Pielavesi - Keitele - Kiuruvesi - Iisalmi - Sonkajärvi - Lapinlahti

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Dirty Harry, 17/10/06.

  1. 0LL1

    0LL1 REINO 800

    Tiedättekös muuten mitä hyvää iisalmessa on ?
     
  2. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    kelkkailun kannalta ei pitäs olla mitään hyvää :p
     
  3. L4t3

    L4t3 AC CF/M 800 141" -11

    Kokemuksen perusteella ei mitään, mutta kerro nyt...
     
  4. Housti

    Housti A-C F7

    Ohiajotie! ;D
     
  5. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    no perskele sehän se oli ;D
     
  6. duutsoni

    duutsoni Well-Known Member

    Kumma ku nyt vasta tulee julki tuo reittien sulku,olis voinu jo pari kk sitten alkaa ajamaan asiaa eteenpäin lupia kyselemällä jne..
    Jos muuten kyselette viimetalvisiin uriin lupia maan-omistajilta niin ilmoittakaa ihmeessä täällä että tietää missä suunnilleen saa ajella..
    itsellä työn alla tuosta matalalahdesti-latukka-iijärvi reitistä kysely,ja jos iijärveltä vielä pääsis ampumaradan lenkin kiertää niin alkaishan siinä saunalenkkejä ollakkin..
    Onko tuo lapinlahden reitti nyt sitten auki kun näyttäis tuossa info kartalla olevan joku rantu siinä?!?
     
  7. 0LL1

    0LL1 REINO 800

    Aika irvokas nimi : vapaa-aika palvelu keskus :p
    Jos jotain alkaa tapahtumaan Runnin seuduilla, niin voin tulla mukaan talkoilemaan. Muutama puolituttu maanomistajakin on tuossa seuduilla.
    Saiskohan Iisalmen kaupungilta peruskartan sekä maanomistajatiedot Runnin seudulta ? Kiuruvedellä se on yleensä onnistunut nätisti pyytämällä.
    Yksi metsäautotien tapainenhan menee melkein rannasta rantaan Kiurujärvi - Haapajärvi. Joinakin talvina se on ollut ummessa ja joskus auki ...
    Tärkeää olisi kuitenkin saada jompikumpi kerhoista toimimaan siellä Iisalmessa. Onko kukaan ollut yhteydessä kerhon hallitukseen http://www.ylasavonmoottorikelkkailijat.net/hallitus.htm ?
    Toinen kerho taitaa toimia ainoastaan kisatouhuissa ?
     
  8. duutsoni

    duutsoni Well-Known Member

    Tärkeää olisi kuitenkin saada jompikumpi kerhoista toimimaan siellä Iisalmessa. Onko kukaan ollut yhteydessä kerhon hallitukseen http://www.ylasavonmoottorikelkkailijat.net/hallitus.htm ?
    Toinen kerho taitaa toimia ainoastaan kisatouhuissa ?

    Toinen kerhoista painottuu enimmäkseen moporossi puolelle..
    Yhtä aktiiviseks kun sais herätettyä tuon ylä-savon moottorikelkkailijat ry:n,jututin tänään yhtä vanhaa jäsentä niin sano että kyllä se on kuollu kerho,uuden pj:n ym. vaatii.
    Pitäis löytää sitten paljon niitä aktiivisia jäseniä jotka MYÖS TALKOISIIN OSALLISTUU :eek:,yleensä aika vähissä se porukka.
    Huhu puheita kuulin että vieremän reitti olisi aukeamassa ensi talveksi,parit vieremän kaverit hommailee sitä ja toivoivat että josko luvat saavat nii kävisivät kunnolla merkkaamassa ENSIMMÄISENÄ että ei sitten tule niitä sooloilijoita,joten malttakaa vielä ennenku lähdette luvattomille maille ajelee.. ;)
     
  9. 0LL1

    0LL1 REINO 800

    Ensin pitäisi tosiaan löytää joku vetäjä. Sen jälkeen esim Ylä-Savon Moottorikelkkailijoiden jäsenrekisterin mukaan postitus kaikille jäsenille ja kokousta pystyyn. Muutama aktiivi siihen tarvitaan hommaa pyörittämään ja sitten mahdollisimman paljon talkooväkeä kun alkaa homma etenemään.
    Lehti-ilmoitus talkoista toimi hyvin Kiuruvedellä joskus pari vuotta sitten. Talkooväkeä tuli reilu 20 hemmoa.
    Tärkeää olisi toki myös yhteistyö sen vapaa-aikapalvelukeskuksen kanssa, jos ko instanssi vielä tosiaan on kiinnostunut vapaa-ajan palvelujen turvaamisesta.

    Vieremällä taitaa kanssa olla suurin ongelma porukan vähäisyys. Tosiaankin pari kaveria siellä yrittää vääntää kymmenien kilometrien uraa kuntoon vuodesta toiseen. Ei varmaan haittaisi vaikka saisivat apuja joskus.
     
  10. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    tänään olin yhteydessä tuonne vapaa-aika palvelu keskukseen lautakunnan puheenjohtajaan Pekka Kärkkäiseen ja tovin juttelimme niin syy näiden reittien poistoon on se et osa niistä kulkee ratojen yli jota nyky laki ei salli ja osa taasen kulkee vaarallisista kohtaa teiden yli ja toi pielaveden suuntaan menevä pätkä on niin vähäisellä käytöllä ollu et se oli sen peruste purkaa, MUTTA eipäs heitetä kirvestä viel kaivoon .. aikamme juteltuamme tulimma siihen ratkasuun et ny poijat kartat esiin ja ettimään turvallisia vaihtoehtoreittejä näille poistetuille ja vikkelään maanomistajilta lupaa pyytämään ja jos saamme esim tohon Kiuruvesi - Runni - Iisalmi pätkän MAHDOLLISIMMAN paljon maita pitkin tulemaan niin siitä voi tulla jopa sitten VIRALLINEN reitti .. Lisätietoja ja lakipykäliä reittien kulkuun voi tiedustella Laitospäällikkö Ilkka Pellikalta n:(017) 272 3389

    eli nyt kaikki jotka tunnetta maanomistajia ja joudatta kyselee niin ny ois se aika

    perus säänto reiteille on ettei RATOJA ylitetä ja tien ylitykset mahdollisimman turvalliseen kohtaan ja kaupungin varat on rajalliset niin TALKOO työllä on sitten suuri merkitys
     
  11. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    ja se viel et Iisalmi- Lapinlahti on auki ja Iisalmi- Sonkajärvi on auki .. merkkaavat parhaillaan loppuja
     
  12. Rotax

    Rotax -04 AC F6

    Mitäs reitin pätkää ne on tehny siitä kaatopaikalta pari kilometriä etiäpäin sonkajärven tiellä ku virallisen reitin merkkejä oli kummallaki puolella tietä ja kunnon uraki oli tehty? Edit: jaa ylempänähän tuo vastaus tuliki :D
     
  13. duutsoni

    duutsoni Well-Known Member

    perus säänto reiteille on ettei RATOJA ylitetä ja tien ylitykset mahdollisimman turvalliseen kohtaan ja kaupungin varat on rajalliset niin TALKOO työllä on sitten suuri merkitys
    Ootteko pistäny muuten merkille miten hyvän paikan tosiaan löysivät esim. sonkajärventien ylitykseen?
    Itse muutaman kerran rutakolta ajeltua niin ajattelin siinä kumpareen päällä että sopiva keli ja joku amatööri safarilla jääny pikkuse tien reunaa nii jo päsähtää,sopivasti tulee kummun takaa..
    Mut ei nyt valiteta kun saivat sentäs sen.
    Saiskoha niitä kelkkoja kantaa sen radan yli?!?!? ??? :p
    Sen turhan sinisellä merkatun reitin ku sais kelkka käyttöön mikä kiuruvedentien varressa kulkee,onko se joku hevospolku vai mikä?!
     
  14. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    ratojen ylityksiin pitäs olla sillat tai sit rakenta tunneli ja ei taida montaa siltaa ja tunnelia olla valmiina joita vois hyödyntää ??? ::) ... tehään tommoset rampit joita pojat duunaa tuol AC440 tallissa , voi sit backflipillä kosauttaa junaradan yli tai jopa junan ;D

    ja se sinisillä merkattu polku tuntuu olevan niin pyhä että tuskin siinä edes uskaltaa kävellä vaikka eihän sitä todellisuudessa käytä kukaan ::)
     
  15. Elukka

    Elukka Ski-doo rev 600 sdi -06

    Tämänpäivän iisalmen- sanomissa oli juttua tuosta reittienvirallistamisesta, ei kuitenkaan oikein mitään semmosta josta jo täällä ei ois juttua ollu.
     
  16. duutsoni

    duutsoni Well-Known Member

    ja se sinisillä merkattu polku tuntuu olevan niin pyhä että tuskin siinä edes uskaltaa kävellä vaikka eihän sitä todellisuudessa käytä kukaan


    Näin minäkin olen käsittänyt,ihan älytön homma kun kunnon reitin tekivät siihen nii sit ei saa liikkua,ku tosiaa näyttää ettei siinä ainakaa hevosilla ajeta..

    Oiskos täällä ketään sellaista nyt mahdollisesti jolla saattais olla aikaa alkaa vetämään tuota kerhoa(säännöllinen työ aika)?!?
    Ei vaadittais paljoa (aluks ;D ),kunhan keräis porukalta nimiä ja selvittelis asioita jne.?
    Itsellä kyllä kiinnostus kova mutta aika rajallinen..
    Täytyy katsoa josko tuo lama jarruttaa töitä niin sittenhän sitä joutaa. :eek:
     
  17. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    Pitäs ensin soitella noille hallituksen jäsenille et vielkö toimitaa kerhossa on vai lyyväänkö uus miehitys taloon .. itellä vois aikaa toiminnan pyörittämiseen lohjetakin mut yksin tota ei todellakaan pyöritetä eli tarttee kyl muutaman TOSI aktiivisen jäsenen sitten jotka osallistuu kerhon toimintaan ja päätöksiin

    -tiedotus (netti , uudet kotisivut, paikallisessa lehdessä ilmoittelu)
    -reittihankkeet ja niiden uudistaminen
    -kilpailutoiminta
    -reittien ylläpito ja kunnostus
    -yhteistyö kaupungin , ympäristökuntien ja maanomistajien kanssa toimimaan
    -mahdolliset rata ja kilpailuhankeiden vireille pano jossa toivotaan ympäristökuntien kerhojen yhteistyötä
    -jäseneiden yhteisten tapaamisten ja reissujen järjestely
    -ym ym

    eli siinä noin alkuun mitä tuli mieleen eli ei ihan yksin tosta selvii

    ja ihan ensin pitää tosiaan selvittää toi nyky kerhon tilanne et mitä ne ny meinaa  ::)
     
  18. pena78

    pena78 AC 9000rr -18 ,ZX WC-Mod. ,mach-z 800-98

    Voisin väittää että meijän perukoiltakin löytyy sitte homma ukkoja kiuruvesi-pyhäjärvi reitille talkoissiin..!
    Saadaan tännekki päin ura kuntoo,eikö?

    Täältäki voitas ihan päiväseltää sitte päräyttää iidenniin ja jopa kauemmas mihin nyt kiuruvedeltä pääseekään! :p
     
  19. viperi

    viperi 2 x AC SnoPro 600 2013

    no se oiskii hyvä et saatas homma pelaa yli kuntarajojen ja tehtäs yhteistyössä noita reittihankkeita niin ei aina tyssäis sitten johonkin kunnan rajalle ne reitit ::)
     
  20. JoK

    JoK Member

    Yhteistyötä Ylä-Savon Mönkkärit Ry:n kanssa kannattaa varmaan myös harkita. Alla linkki kerhon sivuille.
    http://www.ysm.fi/
     

Suosittele tätä sivua