Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä Zeta, 29/12/11.

  1. tepexi

    tepexi Well-Known Member

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    http://omikron.kuvat.fi/kuvat/Oulu+SM-snowcross/
     
  2. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    Tuli kans mieleen J.Tapion hurmos -93(?) EM-kisoissa Ounavaaralla antoi Cobralle kyytiä vikassa erässä
     
  3. sleded

    sleded Lynx RS 600

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    Ei voi muuta sanoa ku että erittäin hienot kisat oli. Raviradat noin yleisestiki tuntus sopivan kelkkakisojen järjestämiseen, joten nyt muutkin järjestämään kisoja ihmisten ilmoille!! 8)
    Jotain palautetta on nyt kuiteski pakko antaa koska aina on parantamisen varaa.

    -rataprofiili muuten erittäin hyvä, mutta pattisuoran jälkeisen shikaanihomman sijaan 2 ysikymppi mutkaa ois toiminu paremmin ja ois tullu pari ohituspaikkaa lisää
    -ruokapuoli ja juomapuoli
    -sisälle ja ulos esille lisää kelkkakamaa niin ois venyneillä tauoilla ollu jotain tekemistä
    -ihmisiä oli paljon katsomassa kisaa radan vastapuolella, joten sinne 1 tai 2 tasonen seisomakatsomo pitkin pattisuoraa? se oli hyvä paikka kattoa kun pääs lähelle rataa, nyt oli onneks se puolenmetrin penkka mistä näki, mutta aina ei välttämättä oo...
    -miinus siitä että Petter Nårsan 3. erän paras kierrosaika 3,5 sek parempi ku seuraavaks paras Pihlajalla, tätä eroa pitää kaventaa seuraavina vuosina ;D ;D
     
  4. Reimond

    Reimond Cleated tracks

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    Voisko tuo Mega-hyppyri olla pääkatsomosta päin katsottuna radan taka-osalla. Ilmalennot varmasti näkee kauempaakin. Nyt ei siinä ulkona radanvieressä nähnyt kuin tämän hyppyrin ja muu rata oli pimennossa. Toki lähes koko radan näki hyvin sisäkatsomosta. Niijoo ja aurinko paistoi ihan väärästä suunnasta, voisko tälle tehdä jotain ensivuonna :)
     
  5. Tuomoila

    Tuomoila switchback 600 / lynx 5900

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    Ei osannut tänne suoraan laittaa kuvaa näytille ni laitetaan sit pelkkä linkki. :D
    Laatuhan ei ole aloittelijalla samaa tasoa ku noilla meidän "pro" kuvaajilla..

    http://tuomasmoilanen.kuvat.fi/kuvat/Snowcross+Oulu+3.3.2012/

    EDIT: Reilu 200kuvaa käykäähän kattoon.
    JOS o jotai mieli kelkkoi josta tahtoo kuvia ni lisääkin löytyy jokunen tuhat!
     
  6. Optica

    Optica Member

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    whop.

    Jäädytettyjä kisahetkiä löytyy halukkaille osotteesta http://rainioolli.kuvat.fi
    Sikäli mikäli jos ja kun juuri sinusta ei löydy kuvaa kansiosta niin ota yhteyttä: [email protected] Kaikista kuskeista ei ole kuvia näytillä.
     
  7. Zeta

    Zeta Well-Known Member

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    Tervehdys aktivistit

    Näin kisajärjestäjän näkökulmasta kisat onnistuivat yli odotusten. Upea sää luonnollisesti kruunasi päivän. Loukkaantumiset on aina valitettavia, mutta kaikki tietää moottoriurheilun riskit. Radan kanssa ongelmia aiheutti edellisviikon plus-kelit, jotka tiivisti lumen ja kisaa edeltävän yön pakkanen meinasi aiheuttaa katastrofin. Teimme kuitenkin kaiken minkä voimme ja laitoimme jopa 100kg suolaa pattisuoralle, jotta se pehmenisi. Valitettavasti kuitenkin rata oli siinä kunnossa mitä minä odotin vasta kisan puolivälissä. Päivän päätteeksi juttelin Petter Nårsan kanssa ja hän kuvasi viimeisen erän rataa sanalla ”awesome”. Mitä lienee tarkoittaakaan… ::)

    Tarjoilupuoli oli valitettavaa eritoten, kun olen koko ajan toitottanut myynnistä vastaaville, että pari tuhatta ihmistä siellä tulee olemaan ruokittavana. Osuin aika tarkkaan oikeaan, kun lippuja myytiin 1500, vapareita oli jaossa kolmatta sataa, kilpailijoita ja huoltajia oli vajaa pari sataa ja toimihenkilöt päälle, niin pari tuhattahan siitä tulee.

    Kiitokset teille palautteesta, kaikki huomioidaan. Kaikki oli oikeastaan meillä jo tiedossakin ja aina on parannettavaa monessakin asiassa. Ainoa ongelma tässä vaan on se, että mistä tekijöitä? Talkoolaisia oli auttamatta liian vähän ja se näkyi. Ja pääjärjestelyt kaatuivat muutaman henkilön niskaan. Toivotaan, että ensi vuonna saadaan lisää porukkaa tekemään kisaa jo hyvissä ajoin, sillä muutoin kisoja tuskin pystytään järjestämään. Loppukaneettina voisi sanoa, että rahaa ei menny senttiäkään ja näki hienot kisat läheltä ja illalla kotona sai vihdoin ruokaakin ;)

    t. Heikki Aitto-oja
     
  8. lep4ste

    lep4ste Well-Known Member

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    Sellainen huomio vielä jäi itseltä sanomatta tuon aikaisemman lisäksi että ambulansseja jos sais kaksi niin ei kisat viivästyisi loukkaantumisen takia välttämättä:)
     
  9. rossiossi

    rossiossi RS & Sno Pro

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    Kuskeille vois tulevaisuuessa rajata jonku oman vessan, ettei tarvi erien välissä jonottaa puolta tuntia tunkille..
     
  10. x-racing

    x-racing Well-Known Member

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    Kyllä annan järjestäjille pisteet tapahtuman markinnoinnista ja toteutuksesta. Juttelin aika-ajon jälkeen Nårsan kanssa radasta ja silloin kaveri käytti kyllä aivan eri sanoja kun "avesome". Radassa oli paljon hyvääkin, mutta lähtösuoran järjettymyys ihmetytti suuresti ja shikaanit radalla. Itseltä jäi kilpailu ekaan erään enkä sen enempää ala radasta kommentoimaan, mutta kyllä suomessa pitää oppia jo tässä vaiheessa tekemään radoista pehmeitä ilman jää reikiä ja siihen ei yksinkertaisesti pieni tamppari riitä. Jokatapauksessa hienoa että yritystä kisojen järjestämiseen on.

    -Pieti-
     
  11. 123456789

    123456789 Well-Known Member

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    Onnistuneen tapahtuman jälkeen voi olla helpompi saada talkoolaisia mukaan lisää mutta kannattaa harkita palveluiden ostamista vaan kylmästi se on tätä nykypäivää tai antaa joillekkin kerhoille tiettyjä hommia hoidettavaksi joista he perivät jotain ja saavat ne rahat esim. parkeeraus ynm ynm.

    Meillä kesä kisoissa jonkin verran talkoolaisia mutta kun muutamaan vuoteen ei tiettyihin hommiin ole meinannut talkoolaisia saada niin ollaan ne kylmästi rahalla hommattu ja sillähän se onnistuu.
    Ei talkoohenki ole enää samaa kuin ennen toki johtuen monestakin syystä. Poikkeuksiakin tietenkin on talkoolaisten määrässä eri kerhoilla !
    Tämän kokoisessa täpahtumassa jo muutama euro liikahtaa niin kannattaa tilaisuus käyttää kyllä hyväksi :)
     
  12. Jauho

    Jauho Rmk 155" ja CFI800RR 128"

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    Vaati taas lisää kalustoa ja se vaatii taas lisää. Mutta ei siinä mittään jotku on tosiaan valmiita maksamaaan enempiki tuosta lipusta niin ku kaveri. Päätti sitte hukata lippunsa ku syömässä kävimmä, makso siis 40e kisoista ja oli tyytyväinen ! Huom! Tää ei ollu sarkasmia.

    Ite en tosiaan tiiä noista radoista mitään ku en oo ajanu tai tehny, enkä ees suunnitellu mutta meikästä oli aika pirun siisti rata yksiä kisoja varten.
     
  13. Jauho

    Jauho Rmk 155" ja CFI800RR 128"

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    Ei tule radan varressa oikeen hengailtua, eikä kuulu kerhoon niin en ole talkoista kuullukkaan. Kiinnostusta ois kyllä ollu. Mutta hyvin te kisat järkkäsitte iliman muaki ! Ja isokiiitos siitä kaikille talakooukkoille !!

    E: pahoittelen tätä meikän viestiläjää tässä vaan ei ossaa tällä kumpparilla laittaa kahta lainausta yhteen viestiin.
     
  14. SV

    SV Well-Known Member

  15. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    Tuohon laskemalliseen 2000 saa vielä lisätä se suuri joukko alle 10vuotiaita, jotka tulivat ilmatteeksi vanhempien matkassa. Eli populaa oli ja hyvä niin! ;)

    Talkooväki tosiaan oli hieman kadoksissa ja pitkin syksyä/talvea piti porukkaa potkia koloistaan. Noin 90% kerhon jäsenistä ei ikinä edes ilmoittanut olemassaolostaan. Ollaan kuitenkin kohtuu suuri kerho ja varmasti oltais paljon suurempikin, jos edes muuan prosenttin Oulun seudun kelkkailijoista tohtisi liittyä jäseneksi. Kisahommien lisäksi se on vain taivaan tosi, että jos halutaan vaikuttaa paikallisiin kelkkailumahdollisuuksiin, kyttäävät päättäjät niitä virallisia harrastajamääri = kerhojen jäsenlukuja! Vaikka itsekin hallitukseen kuulun eli jonnin verran piti kisojen eteen touhutakkin, ei missään vaiheessa taakka tuntunut vastenmieliseltä. Toki parina palaveri-iltana ois ollu muutakin tekemistä, mutta aina oli hauskaa ja hyvässä hengessä vietiin kisoja kohti lauantain kliimaksia. Eli tervetuloa mukaan kaikki halukkaat ensi vuodeksi. Näissä hommissa ei ketään pakoteta mihinkään, mutta voin taata hauskoja kokemuksia. Onhan se vain aivan erijännää seurata kisoja, joihin olet itse päässyt vaikuttamaan. Pari viikkoa oli positiivisessa mielessä perhosia vatsassa siihen malliin, että pakko oli kisailtana muutama lonkero nielasta helpotukseen...totta sitä on ollut tunteella mukana kun viime yönä vielä "heräsin radalta" kun openin kärki jyräsi kompastuneen sihteerin yli! ;D

    Raviradan myyjäporukkahan itse asiassa kävi siellä tukussa vielä 5 minuuttia ennen sen sulkeutumistakin. Esim. kaljahanat elvytettiin juurikin niillä kaljoilla, mitkä sieltä roudattiin. Nyt kun on yhdet menestyksekkäät kisat takana, on meidän uskottavuus varmasti paremmalla tasolla eli ens vuonna osataan varautua paremmin tämmöisiin. Sama koskee varustemyyjiä yms. Toki me ollaan kaikki lähitienoon potentiaaliset myyjät käyty ja kyselty läpi, mutta kun se ei ole meidän päätös, että tulevatko myymään rojujaan. Ilmeisesti suurin osa ei uskonut tämmöiseen väenpaljouteen. Mutta kuten totestin, nyt meillä on näyttöä tulevaa varten.

    Tuo että kaikki lisätyövoima pitäisi ostaa...siinäkin menee rajansa, milloin kisat eivät enää ole kannattavat. Parkkipaikoillekin oli palkattu järkkärit ulkopuolelta. Muutaman ulkopuolisen osalta vain pisti silmään, että vaikka ovat ainoita työstään palkaa saavia, on näemmä motivaatio laittaa itsensä tapahtuman eteen likoon, huomattavasti pienempi kuin kerhon omilla talkoolaisilla! Ei se ole heiltä juuri poies jos järjestelyt kusevat ja se valitettavasti näkyy osan palkallisten toiminnassa. Sen takia omia kerholaisia saisi olla mahdollisimman paljon ainakin vastuullisimmissa tehtävissä!

    Laittakaahan niitä kuvia esille vain, niitä ei koskaan ole liikaa! Myös elävä kuva olis tervetullutta. Kerhon nauhoille taisi kaikki lähdöt onneksi mennä, niin päästään vielä saunaillassa toivottavasti fiilistelemään. Kisan vapaa kommentointi on myös erittäin tervetullutta. Eiköhän tuo makkarasota ole kuiten jo loppuun käsitelty. Kiitos ja anteeksi!
     
  16. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    Eli SM-pisteet. Kilpailun sijoitusräknäyksen jälkeen Nårsa palkittiin sijalla 4. jne. Minä näistä mittään ymmärrä, mutta kilpailun sijoitukset kuiten eri asia kuin SM-pisteet eikö...?

    Noh, onko tuolla väliä. Kaleva oli näköjään kruunannut ruottin miehen jo kilpailun voittajaksi! ;D
     
  17. SV

    SV Well-Known Member

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    Kisan tuloksen laskeminen sääntökirjan mukaan:

    "SM-erissä on oltava palkinnot vähintään viidelle päivän
    yhteispisteiden mukaan. Jokaisessa kilpailussa jaetaan
    palkinnot laskemalla kaikkien erien sijoituspisteet yhteen.
    Tasapisteiden sattuessa ratkaisee viimeisen erän sijoitus."


    Ville Ylianttilan sijoituspisteet eli sijat erissä olivat 2+3+3=8
    Viktor Herténin sijoituspisteet eli sijat erissä olivat 3+1+4=8
    Ylianttila oli parempi koska viimeisen erän sijoitus on parempi.

    SM-pisteet sääntöjen mukaan:

    SM- tai Suomen Cup-pisteitä jaetaan kussakin kilpailun erässä seuraavasti:

    1. 25 pist., 2. 22 pist., 3. 20 pist., 4. 18 pist., 5. 16 pist., 6. 15 pist., 7. 14 pist.,
    8. 13 pist., 9. 12 pist., 10. 11 pist., 11. 10 pist., 12. 9 pist., 13. 8 pist., 14. 7 pist.,
    15. 6 piste., 16. 5 pist., 17. 4 pist., 18. 3 pist., 19. 2 pist. ja 20. 1 pist.

    SM-kilpailuissa loppupisteisiin lasketaan bruttopisteet.

    Mikäli kahdella ajajalla on tasapisteet, parempien sijoitusten lukumäärä ratkaisee
    paremmuuden, ensin lasketaan ensimmäiset sijat, sitten toiset, kolmannet jne. Mikäli
    tulos ei ratkea sijoitusten perusteella, viimeisen maaliin ajetun erän tulos ratkaisee
    paremmuuden.


    Näitten pohjalta oon yritelly laskea taulukoita. Voishan noihin sääntöihin vielä tehä tarkennuksia, esimerkiksi sen varalle että jos sarjan mestaruus joudutaan ratkasemaan tasapisteiden pohjalta (siis siinä tapauksessa ettei paremmuus ratkea ylläolevien sääntöjen mukaan). Heitetään mielummin vaikka kolikkoa kisapaikalla ku ratkotaan paremmuus kabineteissa.
     
  18. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    videoita kiitos!!!
     
  19. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    http://www.lapinkansa.fi/Urheilu/1194726163890/artikkeli/narsa%20naytti%20kaapin%20paikan%20sm-avauksessa%20oulussa.html

    http://www.mk-lehti.fi/snowcross/

    Missäs Caamoksen fotot, kun annettiin nosturikin teän käyttöön!? ;D Harmillinen se Nitron tekniikkasaikkaus, mutta jospa se heijastuis positiivisesti kuvagallerioihin?

    Tuosta ensiapuna Kalevan muutama kuvatus:
    http://www.kaleva.fi/uutiset/galleriat/aimarautiolla-kisattiin-snowcrossissa/6913/
     
  20. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Mad-Croc - Kelkkakuume - Snowcross Oulu 3.3.2012

    Loistavaa, että näitä joku jaksaa vääntää. Nuo sijoitustaulukot on kyllä mielenkiintoista luettavaa. Sano toki, jos ei saa suoraan lainata tänne, niin poistan alla olevan. Viimeisen erän graafista siis näkee, että Nårsa ohitti viimeisenkin kierroksella 12.

    [​IMG]
     

Suosittele tätä sivua