Rotax 377 puristuspaineet ? , kytkimen huoltoa (Skandic II 377 R huoltoa)

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä jumo, 15/11/12.

 1. jumo

  jumo Well-Known Member

  Otin tuossa isän mökkikelkan työn alle.

  Mittasin puristuspaineet ja kolmella nykäisyllä kylmästä koneesta löytyi ~9.5 bar molemmista pytyistä, lienee OK ? Mittarissa reipas 8000 km, mutta vaijeri ollu poikki vuosia , tosin tuolla nykyään vuosittaiset ajot joitain kymmeniä kilometrejä.

  Otin tuon -92 mökkikelkan käsittelyyn kun isän "Ei siitä kauheen kauaa ole kun se kävi huollossa" osottautui huoltovihkon mukaan huolletuksi viimeksi 1998 ;)

  Ketjukotelosta valui ulos musta töhnä, rajotinremmi lähes poikki, käynnistimen naru myös, alustaa rasvattu ilmeisen harvakseltaan yms. muuta pikkukivaa. Käyttö niin vähäistä eikä huollon puutteesta huolimatta mitään vaurioita löydy niin kannattaa vielä huoltaa käyttöön.

  Tuohon ei taida saada kytkimen jousta vaihdettua ilman että kytkimen irrottaa ja purkukin taitaa vaatia omat työkalut ? (eli taidan mun huollon ja säädön jälkeen viedä korjaamolle voimalinjan tarkistukseen ja jousten vaihtoon).

  Vinkkejä ja linkkejä tuon ikäisen skidoon kytkimen ja variaattorin ohjeisiin otetaan vastaan.

  Telamaton solkia oli mutkalla ja murtuneena pari kappaletta, ei liene merkitystä jos pari viallista ottaa pois ?
   
 2. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vs: Rotax 377 puristuspaineet ? , kytkimen huoltoa (Skandic II 377 R huoltoa)

  Kun kerran huoltoa teet, niin käy joutessas läpi alustan laakereita. Rullien laakereita voi aina "tekohengittää" poistamalla sen pölysuojan varovasti ja putsaamalla sisuksen, sitte vaan uutta vassua sormella ja pölysuoja varovasti takasin. Vaan eipä nuo rullien laakeri maksa sitä vertaa, että eikö ne kannattas vaihdellakki.
  Voisin myös suositella sen ketjukopan aukasua. Saat samalla tarkistaa sisuksien kunnon. Kun ketjukoppa on auki, niin sittehä se on jo sama käytellä vetariki irti ja vaihtaa siihen laakerit molempiin päihin. Tuskin tekis pahaa vaihtaa variaattorin akselillekki laakereita.
  Tuossa joskus taannoin tullu huomattua että alustan ja voimansiirron laakereiden vaihtelu vaikuttaa kelkan rullaavuuteen aika merkittävästi. Etenki tällaisissa laitteissa jotka on iäkkäitä.
   
 3. jumo

  jumo Well-Known Member

  Vs: Rotax 377 puristuspaineet ? , kytkimen huoltoa (Skandic II 377 R huoltoa)

  Telaston rullat ja laakerit pyöri hyvin ja ne olikin joku vuosi sitten kaikki uusittu.

  Ketjukoppaa en käyttänyt auki kun tuossa on se vaihteenvaihtovivusto ja muut rojut tiellä. Siitä pitäs melkein nostaa koko vaihteisto+variaattori ylös sieltä että mahtus aukaisemaan kun on ne sivumuovit yhtäpuuta koko keulapaljun kanssa. Aukaisin pultteja ja raotin senverran että öljyt tuli ulos, seassa ei näkynyt ylimääräistä mujua. Se avataan sitten jos perushuollon jälkeen ilmenee että voimalinjassa on vielä häikkää, samalla sitten vetarin laakerit yms. uusitaan.

  Sen verran sain "luottamuslausetta" että paraikaa lastaa kuulemma kelkkaa takas kärryyn ja menee korjaamolle kytkimen ja variaattorin huoltoon ;)
   

Suosittele tätä sivua