Arcticcat 550 Bearcat, kaasu puutuilee ja välillä paukuttaa

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä ArticRider, 22/12/19.

 1. ArticRider

  ArticRider Member

  Bearcat 550 (suzuki kone) vm 2000:
  Staattori vaihdettu, sähkö tuli. Kaasarit purettu ja putsattu. Suodatin vaihdettu, bensa ainakin nousee kaasareille. CDI boksi uusi, tulpat uudet (iridium).

  Käynnistyy hyvin, lämmetessä tyhjäkäyntiä käy hienosti ja tasaisesti. Ajossa puutuilee välillä tyhjäkäynnille, pumppaamalla taas lähtee tukka hulmuten. Välillä paukuttaa putkessa.

  Purin mikunin bensapumpun, kalvot ehjiä mutta 19v vanhoja ja vähän läpinäkyvät muovikalvot "lommolla". Uudestaan kasaan ja käy ok paitsi puutuilu. Letkut vaikuttaa ehjiltä.

  Mitäpä ajatuksia herää mistä metsästää ongelmaa?
  -PA-pumppu uusiksi? Sytytyksen ajoitus? (Ajoitus on laitettu keskelle merkkien mukaan, ei lampulla tarkastettu).
  -Kampiakselin stefat menny?(voiko ne tarkastaa jotenkin)
  - Puola?
  - joku?

  Vinkeistä kiitollinen....
   
 2. niarve00

  niarve00 Well-Known Member

  Mittaa puristukset että onko männät kunnossa. 550 polle oireili tuolleen ja toinen mäntä oli vähän sulannu.
   
 3. jtek

  jtek M800Tic SP162 -13 apex -14 rs rage M mod -05

  Suihkuttele brackle cleaneria kelkan käydessä kampiakselille jne paikkoihin niin näkee onko ilmavuotoja.. Ryntää mukavasti jos on. Laita käsijarru päälle.
   
  ArticRider tykkää tästä.
 4. ArticRider

  ArticRider Member

  No Johan on kikka :) ihan loogiselta kuullostaa jos sisällä alipaine ja se imaisee kaasut sisään. Tuota täytyy ehtoolla testata
   
 5. karjal

  karjal Arctic Cat Sno Pro 500, Ski-Doo Trapper 6000

  Oma kun reistasi tuolleen niin vika oli siinä kaasulipareen turvakytkinsysteemissä. Vian voi sulkea pois irroittamalla seis-napin piuhan ohjaustangon juuresta.
   
 6. TmMp

  TmMp Well-Known Member

  Onko imukurkut kunnossa ja jos on seisonut kauan niin tuliko kaasuttimet putsattua hyvin?, Ultraääni pesurilla saa puhtaat ainakin.
   
 7. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Riipuu vuosimallista, osassa pitää sieltä kaasareiden päästä joko irrottaa tai oikosulkea liittimet Catissa.
   
  ArticRider tykkää tästä.
 8. ArticRider

  ArticRider Member

  Itseasiassa molempiin kaasareihin tulee piuhat tuossa mallissa. Tyhjäkäynnillä irroitin niille tulevat liittimet auki mutta en huomannut mitään eroa. Mihin sen pitäisi vaikuttaa ja miten?

  Kiitti muuten hurjasti jo tähän asti tulleista vinkeistä kaikille! On tämä mahtava palsta kun aina yksi jos toinen tietää jotain ja pääsee lähemmäksi maalia kuin itse arvailemalla :)
   
 9. ArticRider

  ArticRider Member

  Aiheeseen taas, tehty seuraavaa:

  1) stefan tarkistus. Suihkin tyhjäkäynnillä reippaasti jarrupuhd.sprayta ensionkytkimen akselille, ei mitään vaikutusta käyntiin. Toistin saman kaasuttimen puhdistus sprayllä, ei vaikutusta. Se alkoi olla märkä spraystä... päättelin että stefa pitää

  2) Mittasin puristuspaineet sylintereistä. 0C keli, kylmänä molemmat 9 bar aika tarkalleen. Kone ajettiin lämpöiseksi, uudet mittaukset. Nyt antoi n. 8,2 bar molemmista sylintereistä. Mittari on Basic mallia mutta antanee suuntaa. Päättelin että männät on vielä ok kun pitää tuollaiset paineet ja molemmissa samat.

  3) vaihdoin iridium tulpat originaaleihin BR9ES ja käynti huononi vähän. Puutuilee enemmän, paukutti enemmän putkeen.

  4) tankista ongin bensaletkun ja se ok, samoin metallifiltteri sen päässä.

  Mitä tuumaatte? Tuli mieleen millaisia ongelmia Puola voi antaa, se on vielä uusimatta. (Voiko sen tumpelo mitata yleismittarilla) ja PA-pumpun kalvosarja meni tilaukseen. Kohta onkin kaikki sitten vaihdettu :)

  Vinkeistä kiitollinen....
   
 10. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Tuota.. Ei se kytkimen akselille suihkiminen mitään auta. Muuta kuin putsaa kytkintä. Sinne kytkimen taakse, kampiakselille se kannattaa ruikkia.

  Kyllä tuo kuulostaa, että kannattaa testiks ohittaa se kaasulirpakkeen turvakytkin. Tuossa mallissa missä on magneetit kaasareissa pitää muistaakseni laittaa johdot yhteen, sekä kaasareitten liittimistä että kaasukahvalle menevät. Teet jotkut hyppyjohdot perus pyöreillä abikoilla testiks. Jos toimii, niin ei muuta kuin paremmin suojatut johdot ja tapponarun asennus.
   
  ArticRider tykkää tästä.
 11. ArticRider

  ArticRider Member

  Sorry, taisin kirjoittaa sivu bärkleen testistä; toki kytkimen taakse eli kampiakselin kastelin sumulla mutta mitään muutoksia ei käynnissä.

  Tuota Turvakytkin hommelia täytyy testata. Käyttelin aiemmin niitä kaasareille meneviä johtoja irti, ainakaan mitään ei tyhjäkäynnillä vaikuttanut, tosin lenkki jäi ajamatta.
   
  Viimeksi muokattu: 24/12/19
 12. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Eipä siinä tyhjäkäynnillä mitään huomaakaan.. ja eikös se tyhjäkäyntiä käynyt kuitenkin koko aika normaalisti, vai luinko vaan liian hätäisesti oirekuvaukset.
   
 13. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Äkkiä jotenkin viittaisi kuitenkin ilmavuotoon kampiakselin stefalta. Menee laihalle ja paukuttaa putkeen. Jos ei mikään auta nii nappaa kone pöydälle ja vaihda stefat, ei ole kallis remontti ja ainakin poissuljet varmasti pari vikaa. Niin paljon kuitenkin olet jo tehnyt kaikkea, eikä muutosta käyntiin ole näkynyt.
   
  Seiti tykkää tästä.
 14. niarve00

  niarve00 Well-Known Member

  Joo männät varmaan ok, aikalai 0bar oli se toinen mulla ku mäntä paskana.

  Toisen kerran ku samassa vehkeessä oli mystistä hyytymistä sillon tällön nii seittemännen kerran ku putsas kaasarit niin alko toimiin, mitään näkyvää selvää vikaa ei löytyny..
   
 15. ArticRider

  ArticRider Member

  Jep, tyhjäkäynnillä ei mitään eroja ollut, kampiakseli "kuivana" tai bärkleen kanssa.
   
 16. ArticRider

  ArticRider Member

  Tämä täytyy ottaa projektilistalle. Kallis toimenpide ei ole, sanotaan että jonkin verran työläs... voi mennä keväälle kun ei enään lumet houkuta ja on aikaa räplätä kone palasiksi ja kasata. Samalla vaihtaisi männät.

  Kokeilen nyt vielä pumpun kalvosarjan vaihdot ja kaasun turvakytkimen ohituksen sekä kaasuttimen turvakytkimen magneettijutun toiminnot. Oli muuten tutkimista mitä tuo sähkö magneetti kaasarisss tekee ja miten se toimii. Jotain juttuja löytyi jenkki foorumilta, mm https://www.arcticchat.com/threads/1998-zl500-carburetor-magnetic-switch-setting.329695/

  Turvajutut on hyödyllisiä, mutta vanhempana kun ne alkaa bugittaa, niitäpä saa metsästää mistä vuotaa läpi. Ihan tyhjän päälle kelkan suhteen ei putoa kun on varalla luottopakki Ockelbo 3502 pressun allaajovalmiina :)
   
 17. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Niin, tarkoitin tuota

  Imuvuoto kampiakselin stefasta kyllä pitäs tuntua kierroksissa tyhjäkäynniltä bräkcleanillä. Toki voi hyvin olla, että sulla vuotaa se toisen pään stefa magneeton ja staattorin takaa.
   
  ArticRider tykkää tästä.
 18. ArticRider

  ArticRider Member

  Ok. Se pää tosiaan tutkimatta, vaikka 2 vkoa sitten vaihdoin staattorin :_) onko mitään vinkkejä miten tsekata se pää kun vetolaitteen raapinut irti? Esim. Narua magneetin päälle tulevaan renkaaseen ja siitä peli tulille jolloin ehkä pääsee suihkimaan sisälle? (Liitteenä kuva kun uusi staattori paikallaan ja mg:n vauhtipyörä ei vielä paikallaan)
   

  Lisätyt liitteet:

 19. JEP

  JEP RE -14, IQ600, XCF, Viking II, Lynx 3500

  Kytkimestä käyntiin.
   
 20. ArticRider

  ArticRider Member

  Kävinpä ennen stefojen tilaamista kokeilemassa seuraavaa:
  irroitin ratin pielestä turvakytkimen (TPS) liittimen ja kone tulille. Polin pelolle pientä ladunpohjaa ja vedin lasten ladun. Ihmettelin ettei puuttuillut ja paukuttanut putkessa... Jätin latuhöylän irti ja kävin vielä tykittämässä kaasu auki pitkin peltoja. Sama homma, ei oireita! Siinäkö se olikin, eli Turvakytkin bugittaa tai ne hilut tai säädöt kaasarissa? Varmistan asian aamulla kun laitan iridium tulpat takaisin ja teen pidemmän koeajon.

  Pari muuta asiaa huomasin (riemusta soikean) ajon jälkeen:
  - täyskiihdytyksessä satunnaisesti tela rytkäisee/nykäisee. Wanhassa lynxissä auttoi maton kiristys, vetopyörän hampaat hyppi yli etenkin kuluessa
  - suunnanvaihtajan laatikko pusertaa öljyä ylhäällä olevasta pienestä reiästä. Onko se ylivuotoreikä? Tohkeissani olin laittanut ainakin 7-8 dl öljyä, mahdollisesti oli pohjalla vanhaa X dl valmiina...
   

Suosittele tätä sivua