Boondocker RE 850 E-Tec (2018->)

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Latez, 24/3/17.

 1. Kokkis

  Kokkis Member

  Joo, onhan nuita remmejä mennyt. 8 päivän aikana (4 ajopäivää) 4 remmiä. Umpista on kairattu 90% nämä päivät. Kyllä nuo remmit näkyy reittiajoa kestävän kun ensimäisen 550km meni reitillä ilman rikkomisia. Kun ummelle paksuun lumeen pääsi niin rupesi ongelmia tulee.

  Joku kysyy kohta et miksi en tee asialle mitään. Ensin työt haittaa harrastuksia, sitten kun joutaa ajaa niin on vaan vähän aikaa kotimaassa puuterikelejä jällellä ajella. Mutta nyt taitaa lopussaan olla asialle jotain tehtävä. Ja jospa lääke löytyis ens viikolla ongelmiin.

  Kyseessä siis 2019 3700re Makia kampehan se on ajella kun remmin syönti loppuis.
   
 2. Karpalet

  Karpalet Well-Known Member

  Nojaa, yksi remmi mennyt omasta 18vm vekottimesta vuosi aikaa keväällä. Että kyllähän ainakin nuo alkuperäiset tehdastuennat/voimalinja ei ollut mikään kestävin vaihtoehto remmien kannalta, jos umpisia ajeli ja antoi laitteelle happea. Itsekin opettelin vasta umpiskelkkailua, joten mun käytössä ei varmasti kelkka ees päässyt niin koville mitä se olisi voinut. Kone pääsi elämään liikaa, ja kompromissivoimalinjalla remmi pääsi käymään pussilla ja hakkasi remmikotelon kiinnikkeeseen. 531 remmi myös vakiovoimalinjalla luisti ja lasittui, mikä myös lisäsi ongelmia. Nämä siis ihan yleisessä tiedossa olevia mielestäni. Linjauksellakin varmasti oma osansa.

  Tuennathan on päivitetty myös 18vm ja remmikotelon kiinnikehän on vaihdettu -19vm, ja 19vm kiinnikkeenhän saa hurjaan 12e hintaan tiskiltä ja antaa tilaa remmille. 571 remmi pitäisi olla kestävämpi/pitävämpi.

  Että kyllähän tuo umpishommissa remminsyönti jonkinasteinen ongelma on/oli näissä vehkeissä ainakin viime vuonna ennen mitään päivityksiä.

  Paljonhan löytyy infoa myöskin 821 remmillä ajavilta ainakin dootalkin puolelta, mitä on tullut lueskeltua niin niillä jotka ajavat remmisilppureilla on ko. Remmi lisännyt kilometrejä paljon. Eli voidaan päätellä että 531-remmi todellakin oli osasyyllinen näihin ongelmiin.

  Paremmalla remmillä, voimalinjan muutoksilla jotta remmi ei käy enään pussilla ja uusilla, paremmilla tehdastuennoilla ollaan ainakin omassa vekottimessa päästy siihen, että remminsyönti on toistaiseksi ohi. Linjaus on vakio ja QRS on paikallaan.

  Totta on, että laitteet pitäisivät olla tehdasvalmiita laitteita, mutta pitkälti näyttäisi siltä että näin ei aina ole. Millään merkillä. Itse en jaksanut enään mietiskellä ongelmia ja käyttää laitetta aina räjähdysten jälkeen pohjamuovin vaihdossa, vaan ongelmat poistettiin (toistaiseksi) pienillä ja suhteellisen halvoilla muutoksilla laitteen hintaan nähden. Eli voimalinja uusiksi, 821 remmi, paremmat rullat ja slick shift laakeri. Paikallaan on myös polyuretaanipusla pto etukumin alla. Koneen asentohan muuttui myös hieman ja lautasväli piteni jonkin millin osan. Tärinät myös kyllä lisääntyi, verraten vakio freerideen tuntui että tärinää ei ollut siinä vehkeessä ollenkaan kun omassa tuntuu että tekarit tippuu suusta.. Pitänee miettiä laittaisko vakion prikan/kumin takaisin.

  Varmasti tehtaan tietoon on tullut ilmenneet remmiongelmat ja niihinhän on reagoitu. Onko tarpeeksi, niin sitä en tiedä. Jokatapauksessa remminsyönti on ainakin kuulostellen olevan vähentynyt ja jos sitä on, niin siihen on lääke.
   
  Kimurantti, mikzar, M.E.A ja 5 muut tykkäävät tästä.
 3. Hentte

  Hentte 800 162" RMK -17, AC 600 Snowcross

  Tuota minä en vain pysty käsittämään, että kun ongelma on täysin tiedossa ja siihen korjaava ratkaisu myös olemassa niin minkä takia niitä muutoksia ei voi jo tehtaalta tehdä. Yritetään jotain sinne päin muutoksia tehdä. Varmasti testikuskitkin tietää semmoisen päivityksen millä nämä alkaa toimimaan mutta kuuroille korville taitaa tieto mennä.
   
 4. Okeman

  Okeman 850 re bd

  Joo..kun tuli tuota lunta yli polven niin loppu se riemu.. kaksi remmiä tänään .vähänki jos joutuu kaasua käyttään niin kuumuu ja selkä irti remmistä ..vakavasti sitä diaplon kittiä miettiny josko siitä olis apua?? Varmaan siitä 19 ylä pyörästäkään olis haittaa.ei kuulemma kuulunut enään päivitykseen syksyllä ja keväällä ei ollu hyllyssä.. muutenki koko päivitys ihan paska voima ja herkkyys hävisi mutta ongelma ei.
   
 5. Marne79

  Marne79 Lynx 850 Xtrim Re

  Kyllähän tuon kysymyksen remmien kestosta aika usein kuulee ku -18 dokkerilla ajelee. 4500km tullu ajeltua ja yksi hihna mennyt. Se meni reitillä n. 1500 km kohdalla. Silloin oli dj-kitti paikoillaan ja rs prikat vakiokumien kans. Nyt pari tuhatta kilometriä ajanu drt-kitillä. Viime talvena oli drt-kitilläkin hieman ongelmia -531 hihnan luiston kuriin saamisella, mut tämä talvi menny jo huomattavasti paremmin xs821 hihnalla. Rapiat tuhat kilsaa tullu tälle talvea ajettua, kunnon umpi rääkkiä ei oo ollu kuin pari päivää, mut hihna on toistaiseksi kestänyt. Moottori nököttää tiukasti paikoillaan rs-kumien varassa ja minullakin tuo nelarin muovipusla pto etutuennassa. Astinlautoihin antaa joillakin kierroksilla hieman tärinää, mut ei ole minua paljoa häirinnyt.
   
 6. Okeman

  Okeman 850 re bd

  Pistäkääpä mistä tällä hetkellä sopuhintaan nuita drt kittejä? Ja tietty mimmosilla säädöillä kannattee alotella...
   
 7. Marne79

  Marne79 Lynx 850 Xtrim Re

  Viime talvena kitti makso noin 500€, tainnu hinnat nousta tälle talvea. Korteniemeltä ja Rs racing serviceltä saa ainakin. Jälleenmyyjiltä pitäis saada säätötaulukoita. Itsellä tällä hetkellä se löysempi jousi kytkimessä ja lyhyet pultit kärjessä ja keskellä.
   
 8. Rantalankila

  Rantalankila Boondocker RE 3700 2019

  19 RE dokkerista paukahti tänään ensimmäinen alkuperäinen 531 remmi. Onneksi Keinäseltä sai vielä remmejä aukiolon ulkopuolellakin niin uskaltaa huomennakin jatkaa reissuja.

  Remmin näytti mielestäni hajonneen täysin kuumuuteen. 80km pelkkää umpista hanat kaakossa ja kelin ollessa +7. Eli aika raskaalle joutu. Juuri ennen posahdusta kolme-neljä kertaa taittopyörillä mentiin. Lautasiin ei kestäny koskea. Nyt on ultimaten remmi ja 571, laitama paikalleen ja jatketaan harjotuksia. Hihnalla ikää noin 400km.

  Eniten ihmetyttää että miksi näihin laitetaan alunpitäen tuo 531 remmi. Luulisi että olisi syytä aloittaa 571:llä.
   
  Kimurantti tykkää tästä.
 9. Karpalet

  Karpalet Well-Known Member

  Täälläkin oli +6 päivällä, ja kyllä mitä tuolla päivällä tuli tunteroinen kairassa pyörittyä ja keuliteltua, niin hyvin tuntuu kestävän. Kuumuuhan se tuo voimalinja kyllä vieläkin mahdoton (paljonko mahtoi olla kelillä vaikutusta) niin, ettei kyllä kärsinyt kädellä koskea lautasiin/hihnaan. Harmi, että puuterikelit on kyllä historiaa, melko raskas oli viti ja pinnalla pikku jääkerros. Mutta lysti son tuolla voimalinjalla, liipasin pohjaan niin sukset nousee :D
   
 10. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Minun mielestä sekään ei ole mikään kunnon ratkaisu että laitetaan älyttömän jäykät kumet. Ei sitä tärinää pidemmän päälle jaksa eikä se varmaan tee kelkan muillekkaan osille hyvää. Pitäisi olla jokin sellainen että riittävän pehmeät kumet mutta kun alkaa konetta vääntään kieroon niin ottaa johonkin lisätukeen.
   
 11. Jakke_

  Jakke_ Lynx Boondocker RE 3700 -20, Lynx X-Trim RE -18

  Ai sinua häirii se tärinä? Paljonko se mielestäsi sitten lisääntyi päivitysten petikumeilla? Vai oletko kummallakaan versiolla ajanut? Itse on ole tuolla omalla ajanut kuin päivitettynä, eikä mitenkään häiritsevästi tärise.
   
  vetkulilm, Vonikka, M.E.A ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 12. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Taitaa tärinät häiritä vain tyhjäkäynnillä:rolleyes:
   
 13. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Kyllä. Minua häiritsee tärinä.
   
 14. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Niinkö meinaat? Liian jäykillä petikumeilla se tärinä tuntuu kyllä ihan ajaessakin. Vittumaista kun kädet menee turraksi. Tärinä menee myös teräväksi eikä melko varmaan ole hyvä juttu ainakaan pidemmän päälle.
  Sanoin vaan että tuonki ongelman voisi ratkaista järkevämmin kuin että lukita kone kiinni niin ettei pääse yhtään liikkumaan. Ilmeisesti kuitenkaan ei :D
  Sama homma se on kaikissa 2t kelkoissa. Paljonko uudet 850 pollet tärisee? Niissä ei taida kone kuitenkaan kovin linkkuun päästä kun ei remmiongelmia ole eivätkä samalla tavalla kuumu.
   
 15. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Ihan vain arvailin. Ei mulla mikään kelkka ole täristänyt (ei 850 summittikaan,) mitä olen ajanut ja luulisi ettei sitä ajossa huomaa?
   
  vetkulilm tykkää tästä.
 16. Jakke_

  Jakke_ Lynx Boondocker RE 3700 -20, Lynx X-Trim RE -18

  Niin paljonko olitkaan näillä brp 850 ajanut..?
   
  julli, vetkulilm ja Vonikka tykkäävät tästä.
 17. M.E.A

  M.E.A XRS 850 137"

  Kaikki alkaa täristämään kun riittävästi nettikelkkailee..
   
  jiipee-, tmylsy, JonneV ja 5 muut tykkäävät tästä.
 18. Karpalet

  Karpalet Well-Known Member

  Ainakin viime keväänä huomasi petikumipäivitysten jälkeen, että tärinä lisääntyi. Ei ollut enään niin "smooth" mitä se oli tehasvakiona. Nythän ne teki syksyllä kiinnikepäivitykset, mutta en tiiä laittovatko petikumeja taasen uusiksi, vai jättivätkö rs-kumit paikalleen. Ja paljonko lisääntyi tärinä noilla uusilla prikka/o-rengassysteemeillä? Harmi kun pistin ennen kauden alkua jo ton rs-racingin polyuretaanisen sinne eteen, että paljonko sekin lisäsi tuota tutinaa. Mutta ainakin oman dokkerin, ja 19vm freeriden välillä oli todella suuri freeriden eduksi. Kuten Jii.pee sanoikin, siirtyy tärinä käsiin ja menee turraksi pitemmän päälle. Nyt tolla kelkalla on vähän semmonen racing-fiilis ajaessa :D
   
  Jii.Pee tykkää tästä.
 19. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Hoh hoijaa, mitä väliä sillä on tässä asiassa?
  Okei. Kait ne liian jäykät rs kumet ovat ainut vaihtoehto tällaisiin kelkkoihin :rolleyes:
  Eikö sullakaan äly riitä että osaisit päässäsi kuvitella että on mahdollista tehdä mukava ajettava ja myös sellainen missä kone ei käänny linkkuun? Brp aivopessy sinutki.
  Edellisissä eteceissä rs kumet oli ainut vaihtoehto ja melko tympeä niillä oli ajaa. Ois voinut kuvitella että keksivät jotain järkevää uusiin mutta huonommaksi meni.
   
 20. MiKo84

  MiKo84 Well-Known Member

  Kyllähän tuo tärisee reilusti vaan ainaki Ruotsin reissun pysy nyt moottori kiinni eli siihen voi olla tyytyväinen.

  Ai niin, KoneVasaran huoltoja vastaanottava henkilö lähetti terveisiä, että tuon tärinän johdosta LinQ-pöntön alumiinille hinkkaamat rungot vaihetaan takuuseen, mulle vaihettiin jo.
   
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua