RRR -talli

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä jabakanada, 3/10/08.

  1. taputu

    taputu Well-Known Member

    Vs: RRR -talli

    mikäli miestä yhtään tunnen niin vaihtaa pöntön pakokaasu ahtimeen ;) ;) ;)
     
  2. juice_86

    juice_86 Kelkaton + KTM LC4 2004

    Vs: RRR -talli

    Ei tuo huono idea olis omaankaan vehkeesee.. Tietoo pitäis saada jostain mitä ja miten 2t vehkeis tehdää.. Pieni ruuvi olis nurkissa pöyrimäs.. ;D ;D
     
  3. Hymis

    Hymis Ämmällä ajetaan

    Vs: RRR -talli

    Tuskin vaihtuu. Taitaa Jaba arvostaa tällä hetkellä enemmän toimintavarmuutta ja taitaa olla suunnitelmissa maltillisemmat tehon lisäykset??
     
  4. jabakanada

    jabakanada 5900 GLX

    Vs: RRR -talli

    Joo, lauantainaki kävin villakangastakki päällä paikallisessa hienossa ravitsemusliikkeessä nauttimassa konjaakit.
     
  5. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: RRR -talli

    Aivan niinku hymis vähän tuossa vihjas, että taijetaan ennemmin virittää kuskia kaupungilla kuin kelkkaa kaupungin laitamilla. Taitaa sulla kuitenkin tuo villakangastakki päästä kastumaan kun vedet alkaa lämpeneen. Eikö sitä jatketa suoraan jäitten sulettua ajohommia?
     
  6. jmexel

    jmexel Raivo Summanen

    Vs: RRR -talli

    Eiköhän se ollu kelekka season sitten tässä, hienoja kilometrejä kaikki vajaa 400. Viikkoja tallilla ja sitten tänään vielä poks.
    Ei tullu happy endia tälläkään kauvella, ehkä se enskauvella ku ostan polariksen.
     
  7. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: RRR -talli

    Jätkä on kattonu liikaa elokuvia tai sitten vaan juonu sitä lattea väärässä seurassa.
     
  8. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: RRR -talli


    Täältä saat happy endin:

    [​IMG]
     
  9. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: RRR -talli

    Joopa joo...

    Kausi on paketissa ja kasko katkastu. Olihan opettelua ton möhkäleen kanssa eikä se opettelu tähän loppunu. Positiivinen juttu kaudessa oli että yhtä valmistusviallista suutinta lukuunottamatta moottorin tai turbon kans ei ole ollu mitään ongelmia. Kelillä ku kelillä avaimenkäännöllä tulille ja kovaa ajoa. 6 remmiä ja 2 mattoa meni näille lumille ja pikku remppa oli helmikuussa mutta kerranki mulle jäi kauden jälkeen ehjä kelkka. Tai no, tuulilasi lens yhellä peräkärrireissulla vittuuun ku kelkka oli kärrissä perä edellä ja pari kiinnikettä oli antautunu jo aiemmin. Bensaa menee reitillä se vähän reipas parikymppiä mun pappa-ajossa ja umpisella sitte jotain kolmenkympin ja neljänkympin välillä.

    Niinku paikallaolijat Taivalvaarassa ehkä huomaski, niin suoraanhan tuo menee aika säpäkästi mutta voi sian vittuu ku sitä pitää alkaa kääntämään! Siinä on tällä hetkellä monta tekijää mikä ton käsittelystä tekee ylettömän vaikeeta. Hyrrävoimat, leveä keula, pitkä matto, iso paino, huonoissa säädöissä oleva alusta, kallistuksenvakaaja, turhankin kelluttavat sukset. Paljon on nyt yhen talven opettelun jälkeen mielessä mitä häätyis muuttaa, kunhan jostaki pierasis muutaman tonnin ylimäärästä pätäkkää. Voimaa tuosta tuskin tuun enää hakemaan lisää, parempi keskittyä muihin juttuihin. Voimalinjaa pitää hiukka hieroa vielä kohilleen, huippujengoista ollaan parisataa vaille ja remmien kestoa pitää vähän kasvattaa. Taivalvaarassa oli jo uus jousi kytkimessä eikä siellä raskaasta kelistä huolimatta saanu yhtään (sitä ainutta ehjää joka oli mukana :D) räjähtämään vaikka lopun rinnekiihareissa vähän yritinki jo kurittaa. Alustan vaihto vähän polttelis, sais siitä painoa poies. Toista mattoaki mietin, vähän kahen vaiheilla että meniskö suuntaan 153 vai jäiskö satakuuskakkoseen. Hieman vähemmän kelluttavat suksetki houkuttelis, sitten vaan tarttis sen *tun ruman näkösen float platen maitipuolelle. Trail tank taitaa olla ehoton hankinta, toimintasäde umpiskeikoilla on ollu 80-100 km luokkaa, mikä on toki sama ku Polariksilla joissa on 10 litraa isompi tankki ;) Kallistuksenvakaaja lentää varmaan kuikkaan ja floattien paineilla pitää hakea sopivia keulan säätöjä. RTX:n leveät tukivarret vaihtunee joko MTX:n tukivarsiin tai sitten todennäkösemmin aftermarket-heebeleihin, sieltä kans painoa poies. Akku vaihtuu painon merkeissä ja ohjaukseen haetaan sekä uutta kulmaa akselille että korkeutta tangolle. Painoa ois kohtuu helposti otettavissa parikymmentä kiloa poies.

    Tunneliki tekis mieli vaihtaa, CR:n tekeleet vaan on lähemmäs pari tonnia joten juutalainen ehkä tyytyy Bling Factoryn astinlautoihin tai sitte keksii jotain muuta.

    Teki mieli jo myyä koko kampe pois tuossa muutama viikko sitte mutta nyt näyttäs siltä että pitää jatkojalostaa ja jättää itelle. Tai sitte tuun syksyllä toisiin aatoksiin. Ei oikein mikään muu kampe sytytä ku että ruuvais johonki superkevyeen roviin jonku big bore kisakoneen, tavan kuussataset tai kasisataset ei vaan napostele enää. Vielä mie tuon selätän pentele (vaikka selätin viikonloppunaki). Parhaimmillaan tuolla on uskomattoman hauska vetää menemään, pahimmillaan tekee mieli räjäyttää koko paska. Eipä oo jättäny kylmäksi.
     
  10. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: RRR -talli

    Joo, elä mee vaihtamaan kyllä se vielä voiton puolelle kääntyy, ja taipuu samanlailla ku muuthi vehkeet ;)

    Mielenkiintoiset kommentit kelkasta, josta ite haaveilee.
     
  11. Jauho

    Jauho Rmk 155" ja CFI800RR 128"

    Vs: RRR -talli

    Mahtaa olla jokaisella joka vehkeen kans sama homma vaikka eivät sitä myönnääkkään ;) Tosiaan tuo kääntyminen näytti aika heikolta mutta ei se tosiaan suoralla ujostellu. meinas kyllä leuka tippua maahan ku äänet kuuli :) Paljonkos tuossa nyt niitä meetwursteja on ?
     
  12. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: RRR -talli

    Siellä se kahen ja puolensadan ja kolmensadan välimaastossa pyörii. Katotaan ny mitä palikoita sitä ens lumille keksii, lääkkeitä tuohon taittumiseen on kyllä olemassa. Ei siitä silti mitään "2-tahtista" ikinä tule, se on selvä. Pelimerkit tälle kaudelle meni voima ja pitopuoleen ja rajallisella duunarin budjetilla ku näitä tekee niin kaikkia ei saa kerralla. Toisaalta ku kelkastakaan ei ollu mitään kokemuksia niin ei ees tienny mitä siitä pitäis muuttaa. Nyt on aika selvät linjat mielessä.
     
  13. modded_junk

    modded_junk Macci X

    Vs: RRR -talli

    Järjetön teho, paino, PITKÄ karkea matto tekee aika helposti sellasen "point-and-shoot" efektin ajamiseen ;D Ei tuollasesta varmaa oikein mitenkään saa näpsäkkää puuterissa kikkailuun, puitten välissä pyörimiseen mutta kyllähän tuollanen rinteet kiikkuu nätisti. Jos nuo tehot sais yhistettynä 210-220 kilon painoon, alle metrin leveyteen ja mattoa sellanen 151-155 nii oishan mahoton vehe mutta kaikkea tuskin voi saada. Mitä ite joskus päässy turbolla kokeileen niin onhan se hauskaa vaikka pailakka painaa ;D ;D ;D
     
  14. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: RRR -talli

    Viime viikonlopun tapahtuma ei anna oikeanlaista kuvaa laitteesta. Sen mitä ite oon nähny ja ajanu niin itelle oli positiivinen kokemus. Nykyisessä kunnossa se taittuu ja sillä on hyvä ajaa metikössä niin kauan kun on veto päällä. Voima ja sen välittyminen on helposti ennakoitavissa. Kun laitteen säätää ja rakentaa kuskin käteen paremmin sopivaksi niin pärjää sillä paremmin (myös ens vuoden tapahtumassa). Eihän se voi olla samalla tavalla vietävissä kuin kevyemmät ja pienemmät laitteet, mutta enemmän se on keskeneräinen kuin monen muun laitteet ajettavuuden suhteen.
     
  15. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: RRR -talli

    En oo ikkään tällasella ajanu, niin ei tuntumaa asioista. Mutta nakkelempa ajatuksia - en tiä oisko niistä apua vai haittaa :) Tuo pelkkä keulan kavennus auttaa jo sikana, omaki kelkka muuttu ihan totaalisesti keulan kavennuksen jälkeen.
    - Onnistusko painojakauman muuttaminen? Eli jos painoa ei voi ottaa pois (esim akku), voisko sen paikan siirtää taaemmas (esim penkin taakse). Ja kaikkia muitaki tarpeellisia hippeleitä mitä vain voi siirrellä.
    - Voisko voimalinjasta tehä "kuminauhamaisemman" alhaalta? Eli että pystys pitämään korkeampia kierroksia pikku vauhdeissa mutta silti ei ois repäsevä jos painaa kaasua. Poistaa hauskuutta, mutta saattas vähentää jumiin kaivasua turbon ottaessa kiinni? Onnistusko tää helpoimmin vaihtamalla 2 astetta loivemman heliksin, sais samalla max jengatki kohilleen?
    - Etupukkiin pitempi iskari jotta keula nousee ylemmäs.
    - "Puppe modi" astinlaudoille! Tunneli muutos ois edukas tällä tapaa :) Pupella ois sopivasti ylimääräset astimetki kaupan.
     
  16. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: RRR -talli

    Elähän mene helmeä myömään, tiiä vaikka katoais foorumin ulkopuolelle, jos Janzka ei saa paperitehtaalta kesätöitä! ;D Kyllähän sen tosin ymmärtää, että jos kelekan selekään pakenee mamman narinoita sun muita normiarjen vastustamisia, niin vastassa onkin vähintäänkin yhtä temperamenttinen laitos. Eipähän käy elontie tasapaksuksi! Tuulilasin lisäksi tais Taivalvaarassa kadota muutakin osaa, mutta menivät vissiin huoltojoukkojen povariin?
    [​IMG]

    Niin väärin kuin se minun ROI-Kanadalaisen-uskonlahkoni periaatteita kohtaan onkin, niin kaikkea kylmien väreiden ja märän paskan väliltä se saa aikaiseksi äänipäästöillään, kun se rintalastaa täristäen suhisee ja paukkuu ohitte nenän alta!
    [​IMG]

    Vaikka se vähän kankia oliskin, niin ainahan sitä voi ummistaa silmät ja keskittyä kuuntelemaan...kuskille en suosittele samaa! ;)
     
  17. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: RRR -talli

    Ei o, ne on MH:n hukattavana matkalla Sastamalaan vai mihinseoli...
    ;D
    Nähtäneen foorumilla yhessä triplerojektissa. Ja nuitten kans Catin reunalistahässäkkä on påp!
    [​IMG]
    edit. Ja ton tyylinen on ens talavena niikö muotia!
    [​IMG]
    8)
     
  18. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: RRR -talli

    Tästähän irtos ihan hyvää keskustelua. Keulan kavennus on kyllä ehoton juttu, viime talvena tuli Viperille tehtyä juutalainen kavennus eli rälläkällä tukivarret poikki ja lyhyemmäs, nyt ois ajatuksena laittaa esim Timbersledin tukivarret alle, joilla raideleveys menee MTX:n mittoihin eli 39 tuumaan eli 99 senttiin. RTX:n keulassa raideleveys on muistaakseni 107 cm. Samalla nappaa kallistuksenvakaajan veke, sen funktio kuitenki on vastustaa kallistusta. Tällä setillä painoa säästyis n. 5kg. Jamahan OEM tukivarret on aivan saakelin jämerät ja eturunko toimii sulakkeena, Timbersledillä käy päinvastoin. Noilla sais samalla 10 astetta lisää kääntyvyyttä. Pikkusen oon vielä epävarma pystyykö nuo pätkän floatit jättämään keulaan, kait ne paineita laskemalla lyhenee sopivan mittaseks?

    Painonjakauman muuttaminen on melko vaikeaa, eikä penkin takapuolelle voi oikein laittaa mitään ku änkkäri puskee just siitä pihalle. Mutta akun vaihto Yuasaan tekee taas 4-6 kg keulasta.

    Toista helixiä vois kyl kokeilla mutta tuo voimalinja saattaa mennä uusiks kaikista kolmesta muuttuvasta kohteesta jollakin lailla.

    Alustaksi se polttelis tuo Mountain Tamer Floateilla, sieltä olis taas 14 kg otettavissa pois. MT:n etuna on myös simppelimpi rakenne jolloin lunta ja jäätä tarttuu vähemmän alustaan joten umpisilla möyriessä ero kasvaa vielä suuremmaksi.

    Rahanpuutteesta johtuen tuo Puppe-modi varmaan on lähempänä todellisuutta ku CR:n tai VE:n tunnelit. Näytti noita astinlautoja olevan Bling Factoryn nettikaupassa vielä myynnissä.


    Golfster: Kuomu oli mekaanikolla hallussa, sen verran oli lämpöset kelit että mieluummin varmisti ilmansaannin voimalinjalle, keulan syylärille ja välijäähdyttimelle. Ihme homma kyllä, koko kauden aikana ei oo lämpövalo vilkkunu. Vissiin tuo keulassa oleva syyläri ja flekti toimii, tunnelissahan tossa ei oo ku tunnelin etupäässä syyläri, katossa tai astinlaudoissa ei ollenkaan.

    Niin ja nuo äänet on erilaiset kuskin korviin, se repivä meteli lähtee änkkäristä aika hyvin taaksepäin.
     
  19. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: RRR -talli

    Floatit voit käyttää Bling Factoryllä lyhennyksessä :) Eemelihän teki tään omaansa.

    Ainiin:
    Catin Float alusta konversio on about 400$. Siinä tulee mukana molemmat pukit, 4 kpl rattaita + korvakot, pultit+mutterit, takapukin floatti ja reaktio tanko. Rahalle hyvinki vastinetta siis. Joutus tietenki vähä äpöstään että saa jammuun istuun, mutta ompahan yks halvempi vaihtoehto valmiille alustalle. Tarvii vanhasta alustasta etupukin iskarin, liukurungot poikittais akseleineen ja kääntöpyörät.
     
  20. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: RRR -talli

    Joo ei muuta ku alusta uusiksi ja keula kaposeksi. Astimet teet ite ja jätät lopputunnelin semmoseksi ku on. Sillähän saa jo paljon aikaan. Tartteeko sitä isoa tankkiakaan hommata, ottaa 10 pytyn reppuselekään ja nakkaa paluumatkaa ootteleen johonki puskan nurkkaan. Testaa powdereita jostain tohon keulaan, se köli auttaa ohjauksessa paljon. Ainaki mitä taivalvaarassa katteli slydokien puskutraktoriominaisuuksia niin tuli mieleen että auttaskohan se powderi?

    Hukata ei kannate, jo noita tuliuusia 2t räpättimiä on ihan tarpeeksi tuola metässä. Mukavampi katella vähän erilaisia vatkaimia ajossa.
     

Suosittele tätä sivua