umpisen menijät

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä -valopää-, 16/12/05.

?

Minkälainen kelkka menee parhaiten ummella?

  1. Leveällä ja pitkällä matolla oleva työkelkka.

    242 vote(s)
    22.9%
  2. Kapealla ja pitkällä matolla oleva työkelkka.

    105 vote(s)
    9.9%
  3. Pitkällä ja karkealla matolla oleva vuoristokelkka.

    596 vote(s)
    56.4%
  4. crossover

    113 vote(s)
    10.7%
  1. lynx 320

    lynx 320 Lynellä mennään!

    Vs: umpisen menijät

    Niin näyttää! :D
     
  2. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: umpisen menijät

    Liekkö tuota pakko seurata, jos noinpaljon örpöttää.. ;D
     
  3. Okcelbo

    Okcelbo Well-Known Member

    Vs: umpisen menijät

    Onse, kun ei tiiä miten nyt käy... ;D
     
  4. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: umpisen menijät

    Tietäähän sen, miten käy. Jokaisella kun on oikeus omaan mielipiteeseensä.

    Ja mielipidehän on tunnetusti vähän niinkuin kuin persereikä.. Jokaisella on omansa ja siihen lie toisen paha mennä puuttumaan. ;D
     
  5. Okcelbo

    Okcelbo Well-Known Member

    Vs: umpisen menijät

    Äläs ny suutu.. Niin, turhaakait niitä sitten lukee...  ;) :)
     
  6. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: umpisen menijät

    Suutuin jo.. Noh, kohta saa taas ruokaa ja sitten on kiva leppyä.. ;D
     
  7. RemiX

    RemiX 800 rfTek DOO

    Vs: umpisen menijät

    makunsa kullakin, sano musti ku muniansa nuoli ;D
     
  8. piippu 1st.

    piippu 1st. Well-Known Member

    Vs: umpisen menijät

    Mielenkiintoinen keskustelu! Ja jos paneudutaan alkuperäiseen aiheeseen....esitän oman näkemykseni:

    Jotenkin sieluni silmin näen tilanteen kuin jossain piirretyssä elokuvassa jossa aina toista vastustaa....eli otetaan henkilöiksi jäsen A jolla on joku ihan pakasta repäisty mountain hillclimb highmark sekoitus 6m matolla ja 30cm harjalla + 300hv koneessa ja sitten se jäsen B, jolta löytyy se -72 Ski-doo Elan hieman ehtoopuolen koneella ja jonkinlaisella matolla. Hepuilla on palava hinku pienen metsäpöheikön takaa häämöttävän kukkulan huipulle ja lyövät vetoa "kuka vipana päällä, on jotain *epämiellyttävää* " .....Jäsen A onkin jo samantien peukku tankoavasten ja lumi lentää 8m kaaressa ja metsä raikaa....Jäsen B alkaa suostutella Elania tulille ja kotvasen kuluttua alkaa puksutes jalkojenvälistä kuuluakkin, eikun liikkeelle......Tällävälin jäsen A tekee nanosekunnissa 100 eri reittihahmotusta koittaen luovia puiden seassa 180km/h vauhdissa sitä parasta reikää kukkulan kuninkaaksi, mutta kohtalo puuttuu peliin ja se samperin suksi sukeltaa pienen näreen alle kietaisten koko keulan banaanille (on senverran eksoottiset ripustuksen ohkaisessa alumiinissa 1m vipujen päässä, että ei kestä "osumaa" ) ja homma toppaa siihen...kyparää ja voimasanoja viskellen noituu kalliin keksinnön ja huomaa samassa puidentakaa kiiruhtavan jäsen B:n, joka ilmeisen tosissaan puksuttelee sitä 20km/h vauhtia hienosti puitakierrellen paksun pohjapellin varassa (sukset muutakuin hidasteena umpisella) ja ei voi kuin itkeä vanhuksen vakaata "kiiruhtamista" kukkulanhuipulle, jossa ihmetys on suuri, kun ei näy jäsen A:ta, vaikka niin oli mahtipeli lähtökuopissa...pohtien "liekö ajanut samalla vauhdilla kotiin asti, jaksanut jäädä tänne odottelemaan vanhuksen kiipeilyjä"


    Eli ehdottomasti ääni tuolle 59:lle, vaikken ole kuin kerran eläissäni tuollaisella ajellut! Jotenkin ei vain tunnu nämä uudet, vaikka kuinka olisi hienon näköisiä ja paperilla vakuuttavia, olevan sitä mitä tuollaiselta todelliselta ummessa menijältä odottaisi ja mikä se on nyt nuo uudet parantanut, kun muistelee aikaa jolloin ensimmäiset REV:it tuli markkinoille, kuinka huonoja nuo oli menemään umpisella vrt. old school vehkeisiin....todettiin lähes poikkeuksetta jokaisessa lehdessä mitä testaamaan olivat päässeet. Kikkailuissa yms. patikoissahan noita kyllä ylistettiin, se myönnettäköön, mutta siitähän tässä keskustelussa ei olekkaan kysymys ;)

    Jännä huomata ettei ole ainakaan minun hakusanoilla löytynyt YouTubesta yhtään pätkää jossa kisaisi joku 80-luvun ja 2000-luvun huipputuote ummessa etenemisestä ???
     
  9. Anttimi

    Anttimi Well-Known Member

    Vs: umpisen menijät

    Son vaan niin painava... Tasaisella ja sievässä ajossa menee ihan kivasti mutta haastavammat paikat ovatkin niitä ongelmia...
    Kaks puokki onkin sitten toisesta ääripäästä, kevyt ja kapea, mutta moottori on vaan niin väsynyt, että ei sillä esim reen vedossa tee juuri mitään puhumattakaan jostain haastavammista mäki osuuksista.
    Sen verran täytyy rangeriakin haukkua että loppuu ne 550f tehotkin turhan helposti, esim. viime keväänä tunturiin vedin rekeä jossa 2 aikuista 1 lapsi, niin tahtoi voima loppua kesken. Tämä tilanne siis hyvällä jäljellä mentäessä sellaisessa semi jyrkässä rinteessä.
    Commander tuntuukin ainakin papperilla hyvin mielenkiintoiselta kamppeelta
    Nämä ajatukset vaan sitä monipuolisuutta haettaessa...

    Onos kukaan muuten ajanut sitä commanderia missään pahemmassa paikassa??? Waari varmaan ainakin...
     
  10. AlEkS1

    AlEkS1 Summit x 165"

    Vs: umpisen menijät

    Niin kuinka monesti oot sitten ajanut kyseisellä kelkalla kun kerran voit väittää sitä painavaksi. Éipä sitä painoa kyllä ajaessa juurikaan huomaa ::)
     
  11. Anttimi

    Anttimi Well-Known Member

    Vs: umpisen menijät

    En nyt kertoja ihan heti muista, mutta kilometreissä about 3000km. Riittääkö?
    Ja se on painava, tämä on fakta. Sen huomaa silloin kun se jää kiinni ja sitä kaivaa munia myöten pois hangesta. Telasto täynnä lunta sitä ei tahdo yksi mies nostaa ilmaan.
     
  12. Umpisenkulkija

    Umpisenkulkija Boondocker RE 850E-tec shorty -22

    Vs: umpisen menijät

    On tullu ajettua ei sitä ajaessa huomaa mutta nostaessa ;)
     
  13. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Vs: umpisen menijät

    Minun vuosimallin kuivapaino on 240kg joten ei kovin ole painava verttattuna nykypäivän yeteihin joiden kuivapaino on 360kg.
    Tottakai jokainen on painava kun on lunta telasto täynä, mutta tuo ole sen painavempi mitä muutkaan kelkat. Menkää salille jos tuntuu raskaalta.
     
  14. Anttimi

    Anttimi Well-Known Member

    Vs: umpisen menijät

    Olet ihan oikeassa. Yetit ovat taas asia erikseen. Viime vappuna niitä kaivettiin tuolla käkkälöjoen huudeilla loskasta ja painoi tosiaa ihan h**vetisti. Kuitenkin kaikissa minun kommenteissa on ollut kyse yleishyvästä umpisen kelkasta ja 59:ä en siihen kategoriaan kelpuuta tehottoman moottorin, painon ja melko huonojen ajo-ominaisuuksien vuoksi.
    Salilla käymisestä en tiedä, mutta jos mietitään järjellä eikä tunteella niin kyllähän kevyttä kelkkaa on mukavampi nostella vaikka niitä voimia sattuisi olemaankin...
    Näyttäähän tuo sinunkin 59 olevan lähes joka kuvassa niin jumissa kuin olla ja voi :)

    Oma räpellykseni Yamahasta 365 matolla ei tosiaan ole umpisen menijöitä parhaasta päästä tai edes keskikastista, joten omaani en ala ainakaan tässä ylistämään.
    Rangerin kun saisi 600 sdi koneella niin se olis taivas :) Tämä siis sellaiseen yleishyödylliseen safari hommaan

    Mutta yhtä kaikki, jokainen ajaa millä haluaa...ja voi.

    Ugh, olen puhunut  ;D
     
  15. Anttimi

    Anttimi Well-Known Member

    Vs: umpisen menijät

    Aika hyvät perustelut :)
     
  16. piippu 1st.

    piippu 1st. Well-Known Member

    Vs: umpisen menijät

    ;D Tarina olisi oikeasti jatkunut vaikka kuinka, mutta ei jaksanut hakata näppistä enempää....tulihan se jo tuossa selväksi :-X


    Kuinkas muuten noilla vanhoilla tundrilla ja nordic 300:lla pääsi, kun näytti olevan joskus aikoinaan paljonkin poromiehillä käytössä? Ainakin ne on kevyitä ja muutenkin suht sutjakan kokoisia?
     
  17. veltsu91

    veltsu91 Summit 800 -03

    Vs: umpisen menijät

    Isällä on nordik 300 jossa on 377 moottori ja uudenkarhea 32(?) tela ja kyllä sillä pääsee jos tohtii vain ajaa ::) pakkia kun siinä ei ole niin sillei tohi ihan jokapaikkaan koitta :D Nytte onki justiin vaihelaatikko hakusessa siihen että saatais siihen pakki..

    Alkuperäsenä ei varmaan ole paljon 250lynksiä kummempi.. Taitaa olla vähän leveämpi keula nordikissa.. Ja parempi telasto..
     
  18. juize

    juize Assault RMK 800 155" -12

    Vs: umpisen menijät

    Pitäähän se kai minunkin kantaa ottaa...
    Nyt kun on tullut näillä lumilla tuota poikien touhua seurattu kun aleksi vetää mountain hirmulaan, marko 59:llä ja ite koittaa rmk:lla perässsä pysyä niin mielestäni... Normi metsä taipaleella ero on pienin.. kaseikossa 59 vetää vaivattomammin ja summitilla tullaan kaasulla kyntämällä perässä. puuttomassa ja pitkässä rinteessä summitti menee eikä meinaa ja 59 lätee hiljokseen mutta varmasti kanttaillen perään ja monesti mennään päälle asti sekin. Puisissa rinteissä summitti menee hyvin jos väylä löytyy helposti mutta 59 etuna on se että rinteeseen voi pysähtyä huoletta, vähän pakitella ja jatkaa nousua vaivattomasti.
    Eli.. summitilla mennään jos on paikat selvänä, 59 taas vie voiton jos rinteeseen pitää pysähellä ja suunnitella reittiä matkalla.
    Niin ja RMK.. aika usein näyttää nuita jumi kuvia olevan! ;D
     
  19. kakkis

    kakkis Titanic

    Vs: umpisen menijät

    eihän se suinkaan sitä tarkoita että mountain kelkoilla pitäis painaa läppä tiskissä menemään, pääsee sillä hitaamminkin... kuitenkin kun miettii että summitin melkein nelimetrinen ja reilu 40 leveä matto kyllä kantaa sitä kaikkea 195:ttä kiloa ihan hyvin... niin ja sekin asia että ehtii kiertää kolmen kunnan tunturit siihen mennessä ku 59 vasta lämmittelee ekaa rinnettä varten...
     
  20. Tasala

    Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

    Vs: umpisen menijät

    Mutta tuli huomattua TAAS että samat rinteet tällä noustiin mutta usiamman mutkan kautta ;)
     

Suosittele tätä sivua