50cm mattoinen kelkka?

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Snowmare, 3/5/20.

 1. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Vk 540 V

  Vähä alkanut poltella 50cm telalla oleva kelkka. Varsinaiseen pöllin ajoon kelkka ei tulisi. Omistin hetken skidoo scandicin 17vm. Minusta pirun näppärä kelkka kokoonsa nähden. Mutta liian tehoton ja lts ei oikein riittävä jousitus omaan käyttöön. Tuo uus 59 Ranger efi näyttäs hyvältä peliltä äkkiseltään,mutta aika karvalakki varusteiltaan. Titan polaris ois ylivuoteisena melkeen samoissa rahoissa. Elikkä mahdollisimman ketterä ,tehokas ,hyvä alustainen ja tuplapenkillä varustettu 50cm telalla oleva peli kiinnostais. Pistäkäähän kommenttia tulemaan vaihtoehoista. Esim:Onko tuossa 800 titaneissa mitään lasten tauteja ollu.
   
 2. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Moro!
  Itellä on nyt toinen titani menossa ja ei nuissa ihmeellisiä vikoja ole ollu, tästä nykysestä hajos jarrusylinteri heti eka ajoilla, edellisessä ei ollu yhtään mitään vikaa ja 2020 mallista eteenpäin on joku päivitys ohjelmistossa että pitäs syödä vähemmän bensaa ja öljyä mutta taas jonku verran kuumempana käy kun vertaa edelliseen -18 titaniin tähän nykyisen kulutukseen en ota vielä kantaa kun jäi sisään ajokin kesken viime kaudella mutta edellinen titani söi kaikki mitä tankkiin laitto :D eli kelistä ja peukalosta riippuen mulla vei 20l-28l/100km, aika samat ehkä vähän enemmän mitä edellinen 2016 153" mtx viperi

  Tuo on tuommonen hyvä kompromissi kelkka jolla ajelee kohtuudella jokapaikassa ja ite ainaki tykkään että reitillä yllättävänki hyvä ei toki mittään enska vauhtia pysty päästeleen mutta leveäksi todella hyvä kun on kunnon iskaritki alla, taas puhtaaseen työkäyttöön ottaisin ehkä ennemmin jonku commanderin/59/skandic, mutta yleis kelkkana tämä minusta parempi, ajoasento itelle parempi, jousitus huippu..

  Ja sitte ne miinukset ku niitäki jokaisessa tuppaa olemaan nii titanin kohalla ne on seuraavat.

  -Alustan meteli kova (tähän tekivät muutosta 2021 mallisiin) ja tähän tottuu parin ajokerran jälkeen vaikka ekalla kerralla kuullostaa että joku sieltä on särki

  - Joissain tilanteissa ykkönen liian tiheä ja kakkonen taas välissä tuntuu liian raskaalta, tähänkin tottuu ja oppii sovittaan ajotyyliin ainakin itsellä näin.

  - Itsellä XC malleja oli molemmat ja minusta nuo gripper sukset ei tähän oikein käy alusta kantaa ja keula meinaa sukeltaa jokku tykkää toiset ei, meinasin ite hommata profloatit tilalle (jos jollaki jouten saa ottaa yhteyttä) toki reitillä tuo gripperi on kyllä tosi hyvä

  Mutta kaikenkaikkiaan hyvä yleiskelkka jolla selviää kohtuudella joka paikassa ja kun ottaa adventuren taikka ruksii varusteita nii on mukava ajella pitempiäki siivuja ja mitä mammaa puhutellu nii eipä oo matkustajankaan paikalla ollu moittimista

  Ja nuo miinuksetki on minusta kaikki vähän semmosia tottumis kysymyksia mutta seku luettelin ne jotka itseä aluksi häiritti..

  Siinä nyt äkkiseltään mitä mieleen tuli, kysy jos joku askarruttaa:)
   
  Snowmare tykkää tästä.
 3. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Vk 540 V

  Polle vois antaa eniten rahoille vastinetta. Skidoon expeditionki vois yks olla. Mahtaat 2t koneella olla keveämpiä viiä nuo leveä telaset umpisella .
   
 4. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Enpä muita nykyaikaisia leveätelaisia ole ajanut mutta vajaan päivän koeajolla Brutal ei tuntunut hassummalta. Keli oli kyllä liian kantava eli umpisen hommia en päässyt testaamaan mutta reitillä patikossa oli aika makia kelkaksi jossa on pitkä ja leveä matto 60mm lapulla.
   
 5. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Varmasti ois nuo expedition extreme ja brutaali makeita kelkkoja, brutaaliin kysyinki tarjousta ennekö tuon titanin laitoin mutta en saanu kyllä semmosia tarjouksia että ois pitäny ostamaan lähteä varsinkaan kokeilematta ja näkemättä.. Ja tuo hinta on yks tekijä että brutal oli n.18k ja siihen sitte varusteet päälle ollaanki jo 20 paikkeilla ja sama homma expeditionin hinnan kanssa.. Ja taitaa se titanissa tuosta kolmikosta paras jousitus olla? Katotaan tuon brutalin ostoa ku heittää köyhtymästä ja koeajolle pääsee .

  Ainua mikä brutalissa itseä mietityttää on että mihin se on tehty? Ainua mitä ite keksin on pitkät safarit, eikai kukaan ny seku leikkikaluksi leviätelasta osta? Kai siihen hommaan kapiat parempia... Ja mielenkiinnolla ootan tuossa tuota remmin kestoa ku meleko naamaton pito mahtaa olla leveässä telassa jossa vielä 60mm lappu:rolleyes:
   
  Viimeksi muokattu: 3/5/20
  Fudge ja T-Cat tykkäävät tästä.
 6. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Leikkikaluksi tuskin kannattaa leviätelaista hommata, siihen on näppärämpiäkin vehkeitä tarjolla. Työkäyttöönkään tätä ei kuitenkaan oltu hakemassa. Eli pääosin kruisailua, mutta kuitenkin pitäisi antaa peukalon painallukselle vastetta.

  Mie lähtisin näillä spekseillä +800cc kakstahtisista tai miksei myös 900 Ace turbo Commanderi.

  Pollen Titan mainittu ja hinta sille ok. Jäi kuitenkin tourinki Yamahan 130hp nelari Venturelle kiihareissa lehtitestissä. Riittääkö se?

  850 etec rotaxit tarjoaa polttoainetaloutta myös leveätelaisiin ja 135hp Mtx Viperiin verrattuna kasipuokin vedot kyllä miellyttää.

  Polle olisi minusta saanut jo tarjoa 850 Patrioottia myös Titaneihin.
   
 7. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Vk 540 V

  Kyllähän tuommoset pelit vähä rauhallisemman ajotyylin vaatii tieten. Jotenni vaan , varsinki kakspäällä ja rekiperässä" kelluut " paremmin. Voipi vähä hiipimällä mennä tarvittaessa. Brpllä hienoja pelejä varmaan ,mutta kyllä paremmilla malleilla hintaakin, eikä ylivuoteisa oo edukkaasti yleensä myynnissä näkynyt. Harmi ku monesti koeajuissakaan ei leveätelasta oo ollu ajettavana. Yampun nelari ois hyvä mylly, mutta viikinki vähä turhan työkelkka. Liekkö kuin raskaita käsitellä ace moottoriset brb:t?
   
 8. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Tuommonen expedition extreme 800 koneella on kyllä ketterä, leviätelaseksi ja 44mm tela antaa riittävän hyvin pitoa, korkeampi niin tulis kovalla pito ongelmia ja liuku sulamis juttuja.. ja on vaihelaatikko niin joskus kun tarvii 1stä niin löytyy..
   
  Snowmare tykkää tästä.
 9. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Vk 540 V

  Taitaa mennä Titanin ja Expeditionin taisteluksi tää homma. Välirahahan sen lopulta aina itellä ratkassu, ei niinkään merkki. Katotaan pääsikö sitä syksymällä kauppoihin jostain härvelistä.
   
  petes88 tykkää tästä.
 10. petes88

  petes88 Well-Known Member

  No ostitpa kumman tahansa nii hyviä varmasti ovat, oletko katsonu tuota uutta 850 expedition extremeä vaiko vanhempia? Tuo uudempi 850 koneella on kyllä tehoiltaan makiampi entä titani mutta titanissa parempi jousitus muuten en ole itekkään päässy kunnolla vertaamaan.. Ja -16 mallin sr viperin olen molempien titanien välissä itsekkin omistanut, ja jos niitä vertaa keskenään niin lähöissä 0-60kmh viperi pärjää mutta sen jälkeen kyllä titani karkas ja tämä on testattu kahen viperin ja yhen nytron kanssa.. Ja muuten näin ohimennen itteni tuntien saattaa kohta olla priima kuntoinen todella vähän ajettu titani myynnissä kaikilla varusteilla:oops:

  Ja vielä semmonen vinkki että jos pakka uutta olet hankkimassa niin -21 titaniin on sitten tullu muutoksia voimansiirron ja alustan osalta verrattuna 2018-2020 malleihin, välitykset on hivenen muuttunut ja alustan osalta siten että vetoakseli, vetopyörät muuttunu ja matto että on hiljaisempi alusta.
   
 11. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Vk 540 V

  Vähän ajatus asteella vielä koko homma. Titaanit ylivuoteisena jokseenkin järkevissä hinnoissa alkas olla. 850:ssä kyllä löylyä, mutta on ihan uusilla valitettavasti hinnat karannu liian korkeiksi minun mittapuulla. Mulla ollu aukko tuossa polaris hommassa ku en iq rmk:n jäleen oo uuvemmilla polleilla isommin ajellu. Miten tuo 800 kilsoja kestänee? Tohtiiko koneen puolesta ostaa.
   
 12. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Jooo onhan ne kyllä pirun kalliita uutena nuo brp laitteetkin kun niitäkin vielä listahinnan päälle pitäs varustellakkin.. No kyllähän nuita 800 koneita rehellisesti sanottuna on hajonnu mutta yhtään titania en tiedä hajonneen tämän tyyppisellä kelkalla se ajotyyli on kuitenki vähän eri entä jollakin sks taikka pro rmk:lla että en sitä kestävyyttä liiaksi murehtis, toki 2t moottori on aina 2t moottori mistä voit tietää koska hajoaa? Mutta esim. Serkkupojan kans saatii -18 titanit 2018 joulun jälkeen ja serkku ajo omallansa karvan alta 9000km sinä keväänä ilman tekniikka murheita että varsin luotettava on eikä itelläkään kyllä ole ollu mitään ongelmia kyseisen moottorin kanssa..

  Ja ohan tuo kehittyny sen valovuoden jos vertaa iq runkosta axykseen..
   
 13. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Tätä mieki olen miettinyt. Yammun 135hp perusnelari leveätelaiseen crossoveriin yhdistettynä olis kyllä loistavalta kuulostava paketti.
   
  Snowmare tykkää tästä.
 14. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Vk 540 V

  Siihen huollettavat iskurit ja irrotettava tuplapena ja paino mahdollisimman keveeksi ni alkas olla paketti kasassa omiin tarpeisiin.
   
 15. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Vk 540 V

  Tuossa varovasti välirahoja kyselin ni tähtitieteellisiä välejä pitäs maksaa ,nuihin parempiin malleihin. Rupesinkin miettimään ,että jos toiseksi kelkuksi laittaa joku halvemman leveetelasen. Eli lähinnä uudemmat: Viikinki 540 tai wt polle tai bearcatti alko mietityttää. Onko noissa etujousitus parempi ku lts lynksissä ? Entä telasto 59 jeti/scandic tasoa? Vai onko koko tekniikka ysärille juminut. Pitäs kuitenkin kakspäällä reittiäki pystyy jotenki ajamaan. Toimiiko muiden merkkien kaasarimoottorit paremmin, kuin nuo viimeisen 550 rotaksit jotka tuntuu bensaan hukkuvan tehtaalta tullessa. Heittäkää kommenttia jos jollain kokemuksia.
   
 16. Seamaster

  Seamaster Member

  Kyllä uus commanderi menee tukkihomnissa ja reitilläkin. Nyt myynnissä mulla tonnin ajettu.
   
 17. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  https://m.nettimoto.com/arctic-cat/bearcat/2626548?vifAdCount=4&vifNav=Y

  Siinähän on jammun tuttu kone, 50cm tela, liekköhän penkkikin poistettavissa, iskarit AC on käyttänyt 1-2 mittaa aikojen saatossa
   
 18. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Itselläkin poltellut jo jonkin aikaa tuo uusin 2t-viikinki, vissiin pitäis olla suht ok koneeltansakin. Kulkuja ei nyt varmaan voi verrata mihinkään 150-heppaisiin, mutta... Ainakin jossain kelkkalehden jutussa kerrottiin kulutuksen ja savutuksen vähentyneen vrt. aiemmat kehitysversiot. Tosin kulutuslukemia ei testattu siinä. Saattoi olla vain maahantuojan mielipide;)

  @Fiiberi varmaan tietää tästä(kin) yamahan mallista enemmän ku tarpeeksi
   
  Viimeksi muokattu: 1/2/21
 19. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Vähemmän syö mitä brp 550 puhku ja tuskin jammullakaan niin tyhmiä oltais että viidettä kymmenettä vuotta tuota konetta ois tehty jos se ei hyvä ja luotettava ois:rolleyes: melko vanhanaikainen vain verrattuna muihin vastaaviin kelkkoihin...
   
 20. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Joo, kyllähän se vanha moottorikin kestää vaikka keskituhoisan ydintalven. Meinasinkin vaan tuolla "suht ok koneeltansa" -kommentilla sen sivistyneisyyttä verrattuna nykyaikaisiin kaksitahteihin.
   

Suosittele tätä sivua