Kelkan akku

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Lynxxmann, 22/10/13.

 1. Lynxxmann

  Lynxxmann Active Member

  miten näissä uusissa 4t kelkoissa kestää akut kun ne vaikka viikkoja seisoo talven aikana varastossa jopa 40 asteen pakkasessa. kelkka on 600ace 59yeti lynksi -14. miten kelkan sähköhienouksille käy jos akku ei ole pitkään aikaan paikalla?? konehan ei tykkää kun ei ole lokilämmitintä, mutta jos laitan sen niin minkä kokoinen agrikaatti riittää lokilämppärille kun on sähkötön mökki...
   
 2. Zeppa

  Zeppa Well-Known Member

  Vs: Kelkan akku

  Ei ne sähköt mitään sano akuttomuudesta, jos on pidempää käyttämättömyyttä ota akku irti ja säilytä sisällä lämpimässä.
  Ei tässä millään autolla olla liikenteessä vaikka tahteja on yhtä monta. samoja kilometrimääriä/käynnistys kertoja ei tehdä... Kylmäläynnistysten vaikutus on pieni kunhan muuten huolehtii huolloista ja lämpimäksi käytöstä ennen ajoja.

  En keksi miksi kelkka seisois viikkoja tallissa talvella :p
  Jos tarkoitat että mökkeillessä joka toinen viikko täräytät kelkan tallista käymään niin ei se akku miksikään mene, purkuvirta näissä varmasti mitätön ettei se tyhjentyä kerkeä ja sittenkun ajaa niin ajaa edes muutaman kilsan että latautuu vähän. Tässäkin tapauksessa ottaisin sen mukaan jos on tiedossa ettei ole heti tulossa ajeleen tai toinen napa irti. Samaten tällaisella käytöllä lohkolämmittimen kanssa kikkailu on turhaa hifistelyä.
   
 3. MVa~1

  MVa~1 Well-Known Member

  Vs: Kelkan akku

  Oikein kovalla pakkasella saattaa lynxin oma akku olla joissain kelkoissa aika lujilla saamaan koneen käyntiin, mutta suurin osa kyllä pärjää ulkosalla pakkasellakin ja lähtee yllättävänkin hyvin käyntiin vaikka esim. ACE:n startti kuulostaa lämpimässäkin niin laiskalta. Ilmeisesti laatuheittoja ja maanantai malleja, mutta vähän onneksi.

  Ace on sittä jännä, että jos se akku nyt sitten tyhjeneekin, niin apuvirralla saa käyntiin, mutta pitää käydä tovi tyhjäkäyntiä, sillä jos akku on tyhjä, niin kelkka sammuu kun yrittää liikkeelle.. Näin ainakin teki kaikki kolme yksilöä viimesyksynä, joista oli akut tyhjentyny kesän aikana.

  Esim Exideltä saa ulkomitoiltaan samankokoista akua, jossa on starttivirrat ihan eriluokkaa ja sillä viimeistään pitäisi poistua murheet ja huolet jos niitä on sattunut omalle kohdalle osumaan.

  Todella luotettaviksi on ACE:t osoittautunu, toki ei ole ihan -40 asteeseen tainnu kelit jäähtyä. -35 kuitenkin ja suurin osa starttaa vielä ongelmitta.
   
 4. znood

  znood Guest

  Vs: Kelkan akku

  Yamahalla ei oo ollu ongelmia jos akku opn vaan kunnossa, paitsi siinä että releet saattaa jäätyä. Mutta kun tietää mitä tehdä niin ei oo ongelmia.
   
 5. lamar

  lamar Well-Known Member

  Vs: Kelkan akku

  Mikä Exiden akku kyseessä?
   
 6. MVa~1

  MVa~1 Well-Known Member

  Vs: Kelkan akku

  http://www.exidesearch.com/WebForms/BatDetails_MC.aspx?VariantID=1412729&BatteryID=10673&Year=2012&Make=Lynx Ainakin tämännäköinen se on ja exiden sivujen haku suosittelee moista. Toki mitat kannattanee tarkistaa, että on juurikin sama yksilö kyseessä.
   
 7. -Tonde-

  -Tonde- Well-Known Member

  Vs: Kelkan akku

  Onkos kokemusta Litium akuista kelkassa ?

  Painonsäästö 80% vrt. normi kelkan akku.

  Litium akku painaa vain 1,8kg, hinta toki aika suolainen:

  http://earthxmotorsports.com/shop/etx36d/
   
 8. lamar

  lamar Well-Known Member

  Vs: Kelkan akku

  Ihan kivoja akkuja olisivat, mutta Dootalkin poijjaat on kokeilleet kelkoissa huonoin menestyksin. Lipot ei kestä tuota kylmyyttä hyvinkään.

  Löytyy kotimaasta seuraavia

  http://www.storm-motor.fi/valmistajat/shorai/
  http://www.jussinmaki.net/verkkokauppa/mp_akut_pienakut-3238/
   
 9. -Tonde-

  -Tonde- Well-Known Member

  Vs: Kelkan akku

  Lueskelin lisää hieman tuosta Litium akuista kelkka käytössä, niin mahdolliset ongelma tilanteet ei liity niinkään varaustilaan vaan siihen, että kylmässä -30c akku ei halua luovuttaa käynnistysvirtaa.

  Ratkaisuna siihen on pari-kolme startti yritystä, joka aamun ekassa käynnistyksessä riittää lämmittämään akkua sisäisesti sen verran, että sitten alkaa luovuttaa käynnistysvirtaa kunnolla. Noihin erittäin kylmiin tilanteisiin EarthX myy myös erillistä kannettavaa taskulampun kokoista jump startteria. Valmistaja itsekin suosittelee kelkkakäyttöön vain tuota kalleinta 36d mallia.

  Joku youtube videokin aiheesta löytyi ja hyvin kelkat lähti kylmän yön/viikon jälkeen käyntiin.

  Mutta joo melko kallista on painon säästö kuitenkin.
   
 10. -eikka87-

  -eikka87- Polaris Switchback 600 -05

  Vs: Kelkan akku

  Itse ostin tänään bosch yb14a-a2 tilalle motobatt akun. Speksejä motobatt eduksi-> bosch/yuasa 14ah/140cca kun taas motobatt 20ah/230cca. Ja oli saman kokoinen kuin perusakku. Lisäksi viä 4x navat. Katotaa kaua kestää mutta ensivaikutelma erittäin positiivinen ;D
   
 11. SnowKing

  SnowKing Well-Known Member

  Vs: Kelkan akku

  Mites nuo geeliakut kelkkakäytössä? Ovatko mistään kotoisin?
   

Suosittele tätä sivua