Kaasarin kurkku

Keskustelun 'Aikojen takaa' on aloittanut käyttäjä Jone333, 1/3/20.

 1. Jone333

  Jone333 New Member

  Potilaana 277 rotaxi Aktiv Karibossa. Nyt meni kolmas kaasarin kurkku paskaksi "sulamalla". Mikähän tuon aiheuttaa?

  Ensimmäinen kurkku napsahti poikki ja arvelin että meni vaan vanhuuttaan. Toinen meniki sitte jo seuraavalla reissulla ja se ikäänk suli. Arvelin että se lämpeää mutta en oikeen jaksau siihen. Liikkeessä sitte sanottiin että kurkku ei kestä 95 pensaa ja en ollu varma että kumpaa bensaa oli tallin kanisterissa ja pistin sen piikkiin sen.

  Kolmas kurkku kesti ekan pilkkireissun hyvin ja arvelin että vika oli siinä. Tänään sitte kelkka sammu lammelle ja aloin kattomaan että mikä homma. Taas oli kurkku sulanu. Ei muuta ku teipillä reijät tukkoon kurkusta ja toivoa että pääsee kotiin. No pääsihän sitä.

  Teen varmaan alumiinisen kurkun tuohon jos ei kohtuudella löydy järkevää syytä sulamiseen. Mutta kyllähän tuohon joku syy on että se sulaa ja haluaisin mielummin ratkasta sen ennen modaamista. Oisko täällä kellään kokemusta tai ajatuksia asiata? Kiitosta vaan jo etukäteen.
   

  Lisätyt liitteet:

 2. JEP

  JEP RE -14, XCF, Viking II, Lynx 3500, XCSP 500

  Onko moottori petikumit kunnossa? Tarvikekurkkujen kestoissa ollut ongelmia, ei tahdo kestää pyhätöntä viikkoa. Kokeilisin itse silikoni ahtoputkea tai vastaavaa.
   
 3. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Nuo nyky tarvikekurkut ei kyllä kestä tosiaan edes sitä yhtä päivää bensaa, oli se sitten 95 tai 98. Ei niitä sais edes myydä.
   
 4. Jone333

  Jone333 New Member

  Miksi petikumien hajoaminen sulattas kurkun?

  Taidan laittaa alumiinista sen kurkun niin alkaa kestämään. Laitetaan paskan nykyajan muovin piikkiin tuo. Ennen tuoki asia oli paremmin.

  Kiitosta vaan vastauksista.
   
 5. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Yksipyttyinen tärisee vielä enemmän hajonneilla kumeilla, ja kaasari heiluu. Tarvikekurkku ei kestä heilumista. Nykyiset tarvikekurkut ovat yksinkertaisesti aivan täyttä paskaa. Elanissa kestävät n. 2 tunnin ajon, Winhojen MAG -koneissa ehkä jopa 3 tuntia. Vanha käytettykin kurkku on parempi, tai alumiininen
   
 6. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Voisi olla hyvä olla joustava, ettei vatkaa kaasutinta hajalle.
  Mites, jos tekisi kunnon kumiletkusta kurkun ja ehkä alumiinista laipat.
   
 7. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Ite tehin alumeetista laipan ja putken johon letku kaasarille. Pitää muistaa laittaa tuohon "kurkkuputkeen" sitten muutama tällä tigillä että pysyy letku kiinni, sileällä pinnalla ei lemmari pitänyt letkua kiinni. Kyseessä Ockelbo 600 -74 Sachilla.
   
 8. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Kaasari tärisee ja kone menee laihalle ja sanoo poks nuilla metallikurkuilla korkeemmilla kierroksilla, ääni silikoniletkulle täältäkin.
   
 9. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Muistaakseni kaikki silikoniletkut eivät muuten kestä bensaa eikä varmaan bensa-ilma -seostakaan...eli tarkkana, että ottaa oikeaa laatua, ettei häviä imukurkku taivaan tuuliin:D
   
 10. teme-

  teme- Well-Known Member

  Juuri näin, yhessä kaasari lynxissä suli aika nopsaan silikonin pätkät kaasarin jälkeen. Laittaa hydraaliletkua pätkät niin kestää.:D
   
 11. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Kaasuttajan kurkun kuivaminen voi olla myös ongelmallista ja johtaa ennalta arvaamattomiin ilmiöihin.
  Kaasuttelemisiin.

  Ps. Polttoaineen kestävää letkua saa esim. Etrasta. On eri tavaraa, kuin normi kumiletku, vaikka näyttää samalta. Tein kokeen ja normi kumiletku turposi käyttökelvottomaksi alle vuorokaudessa bensaan upotettuna.
   
  Viimeksi muokattu: 16/11/20

Suosittele tätä sivua