MK-Enduro&Sprint keskustelut

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä vanhapee, 12/2/07.

  1. brobleemo

    brobleemo Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Tuskinpa nuo nelarit yhtään kuskia on vähentänyt, enempi mahtaa aloittelijat pitää poissa net jatkuvat tinkaamiset viilauksista, koneen purkamisista, päitten kääntämisistä yms. Jokaiselle son ensimmäinen kerta joskus..

    Kaiken kaikkiaan hieno luokka jossa ajaa/ajanut loistavia kuskeja, eiköhän keskitytä siihen mistä saahaan lisää uusia kuskeja.
     
  2. giant

    giant Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Kylläpä vaan on nelkkujen ja tuon valvonnan puutteen takia jääny kuskeja tulematta tähän sarjaan , tiedän tämän koska olen jutellu eräiden henkilöiden kanssa ;D
     
  3. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    tuota esitettiin crossissa jo muutama vuosi sitten mutta ei kelvannut eräällä" merkille " niin siihen se sitten jäi tuo kehitys ::)
     
  4. Krüger

    Krüger Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Mielestäni olisi jo aika ottaa sport luokalta Sm-arvo pois. Sen voisi muuttaa esim. Suomen cup arvoiseksi.
    Osallistujamäärät ovat tippuneet todella rajusti 2000 luvun vaihteeseen, jolloin laji sai Sm arvon sprinttiin. Endurossakin oli silloin puhallin a ja b luokka. Sprinteissäkin ainakin 2003 vuonna oli yli 120 osallistujaa.
    Muutenkin junnut lajissa näyttävät pääasiassa siirtyvän suoraan neste luokkaan.
    Tämä lisäisi myös kuninkuusluokan arvostusta, kun olisi vain 1 Sm luokka.
     
  5. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Nykyisin ei ole kuin BRP jolta saat uuden föönin ostettua joten kun aikaisemmin sai joka merkiltä...
    Eiköhän tuo ole muutoksen aika kyllä mutta itse olisi maks:85hv kannalla eli nykyisillä fööneillä saisi ajaa edelleen ja saataisi Catti myös mukaan eli olisi nykyiset 550-föönit, 600acet, 500cc 4-t Phazer ja myös AC 500SnoPro jolla saisi ajaa samassa luokassa

    Sekä tuohon loppuisi puheet viritetyistä fööni-koneista kun niiden osalta niitä saisi viilata ken parhaaksi sen näkee tai vaihtaa johonkin muuhun

    Vaikka tuollainen muutos tehtäisi niin itse pitäisi 550-fööniä edelleen kilpailukykyisenä laitteena, kuski se on joka ratkaisee kun siellä puiden välissä pujotellaan...
     
  6. wäinö

    wäinö Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    On niitä muitakin uusia föönejä kuin brp,2014 polaris indy 550...
     
  7. proxfan

    proxfan PROXR 440,

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    toivottavasti kaikki enduro kisajärjestäjät ja smk:n väki huomasivat katsoa nopola tv:tä karstulan em-kisoista ja huomaavat että tekniikka on olemassa sellaisen kuvan tuottamiseen mistä erottaa kulkeeko kuvassa traktori vai kelkka. selostus ei nyt kokoaikaa ollut aivan ajantasaista tulospalvelun kanssa, mutta rima on nostettu kohtuu korkeelle. ei muutako parantamaan!
     
  8. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Kilpailu tekee tässäkin hyvää :)
     
  9. lumikko

    lumikko Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    nopolan kisastudio ja rallitulokset.fi olivat eri rakennuksessa, joten varmaan siellä pientä epätarkkuutta oli, kisatudio oli mainio keksintö ja toimi . tulospalvelu toimi taas yhteistyössä kerhon kanssa. Meiltä löytyy ajanottolaiteet http://www.alge-timing.fi/ kilpailuihin,joita voidaan vuokrata, samoinkun hyvä yhteistyö http://www.rallitulokset.fi/ kanssa. tuo tulospalvelu toimiin muuten vaikka etänä, jolloin tulospalvelun kustannukset pysyvät hyvin kurissa ja pienempienkin kilpailuiden pitäminen tulee mahdollisiksi.
     
  10. Pemppa

    Pemppa Lynx RS #103

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Netti TV oli kyllä hieno juttu. Selostajassa ehkä "hieman" toivomisen varaa ;D
    Lähetystä seuratessani tuli mieleen että onko tätä mahdollista toteuttaa useammalla kameralla järkevillä kustannuksilla? esimerkiksi kamera EK:n lähtöön ja maaliin ja maalissa mahdollinen haastattelu AT auton jälkeen fiiliksiä ja aikavertailua luokan kuljettajien kesken. vähän kuten rallissa..
     
  11. MXZx 440

    MXZx 440 Ski-Doo Iron Dog -19

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Joo selostaja ei aikaisemmin oo kelkkakisoja selostanu ja briiffi hänelle jäi pahasti vajaaksi, mutta tästä jatketaan... ;)
     
  12. lumikko

    lumikko Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    joo, ei siinä varmaan mitään kummalista tarvise kun haastatelun saisi aikaiseksi ek.lta. erikoiskokeen ajat saadaan jo heti kelkka saapuu maaliin, ja maaliautossa näkyy jo kaikkien maaliintulleiden ajat, myös toisen erikoiskokeen ajat voi katsoa, samoin kuin kokonaisajan.maailma kehityy........
     
  13. Madd

    Madd Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Jo onhan noita enskan aikoja ihmetelty ,aikas lailla tuleepi virheitä ,osa korjautuu osa ei.
     
  14. lumikko

    lumikko Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    ihmiset tekevät virheitä, mutta ihmisten tekemät laitteet poistaa niitä. me täällä karstulassa olemme opiskelleet tuota aikojen tuottamista tuolta maastosta tuloslaskentaan jo 15 v ajan. Kerho on hommannut omat laitteet ja yhteistyö kuviot kuntoon, ja tulos on sellaista mitä nyt on niin sprinteissä kun enskoissa nähty.
    Eilen sit asia nytkähti taas eteenpäin, laitteet lähtee koodattavaksi suoraan tietokoneohjelmaan, maahantuoja on luvannut erilaisia laitteita testiin, ja tehdas tarjoaa oman ammattitaitonsa käytöön.saas nähdä mitä tästä tulee, mut luulen ,että siirrytään 2000 luvulle.....tarjolla on vaikka mitä, gsm, pondereita, langattomia yhtyksiä yms.

    keskustelua on käyty siitä mitä jos esim netti katkeaa......huomasitteko soinin sprintissä, kun netti kaatui :eek:...tuskin 8)
     
  15. Amir

    Amir Lynx RE 850 -20

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Aivan uskomattoman hienoa!!! Siis että kerho paneutuu asiaan joka ei kumpaakaan järjestöä kiinnosta. Ellen ole taas aivan pihalla. Kyllä tätä on kisailijat ja useimmat kisoja seuraajat kaivanneet. Toki mahtavat päättäjäisbileet on suuri edistysaskel lajille ;D Mutta tämä nykyaikainen järjestelmä poistaa monia perinteisiä juupas,eipäs syytöksiä ja salakähmäisiä aikaveivauksia. Ei tartte enää viritellä tutkaa, nopeudet voidaan tarkistaa datalta. Ikuinen kähinä viilatuista koneista loppuu. Myös rajut oikomiset voidaan todeta, onko kelkka kauan seissyt auttamistapauksessa paikallaan yms.yms. Eiköhän tuolta voi todeta myös onko joku "juuttunut" hitaamman perään. Ja ennenkaikkea luotettava ajanotto! Ei enää sotkuisten lyijykynämerkintöjen tulkkausta, tyyliin kyllä toi on kolmonen eikä vitonen. Tuon reaaliaikaisen nettiseurannan kautta laji on tuotavissa isommille seuraajajoukoille, mahdollistaa mainostulot ja antaa paremmat sponssi mahdollisuudet kilpailijoille.
    Ainut huono asia on tässä se henk.koht juttu. Olen useasti todennut viime vuosina, jotta korkeitaan sit lähden viivalle, kun ajanotto on luotettavalla tasolla. Jotta perskules, joutuuko tässä vanha kaivaa kaapista kisahaalarit ::)
    Mutta eipä tartte miettiä mihin kerhoon liityn, jos niin käy. Eikä tuo jäsenmaksu ole huimaava, jos siitä on ajanotto-asiaan apua voin liittyä heti!
     
  16. lumikko

    lumikko Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    johan Amir laittoi toiveita, ihan noin pitkälle ei varmaan kerhotasolla päästä, mutta netti tv:tä (http://www.nopolanews.fi/videoarkisto?category=&type=&search=karstula&programsPage=2&program=31 ) johon aikoja yhdistellään ei ole kaukana.
    Ajanoton Laitteet ovat kerhon, ja niitä voidaan vuokrata kaikille lajista ja järjestöstä riippumatta,.
    laiteiden hankinnassa on ollut mukana Moottoriliitto, sekä kerhot joissa laitteita on käytetty ovat maksaneet niistä vuokraa, jolla on taas ostettu lisää laitteita. Vähätellä ei taas voida rallitulokset.fi .n Hannua joka on työstänyt ohjelmia tulosten käsittelyyn.
    Laitteet siis tuottavat aikoja, ja tulospalvelut hoitavat ilmoittautumisia ja tulosten julkaisua. Laiteilla voidaan siis tuottaa aikoja mihin tahansa nykyaikaiseen tulospalveluun joka on vaan valmis tulosta tuottamaan joten kilpailu tulospalvelun osalta on vapaata.
    Hyvänä puolena tulosten tarkuuden kanssa on miehityksen tarpeen väheneminen at pisteillä jolla on suuri merkitys kilpailun toteuttamisessa, samoin kun se että tulospalvelu voi olla missä vaan pohjois koreaa lukuunottamatta joten kustannuksia saadaan alas myös ihmisten matkustamisen osalta.

    ps. niitä ajokamppeita kannattaa alkaa kaivamaan esille.....
     
  17. A.P

    A.P Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Pölyt pois ajoromuista Amir ;D
     
  18. Madd

    Madd Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Ajanoton Laitteet ovat kerhon, ja niitä voidaan vuokrata kaikille lajista ja järjestöstä riippumatta,.
    ---------------------------------------------------------
    Ja vuokra ei päätä huimaa ;D
     
  19. lumikko

    lumikko Well-Known Member

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    joo tää menee jotenkin silleen, että jos vaan pelkät pelit vuokraa niin hinta riippuun kilpailusta ja romujen määrästä. Se minkä tulospalvelun kilpailujärjestäjä taas valitsee palveluntuotajaksi määrää sen palvelun hinnan, tulospalvelun pitää pystyä käsittelemään nettidataa,se on nykyaikaa. sit jos meiltä joku neuvomassa, niin sille joku korvaus ja kämppä jos tarvii. Tähän asti on päästy noin puolet halvempaan kokonaisuuteen totutusta,kun tulospalvelu etänä.

    laiteet pystyvät 1/10000 tarkkuuteen tarvittaessa

    Olisi hyvä, että olis jossakin tilaisuus, missä eri kerhojen edustajat olisi paikalla ja opettelisi laitteiden käytön jolloin taito olisi joka kerhossa.

    Sit jos laitetaan kuulutusta, netti tv tä sun muuta mukaan niin eihän se ihan ilmaista ole mutta tasokin nousee, ja vieläkin mahdollista .

    huomasitteko muuten netti tv:ssä miten tärkeää on, että kilpailija tunnistetaan, numeroliivit on Penalta huuvaaa keksintö..
     
  20. Jaku

    Jaku Kaikki koitettu-> Lynx Brutal 850 Touring

    Vs: MK-Enduro&Sprint keskustelut

    Mites on kun noita MK-Enduro luokkia on iän ja tason mukaan niin vieläkö sinne passais noille astetta pitemmille kelkoille eli 136"(345cm) mattoisille ja pitemmille oma luokka

    - Kuski saisi olla harraste tai pro-tasoa mutta matossa oltava vähintään pituutta 345cm, ei maks.pituutta
    - Saisi kummiskin olla esim: pätkä 305/307 kelkasta jatkettu asiallisellä jatkolla: liukurungot/runko
    - Moottori avoin eli vapaa moottoritilavuus/viritys-aste jne
    - Eli oikeastaan maton minimi pituus olisi ainoa rajoittava tekijä
    - Lähtöpaikka voisi olla ladyen perään niin ei tarvitseisi takavaloja kolhia
     

Suosittele tätä sivua