Winha

Keskustelun 'Muut merkit' on aloittanut käyttäjä nirppu988, 12/1/06.

  1. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Ainoa järkevä selitys tuolle olisi variaattoriakselin laakereiden voitelu. Mutta mistäpä siihen öljy tulisi jos ei laatikon alaosassa ollut mitään liitosta? Eikä painetta siltikään itsestään tule. Ehkä tuo nippa on vain laatikon huohotusta varten? Minun uudemmassa Winhassa huohotukselle on vain pieni reikä täyttöaukossa, mutta tuosta laatikosta ei osaa sanoa.
     
  2. Lynkytti

    Lynkytti Lynx 320

    Vs: Winha

    Hoi.
    Onko kellään jääny nurkkiin 340 kohlerin raatoo/käynistintä? Käynistintä huutava kone pitäs olla -76 vuotinen ax. Mag koneesta pitäs käydä myöskin.. Varmaa tietoo ei ole onko yks pyttysissä mosissa sama käynistin.. Käynistinlaite on uusimmassa vanhustenpelastusrojektissa räjähtäny!
     
  3. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Jotkin osat yksipyttyisenkin käynnistimestä voi käydä? Näin tutun näköisiä osia alapuhaltimella varustetussa yksipyttyisessä kun purin käynnistintä. Ja Winha 30-malleissa joskus ollut Kohler 295-1 yksipyttyinen omaa saman näköisen, luultavasti saman käynnistimen kuin 340. Kuten myös 295-2 käsittääkseni. Harmi kun itselläni on vain yksi ehjä käynnistin 340:n vaikka on monta konetta. Muista on ainakin se muovipyörä hajalla. Mikä osa on räjähtänyt?

    Kysy tältäkin:

    http://www.nettivaraosa.com/moottorikelkan-varaosat-ja-tarvikkeet/1493592
     
  4. Hulluhaminalainen

    Hulluhaminalainen Lynx RS E-tec, 3xET340, Winha 31, SnoSport...

    Vs: Winha

    Laitetaan tämä nyt vielä tännekin, kun aiheeseen soppii!

    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rjJJ0-udZNs[/youtube]

    Mulla just samanlainen tuolla pilttuussa.
    8)
     
  5. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Tutun kuuloista on tuo yksipyttyisen Kohler/MAG:n rätinä.
     
  6. Lynkytti

    Lynkytti Lynx 320

    Vs: Winha

    Se käpälämekanismi joka tarraa kiinni narusta nykästessä on posahtanu ihan palasiks. Muovipyörän(jos nyt oli muovia) keskellä on siinä käynistinrungossa kiinitykset sille koko mekanismille. On alumeettia murtunu irti siittä.. Voin latasta kuvan jossain vaiheessa kuhan oon taas kelkan luona käymässä. Selvii samalla se mallikin että käykö vaiko ei.. Aika helppo tuota on onneks repiä käyntiin kapulakahvalla varustetulla narulla, jonka kietasee vauhtipyörässä olevaan "apukäynistimeen" kiinni..

    Kiitti linkistä! täytyy soittaa tuonne kun on toisen pytyn kipunakin hukassa ja paikallistu mangeetolle johonki kun ulkopuolella pellaa ristiin koittelemalla osat...
     
  7. HeKos

    HeKos okkeli 300

    Vs: Winha

    Mulla on just vaan sellainen raatokäynnistin, eli se moottoria vasten tuleva huullos on parista kohtaa revennyt.
     
  8. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Mistä saa Winha 52 ja 54 -malleihin voimansiirtoketjun? 2-rivinen ja ehkä sama kuin kapeatelaisissa. Onko joku lähiaikoina ostanut vastaavaa jostain? 10 v sitten ostelin niitä lähes joka kuukausi, kun 340 Kohler oli ketjulle liian ärhäkkä. Nyt vaan ei kuulemma löydy enää vanhasta ostopaikasta niitä. Varalle saisi melkein mukana olla toinen ketju, kun Winha tuntuu pelaavan niin hyvin että muiden osien puolesta voisi pidemmänkin reissun tehdä.
     
  9. nipsi

    nipsi Ski-doo ss25, Elan 250, Safari 377, Lynx 535

    Vs: Winha

    normi 3/8" tuplaketjua löytyy varmaan melkeen mistä tahansa kone/varaosa liikkeestä.
     
  10. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    No joo, nyt muistin että viimeisimmän ja lujimman ketjun taisinkin ostaa jostain laakeriliikkeestä

    PS: Winhan huiput nousi 40 km/h:sta 55:n variaattorinremmin vaihdolla. Tuo tosin on vain kovalla jäljellä tai tiellä saavutettavissa, kyyryasennossa ja tuulilasi irrotettuna myötätuuleen.. Entinen hihna oli kulunut alle 20 mm mittaan joten lautaset ei auenneet kakkosvarilla. Kytkimen jousta ei ole näkynyt vieläkään, toivottavasti ei olleet loppu.
     
  11. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Tuo mysteerikone minun Winhassa on nyt varmasti 295-1t, irronneen tyyppikilven jäljiltä näkyy tuollainen teksti puhallinkopan päällä. Ja alkuperäinen kone se taitaa sittenkin olla, joissain Winha 30-malleissa oli samaan aikaan tätä konetta, ja sellainen on sitten tähänkin jostain syystä eksynyt. Jousta kytkimeen ei taida enää olla varastossa, tilausyrityksiin ei ole tullut vastausta nuoremmalta lehtimäeltä. Jos jollain on varmasti toimiva jousi Velsan kytkimeen, sellainen jolla kelkka ei lähde heti vaeltamaan, niin tarjoan jokusen euron.
     
  12. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Winha

    Mikäli oikein ymmärsin, niin Teo teetti nuo velsalaisen jouset harrastehommana, ei siis firman kautta. Kysyppä siis Teolta suoraan?
     
  13. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Teo itse vastasikin, että tilaa sähköpostilla nuoremman Lehtimäen kautta, onhan ne jouset kuvastoissakin. Kokeilin tilailla mutta ei ole vastausta tullut. Voipa olla että minun sähköpostit jää roskaposteihin, pitää soitella vielä sinne.
     
  14. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Winha

    Kannattaa soittaa.
     
  15. Lynkytti

    Lynkytti Lynx 320

    Vs: Winha

    Aikanaan tais allekirjottaneen lynksissä olla testissä nuita jousia kun teolla oli nuo museoentisöinnit päällänsä. Paria eri pituutta ja jäykkyyttä testailtiin ja tais teo testata omissa kelkoissaankin kunnes löyty sopivasti toimivat.. Liekkö nuo jouset sitten sitä perua ::)

    Asiaan. Onko kellään kokemusta 56-mallin winhasta? aika pitkällä matolla vissiin on ja ei liene kovin helppo löytää korvaavaa jos tarvetta ilmenee? Meinaan sitä että onko vielä harvinaisempi matto kun näissä veteraaneisssa konsanaan on?Tuommonen 30heppasella 340 kohlerilla varusteltu aika alkuperäskuntoinen ilmeisesti on tarjolla. vuosmalli vissiin -76 ja ns. armeijamallin jatkoperä on varusteena ;D mitä lie meinannee? Alustavat kaupat tein näkemättä ja huomenissa tarkotus hakkee tontille jos vaan osottautuu semmoseks kun on kerrottu..
     
  16. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Valistunut arvaukseni on, että tuossa on 50x392 cm matto(?), parikymmentä senttiä pidempi siis kuin 54:ssä. Voihan se pidempikin olla. En tiedä armeijamallisesta, 56L taitaa tarkoittaa erikoispitkää mallia. Lehtimäen luetteloissa on vieläkin Winhan mattoina 330, 372 ja 392 cm versiot. Tuossahan on varmaan alkuperäisessä matossa se 330 cm pätkä mikä on yhteinen 52:n, 54:n ja 55:n kanssa, siinä on vain liitettynä pidempi jatkopätkä kuin muissa. Arvausta vaan. Taitaa olla jo yksilamppuinen jos on -76.
     
  17. Lynkytti

    Lynkytti Lynx 320

    Vs: Winha

    Kyllä se kakslamppunen on ja lamput ihan reunoilla, siks kirjotin tuon vuosimallin vissiin muodossa kun itsekkin lehtimäen sivuilta pääsin käsitykseen, että -76 olis jo ykslamppunen. Näissä on vaan aikanaan ollu aika kirjavaa tuo vaihtelu vuosimalleittain vähä joka merkillä, että ihan hyvin voikin olla tuo 76 mallinen mutta 75 mallin kuomulla eli vois olla alkuvuojen mallia jota mahdollisesti suollettu pihalle vielä vanhalla kuomulla ;D Varastot tyhjiks meiningillä?
    Toivon ettei olis mitään jatkoja tuossa matossa, vaan että olis ihan yhtäpuuta alustaloppuun eli olis uusittu joskus!

    Pienimuotoiseen puunajoon tuota haaveilen ja kunnosta riippuu miten paljon entisöin sitä vai annanko ajan patinan olla näkysällä ;)
    Käynistin on kuulemma ehyt, harvinaista kyllä! 8)
     
  18. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Aika monessa näissä se alkuperäinen matto vielä kummittelee, ne oli lujia jos ei säilytetty auringonvalolle alttiina. Minunkin -72 Winhan alkuperäinen matto on ihan iskemättömän näköinen vielä vaikka sillä on nyt ajettu paljonkin. Eikä ole muun kelkan ulkoasusta päätellen ollut kevyellä käytöllä uutenakaan. 16 vuotta lepäili välillä.. Työkäytössä ei alkuperäinen matto varmaan kuitenkaan kestäisi pitkään, kyllä kai kumi sen verran vanhenee. Jospa siihen 56:een olisi joku uudempi isketty paikalleen joskus.
     
  19. Lynkytti

    Lynkytti Lynx 320

    Vs: Winha

    En minä paljoo näitä vanhuksia viitti kiusata vaikka olis hyväkin mato. Juontopulkalla semmosta ropsikokosta lepikkoo oon vejelly liiterintaa valmiiksi polettuja ajouria pitkin. Huonompikin matto kestää tuota hupiajelua ;D
    320 lynksikin selvis siitä hommasta ihan hyvin niin tuo mursuhan oikein lentää niitten puitten eellä :eek:
    Mimmonenhan näissä on vaiheloota ollu? Tuossa on käsittääkseni vakiona pakki? Jottain atffää sinne vissiin lootaan laitellaan kun vaihettavahan ne heti alkuun on kun vuosikaudet ollu minimaalisen pienillä ajoilla, mutta kuitenkin joka vuosi on ajettu eli vois olettaa että kone olis pysyny terveenä muidenkin liikkuvien kilikkeitten ohella.. Säilytys on ollu säältä suojassa jonkinsortin lavojen päällä katoksessa->kuulostaa hyvältä!
     
  20. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Kyllä kai osa ainakin on ollut suunnanvaihtajalla. En tiedä tuosta, mutta 3900:n suunnanvaihtajaan kuten myös 52:n ketjulootaan laitoin jotain 75/90 GL4 -vaihteistoöljyä, ja on se siellä ihme kyllä pysynyt.
     

Suosittele tätä sivua