tourinki miehet ja naiset

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä lakape, 6/9/09.

  1. lakape

    lakape Well-Known Member

    Laittakaapa tänne jutustelu palstalle kokemuksia omista enemmän tai vähemmän jatketuista tai pätkityistä,miten ne toimii ja käyttäytyy eri olosuhteissa ja mitä ootte rakennellu niihin ym olisi kiva kuulla kokemuksia 2 päällä reissaamisesta pitemmiltä reissuilta,merkillä ei ole väliä kunhan kokemukset vaihtuvat.
     
  2. Leppis

    Leppis Entinen retkikelkkailija

    Vs: tourinki miehet ja naiset

    Jo 6 talvea on retkikelkkailuryhmämme harrastanut myös 2 päällä kelkkailua. Viime talvina on mamma istunut takana yli 1000 km vuosittain. Porukassa ovat myös mammat viihtyneet vaikka joskus pakkanen on nipistellyt varpaita. Näiden yhteisretkien jälkeen lisenssit omille retkillekin ovat löyhässä.
    Ei muuta kuin positiivista palautetta!
     
  3. djcarrot

    djcarrot Kelkaton..

    Vs: tourinki miehet ja naiset

    Kyllähän sitä tullee mamman kanssa ajeltua täälläki. Nelaricatilla rauhallista vauhtia makkaranpaistoon ja vielä kun on tarpeeksi vaatetta päällä, niin kyllä se tykkää. Onha se itestäki kiva, kun kerkee maisemiakin vähän katsella ajellessa :) Itse tykkään nelarista tourinkiajossa huomattavasti enemmän kuin kakstahtisesta. Ja turbollisella kerkeekin ihan tarpeeksi.. Pitempää reissua ei vielä ole tullut heitettyä, vaan josko sitä ensi talvena.. Onha sitä käyty kyrsänpaistossa tuolla minun racingillakin, mutta sitä ei voi kutsua miksikään ajonautinnoksi kummankaan mielestä ;D
     
  4. jones-

    jones- Nytro SE

    Vs: tourinki miehet ja naiset

    Hyvinhän ne touringit käyttäytyy 2-päällä ajaessa jos reitit on tasasia. Meillä emäntä tykkäis istua enemmänki kyydissä, mutta täälläpäin reitit on harvoin tasoa "lentokenttä", joten aika harvakselle on jäänyt. Yksinään pystyy touringillaki pikkupattia ajamaan jollain lailla. Oliskohan sellanen 200km pisin reissu mitä ollaan kakspäällä ajettu.
     
  5. rn78

    rn78 Guest

    Vs: tourinki miehet ja naiset

    Parempi ajellakkin kaksistaan touringilla. On tullut kokeiltua pätkällä ajelua kaksistaan 250 kilsaa yhtenä päivänä... Paikat piti takasi tullessa puuduttaa buranalla että selvisi reissusta kotia takasi sen 125 kilometriä...
     
  6. Fiiberi

    Fiiberi Guest

    Vs: tourinki miehet ja naiset

    Miellä ajetaan joskus tourinkia, mutta sillon on emännällä oma kelkka. Perkele, minä ala sitä takapaksilla kuskaamaan, ajakoon itte.
     
  7. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: tourinki miehet ja naiset

    Tuossa Pikku Thunderissa on tuplapenkki pätkärungolla/307 matolla, jäykemmät jouset ja alusta simmattu. Meni ihan ok emännyksen kanssa kahdestaan, "lievää" keulimista havaittavissa ;D Viime keväänä sitten Pikku Thunder emännän käskettäväksi ja itselle alle Paha Kissa, paljon nautinnollisempaa ;)
     
  8. JPI

    JPI Grand Touring 500

    Vs: tourinki miehet ja naiset

    Morjens kaikille...voisiko tälle sivulle jatkaa juttuja TOURING KELKKAILUSTA, olisi kiva kuulla kokemuksia ja juttuja hieman rauhallisemmasta ajelusta eri puolelta suomenmaata. Itse lukeudun siihen (ilmeisesti vähemmistöön) joukkoon joka ei kokoajan halua mennä kahva pohjassa. Palstoilla surfatessa ja tarinoita lueskellessa tulee fiilis, että kaikki menee kokoajan täysillä, kelkat hajoo, mikään ei kestä/toimi, yms...toivottavasti täältä löytyy muitakin "hidastelijoita" kuin allekirjoittanut...ja eikun lunta ja ajokelejä odottelemaan!!! ;)
     
  9. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: tourinki miehet ja naiset

    Ite on aina melkee tullu ajettua touringilla, mutta eise aina tarkota että niillä ajetaan rauhallisesti.. ;D

    Joskus tulee kakspäälläki ajettua, tosin kakspäällä ajo vähän kärsii kun nuo rikat otettu reaktiotangoista pois, mutta hauskuus lisänee ;)

    Ennen tuli paljoki oltua kyydissä kun itellä ei vielä ollu korttia, ja kyllähän sielläki silloin viihtyi, ehti maisematki vilkasta..
     
  10. ZetaÄrrä

    ZetaÄrrä Well-Known Member

    Vs: tourinki miehet ja naiset

    Onhan tuota tullu ajettua joo. ja tullu siihen tuloksen että jos siitä kummanki pitää nautia edes vähän,jos siitä voi edes nauttia.. niin son oltava joku jumalaton juna se kelkka,tyyliin lynen ST tai skippadoon Skandic.
     
  11. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: tourinki miehet ja naiset

    Vaikka omaani jälleen kehunkin, niin totta pöriset.

    ST on aivan jumalattoman hyvä pitkänmatkan tourinki, kunhan sitä vain pikkuisen varustelee. Kunnon iskarit ovat ensinnä ehdoton lisä, joka tuohon pitää pultata. Keulan iskareiden kanssa tulee se ongelma, että tuohon ei oikein itkemälläkään meinaa löytää kunnon pumppuja, mutta telastoon niitä sitävastoin löytyy. Keulaankin, kunhan vaan teettää..

    Mutta asiaan. Pitkää siivua ajaminen kakspäällä on puuduttavaa tuollakin, mutta leveä matto ja kohtalaisen vakaat ajotuntumat tekevät tuosta melkoisen leppoisan matkakumppanin. Tavaraa mahtuu kyytiin loistavasti ja sitä sinne pitää tunkeakin, mikäli meinaa pitkästä reissusta nauttia. Minä olen investoinut tuohon UKn matkalaukkuun ja se sopii vallan mukavasti tuonne jatkoperälle. Samaan kasaan sopii lumikengät, sun muut tarpeelliset. Istuimen alle menee mukavasti tavaraa ja ohjaustankolaukkuun loput. Pisimmät päivämatkat kakspäällä ovat olleet 250km luokkaa.. Ykspäällä sitten sen himpun reilu 500km. Pitkäkään matka ei ole puuduttanut, mutta loppukilometreillä ei patikko enää jaksa naamaa naurattaa, varsinkin, jos ihan huikeisiin suorituksiin meinaa yltää. Mutta mukavaa touhua tuo tourinkihomma on ollut.. Ja ens talvena tulee todennäköisesti jalostettua tuota hommaa vielä entisestäänkin, mutta siitä lisää sitten myöhemmin.
     
  12. Naasu

    Naasu AXYS SKS 146 850 -19

    Vs: tourinki miehet ja naiset

    Tullu tuolla adventurella ajettua jo sellaset reilut 2 vuotta ja välissä sattunut 3 päälläkin ajamaan, hyvin mahtuu. 2 päällä on hyvä kun takana olevalla käsienlämmittimet ja suojat samalla. todella hyvä reittiajossa. suosittelen tourinkina! ski-doolta löytyy GTX lähes vastaava malli adventurelle.
     
  13. lakape

    lakape Well-Known Member

    Vs: tourinki miehet ja naiset

    ;D ;D ;D kyllä se vähän semmonen tunne on minullakin,ettei se tourinki kelkkailu ole mitään,pitäs vaan mennä sata lasissa ja vaihella hajonneita osia ja kehua kuinka hyvät tai huonot pumput on,tourinki kelkkailu sinänsä on aivan mahtava jos kelit ja kaikki mukavat asiaanliittyvät hommat toimii,siinä viihtyy yksin ja kaverien kanssa,tosin suurin osa pätkillä ajavista pitää tourinkia kelkkana,tietenkin kelkan
    malli on henkilökohtainen valinta.Se on mukava siinä ajon lomassa keitellä kiirettä nokipannu kahvit,makkarat ym.siinä ehtii katsella pienempiäkin yksityiskohtia luonnosta ja reittien varsilta,itse ajan useimmiten yksin joten jää enemmän aikaa pällistellä maisemia.
    Nyt sitten vaan kaikille hyvää ja turvallista kelkkailukautta.
     

Suosittele tätä sivua