KYSELY: Käytätkö korvatulppia

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 28/1/21.

?

Käytätkö korvatulppia ajaessa

 1. Kyllä

  58 vote(s)
  46.8%
 2. Ei

  38 vote(s)
  30.6%
 3. En, mutta tiedän että pitäisi!

  28 vote(s)
  22.6%
 1. Kertturacer

  Kertturacer Well-Known Member

  Tai syödä eväsleivät voipapereineen.
   
 2. Taiger

  Taiger Well-Known Member

  Normi-tulppia käyttäny jo monta vuotta ja ku on tottunu niihin niin ilman en aja vaikka nyt on alla hiljanen nelari. Se korvien piippaaminen ei oo kovin mukavaa, sitä oon aikanani kuunnellu ihan tarpeeksi.
   
  Pertuzi tykkää tästä.
 3. Joutojätkä

  Joutojätkä Member

  Harvemmin. Mielummin Peltorit tms.

  Mutta jos likellä pyörii mökäpönttövehkeitä niin saatan tulpat laittaa josko olen kummastelu miksi joku haluaa nimenomaan mökäpöntöllä kasvattaa melua.... mutta samalla itse tunkee tulpat korviinsa eikä nauti siitä mökästä jolle altistaa muut :(
   
  Pertuzi tykkää tästä.
 4. Petsku2508

  Petsku2508 New Member

  Käytän vahhanmallisia Alpine Motosafe tulppia, mukavasti suodattuu tuulen suhina ja kovimmat äänet.
   
  P4V3-62 ja Joutojätkä tykkäävät tästä.
 5. Rautane

  Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

  En käytä tulppia kelkkaillessa enkä enskamopoillessa. En ole kokenut tarpeelliseksi, vaikka esim. töissä herkästi kuulon suojaankin, jos on vähänkään melua. Aikanaan oli katupyörä yoshimuran rännillä ja sen kanssa oli pakko käyttää, muuten meni korvat kipeiksi viimasta+äänistä. Saattoi osittain johtua myös huonosta kypärästä. Kelkka ja enskahommissa toisella Airohin kypärällä mennään.
   
  Joutojätkä tykkää tästä.
 6. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Perus earit aina vähänkin pidemmällä reissulla. Vmaxi opetti ja nyt ei kyllä pysty tuolla viperilläkään ajamaan ilman. Ja ei tosiaan kuulu kaikki rutinat ja paukkeet, kun työntää menemään.
   
  Joutojätkä tykkää tästä.
 7. HannuIk

  HannuIk Well-Known Member

  Ei tuu käytettyä kelkkaillessa, pitäis kyllä. Moottori pyörällä kyllä käytän, milwauken rauta pitää sellaasta pauketta ja ajoviima vielä korostaa, avo kypärä nääs.
   
  Joutojätkä tykkää tästä.
 8. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Paria lynssiä käyty ajamassa ja tullu mieleen, että niinkö tarvii earit tukkia korviin, jos tuollaisen laittaa (varsinkin PPS). 850 Polle ja Doon Rene ovat todella hiljaisia ajomelultaan näihin verrattuna. Korkea tuulisuoja tuntuu lisäävän kuskiin kohdistuvaa melua vielä tuntuvasti.

  Töissä saa suojaimia pitää päässä ihan nokko. Kelkalla mieluiten ilman.
   
  Joutojätkä tykkää tästä.
 9. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Tuli hommattua kelkkalehden testin innoittamana motosafe race tulpat valettavien sijaan. Arvelin, et testataan nuo ekaks, kun on edulliset. Ensimmäiset tulpat, jotka saan laitettua kunnolla korviin, kun on ahtaat korvakäytävät. Niissä on pieni putkilo millä painetaan tulppa, himppu joutuu väkivaltaa käyttämään, et menee riittävän hyvin paikalleen.

  Nyt ajellu vajaa tonni tulppien kanssa ja välillä kokeillu ilman. Kyllä on tulppien kanssa miellyttävä ajaa, kun häiritsevät tuulensuhinat on poissa, mut kuitenkin koneen äänet kuuluu ok. Juttelemaan pystyy myös tulppien kanssa. Pitemmän päälle painaa vähän korvaa, mut silti ajaa miuluummin tulppien kanssa kuin ilman.
   
 10. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Nyt on muutama reittireissu heitetty kypäriä vaihdellen ja on aivan selkeä ero melussa Airoh vs CKX.

  Airohi päässä korvia jopa särkee kaikki suhinat ja kolinat. Alan ymmärtää miksi porukka meuhkaa korvatulppien kanssa. Lynx + Airoh= tulpat korviin. Ei tuota melua saakeli jaksa kuunnella.

  CKX sen sijaan ei ole yhtään niin meluisa, eikä niitä häiritseviä särinöitä iske korviin. Tässä tunteekin, että on kunnon toppaus joka painuu tiukasti korvia vasten. CKX näistä ehdottomasti jatkoon reittihommiin. Ei tarvi tulppia.

  Ei ex Doo tai Polle tuollaista meteliä pidä kuin Lynx. Tässä tapauksessa häiritsevät äänet ei edes moottorista (600ace), mutta tuo pps2 alusta aiheuttaa meteliä todella paljon. Jotenkin se tässä vielä kohdistuu ajajaan, kun nousee ylös penkistä äänet vaimenevat todella paljon.
   
 11. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Laitappa Airoh Aviator päähän niin tiedät metelin äärimmäisyyden, itse kokeilin yhden reissun ajan....
  Eilen puolet 285km reissusta tulpat korvissa, kaverilla hajosi kelkka ja vähän kiire tuli yksinään pois, ilman isoa tuulilasia kun pudottelee sellaisia nopeuksia joista ei julkisesti ilkeä kirjoitella reilun 100km niin korvat huutaa vieläkin, vähän tuli jo jännä fiilinki kun kelkka hajosi, itsellä puhelin temppuili ettei saanut yhteyttä sekä akunvaraus heitteli 6-20% välillä.
   

Suosittele tätä sivua