Lynx GLX5900 LTS

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Nalle, 19/2/13.

  1. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Nyt alkaa tuo oma mörkö olemaan sellaisessa kuosissa, että siitä viitsii juttua tänne nasauttaa. Kyseessä on siis ehta "vanha" 59, joka sinällään ostettiin varsin siistinä tekeleenä, mutta jossa kuitenkin on tekemistä riittänyt tähän(kin) päivään saakka.. Osa hyödyllistä ja tarpeellista, osa taas aivan turhaa ja tarpeetonta nysväystä.

    Kelkka tosiaan hankittiin parisen vuotta sitten. Koneelle oli tullut lämmin, joten ostin tuon mörön konevikaisena. Ongelma saatiin hoidettua parilla uudella männällä. Vanhat eivät onneksi olleet leikanneet, eivätkä siten aiheuttaneet pytyille mitään sen suurempia vaurioita.

    Kone on mallia 503HO, eli kai tuossa on hieman isommat porttaukset pytyissä.. En tiedä, mutta löylyä siinä tuntuu olevan ihan takavuosien tahtiin.

    Tässä kelkka on ostohetken jälkeen, omassa pihassa. Laatu on ehtaa kännykameralaatua, mutta kaikessa ikävyydessään kuvastaa kyllä kelkan käynti- ja kulkuhaluja.. Eivät olleet kummoiset.
    [​IMG]

    Vaikka kone ei käynytkään terveesti, uskallettiin silti investoida uuteen Army-puskuriin.
    [​IMG]

    Ja jotta ajoasennosta saattoi saada edes siedettävän, investoitiin kelkkaan myös STn uusi istuin.
    [​IMG]

    Ja tietty karkeampi telamatto....
    [​IMG]

    Konetila ei naamaa jaksanut naurattaa...
    [​IMG]

    Vanha kone pöydälle..
    [​IMG]

    Tämmöinenkin sinne olisi hankittuna mutta vanhalla mennään toistaiseksi...
    [​IMG]

    Vanha kuomu korvattiin uutukaisella
    [​IMG]

    Blankkovalkoinen on erittäin jees...
    [​IMG]

    Vanhat peltisukset oli ihan loppuunajetut ja varsin ruokottomassa kunnossa.
    [​IMG]

    Alle pultattiin 90-luvun lopun muovisukset.. On nuo ainakin noita peltisiä keveämmät. Vuotsolaiset vielä kehiin, niin hyvä tulee..
    [​IMG]

    Ohjaustanko tehtiin uusiksi, jotta ajoasennosta saatiin soppelin ryhdikäs. Nyt se on tismalleen niinku omassa STssä.
    [​IMG]

    Yksi monista koeajoista
    [​IMG]

    Veljekset kuin Ilvekset
    [​IMG]

    Edellämainittujen lisäksi kelkan telasto laakeroitiin täysin uusiksi ja hitsattiin yksi repeämä etupukista. Se ainoa iskarikin tuntuu vielä olevan voimissaan, samoin, kuin LTSsän tuubitkin, eli niitä ei vaihdettu... vielä.

    Lisäksi kelkkaan asennettiin pakolämpömittari, jotta myöhemmässä vaiheessa tohtii antaa kaverin loihtia kaasaripuolelle jotain kätevää. Tämänhetkinen kulutus on aika reipas, ainakin viimeksi mitattuna, kun variremmi oli liian löysällä ja ainakin toisen kaasarin letku pyrki tiputtelemaan kaulaltansa bensoja pihalle.

    Kakkosvariaattori vaihdettiin STn malliseen ja nyt kelkassa siis on STn kanssa likipitäen yhtenevä voimalinja ja ainakin variaattorinremmi on sama.. Ainiin, ja vaihdelaatikon laakeroinnin yhteydessä sinne tuupattiin hieman hitaampi ykkönen. Älkää kysykö, mistä kaveri sen sai hommattua.. Liekö jotain 6900sen peruja.

    Mutta nyt kelkka on ihan kulkupelikunnossa. Koneen kulkuja täytynee vielä hieman kuulostella ja muutenkin tuo prototyyppi on sellainen, että tarvii tietää, mitä sen kanssa touhuilee. Kelkan ulkonäkö ja vuosimalli nimittäin eivät ihan kohtaa toisiaan, eli tuo on niitä kelkkatehtaalla touhuttuja laitteita, jossa on seassa aimo annos jotain oikeaa, silloista prototyyppiäkin.. ::)

    Edittinä kirjoitusvirheiden korjausta ja pientä lisäkommentointia:
    Eli tuo laitos alkaa pikkuhiljaa olemaan reissukuosissa. Tekemistä toki riittää vielä, mm. uuden maton muodossa ja tokihan tuo konepäivitys tekis mieli saattaa todeksi. Samassa akun paikka muutettaisiin hieman näkyvämmälle, jos siihen keksitään vähänkään syitä. Toisaalta, tuolla 503sellakin tuo liikkuu ihan kivasti, joten täytynee nyt tarkkaan kuutioida, mitä konepuolen kanssa tekis. Seuraavat suuremmat temput on rungon totaalinen siivous, telastopäivityksen syvä harkinta ja ainakin tuon maton ja vetopyörien vaihto. Eihän tuota valmiiksi tekemällä saa, mutta edistyy se silti.
     
  2. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä

    Vs: Lynx GLX5900 LTS

    Mukavannäköistä rakentelua :) Muttamutta, korvaan särähti tuo ehta vanha... eihän tuo ole vanhaa nähnykkään ;) ;D
     
  3. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Lynx GLX5900 LTS

    Kyllä tuo itseasiassa on "vanha"... Tehty ulkoisesti varsin lähelle 2000-mallista, mutta pinnan alla on paljon sellaista, jota ei uskoisikaan. Tuossa edellisen postauksen editissä hieman valotinkin asiaa. Muttei siitä sen enempää, muuten kuin että mittanauhan kanssa saa monia osia mittailla, jos mielii saada kerralla oikeaa.
     
  4. Broadspeed

    Broadspeed +10 kelekkiä

    Vs: Lynx GLX5900 LTS

    Ok :) Omasta mielestä vanhaa on 90 ja vanhemmat, ja viisysissä se vanhakoppanen. Tiedä mistä johtuu, varmaan omasta persaukisuudesta ;D
     
  5. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Lynx GLX5900 LTS

    No joo.. Se on kyllä totta, että vanhaa edustaa juuri tuo mainitsemasi ikähaarukka ensimmäiseen LTSsään asti. Eli samoilla linjoill olen.. Mutta onhan tuokin jo "ainakin" 13 vuotta vanha kapistus... ;D

    Tiedä sitten, mitä tuosta vielä kehkeytyy.. Nyt on tallissa kuitenkin jo 38mm -harkkoinen matto ja RCG -telaston rippeitä hankittuna, mutta josko se kuitenkin olis PPS, jonka tuonne telan sisään koittais tunkea. Mene ja tiedä.

    Konepuolta tultaneen ehkä kenties ja niineespäin päivittämään joko tuolla 494sella tai sitten sipistellään tuota 503sta pikkuisen. Aika senkin näyttää.
     
  6. rieban

    rieban sxr 700-01

    Vs: Lynx GLX5900 LTS

    PPS:ää ei ainkaan tuntemani poromies kehunut vetohommissa..."Ei semmoista jälkeä,etteikö yrittäis kaivautua jäljen läpi"...Voi tietenki olla säätö kysymys,muttei ainakaan talven ajettuaan vielä ollut löytänyt säätöä,millä ois vetokyky ollut samaa luokkaa mitä vanhemmalla lyhytjousto alustalla olevilla 5900 lynxeillä,ST600 yms.Kelkkana 59ACE
     
  7. Yamaha enticer

    Yamaha enticer SxViper

    Vs: Lynx GLX5900 LTS

    Niin tai kun Nalle tykkää kovasti noista leveämattoisista, mutta ei vuorikelkoista, niin miksetpä hankkisi
    konepellin alle jonkin 800 cc rotaxin mattoa pyörittämään.

    Tulisi yhdistettyä vuorikelkka ja työkelkka. Pitäisi siis olla tinkauskisojen voittajapeli ;D

    Joku vielä varmaan muistaa sen brutal-projektin. Kaipa se ihan hyvin pelasi?
     
  8. Induktanssi

    Induktanssi Guest

    Vs: Lynx GLX5900 LTS

    Hieno on!!! Taitaa tulla (yksi lisää?) jatkoa "vehkeisiin, joita ei koskaan myydä"? Ja olisi siinä tietämättömällä varaosatiskillä miettimistä vaikka hihnaa tai tulppia hakiessa.... "Joo, Lynx ST 5900 LTS 494 neste PPS alustalla se on"....hehehe

    Tuo valkoinen miellyttää kyllä silmää. Tulee ihan puolustusvoimien kaunokit mieleen... Samalla linjalla kesällä Mastonia pintaan ja alustan pyörät uusiksi?
     
  9. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Lynx GLX5900 LTS

    Kiitos paljon.. Mieltä lämmittää, kun kommenttia tulee, eikä edes mitään murskatappiota..

    Tuo 800sen koneen istuttaminen tuonne 59n keulan sisuksiin kieltämättä vois olla aika härski temppu.. Ja varsinkin, jos sais E-Tecin, niin saattaishan siinä vetoakselin laakeri miettiä, että "piruako nyt alkoi tapahtumaan????"

    Mutta ongelmaksi voi muodostua pidemmänpäälle tuon laatikon kestävyys noilla tehoilla. Ei sillä, etteikö Sisulainen olis aika luja loota, kun V1300sen tehotkin on kuulemma kestänyt, mutta kun yhdistettäisiin varsin kovat vetokierrokset ja 38-maton murhapito, niin voisi siellä hammaspyöriä jännittää, kun kaasuläpän käännäyttää virtaavampaan asentoon..

    Onneksi nyt kuitenkin tuo 800nen mosa puuttuu. Tosin, jos jostain löytyis STn 600nen kone kaikkine leluineen, niin sehän tuonne olis luonnollista pultata variaattorinpyörityshommiin. Ainoa, mikä tulee, on tuon maton suhteen lievä tilan ahtaus. Sellaisenaan maton pitäis tuonne sopia, mutta jos sinne lisää STn kennot, siis upottamatta, niin tilanahtaus voi iskeä. Eli kennoille pitäis tehdä upotus tuonne runkoon, jolloin tilaa sais hieman enemmän. Vetopyöriä kun ei voi enää määrättömästi pienentää, kun pienimmät 2.86set ovat saman kokoiset, kuin nuo, mitkä nyt on paikoillaan. Eli siinä mielessä voi ahdasta tulla. Mutta kesähän tuon näyttää, mitä ja kuinka paljon tuonne saadaan sopimaan.

    Ja todennäköisesti tuosta tulee semmoinen kelkka, jota ei kannata myydä kellekään... Ainakaan semmoiselle, jolla itsellä ei ole haluja touhuta tuon asennuspuolen kanssa.
     
  10. MAKIS

    MAKIS Well-Known Member

    Vs: Lynx GLX5900 LTS

    Eikö se olis aika makea ku sais sen 44mm korkean leveän telan sopimaan tuonne. Jos siis sais ::)
     
  11. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Lynx GLX5900 LTS

    Miten niin "jos siis sais"???

    Meikähän tunkee tuonne vaikka 63sen maton, jos sellaisen vaan joku mulle ostaa. Se kun tuo teräsrunko on siinämielessä mukava kapistus, että sitä voi meikäläisenkin hitsaustaidoilla muokata ja valssata sen minkä sielu sietää. Ja niin todennäköisesti joutunee tekemäänkin, mikäli mielin telastoon jäähyt tunkea tuota 494sta varten.

    Mutta nelinelkkua en tuonne ala tunkemaan, kun tallin nurkassa on vain 38 matto.. Eli kyllä minun täytyy tuolla koittaa tulla toimeen.

    Paitsi jos joku alkais mulle nelinelosen sponssaamaan.. Saapi tuon 38n mateennahan vaihdossa.

    ;D
     
  12. 3xj

    3xj Well-Known Member

    Vs: Lynx GLX5900 LTS

    Hieno kampe. Mistä nuita armeijamallin puskimia saapi?
     
  13. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Lynx GLX5900 LTS

    Ihan normi BRPn tarvikekuvastosta tuo puskuri löydettiin.. Paikallinen korjaamo sen mulle hankki, eli kaippa tuo on ihan marmoritiskikamaa.
    Hintaa on muistaakseni jotain 150€ luokkaa ja ainakin kuusi ollaan nyt muutaman vuoden aikana noita eri kelkkoihin hommattu. Ja on oikeasti hintansa väärti.. Keula on aivan eripaljon kestävämpi, kuin mitä tuolla omalla alkuperäisellä puskurilla.
     
  14. Luuseppä

    Luuseppä SR Viper Turbo, Nytro Turbo Mtx

    Vs: Lynx GLX5900 LTS

    Nalle, noita 800 pyttyjä on lapissa autotallin nurkat täynnä. Rotaksivelhoilta varmasti löytyisi tieto meneekö tuohon 494 alakertaan nuo isolohkon pytyt suoraan. Minulta suositukset tämmöisen projektin tekoon, joskin asiallinen projekti sinulla on tällaisenaankin. Kieltämättä laatikko voisi olla tiukilla kasvaneilla tehoilla. Vaihteeton kotelo ei luultavasti sinulle kelpaa?
     
  15. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Lynx GLX5900 LTS

    Nojoo.. Sepä voisikin olla mielenkiintoinen tempaus tunkea 800 pytyt 494n päälle... Mitenkähän tuo kampiakseli mahtais kestää noita kasvaneita tehoja ja voimia? Toisaalta, tuo 494nen on koneena senverran suuri, että voisi olla viisainta koittaa löytää joku 600nen läppäkone tai vaikka tuo 800nenkin (no ei ehkä ihan kuitenkaan) tuonne konehuoneen uumeniin..

    Mutta näillä näkymin on tarkoitus selvittää, mitä tuo 503nen voi tarjoilla. Se on kuitenkin siinä mielessä hyvä kone, että vaikka se tarjoileekin vaatimattomasti tehoja ja pitkällä huudatuksella männänpäällinen voi puhjeta, niin kone itsessään on senverran luotettava ja pitkäikäinen mosa, että sillä uskaltaa reissulle lähteä. Toista voisi olla jollain 800 Rotaxilla, jotka eivät isojen poikien (siis ne isot pojat, joilla on henkselit) kertomina kestä ku viikon. Ja kun nuo mun reissut voi yksinäänkin kestää tuon viikon, niin pitäis koneen hieman pidempään kestää :p

    Mutta ilman sarvia ja hampaita, tuommoinen ST600sen moottori voisi olla kenties se paras 2T vaihtoehto tuohon kelkkaan.. Eli jos sellaista täydellistä tekniikkaa boxeineen, kytkimineen, pakoputkineen, kaasareineen ym. olis jollakulla tarjolla, niin saapi ottaa yhteyksiä. Saapi minulta mahtavan 494sen putkineen ja pilleineen vaihdossa.

    Ja mikä parasta tuossa STn moottorissa, niin muutoskatsastus voisi olla mahdollinen suorittaa, kun Skandic WTssä tuossa samaisessa LTS rungossa on käytetty STn mottia.

    Tietty, olishan mulla kenties tiedossa Yamaha Venturen nelarikin...... ::)
     
  16. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Lynx GLX5900 LTS

    Ei taitais toimia kiertoluistialakerran kanssa läpälliset sylinterit, ellei sit laita luistia tukkoon. Iskunpituudellakin on eroa kymmenkunta milliä... ;)
     
  17. Luuseppä

    Luuseppä SR Viper Turbo, Nytro Turbo Mtx

    Ei kun paranee. Venturen kone ja siihen solmu. Sitten menis viisysikin vaikka kelohongan pintaa ylöspäin....eikä olis tarvetta mäntiä vaihdella. Tästä yhdistelmästä se vakiolaatikko vasta ihmeissään olisi.
     
  18. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Lynx GLX5900 LTS

    Nojoo... Painoa helevetisti ja pari pikku muuttujaa.. Sen perusteella, mitä minä noiden nelikkoventureiden kanssa olen tapellut, niin ei ole pelkoa, että minä semmoista konetta tuonne tunkisin. Kone sinällään on ok, mutta mutta... Eli pitäydyn mielihyvin jossain kevyemmässä, yksinkertaisemmassa ja jopa luotettavammassa. Tai no, voisihan se 120 Genesis ihan mukava motti olla, kun vaan tekis joko saranoidun moottoripedin tai irrotettavan pohjalevyn tuohon kelkkaan.. Pääsis ainakin starttiin, laturiin ja mihin kaikkeen muuhun roplattavaan käsiksi...
     
  19. Janhe

    Janhe ranger 550 07, Boondocker 800 RE -15

    Vs: Lynx GLX5900 LTS

    Mikä se luotettavampi sitte olis ;)
     
  20. Nalle

    Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

    Vs: Lynx GLX5900 LTS

    No joku perus-kakstahtari... Kevyt, luotettava, yksinkertainen.. Sellaisesta mie tykkään ;D
     

Suosittele tätä sivua