Arskan Proto: Exited edition

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Arscars, 18/1/08.

  1. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    Niin siis läpät on lohkossa ja siitä lähtee sitten yks ylösvirtauskanava ja sylinterin helma on osa sitä kanavaa, muotoiltu niin. En tiiä sitten onnistuisko semmonen muokata vastapuolen helmaan, taitava hitsari toki täyttää tarvittaessa kanavia jne. Kaikkihan toki onnistuu ko aikansa tekee, mieluummin laittas jonku lujan twinin aihioksi ja väsää siitä kunnon bigboren, jonku 1000cc luokkaa.. ::) Nelareistahan löytyy valikoimaa, toki matalakierroksiset nelaripyörän koneet on sitten vähän lussumpia ja kierrosvehkeissä tulee niitä kytkinongelmia. Tietenki voishan sitä pyöränkoneesta poistaa laatikon ja väsätä vain alennusvaihteen, jotenki. Ehkä kuitenki valmis kone paras, yksputkinen triple niin on helpoin taitella putki taakseppäin ja sitten vaimennin penkin alle.
     
  2. keilukka

    keilukka Polle talli

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    Tuossa kuvassa on iskarinpäästä linkki tuohon tukivarteen jolla vissiin tuetaan liukujen etupään sivuttaisliikettä...
    Mitenkäs sulla tuo oli hoidettu?
     
  3. Arscars

    Arscars Proto, Winha31 -71

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    Ei mitenkään... ;D ei se ainakaan vielä ole hajonnu vaikka liukurungot ei ole millään tuettu etupäästä. ainoaastaan iskari tulee sinne etupäähän akselilla kiinni.
     
  4. jumo

    jumo Well-Known Member

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    tuolla on gsx-R 750 kone kelkkaan istutettu.

    Toisella kotimaisella: http://www.snowmobile.se/forum/showthread.php?t=15645

    viimeisellä sivulla videota

    kuvat suomeksi ;)

    http://www.pixbox.se/alb_show_id620617_page0.html
     
  5. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    Voimpa sanoa etten tosiaan ois tehny noin miten swenssonit on tuon tehneet... motti ois ehottomasti pitäny laittaa toisin päin ensinnäki? Naamaton paino nyt tuossa suksilla. Perä keveä ... noh sutiipa ainaki ;D Ja varaattorit ois poikaa. Lisäksi tuo takapukki näyttää joltain ihme kötöstykseltä... jaksaakohan vääntää nuo hakasjouset tuota pukkia ylös, kun alusta on lintassa?
     
  6. _NitrO_

    _NitrO_ RMK600,250GL Syncro,Ockelbo 200,250,800,700R,Laser

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    Ihan sama pisti silmään että koneen sijotuksessa ei kyllä mitään järkeä.. Mutta nehän on vaan ruottalaisia ;D Varmaan hyvin välittyy tuolla sentin "räpylällä" voima lumelle ::)
    Sinänsähän nuo vaihteet ei ois pahakaan jos saa vaan pelaamaan kunnolla, jossai krossihommassa ei välttämättä ihan paras mutta siihen tuommosta tuskin tehäänkään :)
     
  7. Arscars

    Arscars Proto, Winha31 -71

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    Joo tuossa koneen sijoittelussa ei kyllä ollu mitään järkeä.. Ja kyllä siihen hyvä olis variaattorit saaha ettei tarvis vaihteiden kans värkätä.

    Kuinka paljon kiertää parhaimmillaan nykykelkat? meneekö yli 9000 tai lähelle kymppiä mikään? vois vähän siitä laskea että tulisko se kestämään jollain 11 tuhannen jengalla. Se variaattorivedon toteutus ei sinänsä olis mahdoton homma...
     
  8. Epi

    Epi Potkukelekka

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    Eikös phazeri kierrä 11 000.
     
  9. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    Siinä 11 000 hujakoilla se oli mitä viime talvena tuli kokeiltua.
     
  10. sakke

    sakke Ski-doo härpäke

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    Mutta phazerissa on alennusvaihde koneen perässä niinku rx1 jammussaki! Eniten mua häkellytti tuo takapukki, pisin linkku mitä oon nähny ja itte pukki lyhyt, mahtaa tuo pukki raapia mattoa heti kun vähänkin joustaa?
     
  11. Arscars

    Arscars Proto, Winha31 -71

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    Mitä se tuo alennusvaihde tekee? pudottaa vain variaattorille tulevia kierroksia?
    Se toimintohan olis jo tuossa pyörän koneessaki valmiina ku ei laittas vetoa suoraan kampuran päästä vaan laatikolta, mihin etukiekko normaalisti tulis. ja sitte vain 3 vaihde silmään...eikös nuissa nelonen ole kai yleensä 1:1  ..mutta kuitenki jotenki nuin.
     
  12. sakke

    sakke Ski-doo härpäke

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    Niin kierroksiahan se vain pudottaa, joten miksi ei pelais jos varaattorin rakentais mopon vaihdelaatikon jatkoksi? Mutta miksi rakentaa variaattoria ja monimutkaisia vetoratashässäköitä, keveinhän tuosta tulis jos eturissalta pistäis kettingillä vedon suoraan kelkan vetoakseliin, joutuis kääntämään kelkan vetoakselin ja rakentamaan jarrun johonkin väliin? Vois olla aika villi ajella kelkalla jossa on jalkavaihteet, mutta miksi se ei onnistius, saahan enduropyöriinkin telasarjoja?
     
  13. Arscars

    Arscars Proto, Winha31 -71

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    Nuinhan se tottakai olis helpoin tehdä mutta ei nuo jalka vaihteet oikein taitas soveltua muuta ku jäällä ja radalla ajoon.. astinlaudoilla lunta ja jäätä yms.
    Jos vaihteisen version oisin tekemässä niin ohjaustankoon napit ja vahdevivulle joku sähköservo vaihteenvaihto.. mutta tuommonen ratkasu taas tulis aika hintavaksi.

    Niin siksi tekisin sen mieluiten variaattoreilla. Tosin ei sitä variaattoria taida kestää suoraan tuohon laatikolle laittaa kiinn.. vääntää aika kovasti. mutta ykkösvarille oma akseli jossa se ois kiinni, ja sitä akselia pyöritettäs ketjulla joka tulis laatikolta. nuin se ois aika pienellä vaivalla tehtävissä.
     
  14. sakke

    sakke Ski-doo härpäke

    Re: Arskan Proto - Evo 2



    Tuollainhan se ois helppo asentaa. Mutta voihan kelkkaan rakennella jalkatapit hieman astinlautojen yläpuolelle että vaihteen vaihdon saa onnistuun. Tuollain rakenneltuna se vastais ajoltaan aikalailla crossimönkijää. Ja crossimönkijöihinkin myydään tela/suksi sarjoja ja kai niillä lumella ajo onnistuu?
     
  15. Arscars

    Arscars Proto, Winha31 -71

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    Saishan siitä nuinki varmasti ihan ajettavan.. ja oihan se vähän erilaista ajella kelkalla ku pitäs vaihteita vaihdella :) mutta variaattori ois silti parempi ;)

    Paras se kuitenki olis jos tietäs että kestääkö kytkin ja varit sen 11 000 niin sais jättää laatikon kokonaan siitä mopon koneesta pois, ja suoraan kampuran päähän hammasratas joka pyörittäs sitä ykkösvarin akselia mistä tuossa selitin aikasemmin.
    Lisäksi sillain sais aika paljon koneen painoaki pois... tulis melko kevyt.
     
  16. sakke

    sakke Ski-doo härpäke

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    Kyllä kai ne kytkimet ja varit kestäiski mutta remmi ei! Keskipakovoima yrittä kokoajan taivuttaa remmiä ympyräksi ja remmissä on massaa joten se ei kestä kovia kierroksia, kelkoissa taitaa maksimit olla n.8500rpm? Saishan kakstahti moottoreista enemmänkin tehoa mutta variaattori estää kierrosten nostamista kovin korkeaksi. Ja taishan se olla että variaattorin hyötysuhde heikkenee kierrosten noustessa liian korkeaksi?
     
  17. Hippo

    Hippo Well-Known Member

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    Rxl:n tehoputkissa oli melkein kaikissa huipputeho yli 9000 rpm, korkeimmalta kiersi AAEN, 9400 rpm.
    On nuita ollu tälläki foorumilla ja kait ne kytkimet on pysyny paikallaan ku ei ainakaan oo silmään sattunu juttua että ne ois irronnu tai hajonnu.
    Eihän tuo ihan 11000:tta ole ja saattaa tietenki pitemmän päälle ottaa itteensä jos koko ajan kierrättää yli kymppitonnin.
    Rakennat 4 mm rautalevystä suojan jos sattuu irtoamaan ;D
     
  18. Arscars

    Arscars Proto, Winha31 -71

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    Niin, se pari tuhatta kierrosta on nuilla jengoilla jo aika paljon lisää. Eihän sitä tosiaan kokoaikaa täysillä jengoilla huudateta, mutta vois siinä silti olla remmi lujilla.
     
  19. _NitrO_

    _NitrO_ RMK600,250GL Syncro,Ockelbo 200,250,800,700R,Laser

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    Aamulla punnittiin noita romuja niin 190 näytti protolle tankki täynnä eli 170kg ilman bensoja, ei ole paha :eek:
     
  20. jakkis

    jakkis Lynx Safari 400 & Cobra enduro

    Re: Arskan Proto - Evo 2

    Helekkarikun on asiallisen näköstä puuhastelua, ei mene sormi suuhun ja ooteta vain valmista. Juuri näin.
     

Suosittele tätä sivua