Ilmaiset maastokartat Garminiin

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Justi, 4/10/12.

 1. Lumisiipi

  Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

  Zumo 340LM:ään meni heittämällä kun laittoi /Map kansioon muistikortilla. Ei tarvinnut edes valita käyttöön, tuli automaattisesti ja poistin vaan asetuksissa originaalin kartan käytöstä varmuuden vuoksi (tuskin eksyy keski-eurooppaan kelkan kanssa kuitenkaan ;) ). Tiedostot saa nimetä miksi haluaa ja tuo syö myös nykyaikaisia kortteja mitä tulee käytettyä kameroissa ym.

  Nyt on kelkkareitit.fi + MTK pohjakartta. Kummallisesti jotkin pätkät ei näy tässä vaikka näkyy tuolla kelkkareitit-sivustolla. Esim. Suomulta ei ton mukaan olis oikeen mitään reittiä ja muistakin lähistön reiteistä saattaa puuttua lyhyitä pätkiä. Rukalla on aika paljon reittejä merkitty mutta taas Sallassa mielestäni puuttuu pari reittiä.

  EDIT: Tää tuntuu näyttävän näitä vähän vaihtelevasti zooming mukaan. Järjestään maksuttomat urat näkyvät ensimmäisenä mutta viralliset reitit ja osa Metsähallituksen urista vasta kun zoomataan lähelle eli 800m näkymään. Hankaloittaa vähän reittisuunnittelua mutta ei sinänsä niin navigointia.

  Pystyykö noita karttoja helposti modaamaan itse jos hankkii sopivia ohjelmia? Tyyliin jos säätäisi ulkoasua tai olisi tarvis lisätä jotain omaa tavaraa.
   
  Viimeksi muokattu: 9/12/16
 2. Ole

  Ole Well-Known Member

  Nyt tarvittas apuja... Ostin 590 Zumon mutta en saa http://kartat.hylly.org/ karttoja näkymään laitteessa oli ne sitten kortilla tai laitteen muistissa :( Latasin siis tuon mtk_suomi31.img ja kokeilin vaihtaa tiedostonimenkin, mutta ei auttanut.... Ohjelmistoversio on 3.30
   
 3. Maco81

  Maco81 Well-Known Member

  Mulla on sama laite ja kartat muistikortilla oon ne näköjään tehny Map kansion, jossa on tuo sama kartta ja lisäksi nuo kelkkareitit. Molemmat toimii olethan sieltä asetusvalikosta ruksinu ne käyttöön?
   
 4. Ole

  Ole Well-Known Member

  Kartta/asetusvalikossa ei näy kyseisiä karttoja. Näkyy vain laitteessa valmiiksi olevat euroopan navi kartat....
   
 5. hekkis

  hekkis Sidewinder MTX 153, S4

  Itellä toimii zumo 595:ssa hylly.orgin kartat ihan ok. Käytin Garminin basecamp ohjelmaa jolla asensin kartat yms vanhat jäljet gps:ään. Jos basecamp ei ole tuttu niin youtubesta löytyy hyviä ohjeita miten ko ohjelmaa käytetään.
   
 6. Ole

  Ole Well-Known Member

  Tein muistikortille tuon map kansion ja sijoitin kartat sinne. Heti näkyi valikossa ja hyvin vaikuttas toimivan! Kiitos ohjeista:) Pitäskö tuolla karttapaketilla näkyä myös laavut ja tulentekopaikat ym?
   
 7. Lumisiipi

  Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

  En ihan heti keksi millä saisi noita näkyviin - places along the road on ruksittu. Jotain käymälöitä tää ainakin näyttää maastosta tosin vähän hassusti kun piilottaa ne jos zoomaailee lähemmäs ;) 340LM zümo on
   
 8. MattiM

  MattiM SKS 850 146

  Onko kelkkakäytössä väliä minkä numeroisen garminin laittaa? Tuo 340 on ilmeisesti pienin ja halvin tällä hetkellä? 350e suomessa ja 270e posteineen saksasta. Jotku näkyy nuista vanhoista 550:sistä pyytävän samaa rahaa. Mikä niissä on niin hyvää?

  Löytyyköhän nuista saksan malleista suomenkieltä valikoihin tai saako sen ladattua sinne?
   
 9. Maco81

  Maco81 Well-Known Member

  Ei kelkka käytössä oo hyötyä tuosta 550 siinä on muistaakseni kaksi bluetooth sirua eli samaan laitteeseen saa kytkettyä kännykän ja kypäräpuhelimen, kun tuon näytöltä voi ohjata puhelinta. Tuossa 340 on mielestäni yksi bluetooth siru eli kypäräpuhelinta, jos haluaa käyttää saa kuunneltua ohjeita tai vaikka musiikkia. kypäräpuhelimiin saa yleensä toisen bluetooth laitteen, jos sille tarvetta. Itse ottaisin noista vaihtoehdoista uuden laitteen, vaikka 550 vastaa 590/595 mallia ei siitä kannata tuollaisia hintoja enää maksaa käytetystä maksaisin ihan maksimina 150€
   
 10. Polman

  Polman Yamaha Sidewinder XTX 146" 2021

  Itsellä Garmin Zumo 660 johon ladattu Jämsän Puhelinvarusteen toimesta kelkkareittikartat maastokarttapohjalle. Alunperin gps suunniteltu katukäyttöön jolloin resoluutio ei ole kelkkailuun paras mahdollinen mutta pärjää erittäin hyvin silti, kelkkareitit näkyy hyvin ku zuumaa tarkemmaksi. Teline on kiinni ohjaustangossa ja virta tulee suoraan akusta.
   
 11. Maco81

  Maco81 Well-Known Member

  Toki pärjää on mullakin 590 Zumo, mutta jos pitäis valita maksaako käytetystä 550 zumosta 350 vai uudesta 340 zumosta saman verran ottaisin tuon 340 zumon. 590 kai maksaa noin 500
   
 12. MattiM

  MattiM SKS 850 146

  Onko nämä 340:set tosiaan näin yksilöitä? :mad:
  Tein Map kansion ja lisäsin tiedostot sinne. Navi löytää pelkän reittikartan. Aivan sama mihin muotoon nimiä vääntelee tai vaihtaa ristiin lopputulos on sama. Kansion nimen vaihtokaan ei muuta tilannetta.
  Korttina 16Gb SDHC.
  Navin muistissa orggis kartta on piilossa joten sitä ei pääse poistamaan eikä muokkaamaan.
   
 13. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

  Onko kortti alustettu ennen asennusta ja millä koneella? Onhan navin ohjelmisto ajantasalla?
   
 14. Lumisiipi

  Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

  Mikähän vanha versio mun navin ohjelmistossa on, en oo tainnu päivittää. Kai kartta on kuitenkin .img päätteellä sulla, muistaakseni tuo vaaditaan kuitenkin? Kortti oli mulla kai alustettu aikaa sitten, lätkäsin vaan sinne... onkohan eroa mikä tiedostojärjestelmä (millä alustettu) on kortilla?
   
 15. MattiM

  MattiM SKS 850 146

  Korttikin tuli alusteltua useampaan kertaan. Ymmärtää tämä näköjään isommatkin kortit kun nyt sisään jäi kamerasta lainattu 32gigan sdhc.

  Loppujen lopuksi alkoi toimimaan kun pisti suomen maastokartan omaan kansioon. Se on nyt map nimisessä kansiossa ja garmin kansiossa ruotsalainen maastokartta ja kelkkareitit.

  Aikalailla henkimaailman hommia nämä tuntuu olevan. :D
   
 16. Tombala

  Tombala New Member

  Kiitos tästä, näillä ohjeilla lähti pelittämään. Nimesin nuo tiedostot läppärillä ja laitoin kortin nuvi340:aan virran ollessa päällä jolloinka tuli heti ilmoitus että ladataan kartat ja käynnistetään uudestaan.

  Tuo Nuvi muuten nyt verkkokauppa.com:ssa 259,90
   
 17. juketsu

  juketsu Rene850 600r terrain aceturbo r terrain

  Millä asetuksella montanan näytöltä saa hävitettyä omat jäljet?o_O
   
 18. Nenone

  Nenone BC X-RS 146"

  Jälkien hallinnan kautta tyhjennät. En nyt ulkoo muista jokasta askelta, mutta voin illalla palata asiaan jos ei löydy.

  EDIT:

  Taisi tärpätä?
   
  Viimeksi muokattu: 28/2/17
  juketsu tykkää tästä.
 19. möykkä

  möykkä Well-Known Member

  Ostin kartmannilta sen karttapaketin. Pitääkö olla kuinka nörtti,että sen sais asennettua montana 680t malliin? Nimim. Heitänkö romut jokeen...
   
 20. ruiseri

  ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

  Onko kukaan keksinyt millä nuo saisi näkymään Zumo 340LM:llä myös kauemmas zoomatessa? Joko karttaa muuttamalla tai laitteen asetuksia muuttamalla? Garmin 276CX näyttää kaikki urat kaikilla zoomeilla, mutta Zumo 340LM vain 800m tai lähempänä. Reittisuunnittelu on pirun hankalaa tai pikemminkin mahdotonta kun ne näkyy vaan lähinäkymässä...

  Itse reittikartassa ei liene varsinaista vikaa kun ne kerta toisella laitteella näkyy, mutta joku eri asetus/tägi/ominaisuus noissa erityyppisissä reiteissä täytyy olla kun ne kerta näkyy eri tavalla ja 340LM sitten tulkitsee ne pöljästi.
   
  Viimeksi muokattu: 18/3/17

Suosittele tätä sivua