Suuri Enduro-Topic

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä Sabe, 19/6/08.

 1. Könyäjä

  Könyäjä Well-Known Member

  Kyllä vielä 19 on ollu ongelmaa vaan ei niin paljoa...
  -20 tuli toinen ilmanpainesensori lukemaan korkeuseroja(ei nyt ihan hirveesti väliä meijän hommiin), öljypumppuun suodatin. Itellä nyt 10h takana, hiekkapatikossa hakattu kaasu tötteröllä ja hyvin vetää. Pitää kohta putki irrottaa ja kattoa miltä mäntä näyttää.
   
 2. Könyäjä

  Könyäjä Well-Known Member

  Männän katoin pakoaukosta niin hyvältä näytti ja komia öljykalvo männässä ja sylkässä.

  Ongelmaakin ilmeni... Vuotaa melkei holvaamalla öljyä siitä pa-säätimen kopan juuresta. Ajon jälkee moottori aivan öljyssä ja jostain syystä tihkuttaa vielä ajon jälkeenkin niin että pikku lammikko pyörän alla. oulun kotariliikkeen demopyörässä sama ongelma. :D

  No, tiivistin sen siitä kopan juuresta ja pikkutestin jälkee ei kussu ainakaan. Pitää pitempi lenkki käydä vetään... Vittu näitä kalliita vehkeitä.. :mad::)
   
 3. Könyäjä

  Könyäjä Well-Known Member

  Nii se vaan kuoleutu tämäkin topiitsi, harmi homma, harmi homma. Nooh minä en luovuta, kohta ruveta vääntään piikkejä alle, rupiaa pohojonen jäätymään ens viikolla. Heinäkuusta ku mopon sain niin eipä oo tullu kuin 30h ajettua. Mullakin rupiaa ajoporukan kaverit gonahtaan...

  -20vm 300tpi on ollu aivan helevetin hieno kampe. Ainoa mistä on sanomista että tihkuu vieläkin siitä pakoaukonsäätimen kopasta öljyä, kun siinä on huonot tehastiivisteet.
   
 4. LRacing

  LRacing Well-Known Member

  nooh, ei nyt vielä tapeta tätä :) . Ostin itse pyörän vasta keväällä ja edellisestä 2 pyöräisestä onkin aikaa menny. Jollain piti päästä ajaan kesälläkin ja saa rassata tallissa sitten myös jotain aina. Honda CRF250x on ajossa ja kyllähän sillä ajaa vaikka ei ihan nopein ja kevein olekkaan.
  Piikit on menossä myös alle niin voi kelkkailun lomassa käydä ajamassa välillä. Kunto nousee kyllä tuollakin laitteella :)
   
  Könyäjä tykkää tästä.
 5. Lavikka

  Lavikka Well-Known Member

  Ei nyt sentää ihan kaikki täällä oo tätä lajia lopettanu, ainakaa päitsin lähtölistan perusteella.
  Onha tuossa koitettu itekki tasasee tahtii harrastaa. Keväällä tilasin 200 gasgasin ja sen piti toukokuun lopulla tulla. Ei tullu. Eikä kesäkuussa eikä myöskää heinäkuussa. Sitte kun elokuun alussa lupailtii sitä marraskuulle nii piti kyllä ilmoittaa että eiköhä tää tilaus ollu tässä, onneks ei etukätee tullu mitää maksettua. Ja onneks en myöskää keväällä myyny TMää pois. Loppukesästä ostinki sitte ylivuotiseks jäävän -19 250 betan. Iskareilla ei kyllä tehtaan jäliltä pystyny ajamaa ku kivikkoa mut simmityksen jälkee muuttu hyväks. Ja ajoasentoo vähä säätöä nii nyt alkaa olla minu mielestä aika hyvä pyörä. Vielä ku sais ajon kulkemaa hyvi
   
  Könyäjä tykkää tästä.
 6. Könyäjä

  Könyäjä Well-Known Member

  Joo,

  Elikkäs nyt on joku 34h tullu mittariin. Laatikkoöljyn vuotaminen loppu tehtaalta tulleilla päivitetyillä tiivisteillä, jotka vaihoin

  Mutta nyt sitten moposta katos tyhjäkäynti, wtf? Tein ruiskurunkoon tyhjäkäynnin säätöruuvi-modin sitten. No, oisin siinä sitten pyörää testannu ja säätäny tyhjäkäynnin. Aloin siinä ilmaamaan öljyletkun niin eipä lähe öljypumppu enää päälle... Voi voi. :(

  Pyörä on mahtava ajaa, kun se on kunnossa, mutta muuten rupiaa tuntumaan samanlaiselta hemmetin romuläjältä:D ku tuo kaverin - 18 250tpi(joka kilahti 50h kohilla, ku öljypumppu antautu).
   
 7. Könyäjä

  Könyäjä Well-Known Member

  [​IMG]
  Tästä alako seikkailu

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Voi jumalauta, että on makiat mallit nyt ajaa pohjois-pohjanmaalla enskalla. Suot, lammet, ja purot yms. vesistöt kokolailla tuollai jäätyneet. Pääsee kymmeniä kilometrejä veteleen. :cool:
   
  Viimeksi muokattu: 23/2/20
  Maisemakaahaaja tykkää tästä.
 8. Könyäjä

  Könyäjä Well-Known Member

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Kävin kokeileen miten Oulujoen pohojois puolella enskalla pääsee. Ja pääsihän siellä. Kyllä nyt on hienua ajella. Ei ihan umpimetässä kanna, mutta tommosilla puustoisilla rämeilläki menee pintoja pitkin. :cool:

  Teepeeii toimii kuin unelma. Joskus syksyllä viimeksi täytin tuorevoitelusäiliön ja vieläki ajellaan samoilla öljyillä, moneskohan tankki bensaa lienee jo menossa. :eek:
   
  Viimeksi muokattu: 7/3/20
  Hemmo tykkää tästä.
 9. Könyäjä

  Könyäjä Well-Known Member

  Minen viitti mitään ylisanoja enää laittaa muuta kuin menkäähä ajelemaan nyt jollakin tuonne. Teräshanki, kanto enduroa sekä miestä kuin tyhjää. Kuvat Oulujärven länsipuolelta.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ajettiin jonku 160km safarin, joista max. 10-15km pakollisia tiesiirtymiä. Voi ajaa minne haluaa... Tulee mieleen ku joskus kauan, kauan aikaa sitten kossina mankilla pääsi Teräshangille ajamaan.
   
 10. Lavikka

  Lavikka Well-Known Member

  Betaanki tuli pikku välihuolto kun kampiakselin runkolaakeri rupes rallattaa. Kone auki, kampura tarkastukseen heittoa alle satku eli hyvä, hätäpäissään laakerikeskuksesta uudet laalerit ja konetta kasaamaan.
  Silvan motorsportille puhelua että pitääkö millasia poppakonsteja tehä että jatkossa kestäisi niin kerto että japanialasta on tullut tehtaalle viallisia laakereita ja käski olla yhteyksissä maahantuojaan. Vähän sähköpostitsättäilyä ja kuvien lähettelyä niin takuuseen tuli runkolaakerit, tiivistesetti ja kampiakseli. Pyttyyn ja mäntään tuli myös naarmua, ehkä laakerista irronneesta mujusta. Se ei varsinaisesti mennyt takuuseen mutta sylinterisarjan antoivat niin halpaan hintaan että ei jäänyt harmittamaan. Elikkä ei voi moittia, hyvin hoitui tämmöne takuujuttu :)
   
  Vanahanaama tykkää tästä.
 11. Rautane

  Rautane Catti ja 600 xp-summit

  Sodankylän moottorikerhon jäärata on kyllä nyt makeassa tikissä, ajokaverit vaan on olleet tänä talvena aika vähissä. Ekaa kertaa vasta tuli itelläkin käytyä kahvailemassa, muutama auto oli seurana.

  received_864914817253794.jpeg
   

  Lisätyt liitteet:

 12. Könyäjä

  Könyäjä Well-Known Member

   
 13. Könyäjä

  Könyäjä Well-Known Member

  Back to square one.
  Eipä olisi uskonut, että tämmmösen vielä laitan:D IMG-20210209-WA0004.jpg IMG-20210209-WA0001.jpg
   
 14. Könyäjä

  Könyäjä Well-Known Member

  [​IMG]
  Kainuun huipulla. Sorateiden kingi
   
  Vanahanaama, Golfster ja Vesukka tykkäävät tästä.
 15. Vanahanaama

  Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

  En ees jaksa selata että mitä tänne on tullut viimeksi valehdeltua, vähän unohtunut tämä foorumi.

  Viime vuonna vaihtui mopo Hussen 250 nelariin, tosin vasta nyt syksyllä. Tahtareilla meni varmaan tyyliin 1200h tässä välissä niin ohan se mukava ajaa myyränkarkoitinta välillä ❤

  Päitsikin tuli ajettua viime vuonna, tulos aika kehno. Eka päivä meni hyvin mut toka päivänä olin niin kipeä (lähinnä häntäluu) ettei ajosta tullut mitään ja sijoitus tippui kuin lehmän häntä...

  Vuoden paras sijoitus tuli extreme cc puolelta, B luokan toinen Espoon Silverskin ceeceessä. Muuten aika paska vuosi, koko ajan kropassa jtn krenkkaa tai sitten ei kerenny reenailee. Tahtoo olla että sillon ku yrittää painaa massia niin ei kerkee ajaa, sitten ku olis aikaa niin on perse auki

  Koetetaanhan ajella mopolla ens vuonnakin, nytkin on kalenteri sen verran täys että taitaa Päitsit jäädä

  Facessa päivittelen aika säännöllisesti mun Häyrynen Racing sivua. Enimmäkseen mopohommaa, välillä myös kelkkahommaa. Saa tulla seuraa ja tykkää mutta ei oo pakko.
   
  Könyäjä tykkää tästä.
 16. Könyäjä

  Könyäjä Well-Known Member

  Häyrynenkö se on nimimerkin takana, enpä tiennyt vaikka oon naamakirjasa jotain enskahommia seurannu. :D

  Itellä on tuo kotarin pikkunelari myynnissä. Ei vaan lähtenyt enää tuo enskahomma tulille, kaverit myi pyörät pois ja sitä rataa... Makia kampe, ois pitäny sillon heti alussa hommata joku tommonen tai 125c 2t. Tuolla uskalti oikiasti vääntää kaasua, kun ei pyörä vieny miestä. Näin jälkäteen, kun mietiskelen niin alottelin mopohommat aivan väärin... Ekana tuli 250cr mettäpoluille, sitten yz450f, ja vaikka mitä tykkiä. No eihän siitä tullu mittään, ei oppinut ajamaan oikein koskaan, ku oli liian jytkyt vehkeet. Tehoa piti olla saatanasti, juunou, tuttu stoori varmaa monelle...:D

  701 huski jää mulle vielä, ens kesänä tarkotus lähtä Itä-Suomeen Salpalinjaa ajeleen, Kuhmo-Kuusamo väliä.
   

Suosittele tätä sivua