Snowcrossin kehittäminen

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä janakk, 5/4/13.

  1. janakk

    janakk Well-Known Member

    Paljon tuli tekstiä, mutta koettakaa jaksaa lukea loppuun.

    Luin tuossa sellaisen keskustelun, kuin ”snowcross kuolevalaji” ja suosittelen kaikille, jotka seuraavat, harrastavat, tai muuten vain ovat mukana lukemaan sen. Keskustelu on aloitettu 2010 ja viimeinen kommentti on 2011. Tästä on nyt aikaa kulunut useita vuosia mutta edelleen on samansuuntaisia ongelmia.
    Moni on varmaan kanssani samaa mieltä että jotain pitää tehdä, jotta saadaan snowcross jälleen kiinnostavaksi lajiksi. Tällä hetkellä lajin sisällä on ongelmia niin monilla eri alueilla että niiden yhdellä kertaa korjaaminen on varmaankin mahdoton tehtävä. Mutta jostain se on aloitettava, joten tuon omia ajatuksiani lajin kehitykseen.

    1. Lajin näkyvyys, kiinnostavuus ja mediaseksikkyys:
    Tässä on ehkä kaikkein suurin ongelma ja vaikein muutettava.
    Nykyisellä formaatilla tuotetut kilpailut eivät ainakaan kehitä niitä. Mestaruuden metsästys sarjamuotoisena on omiaan tukahduttamaan lajin kiinnostavuuden. Tarkoitan tällä kaikkea muuta porukkaa, kuin kelkkaurheilua seuraavia tai aktiiviharrastajia. Kilpailuiden näkyvyys ja kiinnostavuus on aina ollut kiinni median kiinnostuksesta ja liikkuvan kuvan tuottamisesta ja sen levittämisestä.
    Tällä hetkellä lajia viedään urheilullisin perustein eteenpäin mutta paranisiko tilanne, jos muuttaisimme lähestymistä hieman enemmän ”show meiningin” suuntaan, snowcross on kuitenkin hyvin pieni laji suomessa.

    Kysynkin miksi me ajamme joka vuosi kuusi tai yhdeksän 15min erää SM tittelistä, kun 100 m juoksussa ratkaistaan MM yhdessä juoksussa kerran kahdessa vuodessa alle 10:ssä sekunnissa?
    Seuraavaksi voisin kysyä kuka on maailman nopein juoksija? Luultavasti useimmat vastaavat Usain Bolt.
    Sitten kysymys kuka on Mo Farah? Hän voitti Lontoossa 2012 MM:n 5000 m ja 10000m juoksussa.
    Molemmat ovat nopeimpia juoksijoita omissa lajeissa, toinen 100m ja 200m:llä ja toinen 5000m ja 10000m:llä. Mutta suuri yleisö tuntee Boltin paremmin, koska 100 m juoksu on enemmän mediassa ja se on lajina jotenkin jännittävämpää ja sähäkämpää katsottavaa.

    Tästä saakin hyvän aasinsillan lajin kehittämiseen. Haluan herättää ajatuksen lajin tuotteistamisesta, joka olisi huomattavasti helpompaa silloin, kun mestaruus ratkeaisi yhdessä finaalilähdössä. Tuotteistamisella tarkoitan tapahtumaa johon sisältyisi mestaruuskilpailu, tällaisen markkinointi olisi helpompaa, ja sen arvo nousisi mediassa.
    Tämän tyylisen kilpailun liittäminen tapahtumaan, missä olisi esi. yhtä aikaa kaikkien kelkkamerkkien kevät esittely, luulisi onnistuvan ja silloin olisi mahdollisuus suureen yleisöön. Lisäksi yksittäisen kilpailun Tv, Netti Tv tai muu live media on helpommin toteutettavissa. Muutenkin media näkyvyys olisi luultavasti suurempaa yhdessä isossa kilpailussa, kuin 3-4:ssä pienessä kisassa.
    Ikävä kyllä, media näkyvyys vain sanelee suunnan kehittymiselle. Mestaruuskilpailusta vain pitää saada sellainen yksittäinen tapahtuma mikä alkaa vetämään yleisöä puoleensa ja yleisölle nämä kilpailut kuitenkin järjestetään, sillä loppupeleissä yleisö on se joka maksaa lajin kehittymisen.


    Esittäisin seuraavaa ideaa mietittäväksi: Suomenmestaruus ratkaistaisiin yhdessä 10-15 min finaali lähdössä ja luokka olisi Pro open. Mestaruuskilpailussa ajettaisiin ensin lyhyitä karsintalähtöjä, jotta finaalissa olisi 10- 15 kilpailijaa. Kilpailu järjestettäisiin 10-20.4 jossain hyvässä paikassa, missä asuu tai on paljon ihmisiä 50 km säteellä.
    Kilpailuun pääsisivät mukaan kuljettajat, jotka olisivat keränneet mestaruuskilpailupisteitä kuluneen kauden aikana ajetuista kilpailuista. Samaan tapaan kuin nykyiset SM pisteet, jolloin niistä voisi muodostaa oman suomen-cup sarjan. Mestaruuskilpailuun pääseminen edellyttäisi xxx määrän pisteitä. Kilpailu kauden päätöskisa, jolloin siihen pystyisi osallistumaan kaikista muista luokista paitsi junioreista.

    Mestaruuspistekilpailut jokainen järjestäjä voisi järjestää miten parhaaksi näkee.
    Kyseinen kilpailumuoto pitäisi olla muuttumattomana ainakin 2 tai mieluiten 3 vuotta, jotta nähtäisiin sen toimivuus pitemmällä aikavälillä.
    Ajankohta huhtikuulle, jotta isommat mestaruuskilpailut on jo ajettu. Jolloin kuljettajien ajokunnon kehittymiselle ei ole enää perusteita pitkistä eristä.
    Lisäksi huhtikuussa on yleensä hienot kelit, pitkät päivät, eikä pakkanen kiusaa ja radat ovat pehmeitä.

    2. Luokat ja tekniikka:
    Tämä onkin melko simppeli. Nykyään on junnut, sport, ladyt, harraste, veteraanit, sinisalo-cup, stock ja pro open. Luokkian on paljon, mutta kaikkiahan ei kisoissa tarvitse järjestää joten se on loppujen lopuksi kilpailun järjestäjästä kiinni mitä ajetaan.
    Stock luokka vain pois, koska vakioiden valvominen on lähes mahdotonta ja samalla loppuu jupina kelkkojen laillisuudesta.
    Ja kaikkihan tietää että jos pro-open kelkassa on 80% vakion tehoista jäljellä niin silloin viritys on onnistunut :D

    Muutakin tärkeää on vielä paljon, mutta ne ovat paljon yksityiskohtaisempia ja yksittäisiä pieniä asioita. Niiden merkitys kokonaisuudessa on kuitenkin melko vähäinen.

    -Jarmo Näkkäläjärvi
    Snowcross kilpailijana 1993-2007, Kilpailujärjestelyn ydin ryhmässä 1997-.
     
  2. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Tuossa se org ketju:

    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=63210.0


    Kiitos Jamppu huomionosoituksesta. Vanhoilla päivillä snowcrossin aloittaneena ja ihan liian suuriin saappaisiin astuneena voin varmaan kuitenkin kommentoida muutamaa asiaa, jotka liittynevät tähän keskusteluun. Jamppu oli niitä harvoja, jotka eivät vasten naamaa kehdanneet nauraa. Joku Janne T. oli yksi samaan leiriin kuuluneista. Useat muut taas eivät katsoneet tarpeelliseksi häivyttää lähtökohtia eivätkä harrastelijan herättämää hilpeyttä.

    Täkäläinen kelkkaseura katsoi viisaaksi ajaa puolivalmiin crossiradan alas harrastelijoita kuulematta. Paikallinen pyöräseura tuntuu aika myötämieliseltä eläkeikää hipoville jäsenillekkin, joten onko yllätys mihin omaa poikaa olen kannustamassa.

    Pro-porukasta ei ole lajia jatkamaan. Harrastelijoista(?) hekuli, janakk, zeta, muumi, g, omikron, jne tulevaisuus voisi ehkä löytyä. Meidän pitäisi porukassa pystyä puhaltamaan yhteen hiileen siihen kusemisen sijaan. Zeta epäili jo tuossa aiemmassa kirjoituksessani paskantavani nuotioon. Ehkä tehin kärkevän kirjoituken jokunen vuosi sitten, mutta tarkoitus oli silloinkin herätellä asiasta huolta. Jamppu teki sen paremmin. Ehkäpä vielä saan täältäpäin jonkun talkoolaisen kisoihin jeesinä, meillä niitä tuskin enää järjestellään. Kysykää joka tarvii, hitunen talkoohenkeä vielä on.

    Harrasteporukan keskenäiseen henkeen tuskin tänään päästään. Talkooporukkahan voi kuitenkin vielä järjestää yhtä hyvähenkeisen saunaillan kisojen jälkeen :D

    Visa Riskilä
    - harrastaja-
     
  3. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Kattokaa jenkkejä. Snowcross sarjaa, siellä ajetaan muutenkin kuin vaan yhtä kisaa. Moni muukin tapahtuu sarja muodossa. Supercross 17 kilpailua, motocross 12 kilpailua. Jenkeissä liikkuu raha. Liikkuisko yhtä paljon jos olisi sarjoissa yksi ratkaiseva kisa.
     
  4. teamosakaasu

    teamosakaasu Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Onkohan siellä "jenkeissä" enemmän kuskeja kuin ,täällä suomessa? Eiköhän ne vessa jutut kannata pitää ihan omana tietona, tuskin kellään kiinnostaa.
     
  5. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Tuo ei liittyny aiheeseen muutenko provosoiden. Poistan sen turhana.
     
  6. joukaha1nen

    joukaha1nen Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Mikäs tappelu täällä on sikiämässä? ;D

    Annanpahan omat kaksi senttiäni tähän keskusteluun. Jokanen saa päätellä onko kyse valuutasta vaiko varpaankynsien mitasta. Tässä on hyviä pointteja tullu esille puolin ja toisin. Fakta taitaa olla se, ettei snocrossi ole nykyformaatissa kiinnostavaa massojen silmissä. Potentiaalia lajissa mielestäni kuitenkin on. Mikä tässä sitten mättää? Parannusehotuksia on heleppo heittää, mutta hankala toteuttaa. Siispä keskityn ensimmäiseen:
    - Radat lyhyeksi ja ilmaa lisää. Jenkkirosseissa on niin pyörä- kuin kelkkapuolella ihan kämäsen mittasia ratoja, mutta ku ilmaa löytyy niin löytyy yleisöäki.
    - Kisaformaatti on tällä hetkellä pitkäveteinen, mikä johtuu mielestäni osittain radoista. Oisko hyvä idea sitten enemmän lyhyempiä lähtöjä. Äksöniä lisää radalle. Toki ratojen ja kuskien turvallisuudesta täytyy pitää huolta, mutta pitäs pyrkiä saamaan kaikki turha yleisön odotuttaminen pois.
    - Ylläolevaan viitaten yleisön viihdyttäminen. Katsomoihin, kuuluttajiin, oheistoimintaan ja radan näkyvyyteen pitäis panostaa. Lisää showmeininkiä kaikella mahdollisella tavalla. Ollaan vielä kaukana siitä, että suomalaisen snocrossin vois sanoa olevan liian isoa sirkusta.
    - Kisat sinne, missä on yleisöä. Tällä hetkellä snocrossi ei ole tarpeeksi kiinnostavaa, että porukka lähtis varta vasten sitä kattomaan jonku kaatopaikan reunamille. Kaikki hyöty irti laskettelukeskuksista ja kaupunkien keskustoista.

    Tärkeimpänä pitäsin kuitenki ratojen ilmavuutta ja kisakeskuksien sijaintia. Siitä se lähtee, paljon showta yleisölle. Yleisötapahtumilla on tapana ruokkia itse itseään. Ihminenhän on laumaeläin, ja monissa suurissa yleisötapahtumissa jengiä tulee paikalle nauttimaan ihmismassoista, eikä niinkään itse tapahtumasta. Tai näin mie oon ainaki tämän asian pienessä päässäni sumplinu. Jonkuverran on tullu oltua erilaisten kisojen järjestelyissä mukana, ja parhaimmat fiilikset on jääny niistä kisoista, missä on ollu eniten yleisöä paikalla. Yleensä ne on olleet juuri näitä laskettelukeskuksien ja asutuskeskuksien Stadioncrosseja.

    Laitan tähän alle vielä äsken väsäämäni diagrammin. Laitoin siihen taustalle pari kuvaa Katy Perryn tisseistä, koska ne on mahtavat ja show must go on.

    [​IMG]
     
  7. jysse

    jysse Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Pyöräpuolella ajetaan n. 1min. kiekkaa, kelkkacrossissakin pitempää jos lunta riittä ja tilaa. Pyrkivät ajaan pitempää jos mahdollista.

    Ne on jo niin lyhkäsiä ja radat myös, että jos nopein jää viimeseksi lähössä niin ajamalla ei korkialle pääse. Erään ja rataan pituutta.

    Snowstaria en käyny kattomassa vaikka makasin 10km päässä jouten. Porokisat kävin kattomassa samaisessa paikassa. No miksi. Potentiaalia tehdä hyvä rata ja kisa niin, useampi asia mättää ja niin kävi tänäkin vuonna onneksi en käynyt pettymässä.
     
  8. joukaha1nen

    joukaha1nen Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Niinpä, JOS lunta ja tilaa riittää. Suomessa ei taho riittää kovin monessa paikassa tota lunta. Parempi lyhyt ja näyttävä rata kuin pitkä ja ei-näyttävä rata.

    Lyhyet karsintaerät, LCQ ja pitkä finaali. Ratoihin leveyttä sillä mallin, että voi ohittaa. Pitkä rata ei tässäkään tapauksessa toimi, koska vähällä lumella siitä tulee kapea.
    Snowstarihan ei olekkaan millään tavalla keskustassa. Tarkotan nyt sellasia paikkoja, mihin jaksaa keskustasta kävellä. Lapinaukean kisa bäkintödeis oli minusta hyvä esimerkki sijainniltaan, ei välttämättä muilta puitteiltaan. Esimerkiksi Leville ku saatais taas kunnon rossit kevään arskakeleille niin kyllä ainaki allekirjottanu nauttis! Tai sitte jonku kaupungin keskustan liepeille. Mites toi olympiastadion? Tornista makee kuvata kymppiuutisten kevennystä.
     
  9. rehto

    rehto Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Oliko nämä jotenkin huonot rossit, en toki ittekkään ollu paikalla.
     
  10. vipe

    vipe Polaris 600R & Lynx 600Etec

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Hyvin havainnollistava kuva! ;D

    Olen samaa mieltä, että varmasti lajin kiinnostus yleisön silmissä kasvaisi, jos kisat olis sielä missä ihmisiä (katsojia) on.
    Esim. laskettelukeskuksissa on talvella porukkaa vaikka millä mitalla. Sinne jonnekkin rinnekuppilan / päähissiaseman viereen rata rinnekoneilla ja kisat pystyyn.
    Siihen aikaan, kun Kelkkakunkku oli vielä Tahkolla, niin eikö sielä ollu aika runsaasti yleisöä??

    Rata näyttävä, mutta kuitenkin semmonen, että harrastelijatkin pystyy ajamaan.

    Minä olen enemmin sarjan, kuin yhden sm kisan kannalla.
     
  11. MxZ-600X

    MxZ-600X Lynx Rave 600 -10

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    viime vuoden oulun kisoissa mahto käydä n.2000+ katsojaa. paljonkos käy väkeä jossain kemijärven takamettässä kattelemassa?500? eli kaupunkien keskustojen liepeille kisat. esim. oulu, rovaniemi, jyväskylä yms..
     
  12. pekki

    pekki Iq 600 r

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Miten tuo kemijärvi muuten eroaa nuista mainitsemistasi paikkakunnista?? Yllättävän moni kuski vaan löysi paikalle vaikka oli kylä...
     
  13. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Mut moniko katsoja? Siitä kait tuossa oli kyse.
     
  14. pekki

    pekki Iq 600 r

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Juu, niinhän siinä lukee. Pieni paikkahan se kemijärvi on, katsojia ei varmaan liikaa ollu, mutta saivat kuiten kisat pystyyn ja keskustan tuntumaan.
    Monnellako kisa paikkakunnalla kisat järjestetään 500m kaupungin keskipisteestä?
     
  15. JMH

    JMH Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Menipä tämäkin juttu paskan jauhamiseks :'(
    Miksi ette lähe miettimään/kysymään naapurimaamme Ruotsista miksi siellä esim. snowcrossi toimii/kerää kansaa paremmin .?
     
  16. janakk

    janakk Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    No tännehän on tullu säpinää ;)

    Virille; että samaa mieltä yhteenhiileen puhaltamisesta, keskinäinen kyräily ei kehitä lajia eteenpäin.

    Joukaha1nen; Näinhän se on että, yleisö tarvitsee showta ja kilpailu on sen oheistuote. Ja jos vuori ei tule muhamedin luo niin silloin on muhamedin mentävä vuoren luo. Yleisön saaminen kisoihin on vaikeaa, olisiko kisojen vieminen yleisön luokse helpompaa?

    Jyssse; En tiedä kauanko olet jenkki kisoja seurannut? Itse olen niitä seurannut vuodesta 1995 alkaen ja sielläkin on tapahtunut muutoksia tässä ajassa. Suurin ja vaikuttavin muutos tapahtui 1998, kun snowcross liittyi X-games formattiin. Se saavutti ensimmäisinä vuosina valtavan media arvon amerikassa ja aivan viimevuosiin asti on X-gamesin voitto ollut arvostetumpi titteli, kuin aikaisemman WSA- tai nykyisen ISOC- sarjan voitto. Ja X-games titteli ratkaistaan yhdessä finaalierässä ! Kuljettajat ammeriikassa tekevät kaikkensa, jotta pääsevät ajamaan x-games kilpailuihin ja siten mahdollistavat mahdollisimman suuren media näkyvyyden.
    Tämä media näkyvyys minkä em. kilpailu loi, on kasvattanut amerikan crossin aivan erinlaisiin mittoihin myös isoc-sarjana.

    Minun käsitykseni mukaan x-gamesiin osallistuminen on kiinni isoc-sarjan menestyksestä, varsinaisista x-games karsinnoista sekä mahdollisista villikortti kuljettajista. Korjatkaa jos olen tietämättömyytäni väärässä.

    Alussa esittämäni yhdenlähdön kilpailu voisi olla vaikka nimeltää "kaasukahvakuningas", kunhan sen show arvo olisi niin kova, että siihen haluaisivat kaikki kuskit ajamaan ja suuri yleisö sitä seuraamaan. Sellainen meiltä suomesta puuttuu, Ruotsissa clas of nationals näyttäisi olevan tulossa sellaiseksi.
     
  17. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: Snowcrossin kehittäminenaedes ajatella

    asiaan !!!!!!! Ruottissa taitaa radat olla lyhempiä . Enskaporukka ei taida juuri olla . Radat taidetaan tehdä ed. Yönä jolloin ne on pehmeitä . Maa on jaettu alueisiin ja joka alueella on oma vetäjä ja palkan maksaa liitto . Viripajat tekevät koneita joita suomessa ei kohta osat . Ne osaa shown !!!!!!!! Katoittako menoa roissa TOK LASSEN pilttuussa ;D . Onhan rahankäyttö ja sen saanti eriä täälä ja ruottissa kun kulttuuri on sielä edistyksellisempää kuin meillä , kyllä euro liikkuu tääläkin jos asiat osaa esittää oikein . tässä jotain saatan olla väärässäkin :p
     
  18. MxZ-600X

    MxZ-600X Lynx Rave 600 -10

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    itse näin katsojan näkökulmasta voisin sanoa et helpompaa oisi viedä kisat lähelle yleisöä. suomesta varmasti löytyy tekijä miehiä järkkään kisoja. seurat vois vaikka yhdistää voimat ja järkkäillä isoja stadioncrosseja isoihin kaupunkeihin. mitä lähemmäs PK seutua niin sitä todennäköisemmin sinne väkeä tulee..? ja jos nyt kuviteltas et kisat saatas vaikka helsinkiin niin media kynnys ois huomattavasti pienempi, tapahtushan se kuitenki kehä kolmosen sisäpuolella :eek:.
     
  19. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Sori janakk, nyt tuli kyllä himasgaten vertainen munaus. Niputin sinut vahingossa meihin taviksiin, mutta selityksenä voi selitellä, että sorruit tervehtimään ja rupattelemaan ihan niin kuin muutkin normijepet. Eipä sen puoleen, että olisin noiden muidenkaan mainitsemieni kavereiden tasolla, mutta yritänkin nostaa keskenäistä henkeä esille.

    Joskus vuosia sitten Enontekiöllä eräs kaveri kolaroi jonkun vieraan kanssa. Vieras säikähti rikki mennyttä muovia niin, että heitti leikin kesken. Seuraavaan lähtöön tämä noviisi kuitenkin lainasi variaattoria kolaroineelle kaverille, jolla TEAMin kakkonen oli sattumalta haljennut. Minä puolestani sain kaverilta TEAMiin säätöruuvin, mitä ilman minun leikki olisi jäänyt kesken. Itse taas lainasin takataittopyörää toisaalle kun sellainen sattui olemaan.

    En kehrää tässä sädekehää. Kerron miten asiat oli vielä joku vuosi sitten. Eikä kaikkien tarvi olla kavereita, varikolla tervehtiminen on kuitenkin jo alku. Keskenään sitten ajettiin kilpaa em. janttereiden kanssa. Nopein oli meistä paras, liekkö minkäänväristä mitalia sekään sai. Kisa kuitenkin oli tasaväkinen, eikä vanhempien sponssaamien varaosakokoelman mittainen.

    Yhteispeliä vielä penäten

    -ViRi-

    - hekulille vielä suuret jaksamiset harrasteeseen ja aktiivisuuteen :-*

    Täältä se kisatoiminta lähtee tai sitten ei
     
  20. carrillo

    carrillo Well-Known Member

    Vs: Snowcrossin kehittäminen

    Tuotapa tuota,,,Saattaapi mennä hieman ohi topikista, mutta ei piä suutahtaa.
    Tämä on vai mietintää.
    Alkuun,, en ole Snwcrosseja ikinä järjestänyt, seuranut kyllä paikan päällä ja netissä tuloksia. Muutama puolituttu siellä on ajellu.
    Motocrosskisoja olen ollut puuhaamassa useita. Samoin muutamana talvena junaillu kelkkailupäiviä
    Karhin crossiradalle suurin piirtein yksin(taidan olla ainut kelekkaukko tässä kerhossa) mukavasti on ollu väkeä paikalla ja uusia tuttavuuksia tullut, ja yksi jo saatiin hurahtamaan enskakisaankin.
    Kerho jossa olen häärinyt on järkännyt myös MM- enskakisoja hyvillä arvosanoilla. Eli käytännössä kisojen järkkäämiseen löytyy osaamista ja tarpeelliset värkit.
    Tuosta kisojen tuomisesta lähelle valtaväestöä?? Tuleeko kilpailijoita paikalle tänne "syrjäiseen"etelään?
    Kilpailujen näkyvyys? Ainakaan motocross puolella ei näkyvyyttä saa oikeastaan missään mediassa minkään tason kisa. Samoin käy myös roadracingissä. Ollaan koitettu saada paikalle yleä ja maikkaria. Paikallislehteen saa jutun kun kerjää toimittajan paikalle.

    Mutta kuiten,,,, Jos saan asiat hoidettua niin kuin kuvittelen, saattaa täällä, ei nyt ihan kehä3;n sisällä, mutta lähellä, olla talvella 2014 jonkin asteinen kisatapahtuma.
    Ajatuksissa ollut, että ensimmäisellä kerralla se järkättäis esim jonain kansallisen tason kisana ja katsottais miten homma onnistui.(Tuleeko ns vetomiehet paikalle? tuskin) Jos toimii, niin haetaan esim SM arvoa jatkolle.
    Formaattina voisi olla lauantaille rossit ja sunnuntaille sprintit.
    Luokat ?
    Onko ehdotuksia tai ajatuksia?
    Kuuntelen.
     

Suosittele tätä sivua