Aloittelija kysyy...

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä sparkplug, 5/10/06.

  1. znood

    znood Guest

    Vs: Aloittelija kysyy...

    307 -> 345 riittää kun pienentää ketjukotelon yläratasta piikillä tai kahdella jos haluaa samantyyppisen välityksen pysyvän. Tietysti jos haluaa isompilappusen maton niin sitten taitaa joutua pienentämään vetopyöriä. Vetarit on aika kalliit ja hankalat vaihtaa verrattuna rattaaseen jos ketju vaan riittää pienemmällä rattaalla niin se on helppo/halpa vaihtaa..


    vhbs: Katsele puolipitkää kelkkaa jos ajelet vähänkään umpisessa. Yamahan pätkät voi unohtaa samantien. Ehkä xtrim-lynxi...
     
  2. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Ehottomasti puolipitkä tai pitempi. Ite lähtisin noilla kriteereillä hakemaan catin crossfireä tai m-sarjalaista. Toinen olis ski-doon renegade tai joku lyhyempi summit malli. Myös polariksen puolipitkät tulis kyseeseen, vakaita ajaa ja hyviä menemään.

    Jos teho ei ole kriteeri niin pienemmälläki pärjää, esmes jammun phazer mountain tai brp:n leiristä 550 föönisummitti. Voi kyllä ahistaa jos vesialueella on sosetta tai mettässä paljon nuoskalunta..

    Catilla on ollu luotettavat koneet, samoin jammulla. Pehmeällä catti on ketterä ja hyvä kulkemaan, samoin skiidot tulee hyvin mutta häviää ketteryydessä catille. Lynxissä on hyvä jousitus mutta umpisen ominaisuudet ei ihan yllä edellisten tasolle. X-trim on ollu oikein vakaa menijä vaikka mimmosella reitillä ja vauhtia on voinu pitää kunnon patikossaki. Kaikista saa ihan kykeneväiset mihin vain käyttötarkotukseen niitä muokkaamalla, mutta kannattaa eka käydä liikkeissä pyörimässä ja pomppimassa kelkkojen päällä että saat tuntumaa ajoasentoon. Siitä on hyvä lähteä liikkeelle.

    ps. kelekkamessuilla näkee lähes kaikki uudet mallit, kannattaa käyä pomppimassa. ;)
     
  3. vhbs

    vhbs Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kiitoksia hyvästä vastauksesta.

    Budjettia ei tosiaan ole mitenkään rajattu tuohon 4000€, ajattelin vain että ei enempää viitsisi laittaa kiinni kelkkaan kun pk-seudulla asustelee ja ajoa tulisi varmaankin vain 3-4 viikon reissua lappiin/åreen/mökille keskisuomeen. Lyhyt/puolipitkä siksi että se mahtuisi pakettiautoon (pituus alle 3 metriä) ja ajo nyt pääasiassa on sellaista leikkimistä eikä niinkään mukavaa ja jouhevaa matkantekoa. Jos joutuu kaivamaan niin sitten kaivetaan :)

    Catin Crossfire voisi olla ihan hyvä laite itselle, tarjontaa ei vaan hirveästi ole ainakaan nettimotossa... tämä olisi ilmeisesti ihan hyvä vaihtoehto http://www.nettimoto.com/arctic-cat/crossfire-6/1021015 Sitten noita 06-07 F6 malleja olisi tarjolla vaikka muille jakaa kohtuuhintaan.

    Uusi 4-t renegade olisi varmasti se paras vaihtoehto, mutta hintaa sitten taas 10ke+ joten ei kiitos. 600sdi voisi olla, mutta ainakan nyt nettimoto ei varteenotettavia vaihtoehtoja tarjoa.

    Polariksen 600 iq vois olla vaihtoehto, tämä tuntuisi ikä/kunto/kilometri suhteeltaan aika passelilta? http://www.nettimoto.com/polaris/600-iq/870826

    Ennen lumien tuloa hinta ja tarjonta varmasti vielä ihan hyvää... koeajolle ei toki pääse mutta ottaa kaupoille mukaan yli 10tkm vuodessa kelkkailevan tutun niin eiköhän se aika hyvin osaa sanoa onko hyvä peli vai ei. Mitä muuten tollasella perus 500-600cc 2-t moottorilla rullaa ennen koneremonttia?
     
  4. Puppe

    Puppe BackyardKing

  5. Åkerman

    Åkerman Sledless

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Huoltohan olisi suotavampi kuin remontti.
    Oisko 7-8tkm ja sitten mennään hyvän ässä-arvajan raaputtajan onnella.
     
  6. mxz550

    mxz550 lynx 440 -07

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Mäntien vaihto operaatio olis edessä. Kelkka toimii lynx rc 440 -07.

    -Löytyykö mistä moottorin tarvike tiivistesarjoja? merkkihuolossa eivät löytäneet mistään luettelosta käypäsiä :eek:. Alkuperäinen tiivistesarja noin 160€, saisko tarviketta halvempana ;D

    -Mikä on oikea alatiivisteen paksuun vakio koneelle? onko 0.7?
    -kannattaako männäntapit vaihtaa samallakun männät vaihtaa?

    melko suolainen hinta tolla vakiomäntäsarjalla 320€ männät + renkaat, neulalaakerit 60€,
     
  7. Iiza

    Iiza Polaris Switchback 600 cfi

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Onkos tuossa lynxin rc:ssä rotax 453? Jos on niin tiiviste on 0.7 vakiona muistaakseni,Wisecon mäntäsarjan tiivisteineen päivineen pitäisi saada alta 300 euron ja neulalaakerit maksoi mulle marmoritiskillä viime syksynä 17 euroa kpl muistaakseni
     
  8. Iiza

    Iiza Polaris Switchback 600 cfi

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Itse itselleni vastaten,pika vilkaisulla näytti räjäytyskuvan perusteella et tossa rc.ssä on tuo rotaxin 453,korjatkaa muut jos olen väärässä... 8)
     
  9. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Wisecon 453:n kitissä tulee 0,5 alapahvi
     
  10. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kalliilta kuullostaa männät, tosin kyllä muutkin kysymästi osat. Kannattaa tiedustella myös naapuripitäjästä ;)'

    Ihan kokemuksesta orkkismännät taitaa kuiten olla ainoat mitä noihin enää saa. Visekoita löytyy kyllä katalookeista, mutta niitä ei saa, menee vaan talvi oottaessa.

    Tiivistesarjoista en tiedä, mutta alapahvi on reilun parin kympin paperi ja vakiona useimmiten 0,6mm. Jos et muuta pura ja kannen o-renkaat on ehjät niin tarviiko niitä sitten vaihtaa?

    Männäntapit on taas sellainen mielipidejuranssi; jos ei kulumaa ole ja laakeria vasten oleva pinta on ehjä niin miksi ne pitäisi vaihtaa?

    Niin joo ja kyllä tuo on 453 rotaksi.
     
  11. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Ne 440Rotaxin männät maksaa orkkiksena tuon abt. 300e mutta renkaat pitäis olla paketissa
     
  12. mxz550

    mxz550 lynx 440 -07

    Vs: Aloittelija kysyy...

    mitenkäs noitten o-renkaiden asennus, kun räjäytyskuva näytää pitäs laittaa jotain rasvaa/öljyä niihin???
     
  13. ski-boo rev

    ski-boo rev 600rr

    Vs: Aloittelija kysyy...

    mitenkäs noitten o-renkaiden asennus, kun räjäytyskuva näytää pitäs laittaa jotain rasvaa/öljyä niihin???

    ite laitan aina kaikkin o-renkaisiin silikonirasvaa!!! ei oo vielä parempaa ainetta o-renkaille löytynyt.
    http://www.motonet.fi/motonet/tuotteet/600101/0
     
  14. aksutus

    aksutus Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Olisin lambda-anturia kelkkaan ja nyt tarvisin apua anturin paikan keksimiselle. Koska anturi on ns. kylmä, niin kannatteeko sitä asentaa änärille asti, jos se ei ala lämpenemään esim? Pitääkö sen lambda-anturin olla suoraan pakokaasun "tiellä" jossa siihen tarttuu kaikki paskatöhnät. Vaikuttaako lambdan asento toimintaan, että onko se putken ylä tai alapuolella vai sivulla?
     
  15. juice_86

    juice_86 Kelkaton + KTM LC4 2004

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Mitäs arvoja meinasit lamdalla ottaa... Helpottaa vastaamista jo tuo tieto... Pakolämpö mittari varmaan muutenki helpompi...
     
  16. S.K

    S.K Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Tein 550 rotaxiin kone remontin ja ekan käynnistyksen tein ja käytin lämpimäksi. Tyhjäkäynti oli 2500 kierrosta ja yritin sitten kaasareista säätää pienemmäksi ilman vaikutusta. Eli monta kierrosta auki (tai kiinni) kuuluu ne tyhjäkäynti ruuvit olla?
    En usko imuvuotoonkaan kun kierrokset pysy siinä 2500 ja ryypystä sammuu.
     
  17. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Mulla oli kans kylmä anturi ja asennettuna vaimentajaan menevään putkeen. Eli paisarin ja vaimentajan välissä.
    Ainaki mulla se anturi ehti lämmetä tuossakin jo lähes sinä aikana ku lämmitti konetta.
    Anturihan pitäs olla aina virtauksessa eli juurikin "tiellä". Eli jos tulee esim. kaarrokseen niin ulkokaarteessa on se ohje paikka.
    Tuplaputkilla näkee useesti sitä että asennetaan vaimentajan kanteen putkien tulojen väliin. Ei varmasti paras mutta aika ainoo vaihtoehto että mittaa molempia sylinterejä.
    Vaimentajan ulostulo ei ole hyvä koska on niin lyhkänen että ulkoilma sotkee arvoja.
    En kyllä 2-tahdissa suosittele asennuspaikaksi putken alapintaa. Sielä varmasti on sitä öljyä.
     
  18. aksutus

    aksutus Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kerkesin jo täräyttää sen anturin kiinni ennen tätä laittamaasi viestiä, mutta tuli asennettua juurikin noin miten neuvoit, varmaan siksi koska se tuntui järkevimmältä ratkaisulta. Jäi vaan vähän kyrpimään ku mittarin viisari seilasi "laihalla" koko ajan ja käytti about 1/5 mittarin asteikosta. Kuinkahan paljon tuota konetta pitää huuattaa että viisari nousee normaali alueelle vai nouseekohan ollenkaan..?

    lambda-anturi tulee vain mittaria varten jotta voin tarkkailla seoksia..
     
  19. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Itellä ainaki huomas millon anturi alkaa lämmetä... mulla oli siis FMI tyylinen ledi rivistö.
    ensin ku kylmä niin näytti niin laihaa kun vaan mittari pysty. siitä ku alko lämmetä niin pikkuhiljaa alko lisää ledejä syttyä. Sitten kun on toiminta lämmössä niin sen kyllä huomaa ku valoa vilkkuu kuten joulukuusessa. ;D

    Toimiihan varmasti se mittari oikein. Itellä oli kytkettynä tasavirtapuolelle. En etes testannu vaihtovirralla ku lueskelin ettei se toimis kunnolla.
    Jännitteen vaihtelut myös vaikuttaa siihen mitä mittari näyttää.
     
  20. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Säädithän oikeista ruuveista etkä seosruuveista, joskus on ollut kasuvaijeri niin tiukalla että on jäänyt kantamaan eikä silloin vaikuta tyhjäkäyntiruuvi.
     

Suosittele tätä sivua