Hakusessa kelkka 40% reitille 60% muualle

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Mtasuri, 2/4/20.

 1. LittleSnowman

  LittleSnowman Well-Known Member

  Kankea toki jossain määrin, mutta tosi helppo esim. viltossa viedä. Etenee loogisesti ja etenemiskyky vähintäänkin kohdallaan. Toki kapeampi keula helpottaa entisestään ummessa leikkimistä. Mutta nämä toki aina makuasioita ja ajotyyleissäkin toki löytyy paljon eroja.
   
 2. Bearcat-97

  Bearcat-97 AC Mountain Racer 800 -12, ZR 8000 LTD ES 137 -16

  Tuo reitin sivu on aika venyvä käsite eri ihmisillä. Toisille se tarkottaa reitin vieressä olevaa suota, toisille vuoren takana olevaa laaksoa jossa muinaiset inuiitit on käyny sua ennen :D Jos ajo on enempi suomessa pörräilyä, sillon 146" pitkällä pääsee jo pitkälle. Kerta Catteja ei oo tässä topikissa suuremmin nostettu esille, niin nostampa vaihtoehdoksi Arctic Cat Riotin. Jos taas ajo on enempi jossain jyrkässä ja syvässä mäessä kikkailua, sillon tarvii pidemmän. Arctic Cat Hardcore ois sillon kova vaihtehto.

  Mutta minusta tärkein kriteeri on että kuka sen kelkan huoltaa? Jos ite, sillon on merkille tuo ja sama. Mutta jos huollatat jossain, valitse se merkki minkä huolto on lähimpänä ja mikä toimii parhaiten.

  Sitte sellasia perus mutuja vuosien varrelta opittuna:
  - Lynx ja Doo: vahvoja reitillä pitkätelaisinakin, ummella sitte enempi vähempi vikureita ajettavia. Remmejä menee vakiona, voimalinjaan tarvii aina pistää touhu-tonni että saa toimiin ja remmit kestään. Doon pitkämattosten iskarit ripulia.
  - Polle: Pitkät vahvoja umpisella, reitillä vähä heikompia. Pienellä voimalinjan ja alustan hipistelyllä saa hyväksi.
  - Catti: Vahvoja ummella, hyviä myös reitillä. Hyvät iskarit vakiona, tosin simmitykset voi olla lepsuhkot. Korjautuu huollon yhteydessä simmittämällä. Voimalinja suht hyvä valmiina. Tehtaalta tulevana lähimpänä valmista. Maahantuoja surkea, varaosien saanti voi olla hidasta välissä. Myydään myös muutenki määrällisesti vähän joten sitä myötä käytettyjen kelkkojen/osien saanti nihkeämpää.
  - Jammu: Nelitahtinen Catti, tosin ens vuonna ei enää (onneksi) pidä tuo lause kutiaan :)
   
 3. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Katit vaan aika lussuja vakiona jopa vakio 800 prohon verrattuna. Näin kuultu luotettavasta lähteestä ;) hc evo katti kyseessä ja -18 pro.
   
 4. Hentte

  Hentte 800 162" RMK -17, AC 600 Snowcross

  Jaa minulla kyllä aivan toisenlaiset kokemukset nuiden kahden väliltä. Tuo catti tuntu päivän ajoilla eka kertaa semmoselta joka ois kaupasta valmis omiin ajoihin.
   
  mappe, pezq^ ja Rautane tykkäävät tästä.
 5. pezq^

  pezq^ 162HCevo & foxi

  1f92d.png
   
  Rautane tykkää tästä.
 6. Rautane

  Rautane 162HC ja 600 xp-summit

  Joo kannattaa viedä ctec-catti kiireen vilkkaa huoltoon jos tuntuu lussulta 800 tai 850 polleen verrattuna. Henttellä ja Bearcatilla hyvin saman oloiset näkemykset pitkistä cateista kuin itsellänikin. 2016 155" sks:ään piti vahvistaa pukit ja uusia iskarit, sukset, matto ja koko voimansiirto että siitä sai mieleisen. Catin kanssa on voinut käyttää noihin kuluvan rahan ja ajan ihan muuhun. Brp-laitteista on niin vähän kokemusta etten niitä osaa kommentoida. Yammu on vähän semmonen että siitä joko tykkää tai ei. Cateissa ainoa miinus tuo maahantuoja, mutta onneksi ei ole mitään suurempia vikoja ollut.
   
 7. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Varmaan viallinen romu ollu. -19vm hc evo. Elikkä perstuntumalla vastailee huonommin kaasuun ja lussuman oloinen. Kiihareissa myös häviää. Mutta eipä tietenkään yhden yksilön perusteella voi vetää isompia johtopäätöksiä. Tuo rmk on myös ihan vakio että kyllä siihenkin saisi lisää lähtöjä ;)
   
 8. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Niin -18 polle pitäisi olla tehokkaampi kuin -16 ja -17 näistä 800 koneisista. Tai en tiiä onko paperilla eroa mutta käytännössä vähän. Kyllä kait se katti valmiimpi on jos sellaisesta tykkää. Esim tuo rmk kuski sanoi ettei ikinä laittais sellaista kun vähän testaillut. Itse en ole juuri kateilla ajellu niin ei ole mielipidettä. Paperilla ihan hyvä kun ei tarvi juuri rakennella jos voimalinja kelpaa.

  Onhan nuo remmi kaaos pollet aika valmiita. Jos alusta kelpaa eikä tarvi vahvistaa.. Suksia ei kyllä tarvi vaihtaa.

  Pollessa matot ei kestä kaikilla. Maton runko hajoaa, eli puikot katkeilee. Ainakin 3" telassa
   
 9. Mtasuri

  Mtasuri Member

  Hyvää juttua tulee!
  Nyt tässä pääsiäisenä saanut hiukan kokemusta ajettavuudesta eri vehkeillä.

  Tuli huilattua tuossa SkS 800 lla ja assaultin 600 lla.
  Mitä noista nyt jäi mieleen, tuo sks melko lepsu kun työntää peukaloa eteen, sais olla enemmän repivyyttä. Assaultilla taas uskaltaa jälelläki päästellä reilua ylinopeutta ilman pelkoa mistään, ohjautuu kivasti, mutta vino mäkeen ja pusikko ralliin aivan liiän leveä keula. Ja kyllä sen pitää se 850 kone olla.


  19 vuosimallista eteenpäin tuo sks kiinnostais.

  khaos suljettiin pois sen kapean keulan takia, se taisi olla jotain 91.5 - 95.5 ..

  Kyllä se sais sen metrin olla, että viittii reitillä ajaa.

  Eli nyt taas hiukan viisaampana. Onko se 146 vai 155?

  entäs seuraavat:

  freeride 155? Reitillä ja kovalla hangella?
  Sks 850 155” 19 tai 20 vuosimalli?
  skidoo backcountry? Tämä hiukan tuntematon mutta vaikuttaa mukavalta?

  nyt kun pääsi umpistakin kokeileen, vaikka hanget kovia onkin. On se vaan kiva kun keula keventyy kunnolla kaasulla jne. Kun ojia ylittää yms.

  64mm matto riittäis myös mulle.

  Jatketaan keskustelua!

  -M
   
 10. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Pollella vähän ristiriidassa nuo iskarihommat, kun SKS:ät jotka panostettu sekakäyttöön tulee vaatimattomammilla iskareilla vs Khaos. Minun järjen juoksuun noiden pitäisi olla just toisinpäin ja SKS ilmanmuuta Velocityillä.

  Näitä juttuja tuli viime keväänä pohdittua ja oma valinta enteriä painaessa kallistui silloin Khaokseen iskareiden takia. Se on tuon kanssa tullut todettua, että raapijoiden kanssa pärjää 99% reittiajossakin, vaikka moni sanoikin että lämpenee heti kovalla pohjalla. Jos tohon laittais leveämmän keulan, niin siinä olis sekakäyttöön aika pätevä laite ja matosta saa nätisti leikkaamalla lappuja matalammaksi sekakäyttöön. Alusta on aika kantava vuoriporaksi ja joutuipa tuolla 850 DS Boondockeria jo odottelemaan, kun reitti vaihtui tasaisesta patikoksi.
   
 11. Mtasuri

  Mtasuri Member

  Jos miettii kaaoksen keulan kapeutta. Ja kaks päällä ajamista. Onko tilanne oikeasti toivoton?

  Lämpeshän tuo assaultiki jäällä, vaikka 144 ja muutoinkin reitti ominausuuksien kelkka.

  en suunnittele nyt mitään reitti tykitystä kaks päällä. Mutta jos tuo hallitus pitää ajaa pilkille tai kerta talveen rovaniemi-levi tms väli. Niin pärjääkö sen kaaoksella, niinkuin järkevästi. Eihän se siihen ole suunniteltu, se on tiedossa.

  se mitta mietityttää vielä, kun ajattelee, että tässä ihan amatööri kuski vielä on. Liekkö sillä 146” kuitenkin pääsis yhtälailla. Sen olisin valmis tinkiin, jos reitti/matka ominaisuudet paranis..

  En tiedä.. Nämä on vaikeita asioita. Raha kuitenkin iso minkä siihen vehkeeseen laittaa kiinni.

  huolto helppous ja varmatoimisuus tietenkin myös tärkeitä asioita..
   
 12. Nebwy

  Nebwy Lynx RE 600 R Enduro 2020, Lynx RE 600 R-19

  Skiidoon Backcountry 146" (-19 -->)olis minun valinta, jos ei rahasta ole kiinni. Kävin viimetalvena testaamassa ja olin positiivisesti yllättyny hyvistä ajo-ominaisuuksita reitillä joka oli osaksi tehty jängälle ajamattomaan lumelle. Veinasin jopa vaihta "lajia" reittikelkoista tällasiin crossoveriin oli se niin makia:) Ja varmaan on hyvä myös umpisella(tästä ei kokemusta) mut backcountry miehet vois tähän valistaa lisää.
   
  Viimeksi muokattu: 12/4/20
 13. D_Bar

  D_Bar Member

  Nuista muista ei kokemusta, mutta eilettäin tuli ajeltua parisataa kilsaa 155sks:llä kaks päällä ja en ainakaan itse osaa kaivata lyhyempää näillä reiteillä. Mutkat kun ottaa rauhallisesti, niin pärjää. Yksin pystyy tietenkin vähän enemmän vauhtia pitämään ja vakaaja luultavasti auttaisi myös. Reitithän oli kivikovia nyt, mutta raapijoiden kanssa lämmöt oli koko ajan 55-65 välillä vähän vauhdista riippuen. Ainoa kohta, missä meinasi lämmöt nousta oli pätkä, jossa reitti meni 10km aurattua tietä, joka oli lähinnä peilijäätä. Tuolta kantilta kun ajattelee, niin luulisi Kaaoksellakin pärjäävän raapijoiden kanssa jos ei tarvi lumettomalla jäällä ajella ja ehkä se kapea keulakin menettelis vakaaja paikoillaan... ehkä.
  Ummella löyty jokivarren vitulikosta pehmeääkin sen verran, että tyytyväinen olin siinäkin suhteessa tuohon mittaan, niin pystyi rauhassa kattelemaan ja suunnittelemaan kulkureitittiä.
  Vuosimallia jos miettii, niin -20 mallissahan on päivitetty kone, ettäsiinä mielessä olis varmempi valinta. Toki -19:ssakin on vielä takuu voimassa
   
  petes88 tykkää tästä.
 14. jonteck

  jonteck Polaris Axys Sks 155 850

  Itelläni on 850 19vm 155 sks, olen ollut tyytyväinen kelkan ominaisuuksiin. Ainoastaan ekana jouduin muuttamaan välitykset ja voimansiirron osat, oli aika ¨kuminauha¨ vakio säädöillä omasta miellestä. Reitillä sks:ssä on yllättävä hyvä ajella, kun vai muistaa mutkissa hidastella ja lämpöen kanssa ei ole ollut ongelmia. 19vm moottorilla on ollut joillakin ongelmia, kuten myös itselläin mm.. meni vesipumppu nyt vasta, mutta takuuhan noissa on. Suosittelen jos pitää valita otatko 19vm vai 20vm patriotin, niin ota 20vm, kun siihen on tullut päivityket.
   
 15. Mtasuri

  Mtasuri Member

  Tuo ”vakiosäädöillä melko kuminauha” juuri se ”pelko”

  kun ei viittis heti alkaa päivittämään osia, kun saa itse laitteen alle. Mutta ei kyllä viitti ajella semmosellakaan mistä jää vähän vaisu mielikuva.

  kuten jäi itelle heti siitä 800 sks stä. Paljon repivämpi ja keulaa helpommin keventävä oli toi 600 assaultti.. tai sitten olen vain todella kujalla..
   
 16. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Hieman nuo kriteerit on ristiriidassa, jos aikoo ajaa reipasta reittivauhtia ja samalla pelillä pitäis ajaa vilttoa puskaa niin vaihtoehdot on kyllä melko vähissä saatikka jos koneessa pitäis olla hieman haastettakin...Sidewinder 146...
   
 17. Mtasuri

  Mtasuri Member

  Ei kiinnosta mikään reitin tykitys miljoonaa..

  ennemminkin niin, että reitti ominaisuuksia on sen verran, että siirtymät jne menee ja viittii ajella jonkun saitsingin silloin tällöin. Ei todellakaan tarkoitus panostaa mihinkään enduro tyyliseen pommitukseen!


  Juuri tässä näitä vaihtoehtoja selailen.. onhan se polle kyllä brp vehkeitä edukkaampi.
  Lähelle 10k saa -19mallin uusia kelkkoja.. hmm..
   
 18. vetkulilm

  vetkulilm -20 Expert ja -14 Rave Re

  Kuulostaa vähän siltä että Re BD tai Freeride. Ja metrisellä keulalla. Kapeammat on jo meleko kiikkeriä ajettavia. Toki kaikilla nuilla 2-t vehkeillä mitä on aiemmin tullu esiin varmasti ajaa. Itellä on Summitti ja voin sanoa että huono sillä on reittiä ajella ainakin pätkän jälkeen. Toki siihenkin vaikuttaa myös se että mulla on reitille eri vehe joten voin pitää Summitin alustan ja keulan umpeen sopivana jolloin se on liian pehmyt reitille. Toisinpäin ajateltuna jos säädät iskarit että ne kestää kunnolla pattia ja on kantava niin menetät ummen ajon ominaisuuksissa. Mittana voisin ehkä suositella 146, mihin ikinä päädytkään
   
 19. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Ei se varmasti hyvä ole, mutta osa varmaan pärjää silläkin.

  Jos edes puolet ajosta umpista niin ehdottomasti 36" keula. Yhtään leveämmällä en ite uskalla maastossa ajaa kun suksen kyntää niin syvällä että varmasti löytää kaikki kannot ja kivet. En ole kyllä kiikkeryyttä huomannut kovalla enkä pidä edes vakaajaa kiinni. Polariksia saa kyllä halvalla.
   
  Viimeksi muokattu: 12/4/20
 20. Rautane

  Rautane 162HC ja 600 xp-summit

  Kyllä näillä kaikilla nykyvuoriporilla pystyy reittiä lain sallimaa ajamaan. Mutkissa tulee suurin ero reittikelkkaan kun kapealla keulalla tahtoo nostaa sisäsuksea ja karkea ja pitkä tela on kankea kääntymään. Osta semmonen 155" peli missä on kunnon jäähdytys ja telan harja max 64mm, niin sillä pystyy ajamaan hitaasti 2 päälläkin. Lyhyemmällä telalla umpishommat menee äkkiä kaivamiseksi, jos kokemusta ei paljoa ole.
   
  D_Bar ja pezq^ tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua