän...
     
  19. Vesukka

    Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

    Itellä ainakin semmonen tuntuma, et vanhemmat etecit vei vähemmän ainetta ku nää uudet, vaikka sitä ei kukaan tunnusta.
    Xtrimmi 600 etec vei 12-20L/100km ka n. 16L. Ei taija siihen nykyisillä päästä, vaikka ei hissuttelua ollu ajo.
    Dokkerilla ajanut nyt sen verran vähän, et en osaa vielä kulutuksesta sanoa tarkemmin.
     
    FarmariTaunus tykkää tästä.
  20. Esa

    Esa Lynx re

    Onse janoisempi itselläkin ollut tää 600r keskimäärin 24-26 kulutuksia ollut pienin taitaa 20 l olla mitä päässyt
    2 litraa enempi keskimäärin mitä vanha etecci vei itellä.

    Viimeisin reissu oli 110km ja tankkityhjä tosin umpea suurinosa.
     
    FarmariTaunus, ruupanen ja Vesukka tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua