Moniko kelkkamies ajaa kesät crossipyörällä? +jutustelua lajista

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä juhispahis, 17/5/08.

  1. ^hanninen^

    ^hanninen^ Guest

    jep mutta tosin siinä oli varusteetkin matkassa että en tiiä ottaako se niistä siihen hintaa lisää. mutta joku se on pakko kesäksi laittaa son varma :D
     
  2. ^hanninen^

    ^hanninen^ Guest

    mutta tosiaan laitanpa sen linkinkin tuohon nii saatte sen oikian käsityksen pyörästä.
    http://www.nettimoto.com/743682
     
  3. Muumi

    Muumi RE 600 -13, Racing 440 -04, Gls 3300”r” -89

    Tuntuu tosiaan olevan nuo vanhat 80-90-luvun crossipyörät melkein parempia sijoituskohteita kuin kulta. Niistä tahotaan aina se vähintään tonni oli kunto mikä oli ja kahteen tonniin sitten alkaa saamaan jo 2000-luvun ehjiä pelejäki. ;D

    Crossia ostaessa tuntuu olevan tuo 500€ semmonen seteli että sillä sais taas valovuojen paremman vehkeen, niitä ei aina vain ostohetkellä (lue koskaan) ole lompakossa ylimääräsiä...
     
  4. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    No eihän tuo pahalta vaikuta, ja hintaki vaikuttaa ihan kohtalaiselta jos nuo ajokamat tulevat samaan hintaan...
     
  5. _ha

    _ha lynx

    [​IMG]

    Tuommosella rossila mentiin viimekesänä. Isompi olis hakusessa.
     
  6. peccis

    peccis Assault 850 144" -20

    Kovin näyttää vanhahkoa olevan tuo pyöräkalusto  :eek:  toisaalta jos kelkka on uusi niin eipä sitä viitti "kakkoslajiin" niin paljoo sijottaa
     
  7. RemiX

    RemiX 800 rfTek DOO

    on kyllä ihan asiallisen näkönen rossi. ainaki päälle päin. itellä on -97 125 rm. viime kesänä uusin koko koneen siitä ja nyt on vaihettu uus sylinteri putki ku oli niin horo.. pakoaukon säätimeen jouduin tilaamaan nyt ne muovi clipsit jokka piettää sitä tappia(joka tulee koneesta pyttyyn).
     
  8. ^hanninen^

    ^hanninen^ Guest

    vitsi ku ei itellä ole oikein nuista rosseista tietoa vielä ku ole ollu kuin yksi reilun vuojen käytössä.
    mikä nuista kolmesta vaikuttais parhaimmalta kun tulee vain semmoseen harraste käyttöön. kolme semmosta siistimpää yksilöä löysin mutta sitten alkaa se vaikein osuus mikä niistä kolmesta ;D joten kysyisin nyt teijän mielipidettä että mikä nuista mulla kannattais laittaa tai alkaa enemmän kyselemään sen perään.
    1)http://www.nettimoto.com/743682
    2)http://www.nettimoto.com/738431
    3)http://www.nettimoto.com/728127
    ??? kun en kummiskaa mitää 2000 tonnin pyörää kehtais laittaa ku vielä kummiskaa ole nii hyvä vielä ajamaan ja tuo budjetti ei oikein riitä sinne asti ja meikälle kyllä välttää tuommonen vanhempikin jos vain löytäis semmosen siistin ja hyvän :)
     
  9. kolli

    kolli Arctic Cat SNO PRO 440-05 HONDA CRF 450R -10

    ihan siististi hakattu tarroja ??? valkoset numerot mustalla pohjalla,varmaankin ajettu A125 luokassa joskus ::)
     
  10. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Edelleen sanon, että yleensä mitä uudempi niin sen parempi... sitä vähemmän sitä on ehditty rääkätä...
    2000 tonnin pyörä lie harrastekäyttöön jo hieman yliampuvaa... Liekö täynnä jotain alientekniikkaa?  ;)

    Kuitenkin ehkä kannattanee katsoa mahdollisimman hyväkuntoinen pyörä, oli sillä hintaa 1500 tai 2000€, todella äkkiä se viissatanen pyörähtää noidenkin korjaukseen jos sattuu iskemään kätensä paskaan...

    1. vaihtoehto:
    + Pyörä hyvännäköinen, tosin katesarjan saa satasella.
    + Uusi mäntä, ja muutakin uutta osaa.
    + Piikkirenkaat (jääratapiikit, vai enskapiikit? Merkki?). Mikäli piikit ovat hyväkuntoiset niin niille kannattaa laskea vähän hintaa, uusia kun ei kuitenkaan saa alle 400€:n muita kuin kiinalaisia.
    + Suojat mukaan.
    + Edullinen, mikäli piikkirenkaille ja suojille laskee hintaa.

    - Vanha
    - Ties paljonko ajettu
    - Montako omistajaa?
    - Miten huollettu?
    - Kaaduttu varmaan satoja kertoja ---> Kuvista ei selviä onko putki lommoilla? Onko syyläri edes suurinpiirtein suora ja ehjä?

    2. Vaihtoehto

    + Uudempi, ja vain satasen kalliimpi.

    ? - 3:n sanan myyntiteksti josta ei selviä yhtään mitään. Soita ja kysy kulutusosien kunto, männän vaihto, laakeriremontit jne.

    3.
    + Saman hintainen ja ikäinen kuin kakkonen
    + Syyläri ja putki kuvien perusteella suorat
    + Mukaan piikit. (enska? jäärata? kunto?)

    ? - Kulutusosien kunto? Mäntä vaihdettu? Laakeriremontit?
     
  11. TuomasV

    TuomasV Well-Known Member

    Tuosta budjetista sen verran , että rosseissa tosiaan pelkkien rattaiden ja ketjun vaihtoon hurahtaa helposti se 200e. Pelkän takajarrulevyn ja palojen vaihtoon menee myös helposti 100-200e. ( Varsinkin Kotarissa )

    Eli siis pelkkiin kulutusosiin saa menemään hetkessä monenmonta satasta, mutta toki jos paskoilla jarruilla ja rattailla haluaa ajaa, niin mikäpäsiinäsitten.

    Eli jos järkevä haluaa olla, niin 2000-2500e:llä saa hyvällä tuurilla jo hiton hyväkuntoisen vehkeen, jossa on paremmat ajo-ominaisuudetkin esim. spoorissa kuin nuilla vanhoilla loppuun ajetuila vehkeillä

    Oma pyörä:
    [​IMG]
     
  12. ^hanninen^

    ^hanninen^ Guest

    joo tuo 2. vaihto ehto vaikutti aika epäselvältä soitin kyseisele henkilölle ja sillä pyörä ollut puolvuotta ja se ei ole mitää siihen tehny entinen omistaja oli kuulemma vaihtanu männän ja sillä ajettu 30h ja mitää muuta se ei osannu sanoa koneesta... ???
     
  13. ^hanninen^

    ^hanninen^ Guest

    ja tuolle kolmospyörän omistajalle soitin kans nii ollu vähäisellä käytöllä ja on nyt seissy pari kolme vuotta tallissa ja nyt vasta käytetty ku käyty kattoo sitä ja mannän vaihto ois eessä.
     
  14. ^hanninen^

    ^hanninen^ Guest

    no pitää sitten siirtyä ylempään hintaluokkaan.
    taas lisää vaihtoehtoa ;D ja mielipiteitä kaivataan :)
    1.http://www.nettimoto.com/739535
    2.http://www.nettimoto.com/739964
    ::)
     
  15. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Katsohan tämäkin...

    250 kuutioisen kestävyys normikäytössä on ihan toiselta planeetalta kuin piikkisen... Ja onhan niitä lähtöjäkin vähän paremmin... ;)

    KTM 250SX -02
     
  16. ^hanninen^

    ^hanninen^ Guest

    makosa mutta kyllä en taija vielä 250 laittaa :D ole vielä nii paljoa kokemusta
     
  17. TuomasV

    TuomasV Well-Known Member

    Taidettu täällä ennenkin tingata samasta aiheesta, mutta kuitenki.

    250 2t on huomattavasti helpompi ajettava kuin piikit, johtuen paljon paremmasta vääntöalueesta. Tuo korostuu varsinkin vielä nuissa vanhemmissa vehkeissä, koska piikkien tehot on suurimmaksi osaksi yläjengoilla, jolloin jos haluaa vetää miehekästä vauhtia, joutuu ajamaan korkeilla kierroksilla jatkuvasti.
    250 2t:ssä taas riittää, että pykällät kolmosen silmään ja painelet rauhallisesti kaasua, ja voin luvata että hymy on korvissa joka ajokerran jälkeenkin. Kiihtyy sen verran ripeämmin, kuin piikit, mutta kuitenkin hallitusti.

    Lisäksi nuo piikit syö mäntiä melkein kuin leipää, kun niillä tosiaan joutuu huudattamaan ja matalilla kiekoilla ajo on haastavaa, koska pyörässä ei tosiaan riitä vääntöjä alakiekoilla. Ja veikkaisin että harvalla harrastelijalla ei riitä aikaa, rahaa ja hermoja tuohon jatkuvaan mäntien vaihtoon.

    Eli kannattaa vakavasti harkita tuota 250 2t:tä, ei siinä sitä tehoa kuitenkaan liikaa ole. Ainoa seikka vaan alussa, että muistaa ajaa isoilla vaihteilla, koska pikkuvaihteilla varmasti ranteet venyy ja paukkuu.
     
  18. ^hanninen^

    ^hanninen^ Guest

    mutta en tiiä sitten ku en mikään pitkä ole että miten yltää ajaa ???paljon nuissa on suurin piirtein semmonen tavallinen istuinkorkeus ::)
     
  19. TuomasV

    TuomasV Well-Known Member

    No siis 125cc ja siittä ylöspäin --> on pyörät kaikki alkujaan samankorkusia. Ainoa ero on nuissa pikkurenkaisissa 80cc pyörissä , jotka on sitten matalampia.

    Eri merkeissä taas on eri istuinkorkeudet. KTM tais olla kaikkein korkein (n. 93cm penkistä mitattuna)  ja Jaappanilaiset on vähän matalampia. Mutta takaiskarin jousta säätämällä, jota ainakin Kotarissa pystyy helposti tekemään, pystyy säätämään tuota korkeutta. Ja yksi seikka on vielä se ,että rossimallin pyörissä on takanakki 19'' ja enskoissa 18'' eli siinäkin on hiukan pelivaraa sen korkeuden kans.
     
  20. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Amen.
     

Suosittele tätä sivua