Jääraaputtimet

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Nurkve, 14/3/20.

 1. Nurkve

  Nurkve ZR 8000 -16

  Mitkä olis parhaat/toimivimmat raaputtimet? Nostaa A-C ZR 8000 137 tosi helposti lämpöjä...
   
 2. Busse-

  Busse- Yamaha sidewinder xtx 141 -19 ja Yamaha et 400 -89

  Brp malliset raapijat on toiminu 4 talvea.haulla löytyy varmasti lisää kokemuksia
   
  Kommein tykkää tästä.
 3. Kommein

  Kommein Pro-RMK 850 -19 155" 2.6" Yamaha et 340tr -82

  Mulla oli aikanhaan ne jokka tullee keulan tukivarsiin kiini ja pitivät kyllä lämmöt kurissa. Luulis että ne voitelee paremmin liukuja ko nuo jokka on liukurungoissa kiinio_O
   
 4. Hentte

  Hentte 800 162" RMK -17, AC 600 Snowcross

  Itellä taas päinvastaiset kokemukset nuista tukivarsiin tulevista. Kyllä niillä nippanappa pärjäsi vaan ei ne hyvin raapinu jäähytystä ja talven jälkeen meni toinen poikki. Siirryin sitte nuihi paksumpiin vaijerimalleihin jotka tulee liukuihin kiinni ja ainakin omassa käytössä pelaa täysin aivan sama ajjaako eteen vai taakse päin. Ei ne nuokaan kaikkea näy kestävän mutta elinikänen takuu niin oon nyt kahteen kertaan hakenu takuuseen uudet heti kun alkaa rispaantumaan enempi ja kolmas pari nyt menossa :cool:
   
 5. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Tuntuu ettei tuollaiset vaijerimalliset pöllyytä lunta ollenkaan. Jos sopivasti lunta kovan päällä niin vetävät vaan viivaa hankeen. Miettinyt että miten sellaiset vaijerit pelais mitkä tulee tukivarsiin ja niiden päässä sellainen kolmipäinen käpälä?
   
 6. Nurkve

  Nurkve ZR 8000 -16

  Ratkaisin raaputin ongelman omaan kelkkaan ja laitoin molemmat...vaijeri raaputtimet tukivarsiin ja brb raapat liukurunkoihin, eiköhän näillä pärjää.
   
 7. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Brp malliset ja tarvi enää päätä vaivata koko asialla. Joko alkuperäiset 80-90€ tai vaikka Snell kopiot 30-40€. Mulla on molemmat 3" harpulla olevassa Khaoksessa ja toimivat samallalailla. Kuulemma näillä RMK:koilla ei voi ajaa kuin pehmeässä hangessa, kun muuten kuumuvat. Höpö höpö. Jäistä tienpohjaa kestää ajella loputtomiin ja rekeä vetää huoletta perässä 20km/h. Ei lämpene raapijoita käyttäessä, vaikkei ole läppää takana ollenkaan.
   
 8. Petr

  Petr Rene BCX 600

 9. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Ei ainakaan mulla. Ehkä jos pitää koko ajan sopivaa vauhtia, mutta ei muuten. Jos vaikka 5cm lunta ja raapiat alhaalla niin ei kyllä onnistu ajella. Lämmöt pyörii koko ajan aivan liian korkealla ja täytyy käyttää vakio läppää että jäähdyttää ollenkaan. Ei ainakaan nämä 800 rmk:t ole retkeilykelkkoja. Vaijeriraapia ei edes toimi lumella. Ainakaan tuollaiset polaris tyyliset. Kovalla varmaan paremmin kuin vähillä lumilla.

  Pitäis ehkä testata nuita brp tyylisiä että nakkaako ne lunta paremmin.
   
 10. Harri_82

  Harri_82 Ac m800 sno pro -12

  Tälläset tuli värkättyä viime keväänä ämmäläiseen ja toimii kevään kivikovilla reiteilläki. Piirtää asfalttiinki samanlaisen jälen ku ohjarirauta. Noi on kronen noukkija piikit. Hinta jotain noin 3 ekeä kappale. Tollai asennettuna kestää peruuttaakki.
   

  Lisätyt liitteet:

  Vesukka tykkää tästä.
 11. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Ite tein vastaavan mutta ei tuolla kyllä ole mitään virkaa. Taitoin kären tiukempaan kulmaan ja enempi ulospäin sojottaan. En ole muutoksien jälkeen testannut. Alle vitosen maksoi niin ei ole väliä vaikka ei pelais.

  IMG-20200321-WA0009.jpeg

  IMG_20200321_101539.jpg
   
 12. Harri_82

  Harri_82 Ac m800 sno pro -12

  Mä laiton jännistystä piikkeihin sen verta reilusti et ei paljain käsin saa tosta kannatinpultin takaa niitä pois :rolleyes:
   
 13. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  No eikö muka mene pultin reikä väljäksi kun suoraan muovissa kiinni tai eikö tuo mutka ala tekeen koloa sukseen?

  On nuo kohtalaisen jämäkät vaan kun olivat niin loivassa kulmassa maata vasten niin ei oikein raavi. Kyllä ne varmasti nyt eri tavalla pelaa mutta enpä tiedä riittääkö. On mulla telastossa toiset mitkä ainakin auttaa ettei liut sula, mutta jäähdytykseen tuskin paljon iloa.
   
  Rautane tykkää tästä.
 14. Harri_82

  Harri_82 Ac m800 sno pro -12

  Ei ainakaan vielä oo menny miksikään. Sen verran loppu noi sukset nii ei suuri vahinko tuu vaik jotain ton takia hajoiski.

  Pitää kattoa onko viikonloppuna vielä kelejä sillai et sais kuvattua miten irtoaa lunta nuilla
   
 15. JONAKKAL

  JONAKKAL Well-Known Member

  Mitähän mie teen väärin ko on lyhyessä ajassa sujunu pilalle kahet just samannäköset raapat, sledstoresta snell merkkisiä.. Vähän tuuria oli toisella kertaa ettei piirtäny telan ulkoreunaan jälkeä ko sujui sisälle päin ja jäi makaamaan telan päälle raappa. Itte asiassa ne kaikki on sujunu sisälle päin mutta se yks raappa vain oli hypänny telan päälle. Noillahan pitäs pystyä peruuttaa. Vissin pitää kokeilla niitä tuplajousi malleja seuraavaksi
   
  Viimeksi muokattu: 16/4/20
 16. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Ite oon kuullu että ne sledstoren snell merkkiset on jotain kiinantinaa kertakäyttö vehkeitä:rolleyes: ei kaverillakaan ne kestäny ku viikon..

  Itellä oli brp:n tuommoset raapijat edellisessä kelkassa ja niillä ajeltiin n.3tkm ja vielä oli täysissä voimissaan ku vaihtoon laitoin kelkan..
   
 17. MikkoH

  MikkoH M+SKS

  Ei oo snellit kiinantinaa, koko talvi menty moisilla ja olivat käyttöasennossa koko ajan. Yhen väänsin ku nojasin kantoa vasten, vois oieta lämmöllä.
   
 18. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Aijjaa liekkö sitte ollu jokku maanantai mallit
   
 19. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex ja ylipainopiano mtx 153" -20

  Viime koko talven pärjäsin Snox merkkisillä kunnes kuluivat niin lyhyeksi ettei enää ollut mitään virkaa niistä, alkutalvesta tilasin uudet vastaavat mutta oli se liukutunkoon tuleva alumiinikalikka valettu eri muotilla ja olisi vaatinut työstöä että olisi saanut kiinnitettyä joten palautin ne ja tilasin sledstoresta snell:n vastaavat jotka kesti just vajaan yhden reissun ja vääntyi ihan vituiksi, otin irti ja nakkasin roskiin, harmi vaan kun tilasin 2 paria kerralla noita tinasta tehtyjä ja toisia en edes viiti kokeilla paikalleen.

  Alkaa menemään poikottiin koko sledstore kun aina jotain säätöä, joko toimitus kestää kuukauden tai tavara ihan kuraa, eivät edes vastanneet reklamaatio spostiin noista raapoista.
   
  Rautane tykkää tästä.
 20. JONAKKAL

  JONAKKAL Well-Known Member

  Tarkemmin ko tutkin alku*itutuksen jälkeen niin niistä raapoista oli katkennu myös kärjet molemmista tuon mutkan kohalta, siksi ei ollu pilannu telaa ko oli se terävä pää tippunu pois. Paskoja vihanneksia
   

Suosittele tätä sivua