4000-5000 € 600cc pätkä!

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Polle_Topi, 24/3/13.

  1. Polle_Topi

    Polle_Topi Well-Known Member

    Tere,
    Kelkka pitäs laittaa vanhan tilalle. Ajot tapahtuu enimmäkseen reitillä ja jäällä, ja etelä-suomessa päin asustelen.
    Jammut ei sytytä kun on nelareita. Pollen IQ koppasista on sellanen kuva foorumilta jääny mulle ettei koneet oikein kestä ja bensa maistuu, oonko ihan väärässä?
    Olen aika lailla omien mielikuvien perusteella kallistumssa ski-doohon tai lynxiin.

    Yksi kysymys on että SDI vai kaasarikone? Ei ole bensan ostosa kelkkailu kiinni, niin varmaan kaasarikone varmempi ja helpomi huoltaa? Onko paljon tehoeroa?

    Mitäs noissa 07-08 vuoden rotaxeissa on huoltovälit... SDI:t taisi kestää 10 000 melko hyvin ilman suurempia remontteja, mutta mites kaasarikone:
    missä kohtaa suositeltavaa vaihtaa männät ja mihin asti alakerta kestää? Tietenkään ikinä ei voi tietää että milloin kilahtaa, mutta ainahan sitä voi arvailla ;D ;D

    Sitten ehkä se tärkein kysymys: mitä suuria eroja on 07-vuoden ski-doolla ja 08-vuoden lynxillä? Ovat samanhintaisia keskenään ja 08-vuoden ski-doo menee jo budjetin yli.

    KIITOS VAAN JOS JOKU VIITSII VASTAILLA ;D !
     
  2. ixs

    ixs Skidoo Renegade Backcountry -13

    Vs: 4000-5000 € 600cc pätkä!

    Tuohon hintaan saa jo näin kevät aikaan Polariksen RRää. Hyvän yksilön kun löydät niin luotettavaa ja vauhdikasta matkan tekoa luvassa. Kulutusero kaasari brp:läisiin enemmän kiinni kuskista kun kelkasta.
    Miinuksena toki jos enempi meinaat ajella jäällä, että ei se lämpimin kelkka.
     
  3. Polle_Topi

    Polle_Topi Well-Known Member

    Vs: 4000-5000 € 600cc pätkä!

    Juu, tuohon ois vaihtoehto myös :D No eipä tolla nykysellä xcr:lläkään oo jäädytty :D Mites onko tuossa millanen männänvaihtoväli ja eikös tuossa ollut aika pieni tankki? Ja eikös tuo oo aika kisanen eli, että onko se hyvä kelkka tälläseen perus rälläykseen ?
     
  4. ixs

    ixs Skidoo Renegade Backcountry -13

    Vs: 4000-5000 € 600cc pätkä!

    Ei se ole sen enempi raaseri kuin muutkaan. Moottorikin yhtä pitäikäinen kuin vanhemmissa/muissa polariksen 600 kuutioissa. Varmaan niillä männillä sen 10 000 ajelee, mutta mäntäsarja ei taida maksaa 400 euroa niin liekö silläkään oikeasti niin väliä. Tankki on 34 litraa.
     
  5. Polle_Topi

    Polle_Topi Well-Known Member

    Vs: 4000-5000 € 600cc pätkä!

    Kiitos sulle infosta ! RR lähtee nyt kyllä mukaan vaihtoehtoihin :p Sain sen verran selvitettyä että noi rotaxin kaasarikoneet kestää sinne 8000-10 000 km asti.
    Nyt kun joku vielä osais kertoa mulle ski-doon ja lynxin telaston, iskareiden ja rungon eroista yms: onko se vuoden vanhempi ski-doo(07) jostain syystä niin paljon parempi kuin 08 lyne että kannattaa ostaa ?
     
  6. Glx5900

    Glx5900 TNT 2008

    Vs: 4000-5000 € 600cc pätkä!

    Omaa kokemusta ei ole, mutta nettitietojen mukaan RR kulutus yli 30 litraa satkulle ja 34litran tankki. Kovin pitkiä retkiä ei voi tehdä tai pitää olla jerry tarakalla ;D
     
  7. Polle_Topi

    Polle_Topi Well-Known Member

    Vs: 4000-5000 € 600cc pätkä!

    Nii no tuo kyllä vähä mietityttää ku nuo kulutuspuheet vaihtelevat kaikkialla 25-40 litran välillä :Dd
    Tulee kumminkin yli 100km pätkää painettua, niin niin....
    EDIT: Eli osaisko joku kertoa nyt noista ski-doon ja lynen viimeisten REV-runkoistet eroista?
    (Lynellä viimeinen 08, ski-doolla 07?)
     
  8. repeat

    repeat Kitty Cat

    Vs: 4000-5000 € 600cc pätkä!

    Kulutuksista sen verran omakohtaista kokemusta noista kaikista edellä mainituista merkeistä kaasarikoneilla: Omassa käytössä kaikki kolme (nykynen rr Polaris, ex Re -08 ja Rev -07) ovat syöneet sen saman n. 26l/100 km. Ite kallistuin talvella rr:ään ihan siitä syystä, että samalla rahalla sai puolet vähemmän ajetun polariksen, mitä saman ikäisestä Brp valmisteesta olisin joutunut maksamaan.

    Itelle RE:n ajoasento ei passannut niin hyvin kuin aiemman Rev-koppasen Ski-doon (eri polvikulma). Re:ssä pps toimi kuin unelma, rr ei vielä pääse samalle tasolle, mutta katsotaan ensi viikolla kun ruuvaan Wp:t alle =) Rev oli köykäsemmällä alustalla ja siksi tasotusta ajo-ominaisuuksiin tuli liikaa.
     
  9. Polle_Topi

    Polle_Topi Well-Known Member

    Noniin, asiaa! Hyvä että löyty joku jolla on kaikista noista käyttökokemuksia!
    Jos sen polariksen tosiaan saa menemään alle 30l/100km, niin se on mukana pelissä. Lynx vai Polle.... Siinäpä kysymys :D Nyt taitaa valinta jäädä sen varaan, että kumpaa löytyy lähistöltä sopivaan hintaan:p
     
  10. ixs

    ixs Skidoo Renegade Backcountry -13

    Vs: 4000-5000 € 600cc pätkä!

    Jotta ei menis liian helpoksi, onhan siinä skidoossa puolensa myös. Aika eri vakaa ja tarkka ajaa mutkaista reittiä varsinkin jos reitti on tasaista. Hyviä vehkeitä kaikki, ja omahan se aina lopulta on paras ;D
    Katot parhaan yksilön sopivilla kilometreillä ja haet talliin. Ongelmia voi olla tai olla tulematta kaikkien kans, käytöllä voi varmaanki vähän vaikuttaa. Niinkö sanotaan, tuurissaan son kelle iso syntyessä sattuu mutta kyllä pienelläkin paljon pahaa saa aikaan.
     
  11. lateR

    lateR Member

    Vs: 4000-5000 € 600cc pätkä!

    Nopea kysymys tähän väliin. Itse olen ostamassa saman hintaluokan vehjettä, mutta hakusessa olis puolipitkällä telalla varustettu kelkka.
    Mikä olis paras vaihtoehto? 60% varmaan reittillä ja loput umpisella ajoa.

    Hyvää alustaa ei varmaan löydy mistään tuon hintaluokan vehkeestä vakiona joten ilmeisesti paremmalla(esim. PPS) alustalla varustettu kelkka pitäis hankkia?
    Skii-doota oon katsellu, mutta mitää tiettyä merkkiä en ole vielä päättänyt. Kelkan pitäis olla suht kestävä niin koneeltaan kuin rungoltaan. En jaksais joka ajon jälkeen sitä rassata kun ei tuota aikaa ole muutenkaan niin hirveästi. Toki perus huoltoa pitää aina tehdä.


    Olen täällä foorumilla katsellu noita eri topicceja ja tuntuu kyllä siltä, että jokaisessa kelkassa on aina joku "heikko kohta" yms....
     
  12. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: 4000-5000 € 600cc pätkä!

    Pääsääntöisesti markkinoiden puolipitkien alusta on ihan kelvollinen. Parantaa niitä aina pystyy esim simmittämällä uudestaan. Huollettavat iskarit olisi kuitenkin hyvä olla ja niitä niissä pääsääntöisesti onkin. Itselläni olevaa puolipitkään ei ole juurikaan tarvinnut ajojen jälkeen rassailla. Normaalit rasvaukset tarvittaessa ja toki tarkistellen jotta kaikki koleet on vielä mukana. Ski-Doo:n puolipitkät on hiukan keveämpiä kuin Lynx:in verrokit. Cat ja Polariksen vastaavista ei ole kokemusta. Sehän on selvää jotta kaikissa merkeissä on aina jotain "ominaisuuksia" mutta kyllä niiden kanssa hyvin pärjää.
     
  13. Matze

    Matze Ockelbo 440R-77

    Vs: 4000-5000 € 600cc pätkä!

    Itellä on nyt tämän talven ollu tommonen -08 rave ja 600 sdi koneella, ajettu ~3,5tkm, iskarit oon kerran huollattanu noin tonnin ajolla, oli toisesta etukepistä tiiviste korkannu, ei tietoa koska tuota ennen huollettu.. Muuten on pelittäny ihan hyvin joskin tuo dessi piuha välillä temppuilee ettei ota kunnolla kontaktia ja alkaa piippaileen ja välkyttään vikavaloa (ei aiheuta isompia toimenpiteitä) ja tukivarsi tai sen kiinikkeet jostaki hieman rupelilla vaikken mihinkään ole tökännyt.
    Kulutus on ollu 20 molemmin puolin kelistä riippuen mutta ei tuolla varmaan konkurssia tee ja öljyn kulutuski maltillinen. Vakiosuksila heitin vesilintua ekareissun jälkeen kun eivät ainakaan omaankäteen tuntunee oikeilta. Suht hyvin tuo mennee umpistaki jos ei ihan hötö keleilä lähe vaaran jyrkintä seinää kiikuttaan.. Tarkotuksena ois ainaki matto vaihtaa karkeampaan ja välityksiä tiuhentaa jos tuon ens talveksi jätän.
     
  14. lateR

    lateR Member

    Vs: 4000-5000 € 600cc pätkä!

    Mites toi ku noita skii-doon kelkkojaki on eri malleja? ss,h.o, h.o sdi?
    Onko noi ruiskut jo kuin toimivia vai kannattaako tyytyä vielä kaasareihin ja mites noi kelkkojen ajoasennot?
    Itse olen 195cm pitkä ja painoa vähän päälle 100kg (pure muscle tietenkin :) )
     
  15. lateR

    lateR Member

    Vs: 4000-5000 € 600cc pätkä!

    Onkos toi RR runko kuin kestävää laatua? Mitää tyyppivikoja yms?
     
  16. Catiska

    Catiska Well-Known Member

    Vs: 4000-5000 € 600cc pätkä!

    RR on tuossa ikäluokassa Pållen paras ja luotettavin kampe, mutta testaa sitä ensin ihan reitillä tai siellä missä meinaat sillä ajaa. Siitä joko pitää tai sitä inhoaa. Olen ajanut sekä RR että R mallilla, kummastakaan en pitänyt niin että ikinä haluaisin ostaa sellaista. Mutta, kannattaa testata myös muiltakin vastaavia...
     
  17. lateR

    lateR Member

    Vs: 4000-5000 € 600cc pätkä!

    Eli muita ei kannata edes miettiä? Eroaakos toi lynxin RE paljon tosta RR pollesta?
    Ei kyllä olis uskonu, että tää kelkan osto on näin vaikeeta :D
     
  18. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: 4000-5000 € 600cc pätkä!

    Kyllä kannattaa. Mieti oikeasti vaihtoehdot läpi, listaa vaikka asiat, joita pidät tärkeänä ja yritän niistä arpoa mikä sattuu itsellesi parhaiten.

    Vaikka vähän kilsoja ajavalle kulutuksella ei ole suuremmin väliä, niin toimintasäteellä saattaa ollakkin, riippuen vähän ajopaikkojen huoltoasematiheydestäkin.

    Paras olisi, jos pääsisit ajamaan vähän reilumman lenkin kullakin tötteröllä, mieluusti hyväksi säädetyllä (toki toisen hyvä on toiselle vähän huono).

    Monessa "racingkelkassa" itseäni häiritsee katkaisijoiden älytön sijoittelu. RR ja jokunen SD/Lyne mukaanlukien ovat juuri näitä. Hyvä homma, jos ajaa pelkästään crossia tai sprinttiä. Mutta reittiajossa on jo huonompi kun kahvanlämmppärit on epämääräinen tappi ohjausakselin vieressä, yritä sitä sitten patissa sohia oikeaan asentoon. (tosin Yamaha on onnistunu tämän munimaan myöskin, vaikka ne napit siinä peukalon ulottuvilla onkin)

    Toisia em. asia ei haittaa pätkääkään, ovat vaan tyytyväisiä nippusiteillä kiinnitettyihin pappa-tunturin ylijäämäkatkaisijoihin (halpa ja helppo vaihtaa kun hajoaa)
     
  19. viper70002

    viper70002 Well-Known Member

    Vs: 4000-5000 € 600cc pätkä!

    ei tuossa rr:ssä kyllä katkaisimet millään nippusiteillä oo kiinni. Tangossa on pakin nappi ja sammutuskatkaisin ja fiksusti kiinni niin että ne voi sijoittaa tangossa haluamaansa paikkaan niin ettei vahingossa osu ajaessa esim. sammutusnappiin. Jollain kahvanlämppäreiden keinuvivun sijainnilla ole paskankaan merkitystä, kuka niitä nyt jatkuvasti ajaessa on rämppäämässä? Minusta hyvinkin tarkoituksenmukaisia nuo katkaisijat ainaki pollessa.
     
  20. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: 4000-5000 € 600cc pätkä!

    Ei ehken nippusiteellä, mutta siihen tyyliin. Ja kuten sanoin, toiset tykkää. Itse en liiemmin noista pidä, vaikka välillä on omassa kelkassakin moinen ratkaisu ollu ja kelkka sinänsä oli loistava. En tiedä sinusta, mutta itse käytän kahvanlämppäreitä alkuun isommalla teholla, pian tekee mieli pienentää (ja juuri tuo on jammussa aika syvältä) ja toisinaan (jos tehoalueita on vähän) joutuu katkaisijaa kääntelemään tilanteen mukaan. Jäällä tarttee lämpöä paljon, mettäpätkillä ei ollenkaan, vaikutusta voi olla silläkin, että ajan suht ohuilla hanskoilla.

    RR pollella oon ajanu, mutten niin paljoa että viitsisi siitä mitään sanoa, eikä sen säätökään ollut aivan omaan makuun sopiva.

    Makuasioita, mutta kaikki kannattaa pitää mielessä kelkkaa valitessaan, jotta saa semmoisen mitä tarttee.
     

Suosittele tätä sivua