G-typet

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä jkomu, 11/7/06.

  1. harrastaja

    harrastaja Commander 600sdi 2009. Lynx enduro.2022.

    selvä. kiitos tiedosta.
     
  2. Maike

    Maike Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Onko kukaan istuttanu G-tyypin alkuperäiseen tankoon koukkuja? Ainakin tuossa omassa tangon päissä semmoset kolot lämmityselementin johdoille. Liekö nuita elementtejä sais ehyenä irti ja kääntäis johdot toiselta puolelta ja suoristais ne kolot? Vois ehkä kokeilla ja jos elementit menee rikki, niin ostaa uudet...
     
  3. tek

    tek Lynx RE E-Tec -15

    Vs: G-typet

    Lähtee lämmittimet ehyenä irti. Se koukku osa jatkaa muutenkin sarvea, niin katkaset siittä sen lytätyn osan. Itte asensin ne lämmittimet toisin päin ja porasin tankoon pienen reijän mistä viritin ne piuhat. Kyllä siinä ilta menee räpeltäessä.

    tek
     
  4. Maike

    Maike Well-Known Member

    Vs: G-typet

    ^ Kiitos neuvoista. Lämmityselementit lähti sievästi repimällä ehyenä irti. Toisesta meinas johto irrota, mutta sai korjattua kolvaamalla.
     
  5. Maike

    Maike Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Mitenkäs on, jos pudotan alustaa takaa senverran, että takapukin pultti tulee astinlaudan alle ja edestä muutaman sentin myös, niin mitä pitää tehdä sille ylimpien rullien tangolle mihin iskarin pää kiinnittyy? Lasketaanko sitäkin jossain suhteessa?
     
  6. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Hiissaappa se kelkka ihan mielenkiinnosta ensin tasaiselle alustalle ja ihmettele ja nostele vähän perää. Mulla oli ko. vehkeessä tehdasasetuksena takapukin kiinnityspultit astinlaudan tasolla mikä lienee onkin orkkispaikka. Alusta oli silloin aivan hullussa asennossa niin että takapää oli kokonaan irti maasta, kun etupukin jousi oli riittävän kireällä. Kun laskin alustan taaempaa kiinnitystä niin silloin kelkan paino jakautui myös takapukin kannettavaksi ja ajettavuuskin muuttui paremmaksi. Kato ettei itselläsi ole samaa vikaa. Sen poikkipalkin asentoon en koskenut.

    Liukurungoissa oli ainakin ennen vanhaan kahdet reijät sille takapukin alapään kiinnitykseen. Sitkas huhu kertoi että kiinnitystä muuttamalla alustan geometria muuttui niin että vaimennus oli kovempi tai pehmeämpi riippuen alakiinnityksen asennosta. En kyllä jaksa muistaa kummin päin se kiristyi, mutta kokeileppa talvisella sitäkin ;)
     
  7. Maike

    Maike Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Ei ollu tuota vikaa, kuin sulla. Eikö se söisi liu´utkin pelkästään edestä? Taitaa tuossa WP:tkin kaivata kipeästi huoltoa, kun ei palauta kunnolla. Painaessa jää vähän läjään, vaikka säädöt on kohtuu kireällä.

    Liukurungoissa tosiaan oli vaan yhdet reiät. Irroitin tänään tuon takapukin ja kävin hakemassa lattaa tuohon laskuhommaan. Pitäisikö samalla tuon takapään kiinnitystä siirtää jonkunverran taaksepäin? Eikö se periaatteessa korottaisi myös, kun tuon linkun liikerataa katsoo? Edestä on kyllä pakko laskea myös, ettei tule liikaa suksipainetta.

    Perhana, kun ei kukaan tuttukaan näistä tiedä. Jos huomenna sais löysättyä edestäkin alustan, niin jospa sitä venkslaamalla selviäis koko alustan sielunelämä.

    [​IMG]
     
  8. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Onhan siellä rullat tuon linkun kiinnityksen kohdalla, joten ei kai se aivan älyttömiä vaikuttaisi.

    Onnea vaan matkaan, tuo geometrian muuttaminen on kuitenkin vähintään hakuammuntaa jos ei peräti arpapeliä. Tuotakin alustaa on muuan veteraani tovin verran pähkinyt ennen kuin se sarjatuotantomalleihin pistettiin alle.

    Kun olet kuitenkin vakaasti päättänyt lähteä muutostöihin, niin ainakin jos pituussuunnassa muutat kiinnityspaikkoja, niin huomioi että iskarin liikematka ja pituus pysyy jokseenkin samana. Jos muutat pelkästään linkun paikkaa taaemmaksi niin onhan se kumma jos ei mäntä tule varsineen kepistä ulos ;)
     
  9. Maike

    Maike Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Otin koko alustan irti helpottaakseni nuita laskuhommia, nippojen rasvausta ja rullien tarkistusta. Edestä tuo nyt tippuu muutaman sentin ja takaa pikkusen enemmän, eli taaksepäin en siirräkään. Iskareista otin jouset irti ja kyllä ne hyvässä kunnossa oli, eli ei vielä huollon tarvetta. Kunhan kasaan alustan, niin tutkin tarkkaan nuo liikeradat, ettei iskari pääse menemään rikki.
     
  10. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Tuo saattaa onnistua parhaiten kun otat iskareista jouset irti ja laitat kepit paikoilleen. Silloin sitä alustaa on helpoin kihnuttaa ja keikuttaa niin että pääset selvyyteen mikä kolahtaa mihinkin.

    Valista vielä tietämätöntä mikä itu on koko alustan laskussa ??? Liikematkaa et siihen saa lisää ja parasta tuon ajan kelkoissa on kohtuullisen hyvä koneteho yhdistettynä matalaan ja vakaaseen ajettavuuteen. Patikkohakkuri se ei ole. Jos olet laitteeseehi ihastunut ja meinaat ajo-ominaisuuksia parantaa niin osta vaikka multa suoraan RCG-alusta keppeineen niin sen muutoksen jo huomaa ;)
     
  11. Maike

    Maike Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Oikeastaan kahdesta syystä; ensinnäkin atinlaudat saa parisen senttiä enemmän ilmaa alle, jos ja kun pääsee ajamaan hieman syvempään lumeen (pääsee pari metriä pitemmälle ennen jumia). Toiseksi tietysti ulkonäkö, nimittäin aika surullisen näköinen tuo on, kun perä on niin lintassa.

    Siksi laitoinkin vanhan kelkan uudemman sijasta, että voi keskittyä ajamiseen, eikä tarvi pelätä kalliiden osien rikkoutumista. Tuommoisen osat on lähes ilmaisia, kun vertaa paljon uudempiin. Ja alustaa en rupea vielä vaihtamaan, koska en tuolla alustalla ole ajanut vielä metriäkään. Ensi talvi pitää tutkailla ja katsella tuleeko tarvetta pitemmälle matolle, uudelle alustalle, lyhyemmille välityksille jne jne jne. Mutta nyt mennään näillä setupeilla :)
     
  12. LYNX 700

    LYNX 700 New Member

    Vs: G-typet

    joo siis g-type...itellä sattuu olemaan vm.97 670 ja ongelmia on ollu. ihan aluksi ku kelkan sain niin puuttu takaisku venttiili. sen ku sai kuntoon niin alko pelaamaan ihan kohtuu. pari viikkoo meni alko käynnit vittuilemaan. viikko niitten kans siinä meni painiessa. myöhemmin talvella keksimmä vaihtaa matto(345). sen jälkeen alko lumi vaihtaa kyllä paikkaansa ja kelkka pelas edelleen kohtuu hyvin. no kerran sattui myös että lähin kavereitten tykönä käymään ja ihmettelin puolessa välissä että ei ota kunnolla kiekkaa?!? syy selvis 5min myöhemmin, öljy oli loppu ja kone leipo kiinni :'( kelkka kotia ja ihmettelemään TAAS kerran että missä vika. syyt selvis edellinen omistaja oli leikannu puolet johdoista poikki mikkä piti tulla kone huoneesta koje tauluun/sarville, nyt selvis miks ei lämmittimet toimi käsille. kone paikalliselle korjaamolle ja todettiin että kampurasta on toinen limpun puolikas irti ja keski laakerit sökönä. kelkka vielä tänäkin päivänä siellä korjaamolla ja aikaa on kuiten jo kaks vuotta ku vietiin korjuulle. itellä loppu vähän mielen kiinto koko kelkkaan, mutta nyt viimeisin vuosi on tullu etittyä uusia osi. uus moottori olis tiedossa mistä saa kampuran ja pari viikkoo sitte ostin BIG BIBEn putkia kaks, jos sais tehtyä niistä tuplat kelkkaan. paljo jäi kertomatta mutta se on niin pientä ettei tämä kirjotus lopu ikinä jos kerron tässä kaiken.

    joku vois jo arvailla mitä olen mieltä kyseisetä kelkasta. yhen asian olen oppinu tuon kelkan kanssa. korjaamaan sitä ;D hyvä kelkka en luopuis mistään hinnasta.
     
  13. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Ookko tosissasti :eek:
     
  14. dieseltuning

    dieseltuning Guest

    Vs: G-typet

    Itse tein vanerista sapluunan johon porasin alkuperäiset pulttien paikat jota laskin jonku verran ja porasin uudet reiät, samalla siirsin vähän taakse päin koska uusi tela oli 325 pitkä ;)

    Edit: keulaa korotin powder pro suksilla joihin tein itse uudet satulat
     
  15. Maike

    Maike Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Onnistuneesti laskin alustan itsekin. Kaikki pelaa, niinkuin pitää. 345:ksi jatkaminen ollut toki pitkään mielessä, mutta tuskin rupean tätä jatkamaan, vaan hommaan sitten uudemman kelkan jos tarvetta tulee pitemmälle. Sukset taidan silti vaihtaa, ehkä. Ja päätevaimennin saisi olla reilusti kevyempi. Katsotaan mitä keksitään.

    Meinaako Esko ensi kauden kelkkailla, vai onko innostus lopahtanut? Siis kun olet myymässä G-tyyppiä pois..
     
  16. Jollikka

    Jollikka Yamaha Raivo

    Vs: G-typet

    Tätäkö te tarkoitatte alustan laskemisella? [​IMG]
     
  17. Nykänen

    Nykänen Well-Known Member

    Vs: G-typet

    menisköhän muista pienemmistä g-typeistä mangeetto tuohon g-type 670? tai yleensä jostaki vaikka 377 koko mangeetto?
     
  18. Jänes

    Jänes Member

    Vs: G-typet

    Ainakin g-type 494:sen sähköhilut toimi 670:ssä, kun niitä vaihtelin. Samanlaiset magneetot noissa näytti olevan.
     
  19. JoonasP

    JoonasP Member

    Vs: Re: G-typet

    Tuohon kaipaisin edelleen vastausta. :)
     
  20. _hannu_

    _hannu_ fööni muumi ja elani

    Vs: G-typet

    Katoppa www.teolehtimaki.fi ---> arkisto ---> varaosaluettelo 2006. Sieltä vois löytyä vastaus tuohon 320 ---> 307 maton lyhennykseen.
     

Suosittele tätä sivua