Aloittelija kysyy...

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä sparkplug, 5/10/06.

  1. Peruttu

    Peruttu Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Perus säädöthän ovat, ilmaruuvi 1.5 kierrosta auki.Tyhjäkäynnin pitäisi olla 1500-1800r/min (mitempä sen arvioit jos ei ole mittaria?)
    Muistelen että neula pitää olla toiseksi ylimmässä pykälässä.
     
  2. Peruttu

    Peruttu Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kertokaahan minulle mitä öljyä lynx 5900 syncro laatikkoon kannattaa nyt laittaa kun on ruvennut tärräämään ja sitten rusahtaa kun vaihe menee silmään.Ei kuulosta mukavalta.Kun 2 variaattorin pysäyttää käsin kelkan käydessä tyhjäkäynnillä (vapaalla) niin vaihteet menee hyvin päälle eikä kuulu ääniä.
    Onko siis näin että vari ei saisi pyöriä tyhjäkäynnillä? Missä arvelette vian olevan?'

    Ei oikein viitsi nyt kelkalla ajaa kun en raaski vaihteita vaihtaa joten auttakaa minua! :D
    Ei tullut lynxi puolella vastausta :(
     
  3. Mara

    Mara Rev life

    Vs: Aloittelija kysyy...

    ei kai se vari pyöri jos kelkka ei ole liikkeessä ???
     
  4. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Pysäytä jarrulla se vari ja paa sitte vaihe päälle
     
  5. Peruttu

    Peruttu Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kyllä ne kummatkin varit vapaalla näkyy pyörivän!
    Jarrullahan ei saa sitä 2 variaattoria pysäytettyä kun jarrulevy ei vapaalla ollessaan pyöri.
    Onko nyt jostain joku paikka lasahtanut kun tällälailla käyttäytyy.Kädellä 2 kun variaattorin pysäyttää laittaa vaihteen päälle ja lähtee ajamaan niin ei ongelmaa.

    voiko mitä vahinkoa tulla jos ajelee tela löysänä,kun ei ole nyt mahdollisuutta kiriä.Keski kohdasta tela ylhäänä mitattuna on jtn 5 cm telan ja liu`un väli joka pitäisi siis 5900 olla pari senttiä.
     
  6. maroach

    maroach RMK800 '14

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Variaattorihihnan kireyshän on yleisesti ottaen sopiva silloin kun tyhjäkäynnillä kelkan perä ilmassa tela juuri ja juuri liikkuu itsestään (tai hieman kädellä avittaessa). Mekaanista pakkia ei mulla ole koskaan ollut, mutta jos hihnan kireys on about kuten edellä, niin silloinhan käy juuri niinkuin Jägermeisterilla. Eli kokeileppa säätää hihna kulkeemaan vähän syvemmällä variaattorissa.
     
  7. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Toki pyörii, koska vaihteistossa on muista poiketen myös vapaa. Ilman Syncroa olevissa lynxeissä loota rusahtaa vaihdetta kytkiessä ja joissain vielä vanhemmissa oli oma jarru kakkosen pysäyttämiseksi.

    Em. Hihnan kireys vaikuttanee asiaan, moottorin kiinnitys/linjaus ja tuntematta synkronoinnin rakennetta tarkemmin, myös sykronoinnin kunto.
     
  8. Peruttu

    Peruttu Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kuinka tämä säätäminen tapahtuu?
     
  9. HuiFan

    HuiFan Active Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    No empä ole asialle mitään tehnyt ennen viime viikonloppua - silloin akusta loppui virtanen, startti ei inahtanutkaan. Akku irti ja laturiin, Ctekin laturissa näyttää että on täynnä (vihreä palaa) mutta samalla vilkuttaa (oranssi) että lataisi?? Tämmöistä kombinaatiota ei laturin ohjekirja tunne mutta reilussa vuorokaudessa tilanne ei muuttunut ja mittarilla mitattuna akusta löytyy 8 volttia - akku lienee siis sökö. No eipä mitään - ilman akkua kiito narusta tulille ja kas kummaa - valkeus tuli, valot palaa normaalin kirkkaasti kierrosluvusta riippumatta, käsien ja peukalon lämpparit toimivat normaalisti! Mikä tässä niinku mättää - työntääkö jännitteensäädin lähes kaiken virran tyhjään akkuun jolloin muille ei riitä kunnolla virtaa?? Mutta ei akku voinut ihan tyhjä kun se jaksoi tänne asti pyörittää starttia? Nyt kun ei ole akku paikoillaan akku ei ime virtaa niin muut sähkölaitteet pelaa normaalisti, oisko se edellisen jännitteensäätimen rikkoontuminen jotenkin rikkonut akun että se ei lataudu vaikka sinne menee "latausvirtaa" - vai mikä tässä lienee tapahtunut? Ei huvittais ostaa uutta akkua ennenkuin olen varma että se ei rikkoonnu jännitteensäätimen takia - no nyt näyttää jännitteensäädin toimivan ihan ok kun akku ei ole paikoillaan, lataa tyhjäkäynnillä n. 13 volttia ja kierroksilla n. 14 ja risat. Mistä vielä pitäs mitata ja mitä?
     
  10. Zuumi

    Zuumi Lynksin Extriim

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Sanoisinpa, että ei tarvii mitata enää mitään. Uutta akkua vaan ja kovaa ajua ;D

    Nämä kelkkojen ja prätkien kiinalaiset akut ovat aika surkeita esityksiä. Ei tarvii paljoa yliladata, niin ovat kuolleita. Sama pätee tyhjänä olemiseen. Niin kyllä auton akutkin hajoavat hyvin nopeasti tyhjänä.

    Nyt jännitteet ovat ihan hehtaarilla, joten homma hoidossa. Ittellä edellisessä kelkassa lataus ei aluksi toiminut, mutta täydellä akulla starttasi ainakin 50 kertaa, ennen kuin akku tyhjeni. Sitten vasta vaihdoin jännitteensäätimen. Mylly lähti aina nopeasti käyntiin, joten ampeeritunteja ei kulunut paljoa per käynnistys.
     
  11. Tuomoila

    Tuomoila switchback 600 / lynx 5900

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Tein tuossa viikonloppuna koneremontin polarikseen 488cc ilmakoneeseen. sylinterit kävi hoonauksessa ja uudet männät ja tiivistesarja laitettu.
    Kasailin koneen toivossa et pääsen viel ajelee, mut ei lähde käyntiin sitten millään. Kipinää antaa molemmat tulpat oikein kivasti ja puristuksiakin piisaa yllin kyllin, et hien sai pintaan ku kiskoi käyntiin. bensaakin lorauteltiin moneenkin kertaan tulpan reijistä siinä toivossa et hörähtäs ja lupailis käyntiin lähtöä mut ei minkaanlaista yritystä edes.

    Mistähän kannattas alkaa tutkimaan syytä miksi ei lähde käyntiin?
    Ajoitus puolelle purkamisessa/kasauksessa en koskenut edes et sen ei pitäs olla muuttunut, et sen voi sulkea pois.
     
  12. tribal

    tribal Active Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Minkälaisen koneen tuohon -06 switchbackiin saa istutettua? ilman muutoksia, kuinka paljon uudemmat muuttuu? tai jtn?
     
  13. vilperttti

    vilperttti Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Mites tuota nuin ku vaihoin toho polariksee uuden variaattorin hihnan, nii telasto liikkuu koko ajan, siis tyhjäkäynnilläkin möyrii eteen päin, vanhalla hihnalla ei tehnyt mtn vaa pelasi normaalisti,Joten ettiikö uus hihna paikkaansa jonku aikaa ennenku toimii normaalisit?
     
  14. vhbs

    vhbs Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Sääditkö uuden hihnan oikein? Nimittäin jos säädöt vanhan venyneen hihnan mukaan niin ei ihme että möyrii... Löysää vähän hihnaa ja putsaa levyt niin möyriminen loppuu.
     
  15. Peruttu

    Peruttu Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kuis tuo hihnan löysääminen tapahtuu?
     
  16. vilperttti

    vilperttti Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    En ole löysännyt hihnaa... mutta nyt tossa pähkäilin,enkä viitsi lähtee arvuuttelemalla selvittämään mistä vois mahdollisesti säätää kireyttä, nii onkohan se mahdollisesti noist 3-ruuvvista -> http://img638.imageshack.us/i/img1829v.jpg/
     
  17. Naarma

    Naarma Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Joo
     
  18. vilperttti

    vilperttti Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Elikkäs siis? Löysään noi 3-ruuvvia ja säädän ton sopivaks? ei vissii joudu muuta tekemää...?
     
  19. Naarma

    Naarma Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Sulla on tuo sääto tapissa nytten eli löysäät nuo kolme pulttia ja käännät tuota kiekkoa takasin päin vaikka kolmosen kohdalle sen hahlon siinä kiekossa ja veät pultit kiinni ja sitten kelkka käyntiin ja pyörität telaa ja katot ettei se jää pyöriin kovasti kun jarrulla toppaat, eikä haittaa jos se pyrkii pyöriin se tela. Sen jälkee katot ettei se remmi kitise kun puotat perän maahan moottorin käydessä.
     
  20. musto

    musto #222

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kertokaas viisaammat käykö kaikkien polaris mallien sukset toisiinsa...?
    Olis vähän kiire saaha kiilakoppaan muovisukset ja nyt olis R mallin sukset tuolla myyntipuolella myytävänä..miten lie, meneekö rakenteluks kiinnikkeet?
     

Suosittele tätä sivua