RS Venture / Venture TF

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Vette, 21/12/05.

 1. Yamahisti-Skidoisti

  Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

  Laitoin kelkoista enemmän kokemusta omaavan kaverin ajamaan Venturea ja pyysin avostelemaan alustaa. Itse ajoin hänen 2017- mallin Renegadella ( 1200 cm3 nelari). Kaveri tuli Yamahalla perässä lähes samaa vauhtia kuin minä uudella kelkalla. Kehui alusta muuten hyväksi, mutta sukset hakevat koko ajan. Neuvoi löysäämään suksien jousitusta, mikä tehtiinkin saman tien metsässä. Avot, että tuli hyvä ohjattava! Pari senttiä kierrettiin löysemmälle. Pienestä näkyy olevan kiinni nämä ajettavuusasiat.
   
 2. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Mulla nyt tuossa RSVenturessa lisäsäiliölliset joka paikassa, hieman shimmailtuna, voi vaan sanoa että kyllä tuolla ajaa äkkiä mutkasta reittiä näkymättömiin, säätämällä ne suurimman osan saa toimimaan, rohkeesti vaan asia kerrallaan.
   
  paikkari tykkää tästä.
 3. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Saman totesin tänään. Kannattaa hakea säätöja omaan makuun. Ei noi tehdassäädöt ole välttämättä sielläpäinkään.
   
  paikkari tykkää tästä.
 4. Yamahisti-Skidoisti

  Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

  En oo tuota suksien jousitusasiaa tajunnut oikein tärkeänä pitää aiemmissa kelkoissa.
   
 5. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Jos tuo suksi on sama kuin warriorissa ja Apexissa niin aikalailla paranee vielä Totaltekin raudalla vs vakiorimpula.
   
 6. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Ettei tämäkin keskustelu karkais nyt epäolennaiseen niin on muistettava että suuri osa kelkkailijoista ei edes huomais nuita suksista johtuvia ohjausvaihteluja, tuo tuossa oleva vakiosuksi on hyvä jokapaikan suksi, ei missään ehkä paras mutta ei myöskään huonoin.
  Jousituksesta senverran että tuo vaatii sen vaimentajien huollon kyllä sen kerran kaudessa tai 500-1500km välein ajotavasta ja -alustasta riippuen etenkin telaston osalta.
  Kunnossa olevat ohjainraudat on perusasia joka tulee pitää mielessä, oli ne sitten minkämerkkiset tahansa, nyt vaan käy niin että kokematon tai vähemmän kokenut saa mielikuvia jotka ei ole välttämättä niin tärkeitä. Näillä ajavat eivät yleensä ole niitä huimailijota joiden päämääränä olisi mahdollisimman vauhdikas eteneminen , lasken itseni tähän kategoriaan.
   
  Fiiberi tykkää tästä.
 7. Yamahisti-Skidoisti

  Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

  En minäkään yksin ajele mitään hullua vauhtia, mutta näitten huimapäitten mukana joskus pitää yrittää pysyä siedettävällä etäisyydellä niin saa olla ajettavuus kohdallaan. Raudat vaihdoinkin heti kun viime talveksi Venturen ostin. 5000 km nyt itse ajanut. Alkaahan tuossa kaikenlaista laitettavaa jo olla: Donitsit on tilattu, helisevät kylmänä aika paljon, matosta on joitan lappuja katkennut ja muutamia puslia pitäisi uusia. Keväällä ja kesällä ei oikein ole aikaa värkätä itse, mutta jospa syksyllä kun moottoripyöräkausi päättyy ja on pitkä rospuuttokeli ennen kelkkakautta.
   
 8. make k

  make k Well-Known Member

  Saapa nähä saako huomenna sanoa niinku huutokauppakeisari, että hulluhan se on joka ei Yamahaa osta...
  Rs venture tf on kiikarissa ohjaustehostimella. Ainaki kun näitä kirjoituksia lueskelee, niin ei vissiin mikään huono kelkka pitäis olla. Onko arvon raatilaisilla kokemuksia tästä uudemmasta venturesta mitä pitää silmäillä näistä malleista?
   
 9. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Herrasmies matkakulkine, järkevällä pidolla monivuotinen matkakumppani.
   
  antsu tykkää tästä.
 10. antsu

  antsu Venture tfT Nytro rtxT Phazer gtT RX1 Viper MTXT

  Turbolla tulisi vielä pikkuisen hauskempi ;-)
   
 11. make k

  make k Well-Known Member

  Tulihan tuo Venture ostettua... Lumet vain sulaa siihentahtiin, että ei pysty oikein testaileen. Muutama kilsa tuli mettäautotiellä kurvailtua, niin sen perusteella tuntu ihan pirteeltä peliltä...
   
  hanski-58 tykkää tästä.
 12. Connery

  Connery Active Member

  Moi. Oisko kellään tietoa että onko rs venture tf 05 mallissa erillinen latausrele? Korjaus manuaalista löysin kuvan jossa on mainittu load control relay,,,,ilmeisesti tämä rele vaikuttaa lataukseen?? onko kellään tietoa? Kelkassa lataus ei toimi, mittasin magneeton käämit regulaattorin liittimestä jossa valkoiset 3 johtoa jotka tulevat magneetosta ja on kyllä mielestäni kunnossa 0,2ohm lukemat kaikissa 3 käämissä. Vaihdoin uuden jänniteregulaattorin mutta ei auttanut/ei lataa vieläkään. Oisko kellään hyviä neuvoja asiaan?
   
  Viimeksi muokattu: 28/5/23
 13. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Tarkistitko esim.yleismittarilla akun kaapeleista mitaten latauksen?
  Onhan siellä lataussäädin jossakin oltava ja jos vaihdat uuden niin älä osta tarvikemallia.
  Tarkista ne johtosarjat , etenkin koneen ympäriltä, hiertymiä niissä on ollut.
  Toinen tarkistettava kohde on ne maadotuskammat johtonipuissa.
   
 14. Connery

  Connery Active Member

  Lataus jännitteen olen mitannut heti yleismittarilla akusta/tupakinsytyttimen pistokkeesta ja ei lataa ollenkaan vaikka kierroksia nostaa 4000-5000rpm. Viimetalvena ostin uuden akun kun luulin että vika ois siinä. Akun latasin täyteen ja napa jännite ennen starttia jotain 12,7v kieppeillä. Sit ostin E-baysta ihan uuden alkuperäisen lataus säätimen (RECTIFIER & REGULATOR 5JW-81960-00-00) mutta ei ladannut...aattelin että on sökö säädin,,, lähetin takas ja ostin tarvikemallin säätimen kaupasta niin on ainakin varmasti toimiva. Ei toimi silläkään, mittasin uudestaan staattorin vastusarvot ja on kunnossa kaikissa 3 johdossa 0,2 ohm ja pickup kelan mittasin myös ja kunnossa on 193ohm. Staattori on kyllä mielestäni kunnossa, tekis vaan turhaa työtä jos vaihtais uuden....näyttäs olevan moottorin poskessa irrotettavat muoviset tulpat josta vois päästä jollain kameralla näkemään että onko kelat päällisin puolin kunnossa...jos ovat menneet tummaksi niin voi olla et sit se on sökö?? vaikka pitäshän tuon toimia niin kauan kun kelat on kunnossa ja vastus/ohmi arvot kunnossa?? Testasin vielä että lähtiskö lataamaan kun lisäsin startti kaapelit akun -navasta moottorin kylkeen ja suoraan runkoon...ei vaikutusta...Pitää jatkaa tutkimuksia....just noi johtosarjat, kammat yms. Kiitoksia neuvoista. ...ilmoitelkaa lisää neuvoja jos on.
   
  Viimeksi muokattu: 3/6/23
 15. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  No kyllä tuo vaikuttaa staattori vialta.
  Pitääpä vilkasta manuaalista mitä arvoja sen pitäis antaa..
   
 16. Connery

  Connery Active Member

  Korjaus manuaalin mukaan staattorin ohmi lukemat olisi oltava 0,22-0,26ohm, pickup coil 189-231 ohm, mitatut arvot normi yleismittarilla mitattu kaikissa 3 johdossa 0,2 ohm ja pickup coil 193 ohm...pitäs olla lukemien perusteella kunnossa?? Vois katella jos löytyis tarkempi yleismittari jolla sais tarkemman lukeman kuin ton 0,2 ohm....vaikka tuskin sadasosa ohmeilla tos on mitään merkitystä Pystyykö staattorin jännitettä testaamaan jos ottaa koko regulaattorin pois ja mittaa jännitteen suoraan staattorilta tulevista johdoista? Hajoaako staattori jos regulaattori ei ole kytketty siihen moottorin käydessä? Minkä arvosta jännitettä niistä pitäs tulla, korjaus manuaalissa ei kerrota mitään staattorin kelojen jännite arvoista?? Netistä kattelin tos niin joku oli mitannu 47-48 ac v lukemia staattorilta tulevasta 3 johdon liittimestä??
   
  Viimeksi muokattu: 3/6/23
 17. vectoori

  vectoori Well-Known Member

  Mitä tulee jännitteensäätimen päästä mitattuna? Jos lukemat ok niin johtosarja auki. Säätimestä koneeseen päin lähtevässä johtonipussa on liitoskohta mihin useat johdot niputettu yhteen yhdellä "pannalla" ja helposti siitä johto irtoaa. Staattorivikaa minäkin kyllä veikkaan.
   
 18. Connery

  Connery Active Member

  0,2 ohm lukemat staattorilta tulevasta 3 valkoisesta johdosta jonka päässä harmaa liitin.
   
 19. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Saattaa staattori ottaa itteesä jos ei ole säädin kiinni.
  Jos nuo arvot on nuinkin kohillaan epäilen kyllä että siellä on johtosarjassa se maadotuskampa hapettunu.
  Näkyy teippien läpi ulospäin sellaisena paksumpana kohtana.
   
 20. Connery

  Connery Active Member

  Kattelin maadotus liittimet läpi mitä tos nyt oli näkösällä,,näytti olevan kunnossa. Mittasin jännitteet staattorin liittimestä,,,pukkas tyhjäkäynnillä jotain 32-34 ac v 2 johtoon ja 1 oli sit sökö,,,tuli jotain 1-2 acv. Joopa joo...meni staattorin vaihto hommiksi...tilasin uuden tiivisteen 29€ ja tarvike staattorin 145€ alkuperäinen ois maksanut 606€ plus 10-20€ rahtikulut päälle. Nyt probleema moottorin posken 2 kuusiokolo ruuvin irrotuksessa "kello 3 ja 4 kohdassa". Kattelin netistä neuvoja, irrotin/löysäsin moottorin kiinnikkeet ja pitäs saada moottoria siirrettyä 3-4 mm taakse päin et sais uitettua kuusiokoloavaimen paikalleen ruuvin kantaan. Onko kukaan tehny staattorin vaihto remppaa tähän kamppeeseen? Netissä joku oli nostanut koko moottoria ylöspäin että sais ne 2 kuusiokolo ruuvia auki??? Miksi, minkätakia moottoria pitäs ylöspäin nostaa?? Arvioisin että pakosarjan haitari/joustoputki antaa 3-4mm periksi särkymättä vaikka sitä ei irroita koska liikkuuhan moottori hieman ajossakin kun sille annetaan kierroksia. Pitää nyt ainakin ekku kokeilla sievästi kammeta moottoria taaksepäin jos liikkuis sen 3-4mm tai sit löysäillä pakosarjan ruuveja.
   
  Viimeksi muokattu: 12/6/23

Suosittele tätä sivua