Suuri Enduro-Topic

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä Sabe, 19/6/08.

  1. G-T

    G-T Ei kelkkaa enää

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Vakuutuukset on todella halvat jos jaksaa vaan kilpailuttaa. Omassa puimurissa (50hp 195kg) n250€ onnettomilla bonuksilla No, ei tuo nyt painonsa takia mikään aikuistenoikea enska ole, mutta sinnepäin :) Bensaa menee sellanen 3.5-7L /100km ja kone vasta sisäänajossa ;D (40tkm), eli kyllä kelkkailu on omien kokemusten perusteella melkolailla kalliimpaa.
     
  2. Qasimodo

    Qasimodo Ski-Doo MXZ 600 X-RS 2011

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Hei mitäs öljyä kannattaa käyttää enskapelin vaahtomuovisen ilmansuodattimen öljyämiseen? Kaupassa myytävät suodatinöljyt on aika tyyriitä tyyliin 20 eur litra. Ja eihän siltä öljyltä muita ominaisuuksia vaadita kun että on sen verran rasvaista ja tahmeeta että mikropöly tarttuu öljyyn.

    Tänään ostin just litran putelin ja hintaa kiroillessani tuumasin, että ens kerralla ostan rypsiöljyä. ;D

    Sitten heräs kysymys, että hei miksipä ei?

    Kommentteja?
     
  3. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Tuo litra riittää pitkäksi aikaa. Laitat putsarin muovipussiin(paksuhkoon sellaiseen ja läpinäkyvään) laitat pussiin vähän öljyä (1-2dl) ja puristelet. Lopuksi puristat kaiken ylimääräisen öljyn pois putsarista. Pussiin jäävä öljy on valmiina seuraavaa putsaria varten.

    Jos joka ajotunnin välein vaihdat niin tuolla litralla pääsee ainakin 10 tuntia. Jos ajat normi mettä maastossa niin vielä harvemmin vaihto...

    Pesu sitten dieselissä upottamalla --> liuotin aineessa tai putsarin pesuaineessa upottamalla --> kuumassa vedessä upottamalla --> kuivumaan. 5l dieseliä ja liuotin pesuainetta riittää pitkään
     
  4. makimikkko

    makimikkko Yamaha nytro rtx

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Itellä on suodattimien pesua varten 10 litran ämpäri puolillaan bensaa ja siinä on kansi päällä ettei haihdu. Ja putsari öljylle pieni 2litran ämpäri kannella varustettuna, siellä pidän putsari öljyä n.½ litraa ja siellä rutistelen putsarin ni ei mee yhtään hukkaan öljyä ja litra piisaa todella kauan.
     
  5. jumo

    jumo Well-Known Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Putsarin öljynny ihan hyllynperukoilta löytyneellä 10/30 öljyllä. Ei taida olla suurta merkitystä öljyllä tässä käyttökohteessa.

    Tarkeää kai on että jotain öljyä on ja tarpeeksi usein pesee ja öljyää ?
     
  6. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Castrolin spray ilmanputsariöljyy ite käyttänyt, vähemmän sotkusta kuin irtoöljyllä :) Kalliimpaa tuo spray tietty mutta meikäläisen metsäpolkujen kiertelysä ei putsaria ihan joka välissä tarvi pestä...toisin kuin rossiraan hiekkapöllyytyksessä. Kyllä suosittelin jotain oikeeta ilmanputsariöljyä tai spraytä kuitenkin käyttään eise normi öljy ole likikään niin tahmeaa ja likaa sitovaa kuin ilmaputsareihin tarkotetut "siirapit" ;)
     
  7. Harri.T

    Harri.T lynx

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Tuossa sprayssä on vaan se huonopuoli että sen saa vaan siihen pintaan. Olis kuitenki hyvä jos se putsaris olisi läpiasti öljytty.
    Joo kyllä on paljon tahmeampaa nuo oikeat putsariöljyt kuin normiöljyt.
     
  8. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Nyt säästetään väärässä paikassa jos nuissa putsarihommissa säästää. Ainoa ikävä asia nuissa on työ. Jos joku muu värkkäis niin maksaisin vaikka kolminkertaisen hinnan.

    Kesän pärjää 1l öljyä 15e, dieseliä 5l 7e, liutinpesuainetta 5l 10e --> yht 32e. Tuo raha menee kelkkailessa parissa tunnissa.
     
  9. Laplander

    Laplander Just A Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Jos on vara pikkasen hifistellä niin siihen öljytyn putsarin päälle ko laittaa vielä sellasen "leipurin"lakin, se sellanen ohutkankainen, säästyy muutamalta putsarin pesulta jossei ole kovin pölyset ajomestat. Sitte ite pessy putsarin ihan pensalla, koolin pohjalle sellasta verkkoa että putsari ei nouki niitä paskoja sieltä pohjasta ja siihen voi vähän niiku pyykkilautamaisesti hieroa putsaria jos on pahastikki paskottunu..
     
  10. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Pertana tuo verkko laskisankon pohjalle onkin hyvä idea pitää toteuttaa ja kokeilla ens pesussa :D
     
  11. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    kahvipannun alusverkko hovimäeltä
     
  12. julli

    julli rmk

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    jos sulla on oikein kova kiima päästä kokeileen uusia tekniikoita niin mulla olis pari paskasta suodatinta pesua vailla, koska tulet hakeen/peseen ne? ;D
     
  13. JiiKoo

    JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Laskisankot lampsissa... jo vain muuten muuten ko virittää pesulinjaston täyteen tehoonsa...tosin asiakkaiksi ei huolita raittiuslupauksen tehneitä ;)
     
  14. julli

    julli rmk

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    vielä vähän OT: se lupaus meni jo vituiksi ko tuli saikkua loppuviikko...keskiketterä on käessä...
     
  15. Qasimodo

    Qasimodo Ski-Doo MXZ 600 X-RS 2011

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Otin käyttöön KTM:n oman oranssin "leipurin lakin". Ekan putsingin yhteydessä heräsi huoli leipurin lakin ja ilmanputsarin kotelon tiiviydestä. Lakki menee vaahtomuovisuodattimen päälle ja "lakin" kumireuna on vaikea saada suoraan vaahtomuovisuodattimen reunojen yli. Pelkään että kone horii ilmaa suodattimen ja suodatinkotelon välistä.

    Viimeeksi lakki oli yhden monttupäivän jälkeen todella paskainen - ilmanputsari melkein puhdas. Tuntuisi toimivan hyvin mutta tuo ohivuoto hieman huolettaa.

    Youtubessa näin käytettävän sellaista pursotettavaa vaseliinia, jolla ilmanputsari saatiin tiivistettyä putsarin koteloa vasten.
     
  16. Laplander

    Laplander Just A Member

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Älä sie vain tuki sitä lakkia sinne putsarin helman alle jos meinaat että son muutenki tiukka sovite siihen putsarin päälle..
    Joskus laittanu sitä putsariölppää sillai ihan sormilla pikkasen sinne putsarin jälkeiseen imukurkkuun, ko kyllä sinne vain jostain on sitä pölynpaskaa, ei paljoa todellakaan mutta kuitenki..
     
  17. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Itse levitän sormilla vaseliinia imupöntön sisäpintaan ja putsarin ja kotelon kohtaamispintaan. Voi sinne päästä likaa silleen, että pesussa ei ole saatu kaikkea pois. Niinpä itse pesen useassa astiassa tämän varmistamiseksi.
     
  18. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    ;D ;D
     
  19. Mr Cool

    Mr Cool Aina ei voi olla ensimmäinen

  20. Jysse

    Jysse Guest

    Vs: Suuri Enduro-Topic

    Kolmatta päivää reissussa niin alkaa oleen tahtomattaan nää jutut tällaisia.
    :)
     

Suosittele tätä sivua