Lynx 420 JV jatkoperän ja voimansiirron entistäminen

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Weteraani, 2/12/21.

 1. Weteraani

  Weteraani New Member

  Aloitin Lynx 420 projektin ja heräsi muutama kysymys. Mallista en ole aivan saletissa, koska kuomu on maalattu, eikä tarroja ole säilynyt. Tyyppikilpikin on jäänyt asentamatta edelliseltä enstistäjältä.

  Jatkoperän kääntöpyöräakselin kiinnitys keinutelakkaan (kuvat) alkuperäisesti askarruttaa. Sain kyllä räjytyskuvia monestakin aikalaisesta, mutta tuntuu sille, että telakkaa on sovellettu syystä, tai toisesta ja nyt on Weteraanin sormi suussa. Onko kenelläkään digikuvia, mitenkä akseli on ollut kiinni telakassa, alkuperäiskuosissaan? Sanallisetkin selostukset huomion ja kiittelen jo nyt.

  Toinen pohdinta liittyy voimansiirtoon, eli vaihdelaatikon (2+1) öljyn pysymisen varmistus, konsa paketti on kasassa. On nimittäin harmillista, jos kohtu työläs voimansiirron ja telaston kasaus päättyy neitsytajon jälkeen vaihteistoöljyn allelaskuun, vaikka tipoittaiseenkin. Tahtotila on onnistua kerralla. Eli, onko vetoakselin laatikon puoleisen laakerin sisäkoolin ja vetoakselin välissä huomattu olevan esim. O-rengasta, jolla varmistetaan 6205RS laakerin ja vetoakselin välyksen mahdollinen vuotomahdollisuus akselia pitkin? Laakeripesäparin ja laatikon rungon välissä, laatikon sisäpuolella oli natettunut alkuperäisen näköinen kumitiiviste ja se on toki korvattavissa esim. korkista kotikutoisesti leikattavalla omavalmisteella, koska uutta ei kuulemma enää saa. Vetoakselin ja laakerin sisäkoolin olematon välys, mutta öljylle helponväljä kulkureitti ulos vaivaa mieltä, ennen kasausta. Purkaessa jo huomasin, että vetopyörän irrotusta varten olevan kannen tarkisturoppuun saakka öljy ei ylettynyt. Ja telatunnelin puolelta laakeria katsottaessa sen pinta oli öljystä kostea, joten oletan vuodon tapahtuneen akselin ja sisäkoolin välistä. Uuden RS laakerin suoja pitää, siitä olen vakuuttunut.

  Ja tietääkö kukaan, mistä voisin saada alkuperäiset tarrat, tai tarramallit mahdollista painatusta varten?

  Vinkatkaa tietonne, niin pääsen nietokselle, nyt kun sitä alkaa olla jo lumilingonkin nieltäväksi!
   

  Lisätyt liitteet:

 2. Weteraani

  Weteraani New Member

 3. JiiKoo

  JiiKoo RX1-PPS

Suosittele tätä sivua