MK-Enduro&Sprint keskustelut

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä vanhapee, 12/2/07.

  1. vipe

    vipe Polaris 600R & Lynx 600Etec

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Okei, no sitte seon mentävä näin miten säännöt sanoo.. Mulle jäi viel epäselväks se, et pitääkö maksaa osallistumismaksu jo ilmottautumisen yhteydessä? Hyvät kisat varmasti tulossa! Ratakin taitaa olla hyvä ja vaihteleva. Rossirataa sekä mettäpätkää.
     
  2. proxfan

    proxfan PROXR 440,

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    sm- luokkiahan tuola ei ole, kun ovat kansalliset kisat. eli mun käsittääkseni kaikkiin luokkiin voi ilmoittautua kisapaikalla! ihmettelen suuresti jos ei oteta jälki ilmoittautuneita!
     
  3. kimmo110

    kimmo110 Active Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Kumma kun joidenkin pitää kilpailujen järjestämistä yrittää estää kaikin keinoin.
    Mihin se kilpailijoiden hyväksi toimiminen on kadonnut.

    Erään ison aikavanhan järjestön toimihenkilö teki uhittelu puhelun sekä lähetti sähköpostia henkilölle joka on menossa toimitsijaksi toisen järjestön alaisiin kilpailuihin. Uhkailtiin sanktioilla sekä henkilöä että seuraa josta henkilö tulee. Kyseynen seura on molempien järjestöjen jäsen. Valitus henkilön osallistumisesta toimitsijatehtäviin oli lähteny sen ison aikavanhan järjestön alaisesta seurasta.

    Alkaa kyllä mennä aika mauttomaksi tuo toiminta.
     
  4. A.P

    A.P Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Sitäkin voi kyllä miettiä missä päin toiminta oikeasti on mautonta !

    Ylipäätään voi kyllä jossain vaiheessa tulla ongelmaksi löytää päteviä tuomareita kisoihin. Ihmisillä kun tuppaa olla muutakin tekemistä kun lähteä kisoihin haukuttavaksi. Hyvä tuomaristo on vielä lisäksi täysin riippumaton kisaorganisaatiosta, niin aina vaan vaikeammaksi menee.
    Tuossa hommassa kokemuksen merkitystä ei voi liikaa arvostaa, itsekin melko monessa kisassa tullut vuosien varrella oltua tuomari tai valvojana, niin varmasti voi sanoa että virheitä tulee ja ne joskus harmittaa jälkeenpäin, mutta niistä pitää vain yrittää ottaa opiksi.
     
  5. MXZx 440

    MXZx 440 Ski-Doo Iron Dog -19

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Sen verran pitää sanoa, että ko. SEURA EI ole mitään valituksia laittanut mihinkään! Ko. seura yrittää toimia molempien järjestöjen kanssa hyvässä hengessä ja järjestää tapahtumia, että laji säilyisi ja kehittyisi.

    Perättömien huhujen levittäminen on mautonta!
     
  6. Jave

    Jave Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Tämä molemmin puolin räkyttäminen ei kyllä vie lajia millään muotoa eteenpäin. Eikö moottoriliitonkin olisi aika myöntää tappionsa ja antaa asian olla. Samoin SMK:n suunnasta todettaisiin vain notta "koirat haukkuu ja karavaani kulukee". Lajin kehittämisen sijaan molemmin puolin menee aikaa keskittymällä toisten tekemisiin.

    Kilpailuthan järjestää edelleen samat kerhot kuin ennenkin, nyt vain se on SMK:n alaisuudessa helpompaa ja halvempaa. Kilpailutapahtumien palaute tulee kohdistaa tapahtuman järjestäjille, ei niissä paljoa ole SMK:lla tai SML:llä tekemistä. Palaute pitää myös osata antaa rakentavasti, eikä haukkua koko kisaa mahdollisten pienten puutteiden vuoksi. Kilpailun järjestäjien (ja avainhenkilöiden) mollaaminen aiheuttaa pahimmillaan vain sen, että järjestäjiä voi olla tulevaisuudessa vähemmän kun porukka kypsyy tähän pienen marginaaliporukan jatkuvaan räkyttämiseen. SMK:n eduksi täytyy sanoa ainakin se, että nyt kilpailukalenterissa on mukavasti kisoja. Uusiakin kisapaikkakuntia nousee esiin tuon tuostakin, juuri tämän helpomman byrokratian ansiosta. Ja varmastikkaan kaikki ei näillä uusilla järjestäjillä mene heti kerralla ns putkeen, mutta siinähän tämän lajin kehittämisen suola juuri onkin. Toiset voivat kokeilla jotain uuttakin, esim nyt Kiteen CC-kisat. Epäilen, jotta tulevaisuudessa vastaavia kisoja tullaan ajamaan jatkossa muuallakin ja miksei yhtä CC-kisaa voitaisi tulevaisuudessa ottaa mukaan enduron pisteitä laskiessakin?

    Omalta osaltani tulen pistämään aloitteita kevään SMK:n kokoukseen (toivottavasti aikataulu antaa myöten olla myös paikalla). Kaikista parasta olisi, että samaan kokoukseen menisi myös SML:n edustaja. Täällä tai myöhemmin syksyllä sovittaisiin myös kilpailukalenterit, jottei päällekkäisyyksiä tulisi. Voi kun Kekkonen olisi vielä hengissä, olisi hyvä puheenjohtaja kyseiseen soppaan. "Saatanan tunarit, olemme kokoontuneet runnataksemme kokoon mk-enduron lajiryhmän hallituksen !"
     
  7. skiittoni

    skiittoni Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Ei oteta jälki-ilmoittautuneita.
    http://www.fin-enduro.com/kilpailut.php?id=603
     
  8. kimmo110

    kimmo110 Active Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Hyvä kun jotkut jaksaa toimia kaikella tavalla kilpailijoiden ja kilpailujen hyväksi.

    Jos tuli jokin väärinkäsitys, selvennän vielä kirjoitustani.

    Kyseinen henkilö (E-P Moke, SMK ja SML jäsenseura) joka oli saanut nootin SML:ta (kertoi myös että useampi henkilö saanut nootin), näytti viestiä joka oli tullut SML:ta.
    Kirjeessä mainittiin selvästi, että valitus toimitsijana (tässä Tuomari) SMK:n kisoissa olemisesta oli tullut SML:n alaiselta seuralta.


    Muistaakseni joskus SML:n säännöissä luki että jos henkilö on toimitsijana luvattomissa, vileissä kisoissa, saattaa saada toimitsijakieltoa.
    SML sitten varmaan pitää näitä SMK:n kisoja villeinä . Noh.
    SMK:n kisoissa kuitenkin on kaikki mahdolliset luvat ja vakuutukset voimassa.


    Fakta on faktaa. Huhut ei kiinnosta.

    Ketään enempi moittimatta, kunhan vaan kisoja järjestää ja annettaan pätevien toimitsijoiden tehdä hommansa
    järjestöstä tai lajista riippumatta.
    Hyvää kevättä ja menestystä kaikille kuskeille loppukaudelle.
    T:Kimmo (yhden kelkkakerhon hallituksesta)
     
  9. lumikko

    lumikko Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Enpä tiedä mitä sml.n kyselyssä tarkasti lukee, mutta sen tiedän, ettei asiata ole mitenkään kerholta kyselty, minuun ja moneen muuhun on oltu yhteydessä ja kyselty asiasta. luulen, kun en tiedä, että tämä vajaa satavuotias klupi on tätä hajaannusta seurannut nyt tarpeeksi kauan ja alkaa toimia lajin palautamiksi tasolle jolla se oli muutama vuosi sitten, kisoja oli , mestarit oli mestareita, kisat tehtiin kaikkien sääntöjen mukaan, kuljetajilla oli oikeusturva.
    Kaksi toimiaa samaa hiekkamontuun on liikaa, yhdelläkin pärjätään, minulle on se sama onko se Huukon monttu vai Sorjosen, mutta niinkuin pirunpellossa päitä putoilee siihen asti kun sopu löytyy.

    Muokataanpa vähän tuota viestiä kun alkaa näyttämään siltä, että taustalla on joku muu kuin se, jonka antaa ymmärtää olevansa. sori jopa lumikkokin meni vähän vipuun....ja sitä tapahtuu harvoin....jollei sitten kyseessä ole tuplajujutus....

    mutta sen tiedän, että mitä nimimerkki joku tekee ei aina ole se mitä kerho tekee, eikä se mitä allekirjoittanut tekee ole se mitä koke tekee, vai mitä
     
  10. BackwoodBeach

    BackwoodBeach Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Kirjoitteleeko täällä porukka vielä väärällä nimimerkilläkin? Laittakee se oikia nimi ja asema tuohon allekirjoitukseen niin loppuu arvuuttelu.

    Tässä alkaa jo mennä ihan sekaisin, mistä asioista täällä edes jauhetaan.
     
  11. kimmo110

    kimmo110 Active Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Siltä jotkut viestit vaikuttaa.
     
  12. SnOOzE

    SnOOzE Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Ihan pakko kysyä näin tyhmänä että miten tämä on helpompaa/ halvempaa?
     
  13. giant

    giant Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    onko kellään viisaammalla tai tyhmemmällä mitään tietoa tuleeko kauhajoen tilalle korvaavaa kisaa, tietäis muuttaa suunnitelmia.
    Niin ja tämän nykyisen lähtö systeemin mukaankin pitäisi olla yksi enska lisää,
     
  14. Madd

    Madd Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Tytöt ja poijaat ja tiimit ottakaa huomioon että SM-Sprintissä on vain kaksi SM luokkaa , muut ovat kansallisia.
    Ja ne kaksi on Sport 600 ja Pro,
     
  15. MXZx 440

    MXZx 440 Ski-Doo Iron Dog -19

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Tosta kilpailujen järjestämisestä senverran, et kyl ne merkit pitää viedä maastoon ja pois, ympäristöluvat, ely luvat, poliisin luvat, vakuutukset, maanomistajien luvat, talkooväki, ensiapu, pelastussuunnnitelma, mainokset, palkinnot, lehdet, reitin pohjaaminen, ajanoton järkkääminen, katsastus, toimisto, kilpailujen informaatio ja ruoka yms. On edelleen hommattava. Yhtä vaikeaa se on oli liitto mikä tahansa.. :p
     
  16. palde

    palde Hii-HOO

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Aiwan pistämättömästi sanottu ...kymmenen pistettä , asia on juurikin näin ! ;D ;D ;D
     
  17. Jave

    Jave Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Totta, mutta nyt ei tarvitse raahata tuomareita ja valvojia ympäri pitäjiä (nämäkään eivät ole tulleet ilmatteeksi paikalle) vaan kisat voi hoitaa järjestävä kerho omin voimin. Toimitsijoiden koulutuksen sai ilmaiseksi, jäsenmaksu huomattavasti halvempi, päätöksen teko joustavampi ja ennenkaikkea kukaan ei ole viemässä kilpailulisenssejä / toimitsijalisenssejä jos sattuu eksymään kyläkisoihin. Ensikertalaisen kerhon kyläkisat voivat ajansaatossa kehittyä isommaksikin tapahtumaksi... en jaksa tätä asiaa enempää jauhaa. Katsotaan josko ensi vuonna taas Vaalassa... ::)
     
  18. Hessu

    Hessu classic Polle

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Noista "kyläkisoista" olis hyvä jos avattas ihan oma topikki. Olis mukava kuulla RY:n ja liiton kanta noihin.

    Näitä kuitenkin on järjestetty/ järjestetään ympäri suomen . Monasti juuri näissä karkeloissa se kisakipinä syttyy ja lähetään sitte isompiin karkeloihin.

    Ja niinkuin Jave tuossa kirjoitti niin voi olla että pienestä kasvaa sitten isompi..

    -Hessu
     
  19. rane

    rane AC Sno Pro 600 CC -11

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    tuomarit pitää olla nytkin muusta kun järjestävästä seurasta ja toki on hyvä luotettavuuden kannalta pysyäkkin siinä käytännössä
     
  20. giant

    giant Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Eikun vaalaan enskat nyt maaliskuun loppuun tai huhtikuun eka viikon loppuun,
     

Suosittele tätä sivua