Entisöinti / museorekisteröinti ja "kuolleen miehen kytkin"?

Keskustelun 'Aikojen takaa' on aloittanut käyttäjä Puuhapete, 16/2/10.

 1. Puuhapete

  Puuhapete New Member

  Kertokaahan kokeneemmat kuinka on.
  Kelkka entisöidään, museorekisteröidään / museokatsastetaan, niin saako tai voiko kelkkaan asentaa ns. "kuolleen miehen kytkimen"?
  Kyseessä on turvavaruste joita ei näissä 60 - 70 luvun kelkoissa ollut. Tärkein pointti asiassa on että kun kelkka on vihdoin ja viimein saatu alkuperäistä vastaavaan kuntoon, niin ei siinä vaiheessa enää viitsisi riskeerata sillä että kelkka "karkaa käsistä" esim. käynnistettäessä ja törmää johonkin rikkoontuen.
  Onko kellään kokemusta tai näppituntumaa asiaan.
   
 2. Sampo

  Sampo Winha 31S

  Vs: Entisöinti / museorekisteröinti ja "kuolleen miehen kytkin"?

  Ei ole kyllä tietoa,eikä tässä porukassa taida kellään olla museorekisteröityä..tai ei ole ilmoittautunut ainakaan vielä.
  Jollet saa tietoa,etkö voisi asentaa sen katsastuksen jälkeen.Eihän sitä kukaan enää tarkasta muuten paitsi jos viet sitä näyttelyihin tms. niin eihän se kelpaa täysin alkuperäisenä.
  Voihan sitä myös kysyä katsastuksessa,mutta mahtaako ne siellä sellaisia tietää kun välillä tuntuu olevan tieto aivan hukassa noiden autonmuutostöidenkin kanssa;-)
   
 3. Lynkytti

  Lynkytti Lynx 320

  Vs: Entisöinti / museorekisteröinti ja "kuolleen miehen kytkin"?

  http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=36969.0

  lueppa tuo ketju läpi ja tais viimesessä viestissä olla linkki mistä löytyy tiijot tarkastajista.. niiltä varmasti tieto löytyy ku soittelet..
   
 4. Sape

  Sape Polaris indy 400, Axys RMK & Winha

  Vs: Entisöinti / museorekisteröinti ja "kuolleen miehen kytkin"?

  "Museoajoneuvoksi hyväksymisen edellytykset

  Museoajoneuvoksi hyväksymiseen ei riitä, että ajoneuvo on tarpeeksi vanha. Hyväksymisehdot määrittelee laki: siis iän lisäksi myös, että se vastaa alkuperäistä kuntoa tai on entistetty asianmukaisesti.

  Alkuperäiskunnolla ymmärretään sitä, että ajoneuvo on säilytetty rakenteeltaan ja ulkoasultaan yksityiskohtia myöten alkuperäisenä, siis lähes sellaisena kuin se valmistuslinjalta tullessaan on ollut. Ajoneuvon korin, moottoritilan ja tavaratilan on oltava puhtaat. Maalausten ja muiden pintakäsittelyjen on oltava alkuperäistä vastaavassa kunnossa. Korin ja tavaratilan sisustusmateriaalien on oltava puhtaat ja ehjät. Ruostevaurioita ei museoajoneuvossa saa olla.

  Entistäminen tarkoittaa kunnostustyötä, jonka tuloksena ajoneuvo mahdollisimman
  tarkoin vastaa alkuperäistä mallia rakenteeltaan ja ulkoasultaan.

  Poikkeuksena edellä mainittuihin vaatimuksiin on, että museoajoneuvoon saa asentaa hyväksyttyjä
  liikenneturvallisuutta edistäviä laitteita (esim. turvavyöt, suuntavalot, heijastimet jne.).
  "


  Eiköhän se hätäri ole sallittu kunhan on paikoillaan ennen museotarkastusta, sen jälkeen ei muutoksia saa tehdä.
   
 5. Sampo

  Sampo Winha 31S

  Vs: Entisöinti / museorekisteröinti ja "kuolleen miehen kytkin"?

  Joo siinä oli peräti 25 yhdistystä eri puolilla Suomea,mistä voi saada tuon museoajoneuvotarkastajan käsiinsä.Vasta sen jälkeen katsastuskonttorille..No-ei ole sitä pelkoa että ite tarvis joutua Winhan kanssa syyniin(ohjeiden mukaan ei saa olla ruostettakaan ja puhasta piti olla joka kotelossa) ;)
   
 6. challenger

  challenger challenger

  Vs: Entisöinti / museorekisteröinti ja "kuolleen miehen kytkin"?

  Kävin katsastamassa tuon Lynx 20 kelkan ja se oli hullumpi homma kuin luulin. Kelkkoja kun ei oikein monta ole rekisteröity museoon.
  Ensiksi tulee museotarkastaja, todistaja mukana ja katsoo, että kelkka on alkuperäisessä kunnossa. Maton saa korvata, kun niitä vanhoja ei saa ( sama kuulemma autossa renkaat )
  Nuo Sapen mainitsemat asiat ok. En laittanut hätäkatkaisijaa, kun sitä ei silloin ollut, enkä räikkää kun sitäkään ei ollut. Primerin laitoin lisävarusteeksi, kun Tillotsonissa on valmis lähtö ja se hyväksyttiin.
  Kelkasta otettiin valokuva ja tarkastusmaksu 140 euroa. Lomake museokatsastuksestaa tuli seuraavana päivänä. Senjälkeen katsastuskonttorille, ja siellä ei välttämättä tiedetä asioista mitään, mutta
  ottavat selvää. Rekisteröinti kilpineen maksaa 170 euroa. Vakuutusta katsastusasemalla ei osattu tehdä, tekivät tavallisen 140 euroa maksavan. Kävin kaksi kertaa vakuutusyhtiössä ja sitten se muuttui
  museovakuutukseksi, 42 euroa vuosi. Kaikki yhteensä maksaa paljon, ja sillä saa tavalliset kelkan kilvet, ei museokilpiä kun niitä ei ole, sillä saa rekisteriotteeseen maininnan rekisteröity museoajoneuvoksi,
  ja kelkalla saa ajaa talvessa 30 päivää. Mitään ei saa muuttaa katsastuksen jälkeen. Aika tivoli kaikkiaan. Vielä olisi kaksi kelkkaa tarkoitus leimata, Lynx 30 R ja Lynx 40. Siinä se nuoruus hupenee.
   
 7. Sampo

  Sampo Winha 31S

  Vs: Entisöinti / museorekisteröinti ja "kuolleen miehen kytkin"?

  Olihan arvokas rekisteröintimaksu..voihan sekin ehkä vaihdella eri paikoissa,ainakin autopuolen muutos-ja rekisteröintikats.maksuissa ollu isoja eroja mitä kyselin tarjouksia.Mutta tuolle museotarkastusmaksulle minusta on perusteita tarpeeksi,siinähän pitää vaivata pariakin eri henkilöä jne..

  Kyllä täytyy olla jonku verran rakas kelkka ennenko tuohon ryhtyy,mutta toki on sen väärti jos kerran on ensin tehny "pienen elämäntyön"sen eteen :) Hatunnosto niille jotka viitsivät,kyllähän ne on sitten nättejä katella uutukaisenoloisina.
   

Suosittele tätä sivua