PPS telasto

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Mekatsu, 7/8/12.

  1. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Mutta hei... Tään Topicin aihe on edelleenkin PPS-telasto. Ei Polariksen telasto, eikä Polariksen telaston kestävyys. Ja ainakin vielä itsellä on aikeissa se PPS tuohon omaan kelkkaan vaihtaa. Ainakin halvempi iskareineen päivineen vaikuttais olevan se PPS kuin alkaa vaihtamaan nykyiseen telastoon iskareita. PPS:n iskareita kun ainakin vaikuttais löytyvän käytettynä aika paljon helpommin kuin 32cm pitkää etupukin lisäsäiliöllistä Polariksen iskaria. Uusi, parempi etupukin iskari kun ei kuitenkaan ole mikään halpa ja sitten se menis kuitenki se takapukinkin iskari vaihtoon.
     
  2. polleurho

    polleurho Well-Known Member

    Löytyy yks wp heti ja pari aihiota. Kallis on suhteellista. Ja on noita pari telastoa joissa vähän erilaisia säätöjä, voi heittää vaan huolletun alle.
     
  3. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Siitäkin huolimatta edelleen tarkoitus olis vaihtaa se PPS alle. Topicin aihekkaan ei ollu Polariksen telasto ja niiden kestävyys, vaan pps-telasto.

    Eipä tunnu olevan ihan helppo löytää edes tuohon Polariksen etupukkiin sopivaa iskaria, ainakaan käytettyä. on sitäkin vaihtoehtoa mietitty. Ainakin pitäisi tehdä iso selvitystyö, että missä muissa kelkoissa ollu saman mittaisia.

    Enkä nyt käsitä, että mitä sillä 46mm lisäsäiliö-iskarilla on tekemistä sen Polaqriksen etupukin kanssa, kun sellaista ei käsittääkseni edes ole saatavilla Polariksen etupukkiin??? PPS:ään sen saa sellainen sitten tuleekin, jos sen PPS:n alle pistän, mutta Polariksen etupukkiin ainakin PPS:n 36cm pitkä iskari on liian pitkä
     
  4. polleurho

    polleurho Well-Known Member

    Mutta laita toki se PPS, en tyrmää ollenkaan ajatusta. Todennäköisesti saat helpommalla siitä hyvän telaston. On minullakin yksi PPS Polaris sekasikiö tulossa ehkä jopa ensi talveksi.
     
  5. polleurho

    polleurho Well-Known Member

    Saa tietenkin 46 lisäsäiliön mutta pds iskarina pitää sitten jo tehdä kaikki luilleen.
     
  6. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Kuten mainittua, niin kesällä kävi nykyiset huollossa, eikä oo tullu montaakaan kilometriä tälle talvelle niihin. Eikä ainakaan iskareita huoltanut mitään sanonu, että olisivat loppu, eikä ne kyllä ajossakaan siltä tunnu.
     
  7. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Noh sitä just meinasin, että ei niitä valmiina löydy. Kyllä sen varmaan tehhdä voi, mutta onko se yhtään sen halvempi vaihtoehto sitten, kuin pienempi suoraa sopiva?
     
  8. polleurho

    polleurho Well-Known Member

    No ei niillä oikeasti jos meinaa patikkoa ajaa tee mitään, tai no jos on kevyt kuski ja vähän himmailee niin voihan niillä pärjätäkkin. Pärjäsin minkäkin kun en paremmasta tiennyt. Minusta pollessa ne vakio iskarit on juuri se huonoin lenkki. Niin löytyy minulta 50mm männällä oleva wp takapukkiin. Ei enää ole vastaavaa hyötyä verrattuna 46.
     
  9. polleurho

    polleurho Well-Known Member

    Löytyy valmiina.
     
  10. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Aika hyvin ne täällä Rovaniemellä noita reittejä lanailee, mutta kun on paljon turisteja ja ne ajaa paljon safareita, niin äkkiä menee patikolle reitit. En minä mielellään niitä patikkoreittejä ajakkaan.
     
  11. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Just aiemmin väitit, että pitää tehdä...

    Ja nyt se sitten kuitenki löytyykin yllättäen valmiina?????
     
  12. polleurho

    polleurho Well-Known Member

    Jos haluat pds iskarin niin se on tehtävä kyllä itse.
     
  13. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Noh jooh, siis jos olisin tuota nykistä alustaa päivittämä'ssä paremmilla iskareilla, niin lisäsäilliölliset ehdottomasti. Mutta kun edelleenkään ei olis se pääasiallinen aikomus sitä tehdä
     
  14. polleurho

    polleurho Well-Known Member

    Kyllä sinä siihen PPS saat paremmin osia ja iskareita sehän on selvä, ja todennäköisesti paremman kuitenkin kun noilla foxeilla. Mutta ei pollen alusta oikeasti huono ole ja omat heikkoutensa on myös PPS alustassa.
     
  15. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Vai siis meinaat, että jos ne iskarit, jos on alle 46mm, niin ei tee mitään? Riippumatta siitä ovatko lisäsäiliölliset vai ei..
     
  16. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Enkä ole sinällään sitä Pollen omaa alustaa huonoksi väittänytkään. Ei vaan riitä rahat ostaa siihen ainakaan uusia huippuiskareita, kun käytetyn PPS:n iskareineen saa halvemmalla.

    Eikä oo kyllä intoakaan laittaa vanhaan kelkkaan ainakaan uusia merkki-iskareita
     
  17. polleurho

    polleurho Well-Known Member

    Kylläpä se melkein näin on telastossa jos oikeasti ajetaan jotain enduroa tai muuten patikkoa. On ajettu toki 36 lisäsäiliöillä mutta on se lyhyt huoltoväli, ja helpompi se 46 on simmata. Nämä toki vaan minun ajatelmia ja omaan kokemukseen perustuvia. Se PPS on kyllä hyvä niillä 46 iskareilla lähtökohtaisesti.
     
  18. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Mutta--- Niin noh nyt ei pysty ostaan vielä yhtään mitään, mutta jos sulta niitä huippuiskareita tuohon käytettynä löytyy edullisesti, niin voithan sie teitenki koittaa mulle moiset myydä, jos se Polariksen alusta niin hyväksi niillä muuttuu...
     
  19. Tomppa82

    Tomppa82 Well-Known Member

    Niin ja aiemmin myös mainitsit, että kallis on suhteellista. Kiinnostais vaan, että mikä sun mielestä on kallista?

    Jos esim ajatellaan, että puhutaan vaikkapa n. 1500€ maksavasta uudesta iskarista, niin joo, ei se ehkä kallis ole muut kelkkailun kustannukset huomioiden uuteen kelkkaan laitettuna (kun siis kaikki kustannukset, myös vakuutukset, kasko mukaanukien, lasketaan) mutta en minä sellaista summaa missään nimessä maksa melkein 20 vuotta vanhaan kelkkaan tulevasta iskarista (josta meikäläisen ajoilla jo aika pienillä ajokilometreillä bensat on helpompin suurempi kustannus kuin n. 320€ vuodessa maksava pakollinen liikennevakuutus), vaikka kuinka olis uusi iskari, en edes kolmasosaa tuosta.
     
  20. polleurho

    polleurho Well-Known Member

    No ainahan ne maksaa mutta jos niillä iskareilla säästää vaikka muutaman välilevyn pullistuman, telastovaurion tai rungon ratkeamisen niin onko se rahalla mitattavissa? Ja jos sen jälkeen pysyy reitillä muiden mukana tai jätättää ne jälkeen niin silloinhan ne on asiassa ne rahat. Jos järjellä rupeaa ajattelemaan kustannuksia niin kannattaa harkita halvempia harrastuksia.
     

Suosittele tätä sivua