Mopoautot

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä Kottinen, 4/10/08.

  1. Kottinen

    Kottinen skidoo skandic sport 600 efi / Skandic wt 600

    Sattuuko kellään olemaan kokemusta näistä teiden tukoista, mopoautoista ? Hankinnassa olis tyttärelle sellainen ja tietoa kaivattais, markkinoilla on autoja eri koneilla joista lombardini ja Yanmar yleisimpiä. Onko lombardinilla ja Yanmarilla eroja kestävyydessä, ihmettelen kun  sama auto varustettuna lomballa on 1000e halvempi kuin Yanmarilla, onko lomba joku halpismoottori ? Ja näistä koreista, kestääkö muovikori talvipakkasessa?  Markkinoilla on yksi merkki jossa on kori lasikuitua ja tottakai he mollaavat kilpailijoiden muovikipot huonoiksi, halkeilevat kylmässä jne. Onhan niissä toki 3 v takuut ilman kilometrirajoituksia mutta olis  hyvä löytää merkki joka on muita vähemmän korjaamolla. Käyttökokemuksia mopoautoista talvella olis mukava kuulla, kuinka tarkenee ja pääseekö niillä talvirenkailla mihinkään , muksujen pitäs päästä kouluun liukasta ja joskus auraamatontakin kylätietä pitkin kelissä kuin kelissä.
     
  2. TuomasV

    TuomasV Well-Known Member

    Kaverilla on tuollainen tekele, Microcar MC Campus -07.
    Moottorihan tuossa vehkeessä on Yanmar ja kaveri on rullannut sillä noin 14 000 km, käyttäen tietenkin sen aina määräaikaishuollossa, niin kone on ainakin tähän asti toiminut moitteetta. Tuossa koneessa on suhteellisen hyvät väännötkin, eli ihan nollavauhdista lähdettäessä jyrkkään ylämäkeen auto kelaa mäessä vauhdit ihan tappiin asti.
    Kulkuja tuossa vehkeessä on mittarin mukaan noin 58km/h ja gepsiin mitattuna suunnilleen 48km/h (Garmin 60Csx)

    Nuista muovikatteista sen verran, että ovathan ne kyllä melko onnetonta tekoa, ei tarvitse olla kummoista töytäisyä että puskurit ovat palasina. Ja melko herkkiä ovat myös naarmuuntumaan, mutta jos niitä jaksaa jatkuvasti pitää puhtaina ja vahata niin silloinhan ne kestävät paremmin.
    Pakkasen kestosta ja talvella liikkumisesta en osaa sanoa vielä mitään, koska kaveri sai mopoautonsa vasta kesällä.

    Sähkövikoja on esiintynyt aika paljon, esimerkiksi laturi ei toimi kunnolla ja hehkukin temppuilee välillä. Mutta huollossa selvittävät todennäköisesti nämä ongelmat.

    Kaupunki liikenteessä tuo on näppärä menijä, valoissakaan ei lähdössä jää muille autoille. Mutkat pystyy ajaan melkein hidastamattakin, ja myös todella tiukkoihin käännöksiin auto taittuu hyvin.
    Kaupungissa ajamista helpottaa runsaasti myös se, että nämähän ovat automaattivaihteisia (eteen, vapaa ja pakki), jolloin polkimista ei tarvitse käyttää kuin kaasua ja jarrua.
    Nähämähän ovatkin ainoat polkimet.

    Polttoaineena toimii diesel ja moottori on variaattorivetoinen.

    Kyllä näistä mukavan menijän saa jos siittä jaksaa pitää hyvää huolta, niin ulkokuoren kuin moottorinkin kannalta.
     
  3. Hovelinksi

    Hovelinksi Lynx Re

    Ite tullu ajettua noin 30 000km ligier ambralla ja varmasti säässä kun säässä ja tiellä kuin tiellä :D.Talviajoa varten kannattaa lisätä vähän eristeitä niin ei vinkka käy jaloille (myös häirihtevät äänet vähenee).Talvirenkaat ainaki itellä piti hyvin,ei ollu ongelmia liikenteeseen lähtiessä ja tielläki auto pysy hyvin.Yanmari on pikkusen hiljasempi ja onhan siinä muutama kuutio enemmän ku lombassa.Kaikissa nuissa vehkeissä on melkolailla samanlainen runko.Itellä oli muovikori ja hyvin kesti pakkaset ja lämpimät kelit,Penkkoja nuilla ei kestä ajaa matalaksi.

    Jos oot käytettyä hommaamassa niin kato että takarenkaat on suorassa (jos kolaroitu niin takaripustukset/runko vääntyny 80% varmuudella) ja että variaattorit ei ole kulunu (kummanki jos vaihtaa niin äkkiä tulee 600-800e maksamaan).Nuo variaattorit alkaa olemaan vaihtokunnossa noin 30 000-40 000km kohalla.

    Oman pirssiin kerty noin 46 000km ja konetta ei tarvinnu aukoa,lomba siis kyseessä.Itellä ei hirveästi kyllä sähkövikoja ollu,säädin meni mykäksi yhen kerran ja kontinluukun aukasin moottorit (talvella oli lunkka jäässä ja moottorit jäi jostain syystä päälle).
     

Suosittele tätä sivua