Pätkä kelkan osto!

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Janihammari, 7/9/19.

 1. Janihammari

  Janihammari Active Member

  Mikä näistä kannattaa ostaa kovaan reitti ajoon, löytyy patikkoa ja ryteikköä, myös jäällä ja tiellä joutuu ajamaan.

  Nämä mahtuvat budjettiin

  Lynx rave re 600 2011-2013
  Lynx rave re 600 2014-2015(paljon ajettuna)

  Polaris indy sp 600 2013-2017

  Ski-doo mxz xrs 600 2011-2013
   
 2. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  Itse ostasin nuista 12 13 tai 14 lynxin. Ovat kaikki samalla hyvin toimivalla alustalla 14 ainoastaan uudempi runko joka saattaa tietysti olla etu myöhemmin myydessä ja onhan se uudemman näköinen. 11 jäisi pois lyhyemmän alustan takia. Skidoosta ja polariksesta ei itsellä kokemusta, mutta eikös tuon ikäinen doo ole vielä lyhyemmällä alustalla? Jokatapauksessa valinta tulisi olemaan skidoo tai lynx kun uskoisin niiden kestävän paremmin tuollaista käyttöä..
   
 3. vetkulilm

  vetkulilm -20 Expert ja -14 Rave Re

  Ite laittaisin 14-> Lynen.. Juurikin jo jälleenmyyntiarvon takia.. Tulikohan -15 pps2 joka hiukan hiljaisempi?? Vai oliko jo -14.. Tarkemmin tietävät korjatkoon... Skidoo kans hyvä mutta hiukan lyhyempi. Moni tosin kehuu että rullaa paremmin kuin pps.. Eli hiukan hiljasempi ja taloudellisempi. Jos sillä mitään merkitystä on
   
 4. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  -15 tuli pps2 joka hiljaisempi, mutta oon jäänyt sellaiseen käsitykseen että tuota vanhempaa on pidetty toimivampana vai kestävämpänä ainakin mitä 15 ja 16 oli??
   
 5. Janihammari

  Janihammari Active Member

  Miksi tuota -15vm keulaa on haukuttu niin rankasti, että kannattaisi ostaa -14vm vaikka on pps1:lla?
   
 6. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  En tiedä keulasta mutta alustan geometria on erilainen. Uskoisin kuitenki että kaikista saa peruskäytttäjälle hyvän. Jos kelloa vastaan ajaa kannattanee ostaa se vanhemmalla alustalla oleva 14..
   
 7. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Cat M800 162" & XF800 HC 146"

  2015 lynx Re on matalemmalla keulalla mitä esim. 2014 & 2016
   
 8. M.E.A

  M.E.A XRS 850 137"

  Kulkuasento ja balanssi paranee paljon jo vaihtamalla jäykemmät etujouset, esim 24nm.
   
 9. Janihammari

  Janihammari Active Member

  Mitä parannuksia tuohon 14 malliseen kannattaisi tehdä? Parempi variaattori, Saako telastoa tehtyä hiljaisemmaksi, Enska simmit keppeihin?

  Onko mitä huomioitavaa + 15tkm ajetuissa
   
 10. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Niin no,

  Sehän riippuu mitä sie sillä kelkalla teet? PPS telasto on noissa vuosimalleissa melko äänekäs, joten sille ei paljoa oo tehtävissä. Variaattoria sun ei reittiajoon tarvi vaihtaa. Voimalinjaaha voi aina vähä hipistellä jos haluaa. Noissa oli vähä semmonen raskassoutunen voimansiirto. En muista oliko nelitoistasessa se aavikkovälitys.
   
 11. Janihammari

  Janihammari Active Member

  Okei, nyt viime päivinä alkanut tulla paljon vaihtoehtoja, Rex2 koppasetkin on jo sika halpoja, ihan yllätyin niiden arvon jo laskeneen noin alas.
   
 12. Pattirane

  Pattirane Drives like grandma

  Patikkoisille reiteille -14 Lynx RE on valmis kampe, etujousia ehkä vaihtaisin. Punamustana komean näköinen kampe

  -15 tai uudempi MXZ XRS johon vaihtaa Blade-sukset ja simmittää iskarit itselleen sopivaksi, niin pääsee patikossakin kovaa ja kääntyy suksienvaihdon myötä. Ski-Doo ehkä kestävämpi (Ylläsjärvellä vuokraamossa kehuivat kerran, että XRS ei ollut käynyt 8000km:iin korjaamolla, mutta noita muita saanut pajoittaa koko ajan) ja on varmuudella hiljaisempi ja mukavampi. Nyt on jo kolmas XRS itsellä. Vierestä olen katsellut kavereilla olleita Lynxejä.

  Lynx on karkeampi sportti kaikella tavalla sen verran päässyt kokeilemaan niitä.

  Molemmat 3300 maoilla.

  Jäällä ajeluun käy mikä vaan.
   
 13. Janihammari

  Janihammari Active Member

  Käsittääkseni Lynx ja Ski doo suurinpiirtein samoja vehkeitä, joten mikä Ski-doosta tekee kestävämmän ja mukavemman?

  Onkohan kukaan keksinyt mitään kikkoja saada tuota 14 re:tä hiljaisemmaksi jos se niin kova on tärisemään ja jyrisemään?
   
 14. S4ms4

  S4ms4 Lynx G-type Lynx RS vm:11

  No eipä sillä PPS:llä oikein voi mitään. Pitää metakkaa ja sen kanssa elettävä tai merkkiä vaihdettava :D
   
 15. Janihammari

  Janihammari Active Member

  Ihminen senki on suunnitellu ja niin on suunnitellu pps2:senkin joka on hiljaisempi. Niin on se kumma josei pps:sää voisi tehdä hiljaisemmaksi, toki jos porukka on peukalo keskellä kämmentä, niin ei silloin varmasti kannata mitään yrittää. PPS2 rakenne on pyöreillä putkilla ja PPS on neliöputkilla, mutta rakenne on muuten hyvin lähellä toisiaan. Itsellä kun ei ole kumpaakaan alustaa irrallisena lattialla, niin ei voi oikeen tietää tarkempia eroavaisuuksia.
   
 16. Olmi

  Olmi Lynx RE 600 E-tec -14

  Itellä tuollainen 600 -14 RE ja muutaman tonnin ajellut sillä. Ekana talvena matto piti melkoista naukunaa, mutta siitä selvisi sillä että sääti sitä vähemmän kireälle. Ei ole sen jälkeen alustan äänet haitannu. Välitykset oon vaihtanu vakiosta pienemmäksi ja iskarit simmannu itelle sopiviksi. Ei ole sen jälkeen paljoa tarvinu kun peruskausihuolto tehdä ja muistaa pitää öljyä sekä menovettä tankissa. Pääasiassa ajanut reittiä ja nielee kyllä pattia mukavasti kun alusta on jiirissä, ennemmin loppuu itellä pää kun kelkasta suorituskyky. Voin kyllä suositella kyseistä mallia hyvillä mielin ja mikäli asut Oulun seudulla, niin Redshocksin Jarno tekee todella maukkaat simmit iskareihin.
   
 17. Pattirane

  Pattirane Drives like grandma

  Mukavamman tekee varmasti katkaisijoiden kätettävyys ja sijoittelu, jenkkityylinen pehmeämpi istuin, moottorin värinättömämpi käynti ja telaston hiljaisempi ääni. Kestävyydestä "kokemus" perustui siis kelkkavuokraamon kommenttiin, joka oli jo tuossa aiemmin mainittu ja vierestä seuranneena kavereitten kokemukset esim yhdellä reissulla 4:stä Lynx Rave Re:stä meni kolmesta jotain rikki telastosta. Re kuskien urheilullisempi ajotapa voi olla yksi tekijä alustan vikoihin.
   
 18. LRacing

  LRacing Well-Known Member

  -14 mallin 800RE.llä ajoin yli 8tkm ja sitten ostin -16 mallin X-RS:n. eka havainto oli epätodellinen hiljaisuus ku ajaa :) . itsellä vielä tulpat korvissa niin ei kyllä kuulu yhtään mitään. Myös keveys miten X-RS liikkuu tuntuu kuskin penkillä.
  Kumpikin on kestänyt aika samanlailla , jotain liukurunkoa ja pienempää menee menee joskus mutta se kyllä on enempi normaalia näissä kunhan ei joka reissun jälkeen ihan mene.
   
 19. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  No onko muita eroja kuin hiljaisuus? Kumpi alusta on toimivampi? Ajotuntumassa eroja?
   
 20. Janihammari

  Janihammari Active Member

  Eikö näissä ole samat moottorit ja rungot, niin miten äänet voi olla hiljaisemmat? Äänenvaimennin toki voi olla tehokkaampi skidoossa?
   

Suosittele tätä sivua