IVALO Watercross 25.7.2009

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä aamuna87, 29/6/09.

 1. BABLO

  BABLO Well-Known Member

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009

  Parit hyppyrit ja käännöksiä joka suuntaan..Ja kiiharin tilalle endurotyyppinen kisa Inarin kalasatamasta Hotelli Ivalon rantaan. Varikkostoppi jossain välillä ja silleen. ;D
   
 2. Fiiberi

  Fiiberi Guest

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009

  Ihan jos vähän taas antais palautetta;

  kaikenkaikkiaan hyvin toteutetut kekkerit, niinko YLM:n rutiinilla yleensä.

  -Itse olisin puuttunut tarkemmin lämmityspukkien puuttumiseen, surutta sutiteltiin viivalla ilman sääntöjen määräämää suojaa. Eikä kukaan siihen puuttunut kunnolla, lähdön järjestelijä ohi mennen norjalaisille suomeksi tulkutti. Samanlainen taustalevy tarttiviivan taakse ko Sodiksessa, ei ole vaikia tehhä semmosta kipattavaa/saranoitua versiota. Tällöin erityisesti kuskit ja mekaanikot, jotka ennen ovat saaneet siinä lähtöpaikan taustörmällä seurata tartteja, saisivat olla paikalla turvallisesti.
  Toinen vaihtoehto, että kaks vapaaehtoista miestä järjestävältä seuralta hoitamaan kelkkojen perän nostot samanlaisella tauslevyllä, niinko KITTILÄN pojilla on ollut omissa kisoissaan ja oli nytkin mukana. Loistava keksintö.
  Kuivatuspaikalta puuttui myös tuo suojaus, sieltä lenteli vähän kaiken näköistä aina alla olleiden kuormalavojen palasiin asti...

  -Äänentoisto edelleen varsin vajaa, kyllä se sinne kaljasiepoille kuuluu, mutta edelleenkin myös varikko ja lähtöpaikka voisivat saada oman huomionsa. Ne herrat, joita kiihareiden tai ovaalien ajat oikeasti eniten kiinnostaa, kiroilivat kun eivät kuulleet mitn. Asiaa olisi voinut auttaa myös varsin helposti viemällä toinen tulostaulu siihen lähtöpaikan läheisyyteen.

  -Yleisöstä sen verran, että voi niitä valopäitä, jokka toimiaan tekevää sukeltajaa alkoivat kivillä paiskomaan! Ja misä järkkärit? Samoin pullojen paiskominen sinne jokeen, hohhhoh!

  -edelleenkin kaipailin sitä venettä siihen ovaalin keskelle, kylläpä hiukan kylmäsi ovaaleissa ko uponnutta jätkää kahta puolta painoivat kisaa. veneellä kuskin sais noukattua näppärästi turvaan. Ja varsinkin siinä tilanteessa ko Juujärvi sotki itsensä poijun naruun, ja alkoi käymään upissa! Jos siinä ois muut kuskit kellunu ja vetäneet satasella kilpaa, ei ne sukeltajat siinä Busterissaan ois pahimmassa tapauksessa ehtineet kuin nostamaan ruumista.

  -Finaalien lähtöpaikka olisi voinut olla hiukan leveämpi, että kuskeilla olisi ollut vähän enemmän tilaa. Toisaalta eipäs olis välttämäti ollut näin vihdyttävät kisat. Ja tulosetki olis olleet erilaiset.

  Muuta ei näin äkkisiltään tule mieleen, kiitos vielä kerran kaikille.

  P.S. Heittäkää höpöttämästä niistä hyppyreistä osana kisaa, ne vois olla näytösluonteisina tai omana kisanaan vaikka pituusloikkana. Ei niitä tule radalle sotkea.
  Tuommonen joku sprintti olis kova sana, vähän mutkaa molempiin suuntiin ja silleen. Kiihytystä ei voi jättää pois, koska sillon Maunusta ei nää viivalla puhumattakaan haastettavaa Noorgoordia, jonka päänahka Jokke "pumpinmyNOSbutton" Maunukselalta jäi lähelle, vain 40 metrin päähän.
   
 3. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

 4. Maunusjokke

  Maunusjokke Lynksi

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009

  Hemmolla siistejä kuvia !

  No kaveri alko niin kovin yllyttään tuossa alkuviikosta että piti käyä repimässä okkeli isän liiteristä kesäunilta ja lähtiä järvellä käymään. ihan tyytyväinen oon, sääjettiin kuitenki vissii kaks tuntia yhteensä ja ajettiin bensaa viis litraa ja kisoihin. tavote oli että munat kuivana lähen kämpile.

  Ja taas tuli ihmeteltyä kuinka pieniä erot on varsinki 800-luokassa :eek: b-finaalissa Kraatarin kans ei kumpikaan oikeen tienny kumpi ehti mutta Tomppa kiri lopussa melkeen puol kelkanmittaa ;D

  Vähän kyllä kirveltää ku turska-aleksanteri TAAS kävi kyykyttämässä meitä köyhiä suomalaisia, ei ollu hirveesti jakoja avoimen a-finaalissa, mulla oli loppunopeus 106km/h ja Norgåårdillä 118km/h.

  Ovaaleissa oli ainaki nähtävää ! Avoimen ovaalin B-finaalissa oli ennen eka poijua ohjelmaa ku Kraatari ja Leivon Mika upotti ja Juujärviki alko käsipohjaa uimaan poijun kohalla ;D
  Enempi tuo ovaali jännittää katsojan silmin katottuna ku kuskilla :)

  Järjestelyistä en keksi ite moitteen sijaa!
  Lippumiehestä (Jouni Ollila) ei kukaan purnannu ja hienosti hommansa hoiti.
  Varikolla ei ollu ylimäärästä bändiä, uskalsi jättää kamppeet kelkan viereen ja kelkanki seisomaan yksinään. Eikä siellä ollu humalaisia !
  Kiihareista oli jätetty pudotuskisa kokonaan pois mutta kauanhan siinä meni ihan sen takia ku kelkkoja oli niin p*rkeleesti.
  Ovaalin aika-ajon väärään suuntaan kääntö ei näyttäny tuovan juuri kelleen ongelmia vaikka sitä vastaan paljon purnattiinki, omaan silmään näytti komeelta hommalta.

  Onnea pärjänneille ! Haavikolle ja DDR-Niemiselle tais voitto maistua :)

  Niin ja ei taaskaan kehtaa jättää kiittämättä:
  Tuovilan Gummi
  Kelkkalehti
  Jouni Ojanperä
  Raskas-Osa/ J Morgani
  Anssi Mikkilä
  #277 Fast Team Servicen Antti Holmberg ja Juho Lairikkala

  Ja muille jotka oli avuksi !

  PS: Jos Masailla paukahti kiihareista paskanmaku suuhun ni aina on varaa tulla paikalle vaikkapa sillon ku ovaalit alkaa?
   
 5. Masai

  Masai Well-Known Member

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009

  Totta sitä voi tulla tai olla tulematta kokonaan. Ens vuonna tulen kuitenkin kattomaan!
   
 6. heikki aikio

  heikki aikio Guest

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009

  hyvät kisat !
  mutta jos norskit aiheuttavat yleisön puolella enemmän vaaratilanteita kuin vedessa kelkkaillessaan olisi JÄRJESTYSMIESTEN
  syytä puuttua asiaan , se yks pelle yritti tehdä takaperinvolttia ylimmältä katsomotasanteelta suoraan 5-7 v. lasten PÄÄLLE
  saati sitten ne asiakkaat jotka olivat selin siinä pöydässä ,kuinka olisi käynyt kun jos kaverin jalka olisi osunut suoraan päähän !
  veikkaan että pyörätuoli-potilas lopun ikää :eek:
  KIITOS sille järkkärille joka otti vinkkini tosissaan .

  PS. norskeille oma rautahäkki päiväksi ja ne sinne , ovi lukkoon , avain jokeen , kyllä ne on ulkopuolella viimeistään aamulla ;D
   
 7. Teez

  Teez Member

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009

  Eihän sitä voi sanoa muuta kuin että kyllähän Ivalon kisat on "race of the year". Kisaorganisaatiosta näkee että hommaa on tehty ennenkin ja turhia tupeksintoja ei tullut. Myös enemmälti humalaiset ihmiset on hienosti rajattu aidan taakse Järjestäjille ei moitteita vaikka onhan se betonilähtö erikoisuus, mutta kaikille sama. Jos ei 1. lähtö onnistu niin ainahan voi toiseen parantaa. Oiva veto oli myös sodankylän porukalta kun kyseltiin varikolla ilmottautumisesta sodankylän kisoihin, itsellänihän sekin oli unohtunut.
  Kisat meni kuivin nahoin vaikka magneetto oli kasattu "viiden minuutin voimaliimalla" edellisiltana.

  Kiiharin pois jättämisestä olen kahta mieltä:
  1. Kaikki isot kamppeet ei ole välttämättä helppoja käännettäviä ja ehkä ne saataisiin vielä kisoihin ( mm. Takkusen turbo-yammu ja Norjassa on aika paljolti rivakkaan kiihtyviä kamppeita, jotka eivät varmasti halua osallistua ovaaliin, mutta kulkevat pirskatin lujaa suoraan). Ja ite en osaa vielä ajaa kuin suoraan...
  2. Vois jättää pois ettei Maununen hae kelkkaa liiteristä ja pese vähintään puolta porukkaa hetken säätöjen jälkeen. Kaikkien pimeiden talli-iltojen jälkeen nolottaa nähdä kuinka sitä vaan toiset on parempia :'(. ( Toiset vaan osaa, minä en...)
   
 8. iso-R

  iso-R lynx sport touring 800

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009

  [quote
  mutta jos norskit aiheuttavat yleisön puolella enemmän vaaratilanteita kuin vedessa kelkkaillessaan olisi JÄRJESTYSMIESTEN
  syytä puuttua asiaan , se yks pelle yritti tehdä takaperinvolttia ylimmältä katsomotasanteelta suoraan 5-7 v. lasten PÄÄLLE
  [/quote] Norjalaisilla on välillä kyllä tyhmiä päähänpistoksia ja parhaan mukaan sitä järjestystä yritetään ylläpitää pitää kaikesta huolimatta. anniskelualueella oli kymmenkunta järjestyksenvalvojaa hotellin puolelta ja sen ulkopuolella ylm:n omat jv:t. sen verran haluaisin kuiten muistuttaa että päävastuu 5-7 vuotiaista lapsista on kuitenkin vielä sillä aikuisella joka näiden lasten kans on liikkeellä siellä anniskelualueella.
   
 9. JariTapani

  JariTapani Guest

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009

  Tuo se pisti itelläki silmään tämä juujärven homma ku meinas naru vetassa miehen pohjaan. Sitä sai sydän tykyttäen kattella, että nouseeko mies pintaan vai pitääkö lähteä hakemaan autosta elvytysvehkeet esille. Onneksi kuitenkin sai huokaista helpotuksesta.
  Ois minunkin mielestä turvallisuuden kannalta huomioitava juttu tämä vene tuohon ovaalin keskelle. Esm urheilusukeltajilla löytyy pieni kumivene, joka ois juurikin ketterä tuohon keskelle tai sitten onhan kylän pojilla noita vesijettejäki mitkä olis myös näppäriä tuossa.
  Läheltäpiti tilanteita on jo ollu nii pitääkö tässäki oottaa sitä pahinta vaihtoehtoa ennenku aletaan tekemään asialle mitään?
  Kyllä turvallisuus on aina ensisijaista tämmösissä karkeloissa, niinkuin muissakin.
   
 10. edi189

  edi189 Well-Known Member

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009

  Mutta mitä sitte ku jollaki karkaa ovaalissa kelkka lapasesta ja karauttaa siihen
  urheilusukeltajien pienen kumiveneen kylkeen? Siinäpä sitä vasta kauhunhetkiä ja elvyttämistä oliski tiedossa...

  Turvallisuudessa on toki vielä parannettavaa, mutta tuo veneen laittaminen ovaalin keskelle ei
  kyllä ratkase sitä ongelmaa. ::)
   
 11. heikki aikio

  heikki aikio Guest

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009

  katsokaa juhohannun viimeinen kuva ja ottakaa kantaa ajokenkien pakollisuudesta ja turvallisuudesta ???
   
 12. Fiiberi

  Fiiberi Guest

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009

  No se että kelkka karkaa kumiveneen päälle, on varmasti epätodennäköisempää ko se että kuski jää pian toisten alle.
  Alkaa olemaan noilla finaalimiehillä nämä hommat sen verta hanskassa. Mattilan Janin ajaessa vois tyhjentää tosin joen aina Törmäsestä Saharantaan asti ja vielä varoalueeksi 100 metriä rannasta joka elävälle. ;D
   
 13. Maunusjokke

  Maunusjokke Lynksi

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009

  Oisko mitään että jatkas tuota turvavene- kenkä ja raatteentie-jeesustelua vaikka tuolla vesirossijutusteluissa? ei pakko oo mutta tämä kisatopikki painuu pian taas unholaan, tärkeitä asioita kuitenki niin sieltä ne helpompi on kaivaa esille.
  http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=9590.540

  Pannaan muutama muijakaverin ottama kuva hollille:

  [​IMG]

  Uunoa meinas vähän kiusotella kääntöpyöräongelmat :p kattokaahan mitä kuvassa näkyy
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Nordgaardilla lipes kelkka vähän vitelikkoon takasin tullessa ;D
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Pasi
  [​IMG]

  Veijarit Kotala ja Hoppula
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Yamaha-Doo-Polle-Catti ym hybridi käänty komeesti vaikka sukset on sisäkurviin päin !
  [​IMG]

  [​IMG]

  Hippo vie keskimoottoria tyynesti
  [​IMG]

  250-kuski antautuu veden syleilyyn
  [​IMG]

  Raatarin Tumppi
  [​IMG]

  Uunon raivolla vienti oli komean näköstä, harmi kun ei kerenny finaaleihin.
  [​IMG]

  [​IMG]

  Helanderi vilikuttaa
  [​IMG]

  Holoperi oikeen nautti ku sai viiä putken puolelle :)
  [​IMG]

  Vanha vesivanhuski oli herätetty viivalle
  [​IMG]

  Paalanen vei komeimman upotuksen pystin ja tyylitteli kyllä muutenki eri malliin !
  [​IMG]

  Kuussatasen b-finaalissa oli tohinaa
  [​IMG]

  Symppis-Jouni heitteli taas Elania tutun varmalla tyylillä
  [​IMG]

  600-ovaalin voittaja Tommi Nieminen ja riemunriennot
  [​IMG]

  Kolme kovaa avoimen b-finaalissa, se oli lupaus seikkailusta ;D
  [​IMG]
  [​IMG]

  Vaan niin pääsi koko ryhmä perhosuinti-harjotuksiin
  [​IMG]

  A-finaalissa avoimessa oliki jatsin mallia.
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Haavikolta unohtu tuulettelukierrokset !
  [​IMG]

  Ja RAHAA ja tavaraa oli taas jaossa kosolti, toivottavasti tuli ajohaluja :)
  [​IMG]

  Kuvia ei oo mitenkään säädetty ja aurinko paisto vasten ni osassa on värit vähän poskellaan.. Mutta fiilis niissä on säilyny silti !

  Kaikki kuvat ja klikkaamalla isommiksi
  :
  http://s85.photobucket.com/albums/k79/joni_maununen/terhi/


  Ja kannattaa kysyä yv:llä jos haluaa käyttää jotain kuvia niin voin lähetellä mailiin täyskokosena.
   
 14. uuno

  uuno Guest

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009

  Tuloslistoja voi kysellä [email protected]
   
 15. Maunusjokke

  Maunusjokke Lynksi

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009

  voiko ne lähettää mulle ni voin kirjotella ne tänne?

  [email protected]
   
 16. Jrski

  Jrski Well-Known Member

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009


  Kivat kisat. Selväpäinenkin viihtyi

  [​IMG]

  Kraatari "tuulettaa"
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]


  Mikä juttu se tää seuraava oli? :eek:

  katse oikeaan..
  [​IMG]

  ja katse vasempaan..
  [​IMG]  Loput kuvat täällä


  Heh heh!! :D Olin kuskina ja olihan siellä sika-osastolla(kirjaimellisesti) noita "sikailijoita" ja monta yllyttäjää. Kaveria en tietenkään käräytä, saa itse tunnustaa jos tunnustaa.. ;)

  ei ollu kyse mielenosoituksesta tai muusta henkilökohtaisesta.. :)
   
 17. wolle

  wolle Speedot '15

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009

  Hyvät oli kinkerit, eipä juuri moittimista. Se suojaavan pukin käyttö olis aika tärkiä homma, nyt sitä käytettiin aika satunnaisesti viivalla. Kiitoksia kovasti tiimin puolesta sponsori Haki-Muoville!
  Hemmo, Hidas ja Cpcp3pa3p3p-Sami, kiitoksia osista ja www-linkeistä!

  Tuossa jotain kuvaa:

  Saa nähä minkälaista haipakkaa tämä pikkumies menee tulevaisuudessa! :)
  [​IMG]

  Haavikon Olli "liiteli" avoimen ovaalin voittoon. Sinnikäs reenaaminen ja testaaminen tuotti tulosta, onneksi olkoon vielä kerran!
  [​IMG]

  Niemis-Tommi se maltto vilkuilla missä muut menee, rentoa ja hyvännäköstä vetämistä!
  [​IMG]

  Tuomas ravustamassa....ei vaines, hurjan näköinen tilanne ja onneksi ei sattunut pahemmin.
  [​IMG]

  Sladissa...ja kohta pohjassa ;D
  [​IMG]

  Tiukka paikka edessä..
  [​IMG]

  Ojanperä & Elan, onse tyylikäs setti :)
  [​IMG]

  Joku norjalainen sippi vehkeineen ::)
  [​IMG]

  Samaa porukkaa 8)
  [​IMG]


  Tuolta lissää jos kiinnostaa: http://wolle.galleria.fi/kuvat/WaterCross+2009/
   
 18. Houdini

  Houdini Indy SP 600 -13

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009


  HEEEETKONEEENN!!! ;D

  Nii no mikäpäse siinä,pittää se nyt jotai muutai olla ku kakstahin katkua ja bensan palamista. ;D


  Ei siinä, MAKIA KUVA! 8) ;D :-* :p ;D
   
 19. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009

  Eipä kestä wolle, hyvä että romuista oli ees jotaki apuja.

  Kuvia lissää

  [​IMG]

  Jämerä poijunsiirtotiimi touhussaan! Näiltä jätkiltä ei kyllä jää mikään toteuttamatta!

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 20. karpaasi1979

  karpaasi1979 lynx 3900

  Vs: IVALO Watercross 25.7.2009

  Jaa, no hyvä. Piti vähän aikaa miettiä, että mitä on tullu tehtyä taas väärin. Oli muuten puistattavan näköinen ohitustilanne :-X En tohi moneen vuoteen katsoa sivuikkunasta ku joku ohittaa ;D

  Mutta eipä siinä, hyvät kapinathan ne oli. Niinku Ivalossa yleensä. Betonilähtö teki taas pieniä niskalenkkejä, muillekkin. 7:stä lähdöstä onnistu vissiin kaksi!! Reenin puutettahan se vaan on...

  Olipa kyllä mielekästä katsottavaa tuo Haavikon ovaalin pyöritys. Oli vähän tekemisen meininkiä, eikä näyttäs olevan mikään helpommus ajaa tuota kampetta, Onnea!
   

Suosittele tätä sivua