Etelä-Karjalan Kelkkajutustelut (ent. Etelä-Karjalan reitit )

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Catiska, 18/12/05.

  1. Leader Dog

    Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

    Jep ,taitaa ns. aloittelevat ja satunnais kelkkailijat olla hieman harmina freeride ajatuksineen siellä sun täälläkin.
     
  2. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Kyl.. Just eilen kattelin autosta, Joutsenon kohdilla on ilmaantunu noita jälkiä vähän sinne sun tänne.. Toivottavasti ei ilmaannu liikaa, tai pian ajetaan freerideä kaikki..
     
  3. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Niinpä. Samoin kun eilen ajoin uraa pitkin kotia, oli viimeinen metsä/metsäautotiet rällätty kelkoilla aika perusteellisesti. Ongelma tässä "puolenhehtaarin metsässä" runsas asutus, eli 300m päässä on useampikin talo. Samoin toinen ongelma meilläpäin on eräs maastoväreihin maalattu Toyota neliveto PicUp, tai pikemminkin sen omistaja. On rällännyt autollaan ojanpekat, liikenneympyrät (keskeltä ja ristiin rastiiin) sekä kelkkaurat läpi, varmasti ollut hauskaa. Ja koska se on ollut niin hauskaa, harrastanut sitä monta kertaa. Jahka vain tavoitan sen hepun...
     
  4. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Jos paikan oikein arvaan, niin tuon pikkumetsän rälläämisestä ei tartte olla huolissaan, jos se ei jatku yhä.. Syynä rälläämiseen oli hiihtosuunnistuskisat.. Tuon toyotan lisäksi joku innokas ajelee crossi/enskapyörällä pitkin reittejä. Ei sillä, että yhdestä juuri haittaa olisi (syntynyt ura ei mua häiritse) mutta jos noita alkaa olemaan paljon niin alkaapi häiritsemään.
     
  5. SnoF5

    SnoF5 AC4000RR, Lynx 250, Lynx 150

    Oisko ollu tän päivän E-S:n välissä liite jossa oli moinen kuva. Liekkö kellään tietoa missä tuollainen baana on, vai onko tämä jotain propakanda juttuja ;D

    [​IMG]
     
  6. John_K

    John_K Well-Known Member

    Onkos kukaan ajanut ylämaa - luumäki väliä?
     
  7. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Joo, toi on meidän metältä, siellä on se pikku suo ja tehtiin sinne pikku rata.. ;D
     
  8. BenZo

    BenZo Well-Known Member

    Tuohan on ihan selkeästi Yllikkälä-Lemi väliltä ;) ;D
     
  9. polle-poloinen

    polle-poloinen Ac zr500 -02

    Joo ja kuulin kanssa tänään, että ne tekee sitä kutostien alittavaa tunnelia pelkästään kelkkailijoille 8)
     
  10. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Eikä onneksi noiden kuusien muoto viittaa ollenkaan pohjoiseen... Eikös se ollut niin, että meillä on ne kapeat kuuset ja pohjoisessa leveät?
     
  11. Lazlo

    Lazlo Member

    Moro kaikille!!! Oon tulossa ysi viikolla Savitaipaleelle pitkäks viikonlopuks... Ajattelin ottaa kelkan mukaan, kun tuntuu sillä suunnalla noita reittejä riittävän.
    Kertoisko joku, mihin kaikkialle siitä saviksen ABC:tä pääsee eksymättä ;)... siis semmosta merkittyä "latua" pitkin.
    Niin ja mitens noi reitti maksut? onks jotain viikonloppu maksua, vai miten se hoidetaan?
     
  12. BenZo

    BenZo Well-Known Member

    Hoplaa!

    Hei pojjaat, kun lähestytte Montolan tien ylitystä ( N61 01.896 E28 05.516) Lpr-Luumäki osuudella jommastakummasta suunnasta tullessa, HILJENTÄKÄÄ VAUHTIA ja olkaa varovaisia, tieosuudella liikkuu usein ravihevosia ja ratsastajia. Ihan vaan ettei satu vahinkoa. Hevosethan ovat arkoja elukoita ja saavat helposti hepulin, ja sit lähettii.. :eek:
     
  13. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Eikö ravihepan oo hyväkin väliin treenata kirejä :p

    Ei vaan, on ne semmosia, että kannattaa himmailla kun kohdalle sattuu.. Saattaa kelkasta visiiri mennä rikki kun polle pillastuu..
     
  14. biscinen

    biscinen Guest

    http://www.karjalainen.fi/Karjalain...ellut_ajoi_suoraan_miehen_päälle_5029981.html

    Puhumatakaan kun joku kusiaivo vielä lisää kannatusta hevosmiesten keskuuvessa. Voi kun pojat tajuis että kun vain missä näkyy nelijalakanen n. 15 hv ajopeli niin omat koneet seis ja ohitus hissukseen, Sillä kun hevosmiesten tieottoimistossa alakaa juttu levitä niin kellää ei ole hyvä olla. Ja niihin porukoihin kun tiiivisti kuuluu vähemmistön edustajat, niin saatta jossakin mutkassa tulle kelkan perään muutaki kun vihasia katseita, piippua pitkin... joten jos vain jotenkin pystyy olematta hevosia säikyttelemättä niin paljo useemalla on harastuksesa parissa hyvä mieli.
     
  15. progrip

    progrip kaksi heppaa!!!

    Asiaa... Ajokieltoa. Huh huh. Milläkähän lihaksilla poliisit meinaa valvoa ettei pojjan kloppi ennään kurvaile... Mut biscinellä asiaa... Ei siitä hyvää seuraa... Kokemuksen syvällä rinta äänellä.
     
  16. SnoF5

    SnoF5 AC4000RR, Lynx 250, Lynx 150

    Vain olipa taas lystiä käydä ajamassa. Yamahan tallipaikkaakin tarjottiin mutta en uskaltanut käydä norsun sarviin kiinni ;D
     
  17. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Jees.. Tommin kanssa käytiin kurvailemassa, olipa lystiä vaan. Ei vaan mokoma antanu testata cattia.. Tosin, voi olla että muotoilin kysymyksen väärin, kun kysyin haluaako herra painia karhun kanssa..

    Mutta hevosteluihin. Tommi kun lähti Imatralle ja mä myllymäen kautta joutsenoon, niin kas, myllymäen jälkeen kotieläinmetsän kohdalla näin seuraavassa tieylityksessä pitkäkarvaisen pyylevän hepan. Ajattelin olla viimeisen päälle herrasmies ja sammutin kelkin. Ratsastajatäti oli tästä kovin otettu ja sanoi, voi kuinka mukavasti tehty, kumpa kaikki kelkkailijat toimisivat samoin.

    No, heppaan en tehnyt vaikutusta, vaan kaveri oli niin paniikissa että tädin täytyi taluttaa se ohi, otus näki kelkan ensimmäistä kertaa kuulemma. Kohdalla ollessaan täti piti pollea paikallaan ja esitteli, ettei kelkki ole ollenkaan vaarallinen ja kas, polle rauhoittui. Seuraavaksi tulikin ehdotus pistää kelkka käyntiin, siinä vieressä, ja lähteä hissukseen ajelemaan, jotta heppa tottuu..

    Näemmä tottui nopsaan, kun ei karkuunkaan lähtenyt ;D
     
  18. Antti Harinen

    Antti Harinen Well-Known Member

    Ja kun Imatralla ajelette siellä niskalammen suunnalla, niin siellä on myös toivottavaa että kohdattaessa hevonen sammutetaan kelkka siksi aikaa että pääsee polle (huom. ei polaris) ohi.

    Alueella on merkeissä ohjeetkin ja ainakin viime kaudella homma toimi, mutta muistutetaan nyt täälläkin.
     
  19. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Ei kait kukaan nyt pollea ohi päästäisikään ;D

    Juu, minäkin olen pyrkinyt joko sammuttamaan kelkan tai kiertämään varovasti hepat kauempaa, on ne sen verran isoja elukoita.
     
  20. rreipas

    rreipas minkä tähen no yhen tähen

    mites noiden ´villihevosten ´kanssa mitkä kulkee metässä vapaana....toisilla jopa sarvet päässä?
    ne on kanssa aika arvaamattomia kun koikkelehtivat kelkkareitillä ;D
     

Suosittele tätä sivua