Kylän oma kuningas

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Hansanen, 15/3/08.

  1. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Challenger sanoikin aika hyvin...

    Myös täällä meilläpäin oli taannoin pikkuinen ongelma noiden villien kelkkailijoiden kanssa. Ajeltiin varsin surutta pitkin jalkakäytäviä, teitä ja ihimisten takapihoja.. Katkottiin reittimerkkejä kelkalla ja melkein joka toinen viikko joku meinas kuolla kelkan kanssa tai sen alle. Vaan uskokaa tai älkää, siihenkin oli olemassa lääke.

    Eli myös tuolloin, vaikka siitä reilu kymmenen vuotta onkin, kelkkailu oli myös ns. aikuisten miesten harrastus.. Ja näillä aikuisilla tarkoitan n. kolmekymppisiä kavereita. He ottivat porukan aisoihin.. Eli aina kun jotain tuonsuuntaista törttöilyä tavattiin, pojat ottivat kaaharin pieneen puhutteluun. Ja uskokaa pois, mikään ei tainnut noille törttöilijöille olla pahempaa, kun aikuisten kanssakelkkailijoiden antama tuomio ja totaalilyttäys.

    Eli ei muuta ku kyläkäräjät pystyyn ja päätös, että aina kun tapaa idiootin törttöilemässä, niin puhuttelu päälle.. Nyt en siis tarkoita mitään noitajahtia ja tervassa keittoa tai kölinali vetoa, vaan aivan asiallista palautteen antamista. Kyllä se ruotu kutsuu kovintakin luupäätä, kun se huomaa, että törttöilyllä ei ainakaan meininki ja hyväksyntä parane. Loppupeleissähän tuo törttöily on aikalailla kuitenkin marginaalipallopäiden aikaansaannoksia.

    Ja loppupeleissä tuollainen Shellin kelkkanurkkauksessa tapahtuva pikku itketys on kenties sitä parasta lääkettä, jota tollolle voi tarjota.

    Ja loppupeleissä kyseessä on kuitenkin aika iso asia.. Eli minun käsittääkseni näihin aikoihin hirmuviisaat istuskelevat ja pohtivat suuntaviivoja uusitulle maastoliikennelaille.. Ja jos joku nyt erehtyy luulemaan, että ne lukee pelkästään toistensa kirjoittamia muistioita, eivätkä tiedä tämäntalvisista onnettomuuskista, kuolonuhreista tai ylipäänsä näiden tollojen tekemistä, uutisoituista tempuista mitään, eivätkä näinollen ole kiinnostuneita myös näistä kelkkailun valitettavista lieveilmiöistä, niin huutaapi HEP ja saapi samalla ainakin Nallen jakamattoman halveksunnan niskaansa. Se nimittäin aivan Iesuksen varmasti vaikuttaa tuleviin säännöksiin, kuinka me tätä soppaa näin murrosvaiheessa lusikoidaan. Ja eikös se asia ole niin, että mitä enemmän tuolla toikkaroidaan ja kustaan yhteiseen hiileen, niin sitä helpompi on keksiä toinen toistaan hauskempia rajoituksia tähän touhuun. Ja sitä tuskin kukaan haluaa..

    ...kele! :mad:
     
  2. jjone

    jjone Well-Known Member

    Aikamoista touhua. Lehistä on tullut luettua monet kerran ku monet kirjottavat et kelkkailijat ajavat tiellä tai jotain. Jotain rajaa, sitä varten meille on ne viralliset reitit että niitä pitkin ajellaan, eikä hanikat tiskissä pitkin kylän teitä. NOISTAHAN AJOISTA SE MAINE VAAN PASKANEE..... voi helv mitä touhua...
     
  3. himotas

    himotas Well-Known Member

    mutta ompahan ainakin kuskin naama esillä, joten jos joku tuolla päin liikkuu ja näkee ton tyypin niin vaikka alakoukku leukaan tai jotain ;D
     
  4. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Niin,

    Tuossan Nallen postauksessa oli taas paljon asiaa. Olen omassa päässä elätellyt vähän samansuuntaisia ajatuksia. Nykyään vanhemmat eivät tunnu tietävän mitä se jälkikasvu tekee kelkoillansa. Olenkin pitkään miettinyt kelkkakerhojen osuuden kasvattamista asennekasvatuksessa. Tuommosille 15-18 vuotiaille pojille vois mennä paremmin kaaliin semmonen kaverillinen opastus kuin jyrkkä käskeminen, joka teineille on kuin punainen vaate. Eli kerhon hieman kokeneemmat kelkkailijat opastaisivat nuorempiaan kaverillisessa hengessä kelkkailun pelisäännöistä. Harrastuksen jatkuvuuden kannalta olisi ehdottoman tärkeää että kerhot alkaisivat perinteisen kisa- ja reittitoiminnan ohessa ottamaan vastuuta asennekasvatuksessa.
     
  5. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Niinpä, eri asia olla tosiaan niinku Ivalolainen ko joku pösilö.

    Kyllä nalle on asialinjalla, tuo on parasta lääkettä tuo yhteisön halveksunta ko mitä jos virkavalta antaa sakkoa ja rangaistusta. Yleensä semmonen vain yllyttää vatipäitä, antaa niile lisää vouhottamisen aihetta. Kovimmat jätkät on niitä jokka on käynee putkassa ainaki kerran ja saanee ainaki viiet sakot.
     
  6. The way out

    The way out myyty

    Ompa melkonen huuto ja mökä nostettu asiasta, minkäs tuolle enää mahtaa.
     
  7. Napsu

    Napsu Guest

    Re: Pyhäsalmen oma kuningas

    Jep, näitä riittää meilläkin, kevät-tulvien jälkeen net sitten kerätään Kemijoesta tuolta Koivun kylän lieppeiltä.
    Ei jaksa ymmärtää, miksei saatua elämää voida elää sitä kunnioittaen. ???
     
  8. keilukka

    keilukka Polle talli

    Totaallisen kiellettyä törttöilyä:
    - Yleisillä teillä
    - Jalkakäytävillä
    - Asuinalueilla ja keskustoissa
    - Työmailla
    - Huoltsikka repäsyt

    Nuo kaverit tarvitsee "isällistä" neuvontaa.

    Tosiaan, luontainen karsinta näyttää olevan joko kuolema, linna tai fyysinen vammautuminen. Mutta noiden kavereiden kohtaloa en arvo, koska ovat vähän nuorempaa ikäpolvea, mutta voihan noita tavatessa valistaa.


    Mutta moni meistä syyllistyy tahallisesti tai tahattomasti myös usein mielipahan aiheuttamiseen.
    Itse koukkasin tienviereen sähkölinjan alle siirtymän ajaksi kun menin kotio. Vähän ajan päästä tuli naapuri puhuttelee, ett hänen maillaan kelkkailu on ehdottomasti kielletty. No, uskottava on eli ajetaan tietä myöten vain siirtymät nopeusrajoituksen mukaan.

    No tulee sitä joskus innostuttua liikaa itsekkin, repäsee jäällä 85 lasiin :eek:
     
  9. -valopää-

    -valopää- 800x summit `14

    Re: Pyhäsalmen oma kuningas

    Sulissa "leikkiminen" on jotaki mitä en pysty ymmärtämään, onko turhempaa touhua kelekan kans olemassa???
    Mutta omahan on asiansa, on vain aika turha loppu elämälle jos kelekan kans painuu jään alle.
     
  10. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Re: Pyhäsalmen oma kuningas

    Näin on,

    Menkää hyvät ihmiset kokeileen kesällä vedessä ajoa niin näettä kuinka helposti se pailakka uppoaa. ETENKIN uudenmalliset kelkat kuten revi ja revo tms ovat hemmetin huonoja vedessä. Talvikelissä ei kenenkään tervejärkisen pitäis mennä leikkiin vesikkoihin, se on älytöämän pienestä kiini se uppoaminen. Pisara vettä hihnaan ja jopa saakin kotiväki alkaa leipomaan pikkuleipiä....
     
  11. ZetaÄrrä

    ZetaÄrrä Well-Known Member

    ja seuraava kusipää joka vedättelee ympäri kaukaloa kiertävää tietä ynnä pyörä tietä nivavaaran huudeilla saa ihan sata varmasti kiekosta piähän.. lapan niin kauan että osun :mad:
     
  12. biscinen

    biscinen Guest

    Nuoria kloppeja kokeilemassa rajojaan, ja nimenomaan laillisuuden rajoja. Mutta kuinka moni tuon ikänen ei olisi tehnyt jotakin luvatonta, hullua tai muuten vain kielletyltä hedelmältä maistuvaa. Kuinka moni aivan aikuisten kirjoissa olevista voi sanoa noudattavansa kaikkia lakeja ja asetuksia pilkun tarkasti. Kun kattelee tuolla "Poikasten virallisessa päiväkirjassa" olevia vallan upeita kuvia ajeluista ja lukee nautittavia tarinoita reissuista, tulee joskus mieleen että kenellä nuorella tai vähän vanhemmallakin miehellä on omistuksessaan noin upeat kelkkailu maat vai onko kaikkiin kikkailu maisemiin todellakin kysytty maan omistajan lupa?
    Se vain tommonen jalkakäytävillä ja yleisillä teillä ajelu, kovalla vauhdilla ja kova äänisesti näkyy ja kuuluu niin ikävästi, ihan kun sahan ääni vieraassa metsässä joulun alla. Kelkkailun vastustajat ja paheksujat saavat vettä myllyynsä ja koko harrastuksen, ennestäänkin ei niin hyvä maine painuu alaspäin.
    Tuo Nallen ja parin muunkin mainitsema, kanssa kelkkailijoiden "isällinen" opastus on parasta lääkettä, jos oma isä/eno/äitee/mummi/ kummi/yms polttoaineen ostaja ei teidä/halua tietää sponsoroitavansa tekemisiä. Sponssauksen lopetus lopettaa turhan rälläämisen. Putka/linna/vankeus/sakot vain lisäävät kaveriporukoissa risbektiä, puhumatakaan jos pääsee poliiisia karkuun....
    Mutta noin niikun yleisellä tasolla vaikuttaa siltä että monella ton ikäsellä on jonkin asteinen kielletyn ja sallitun rajan hämästyminen havaittavissa. Tai sitten ei vain haluta noudattaa annettuja määräyksiä ja ohjeita, sillä kelkkakortin suorittamiseksi tarvittavassa kirjassa on hyvin tarkkaan kerrottu mikä on kelkalla sallittua taihi kiellettyä.
    Aivan yleisellä tasolla lapsille ja nuorille ei varmsti tekisi pahaa pitää muutama oppitunti kielletyn ja sallitun erottamisesta, ja terästyksenä opin perille menosta vaois käyttää sopivan taipuisaa ja pitkää vaivaiskoivun oksaa...
     
  13. hami

    hami Well-Known Member

    Kiva! Tätä ootettiin :'(
     
  14. pena78

    pena78 AC 9000rr -18 ,ZX WC-Mod. ,mach-z 800-98

    Mitä onko muuallaki tolloja liikenteessä..
    Onneks eivät kuitenkaa yleisee levitykseen laittaneet videon pätkää! ???
     
  15. snowrider

    snowrider edge x -03

    kyllä täälläkin joku catti-porukka pyöritteli päiväkodin pihalla ja ajelivat korttelirallia teillä....... :mad: :-X
     
  16. TuomasV

    TuomasV Well-Known Member

    Katoppa vasiten perhefarkku seuraavalla kerralla että onko se vejättelijä liikkeellä semmosella punasella formulalla, jos on niin ei muutako kurkusta kiinni ja hankeen pyörittämään. Helekatin idiootti ajaa tuota Nivavaarantien pyörätietä kakssataa lasissa ja eikä yhtään välitä vaikka ihmisiä kävelee vastaan...
     
  17. reini

    reini Well-Known Member

    Ite en ymmärrä naapuriamme / sen lapsia jotka ajelee omassa pihassa, hiihto laduilla, viereisellä pellolla ( ei lupaa), ja tässä läheisillä teillä....aina pitää revittää menemään tiellä ku alle kilometrin päässä menee hyvässä kunnossa olevat reitit  :-X ja kaiken lisäks muut tulee syyttelemään että ajetaan laduilla ja arvatkaa uskooko latujen vetäjä ku sanoo et : en se mie oo se on toi naapuri ???
     
  18. JuZe

    JuZe Well-Known Member

    noitten kans meinaa kans mennä kääpä vaikken ku käy joka päivä nivavaarassa. eihä se tieten mun vika oo jos vahingossa autolla huitasen yli..
     

Suosittele tätä sivua