yamha nytro xtx charged

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä komatsu1, 18/2/12.

  1. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Äh, kuten aikaisemmin mainitsin, niin turbo, mekaaninen vai ilmajäähdytys, riippuu ihan mitä kelkalta haluaa. Ymmärrän hyvin niitä ketkä nauttii pitkästä ja karkeasta matosta turbon pyörittämänä kun tykittävät tunturin kuvetta yli.

    Ymmärrän myös mainiosti sinua, nytro turbon kanssa on melko monikäyttöinen kelkka ja jokainen suoranpätkä on varmasti pikkuinen taivas! Minäkin nautin kunnon vedosta suoran pätkillä.

    Remmi vain voisi olla esim monelle reittikuskille hyvä kompromissi. Kun opettelee olemaan painamatta sen kaasulusikan pohjaan niin mutkista pääsee melko nopsasti ulos jos teho tulee tasaisesti.

    Oma ongelma vain on se, että minulla ei kunto ja pää riitä viemään liian tehokasta kelkkaa. Ajokaverit mokomat kun vetää minut monasti niin tiukoille mutkaisella reitillä, että jatkossa ei uskaltaisi antaa kelkalla tasoitusta. Parille en pärjää vaikka ajaisin millä, mutta mukava olisi edes suurinpiirtein pysyä porukassa... Siksipä nyt kuitenkin näyttää siltä, että siirryn takaisin pätkään ja varmaan vapariin. On jo ikävä sitä nautintoa mikä tulee kun voi vetää mutkat nautiskellen ;D
     
  2. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Onko sulla nyt sitte turbo alla? :)
     
  3. Luuseppä

    Luuseppä SR Viper Turbo, Nytro Turbo Mtx

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Viiveetön voi olla, mutta veto loppuu 70-80 kohdalla ja siihen saakkakin mennään puolivaloilla. Toistan vielä että Apexin vakiokone on urheilullinen, nytron ei ole. Verrokkina nyt siis vastaavat vajaatahtiset. Nytrossa on muita hienoja ominaisuuksia, kuten äänet, tasainen tehoalue, viimeistely ym. Urheilullisuus koneosastolla ei kuulu niihin jos verrataan URHEILUkelkkoihin.
     
  4. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Muistui juuri mieleen, että tämä sama keskustelu on käyty tällä palstalla edellisen kerran muistaakseni vuonna 2007. Silloin se lähti siitä, että Olav Aaen testasi samassa testissä turbolla- ja mekaanisella ahtimella olevia identtisiä Yammuja. Hänen todettuaan että mekaaninen vie eikä vikise jos puhutaan ajettavuudesta vaativalla reitillä, alkoi turbomiehet huutaa vaastalauseitaan. Aaen koetti kertoa että viiveettömyys, tehokäyrä yms. asiat tekee mekaanisesta sopivamman vaativalle reitille, turbo sitten enemmänkin siloisempien baanojen miehille.

    Nyt, viiden vuoden jälkeen herra Sipola, joka on ajanut turbokelkoilla useamman kerran, kokeilee mekaanisesti ahdettua ja ilmaisee asian melko samansuuntaisesti, alkaa taas sama vääntö!

    Se on vain niin hassua, että toiset hoksaa jotta Turbolla on etunsa, halpa jos tehoa tarvitaan paljon. Se on hyvä jos reittiominaisuuksista on valmis tinkimään koska ne ei ole kovin tärkeitä jos kelkkailussa keskittyy johonkin toiseen asiaan. Mutta, eivät (ei kaikki) millään voi ymmärtää, että jotkut saa ilonsa siitä, että saa rytmitettyä kaasulla kelkan isoon pattiin, mutkaan sisään ajamisesta niin että kaasu/jarruyhdistelmällä kikkaillaan jarrupateissa ja sitten yrittää löytää sen mahdollisimman aikaisen hetken avata mukassa kohti seuraavaa suoraa... Siinä se turbon pieni viive valitettavasti sotkee nautinnon. Useimmat näistä asioista nautiskelevista ovat siksi fiksuja, että ymmärtävät pysyä normaalitehoisissa kelkoissa, silloin etenee nopeimmin. Mutta, osa meistä haluaa kuitenki nauttia myös rajummasta vedosta sillä seuraavalla, lyhyellä suoranpätkällä... Siksi jatkuvasti painin ajatuksen välillä, F800 - F1100T - mek. ahd. Yammu...
     
  5. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Mun nähdäkseni sinä ja Mr El Maco ovat ainoita jotka on reittiajelusta puhunut yhtään mitään. Anteeksi vain jos kelkkailu meille muille on muutakin. Tämän ymmärtäminen vaikuttaa olevan sinulle yhtä hankalaa. Keskusteluhan alkoi Jokisen kommentista, siinä missä 270 McX:llä voi ajaa varttikaasulla pitää 180 remelillä vetää lämä tiskissä. Tämä kertoo mulle ihan riittävästi, vaikka ajettavuudesta lässyttäis mitä. Jokisen kommentti ei tainnut koskea mitään touringajelua vaan umpishommia.

    Kuten luuseppä aiemmin totesi, 270 settiä on ihan turha laittaa pätkäkelkkaan, mikä tarkottaa mittaa aina XTX:ään asti. MTX:ää ei kukaan varmaan reittipeliksi laita joten en ymmärrä kommenttejasi "ajettavuudesta vaativilla reiteillä". Ei sinne reiteille kannata niillä vehkeillä mennä alkuunkaan, paljon paljon parempia kelkkoja siihen on.

    Toisin sanoen: ainoa käyttökelpoinen aihio 270 kitille on MTX ja aihiona se on reitille huono. Reittikelkkailijan ei siis kannata katsoa 270 kittiin päin. Vastaavasti 180 remmisarja ei tarjoa samoja ominaisuuksia umpiseen kuin 270 turbosarja, joten umpismiehille se on turhake.

    En usko että täällä kukaan on eri mieltä sinun, Janin tai Olav Aaenin kanssa eroista ajettavuudessa reitillä. Pointti on vaan se, ettei turbomiehiä kiinnosta ne erot, koska ajo ei tapahdu millään pattisilla jääränneillä muutenkaan. Laittakaa sinne reitille mun puolesta vaikka rakettimoottori.
     
  6. skk

    skk Yamaha Apex

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Offtopic, mutta..
    Ihan tälläinen pieni yksityiskohta, mutta suomessa suurimmalla osalla porukasta ainoa laillinen tapa ajaa kelkalla on ajaa reittejä pitkin. Kaverit joilla on oma tunturi, helvetisti omaa mettää tai suopeat naapurit, ovat varsin vähemmistöä.

    Joten tuo reittiajossa toimivuus on enemmän kuin oleellista :)
     
  7. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Huoh. Lainsäädäntö on mitä on, arkitodellisuus on toinen. Lain mukaan myöskään autolla ei saa ajaa 120km/h lujempaa mutta silti voidaan suomessakin keskustella ferrarin ja lambon paremmuudesta.

    Keksin kymmeniä kelkkamalleja jotka on 270hv MTX Nytroa parempia reiteillä. Jos tekee mieli reitille ajamaan lainsallimaa kuuttakymppiä suosittelen hankkimaan ihan muun moottorikelkan siihen touhuun. Pitkät turbopelit on tehty toiseen käyttöön. Samallalailla on melko tyhjänpäivästä keskustella pätkäkuussatasten mäennousukyvystä umpisessa koivikkovitukossa. Ei niitä oo tehty siihen.

    Jos haluttaa vängätä remmi vs turbo @ reitti, mielekkäämpi vänkäys on vaikka 180 XTX remmi vs 180 XTX turbo.
     
  8. skk

    skk Yamaha Apex

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Ajatusmaailma kun on näköjään tämä, niin ei ihme että kelkkailijat ovat aina vähemmän hyvässä valossa esillä..
    Suomessa voidaan toki keskustella yllämainituista autoista - ymmärtämättä niistä oikeasti yhtään mitään ;D


    Mutta tämä tästä.
     
  9. Heketzi

    Heketzi Member

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Kun tuosta laillisesta ajotavasta tuli puhetta, niin ei varmaankaan kannata laittaa minkäänlaista ahdinta reittihommiin, kun sen sallitun 60km/h saavuttaa varmasti yhtä nopeasti vaparillakin. Mut umpishommiin ne lisätehot kyllä tuo huomattavasti hauskuutta lisää.
     
  10. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Ja ylipaino ylivoimaa? ;D
     
  11. Heketzi

    Heketzi Member

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Niinhän se vanha kansanviisaus menee ;D
     
  12. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Jos nyt vaivaudut lukemaan tämän keskustelun kaksi ensimmäistä sivua, niin huomaat että siellä puhuttiin enemmän reittiajosta, puunkierrosta ja yllättävistä ojista kuin umpisesta... Lisäksi keskustelun aihe on mekaanisesti ahdettu Nytro, mutta enemmänkin se sitten väkisin kääntyi vähemmistön umpisajeluksi ja turbo vs. Mekaaninen...

    Miksi vähemmistö? Ihan siksi, että noita vuorimalleja myydään Suomessa selvästi vähemmän kuin reittikelkkoja, syynä tietty juuri se, että useimmat meistä ajaa reittejä, vain pienempi osa omistaa niin paljon maita että niissä riittää rinteitä valloitettavaksi.

    Ainakin kahteen kertaan olen maininnut, että ymmärrän hyvin umpismiehien tehontarpeen, jota turbo tarjoaa. Mutta kun minua ei itseäni se kiinnosta jos se vie ajettavuuden. Yli 200hv tehoja tänäänkin tarvitsin vain joitakin sekuntteja, mutta ajettavuutta olisin kaivannut paljonkin enemmän. Esim Nytroon tuo 180hv remmi tuo reittiajoon juuri sopivasti eloa ja potkua, samaan tyyliin kuin 800ccm kone pätkäkissassa. Ja juuri reittikäytön vuoksi turbo on siinä huono vaihtoehto, 180hv samaan hintaan, pikki viiveellä ja ilman takuuta. 270hv isomalla viiveellä, turhaa tehoa reitille ja kulmikkaampaa ajoa.

    Eli, jos mitenkään mahdollista, niin puhiskaa siellä turbokeskustelussa kilon iloista, tämä keskustelu kait palvelisi paremmin mekaanisen ahtamisen asioita. Jos tarvitsette tehoa isolla T:llä, miksi luuraatte täällä perustelemassa omaa valintaanne? Toki olisihan mahdollista perustaa oma keskustelu, pitkämattojen turbo vs mekaaninen, (huom ei reittipeleille!!)...
     
  13. JNu

    JNu Yamaha Nytro -09

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Täytyypi nostaa hattua, ootte te vaan eri kovia kuskeja. Itte ajan omasta mielestä aika kovaa reitillä, tai ainakin yritys on kova enkä kyllä missään vaiheessa 3000km Nytrolla ajon aikana ole lisää tehoa kaivannut reitille.
     
  14. JCLG

    JCLG Well-Known Member

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Eihän sitä tarvitsekaan mutta se tuo harrastukseen uuden ulottuvuuden. Tietää vastaa kun on laitetta kokeillut.
     
  15. V.T.V

    V.T.V FUCK YOU i drive yamaha!! Turbo Yamaha:D

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Minä en nyt puhunukkaan remmistä!!

    Tuli tuossa mieleen, että ku näitä testejä tehhään niin kannattis olla kummakki pakokaasuturbo että remmiahdettu samaan aikaan testissä. Ja kummallakin olis ollu hyvä ajaa muutama sata kilometriä ennen ku alkaa arvosteleen!! ::) eikä vain mennä kuulopuheitten valostama!! :-\

    (Nyt, viiden vuoden jälkeen herra Sipola, joka on ajanut turbokelkoilla useamman kerran) ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

    Suhatelun täytteistä kevään odotosta vaa kaikille ;D ;)
     
  16. Luuseppä

    Luuseppä SR Viper Turbo, Nytro Turbo Mtx

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Katoppako meillä täällä Lapissa joka jätkällä on oma tunturi ja pikkupojillakin vähintään vaaranlaita omassa käytössä.
     
  17. skk

    skk Yamaha Apex

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Ainiin.... mut lapphalaiset ovatkin vähemmistöä ;D
     
  18. Linski

    Linski sr viper 162 mtx mcx racing kit

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Voi pojat :-[
     
  19. Mici

    Mici Summit 800 & 5900 lts

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Ei kait sitä tarvii olla omaa tunturia, riittää kun omistaa poromerkin... ;D
     
  20. V.T.V

    V.T.V FUCK YOU i drive yamaha!! Turbo Yamaha:D

    Vs: yamha nytro xtx charged

    Ihan vähän vain jäi vielä vaivaamaan Catiska tuo sinun "Nyt, viiden vuoden jälkeen herra Sipola, joka on ajanut turbokelkoilla useamman kerran" kommentti, että missä on "arvostelu" testistä missä Sipola on ajanu Turbo Nytrolla ??? ??? HYMMM :-\

    no eipä tässä taas vaihteeksi muuta ;D
     

Suosittele tätä sivua