IDD mittariston kartat

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä julli, 10/5/15.

 1. andyman

  andyman Well-Known Member

  Kaikki nuo yllämainitut asiat liittyy tuohon navigointiin. Kysymykseni koski kohtaa :" Ja on siinä pljon muutakin hyvää verrattuna perus mittariin, joka on aatamin aikunen." Koska siis halusin tietää mitä muuta hyvää tuossa on tuon navigoinnin lisäksi verrattuna vakioon. Muistan että joku jossain sanoi että vakio mittari on parempi koska IDD:ssä ei saanut jotain kahta tärkeää tietoa yhtäaikaa näkyviin, olettaisin että lämpöjä ja kierroksia, mutta en nyt muista oliko se noin.

  Ja en siis ole millään tavalla tuota mittaria vastaan, vaan päinvastoin. Koitan perustella sitä itselleni. Jonkunlaisen navigoinnin haluan ensi kaudelle kelkkaan.

  En pidä autoissa enkä muissakaan laitteissa mistään päälle liimatuista hilavitkuttimista ja laitteista mitkä ei ole kunnolla integroitu. Eli yksi iso plussa tässä olisi se juuri että ei tarvitse alkaa virittelemään mitään telineitä ja systeemeitä Garminille. Mutta hinta on korkeampi mitä kunnollisessa Garminissa, ja ominaisuudet navigoinnin suhteen huonommat.

  Ajoporukassa on pääasiassa vaan BRB miehiä niin tuo kavereiden paikantaminen ei onnistu tuolla kovinkaan tehokkaasti. Se olisi kyllä maukas toiminto jos se suurimmalla osalla olisi. Ollaan testailtu tuohon hommaan Whatsapin live sijaintia, mutta siinäkin tulee vähän vastaan monesti se että jos nettiä ei ole niin ei tule sijaintiakaan.
   
 2. jumo

  jumo Well-Known Member

  Onko muka kaveriseuranta IDD mittariin ? ?

  Ride command palvelussa voi tehdä ryhmän kännykälle ja kännyssä tuota onkin nopeasti testattu pihalla, mutta ei oikeasti maastossa. ( se 4G ei ihan joka paikassa toimi ja ridecommand kartta samaa tuubaa...)
  Seurantaan löytyy kännysoftia jotka ei ole IDD sidottuja... ( Voi olla muitakin kun Polaris IDD kuskeja)

  Huono ja kallis naviksi, puhelintoiminnot köpösiä ja paremmat löytyy melkein mistä tahansa sykemittarista.

  Siinä IDDssä on kai mahdollisuus vaikka HF-toimintoihin ja musiikin ohjaukseen mutta on ilmeisesti deaktivoitu ... ( Tai sitten EVO...)
  Kun päivittää mittarin niin ennen eka käynnistystä siellä näkyy MEDIA valikko. Vähän aikaa jaksoin värkätä ja satunnaisesti pysty musiikkia ohjaamaan mutta ei siis toimi kunnolla nappikuulokkeisiin ja katoaa käynnistyksessä, eli kun vielä luulee olevansa mönkkäri niin valikko näkyy.

  Eli hyvä ajatus ja näyttävä feature esitteissä mutta juosten kustu toteutus, ei jatkoon.

  Kunnon kartat ja reitit. Puhelintoiminnot + HF kypärään nappikuulokkeisiin ja musiikinohjaus niin ehkä sitten.

  PIDD.jpg
   
 3. jms1601

  jms1601 Lynx Xterrain 850 RE -23

  Jos näiden kulkineiden hintaluokka liikkuu 12-16tk€ välillä ja pääpaino on kuitenkin aivan muissa ominaisuuksissa kuin mittaristossa niin minusta tuo Pollen mittaristo on kuitenkin kelkkamaailman 1 tällä hetkellä. Jos siihen panostettaisiin kovin paljon enempi niin tuskin kukaan on 700€ kovenmpaa hintaa siitä valmis maksamaan. Ja jos tarvii lisäominaisuuksia navigointiin ja muuhun niin ostaa niitä kukin niin isolla rahalla kun perse kestää. Minä olen tuosta valmis sen 700€ lisää pulittaan noilla ominaisuuksilla mitä sillä saa vs vakio mittaristo. Mutta totta on se, että nuo Suomen kelkkareitit sais olla tuolla vakiona kunnolliset ja lisänä reittin määritys paikasta A paikkaan B ja opastus siihen. Ei varmaan paljoa vaatis eli siltä osin on lasten kengissä tuo navi tuossa.

  Ja näkyy muistaakseni kierrokset, nopeus, lämmöt ja bensan määrä samaan aikaan. Latausjännitteenkin saa näkyyn samaan aikaan, mutta tais muistaakseni lämmöt tippua silloin pois näytöstä. Ja ajaessa saa näkyyn isolla näyttöön just sen arvon mitä itse haluaa seurata tuolla patikossa ja muut arvot näkyy sitten pienemmällä. Eli vaihtoehtoja tiedon näytön grafiikkaan löytyy.
   
  Viimeksi muokattu: 11/4/19
 4. jumo

  jumo Well-Known Member

  Molemmat on ollu. Ajaessa ei paljon kiinnosta mikä mahtaa olla jännite, bensat joutuu korkista kattomaan RMK koppasissa kuitenkin.

  Kierrokset / nopeustieto ajossa riittää mulle. Säätäjälle tuo dataloggaus voi kai olla tapauksissa tarpeellinen ? Navi maastoajoneuvossa ilman maastokarttaa on tarpeellinen ko nunnan nännit.
   
  Fudge ja FFoxi tykkäävät tästä.
 5. jms1601

  jms1601 Lynx Xterrain 850 RE -23

  Sullehan perusmittaristo on sillon selvä valinta...

  Toinen tykkää äidistä ja toinen isoäidistä, näin se menee;)
   
 6. julli

  julli rmk

  perusmittarillaki saa nauhotettua tps, nopeus ja kierrosluvun
   
 7. Odeski

  Odeski Active Member

  Kovin paljoa extraa en IDD:stä maksaisi, mutta on se kaikin tavoin paljon parempi lukuinen, kun Pollen vanhemmat perinteiset mittarit. Puoli mittaristoa muuttuu punaiseksi, kun joku varoitusvalo syttyy, niin sen huomaa oikeasti heti. Jäisellä kelillä lämmöt näkee lukea paljon paremmin vauhdissa ja poliisien suosimilla suorilla nopeuden näkee oikeasti.
  Pelkkä kompassikin auttaa, kun välillä vähän epäilyttää oma suunta. Reittien ja peruskartan saaminen mittaristoon olisi ehdottomasti seuraava kehitysaskel, mutta kovin paljon en jaksa itse sen eteen askarrella. Satasen maksaisin heti, jos joku päivittäisi kartat kuntoon vaikka huollon yhteydessä.
   
  jms1601 tykkää tästä.
 8. harossi

  harossi Well-Known Member

  tullut uutta trailssia ridecommandista:

  Map & Software Updates
  [​IMG]
  Snowmobile Change
  Software: January 25, 2019
  Trails: October 30, 2019
   
  Viimeksi muokattu: 30/10/19
 9. harossi

  harossi Well-Known Member

  Tuon isomman paketin päivityksessä menee noin puoli tuntia.
  Voiko akuttomaan kelkkaan syöttää johonkin liittimeen virtaa että mittaristo pysyy käynnissä ilman kelkan käynnistystä? Tajtoo paikallaa ollessa muuten lämmetä kone aika paljon..
   
 10. Eikka_

  Eikka_ Well-Known Member

  Joo voi, vasemman etuiskarin yläpäässä valkonen liitin, jossa lukee muistaakseni "gauge pwr"
   
  harossi tykkää tästä.
 11. Reijo Peteri

  Reijo Peteri Member

  Polarikselle laitoin tuossa kesänlopulla viestiä, että olis makia nähhä yleisimmät reitit kartasta ja korkeuskartat. Aikoivat laittaa etiäppäin karttakehittäjille. Sata varma en ole, oliko Ruotsin kartat ja korkeudet aikaisemmin, mutta viimeksi kun katsoin ride commandista oli korkeudet ja kartat Ruotsiin tullut. En tiedä päivittelevätkö karttoja, mutta kova toivominen ainakin on ja viesti kuitenki on polariksen päässä kuultu.

  Edit. Tuossa karttaa zoomaillessa huomasin, että korkeuskäppyrät on ainakin lisäilty karttaan.
   
  Viimeksi muokattu: 2/11/19
 12. harossi

  harossi Well-Known Member

  Siitähän se löytyi ja onnistui
   
 13. jumo

  jumo Well-Known Member

  En kyllä näe Ridecommand sivuilla enkä kelkan kartoissa sen paremmin korkeuskäyriä kuin ensimmäistäkään reittiä ?
   
 14. Reijo Peteri

  Reijo Peteri Member

  näkyy kun tarpeeksi lähelle zoomaa netissä, jopa korkeus metritkin. vaan erittäinkin himmeällä on merkattu. vaan reitteihin ei parannusta ole tullut.
   
 15. jumo

  jumo Well-Known Member

  Edelleen täysin hyödytön maastonavina. Ei reittejä, ei käyriä, ei mitään ominaisuuksia tai maastounfoa Ohessa kuva maastokartasta ( b bark kännyssä) ja sama ridecommandista, käyrät ei vielä tuolla zoomauksella ole edes näkyvissä.
   

  Lisätyt liitteet:

  FFoxi tykkää tästä.
 16. jonteck

  jonteck Polaris Axys Khaos 155 850

  Aivan samaa mieltä olen itsekkin. En maksaisi enempää tosta mittaristosta. Perus mittaristo riittäisi aivan hyvin.
   
 17. Reijo Peteri

  Reijo Peteri Member

  Joo, mutta täällä oli se yks tiedosto minkä pysty lataamaan siihen mittaristoon, siitä löyty ne kelkkareitit.fi reitit yms. Vähän yksinkertaistettuna, itse en ole vielä kerennyt asennella, mutta ilmeisesti ihan hyvin näkyy reitit mitä kuunnellut.
   
 18. tokai

  tokai Active Member

  Minusta tuo on ihan kätevä ku kiertelee tuolla pimiässä metässä ni pysyy vähän etes suunnassa ja ku näkyy vanhat jälet ni pystyy sen mukkaan ajeleen aikalaillaki.
   
 19. Martti1337

  Martti1337 New Member

  28.12.2019 tullu taas uus päivitys, onko kukaan vielä kerennyt laittamaan mittaristoon että onko minkälaisia muutoksia tullut lokakuun versioon verraten?
   
 20. Tiki

  Tiki Member

  Mistä sellasen tiedoston voisi ladata? Siis tikulle.
   

Suosittele tätä sivua