Ruotsin puolelle kelkkailemaan

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä PG, 5/9/06.

 1. J.A.R

  J.A.R Summit X 154" Expert 2021

  Viime vklp oltiin arvidsjaurissa ja autoilla siirrettiin kelkat moskoon päin/ lähialueille ja lunta löyty jo mukavasti 70-100 cm ja ei tarvinnut kiviä ja kantoja varoa. Mutta paikoin oli vaan se 50cm. Mosko oli tuolloin täyteen varattu nii ei päästy sinne, mutta hyvin pääsi kulkemaan arvidsjaurista ja pääsi suoraan pelipaikoille. Pakkasta perjantai aamu bellussa ku lähdettiin nii rapiat -34
   
  Korbimotors, Driver, Pick-Nick ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 2. Pick-Nick

  Pick-Nick Arctic Cat F800 SP -12

  Me lähdetään viikon päästä Moskoseliin ajelemaan, voin raportoida lumitilannetta yms. sitten kun ollaan pelipaikoilla. STT tietotoimiston mukaan pitäisi sadella tuossa viikonlopun/alkuviikon aikana semmonen 20 cm lisää lunta.
   
 3. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Ruotsissakaan ei ole sitten minkään maan ja sortin pohjia. Eli kuivaa lunta pinnalta pohjaan. Helposti kaivaa kuntalle saakka.

  Muistakaa. Ette sitte postaile somee yms kuvia, jossa on kaivatettu kuntta hangelle. Tuo on asia joka puhuttaa melko pirusti Ruotsissa ja siihen halutaan puuttua. Joten elekää sohiko ampiaispessää.
   
  Värjäri, Joske, ParCatti ja 8 muut tykkäävät tästä.
 4. Notexan

  Notexan Lynx bd 850

  Onko kellään kokemusta Jäkkvikistä? Minnepäin sieltä kannataisi lähteä ajamaan?
   
 5. Pertuzi

  Pertuzi Well-Known Member

  Vääntäkääpä vielä viiksilangasta tietämättömälle. Eli onko näin, että tällä ensimmäisellä (vasemman puolimmaisella) kartalla ei tee ruotsissa friiraitimiehet mitään? Elikkäs tuossa jäljemmässä kartassa (skoterleder.org) näkyvät vaaleanvihreät ruudukkoalueet ovat myös naturserevaatteja missä ei saa reitiltä poistua?

  EDIT: No ei se ihan nuinkaan mene. Jokaisella vaaleanvihreällä alueella on kai omat säännöt ja tilanne pitää tarkastaa alueen säännöistä. Aika monella saa ajaa silloin, kun on riittävästi lunta ("köra snöskoter på väl snötäckt mark"). Näinkö se menee?
   

  Lisätyt liitteet:

  Viimeksi muokattu: 30/1/19
 6. Northtopi

  Northtopi PRO RMK 850

  Menossa myös Arvidsjaurin suunnille ensimmäistä kertaa. Olisiko heittää jotain paikkoja Arvidsjaurin ympäristöstä, missä olette ajelleet (mihin sai karavaanin parkkiin yms)? Moskosel on tutumpi paikka, mutta varmaan hyviä paikkoja on lähempänäkin.
   
 7. J.A.R

  J.A.R Summit X 154" Expert 2021

  Myö menimmä arvidsjaurista juuri moskoon päin, Bellun pohjois puolelle sai pitkän sprinterin ja neljän kelkan kärry parkkiin. Lisäksi käytimme P parkki paikkoja teiden varsilla toki etu käteen vaatien tutkimaan maastoja kartoista että mihin kantsii mennä.
   
 8. peruna.

  peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20

  Mistähän päin ruotsia löytyy parhaat lumet tällä hetkellä? Hyviä pohjia ei tieten oo muutako riksulla? Kasi-viikolla tekis mieli johonki suunnata suttaileen.
   
 9. Lassiv

  Lassiv Well-Known Member

  Olisikos kellään vinkkejä Kolari - Pajala välille. Löytyykö tuolta mitään tasaista jänkää/suota missä voisi tasaisen umpista harjuutella? Puunkiertoa tai tunturia ei siis hakusessa.

  Vai kannattaako kolarista lähteä mieluummin pohjoiseen reittiä? ( https://skoterleder.org -reittejä katseltiin )

  Iso kiitos jos jollain antaa vinkkiä niin ei koko päivä tuhlaannu täysin väärään suuntaan ajeluun. Satelliitti kuvia koitettiin myös hieman katsella, mutta ei ihan selkeästi antanut kuvaa minkälaista maastoa tarjolla.
   
 10. Arwid Käkivaara

  Arwid Käkivaara Well-Known Member

  Kyllä Pajalassa jänkiä piisaa; Vittulanjängästä alkaen :) Esim Pajalasta Tärendöön ku lähet, niin lentokentän jälkeen löytyy jänkää. Lunta ei vaan ole liikaa vielä.

  PS. Ica Lahtikselta Pajalaan on yksi hieman isompi jänkä tienvarsireitillä.
   
  Viimeksi muokattu: 14/2/19
 11. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Tuosta kans ko lähet Kolarin "tullista" reittiä suoraan pohjoiseen kohti Aareavaaraa, 15 km, nii on jänkiä nii että riittää.
  Pitää vaan varoa reittitolppia, ettei aja pahki...
   
  Fudge tykkää tästä.
 12. Lassiv

  Lassiv Well-Known Member

  Isot kiitokset vinkeistä, näillä lähdetään huomen aamusta liikkeelle katselemaan.
   
 13. Röpöttelijä

  Röpöttelijä Active Member

  Onkos tuosta käsivarren aluspuolesta Ruotsin alueella mitään tietoa missään, onko kieltoalueita?
  menee nuo nimet niin saamelaisen oloiseksi että loppuu googletustaito.
  Mietittiin jos lähimmille nyppylöillä kävis kiipeilee...
   
 14. Shaingi

  Shaingi Well-Known Member

  Oltais menossa maalis-huhtikuun tarpeessa takas Ruotsiin. Joko kelit alkaa normaalisti olla sielläpäin heikkoja vai pystyykö edelleen ajamaan hyvässä lumessa? Minne kannattaa mennä? Paljon on tutkittu potentiaalisia ajopaikkoja mutta pieni valinnanvaikeus iskee.
   
 15. JRT

  JRT Well-Known Member

  Laittakaapa raporttia kävijät lumitilanteesta. Vähän hirvittää ku maanantaina pitäisi mennä Gautoon ja ainaki täällä Keski-Suomessa on kohta viikon ollu plussaa ja vesisadetta.
   
 16. JS200

  JS200 -18 Freeride 154"

  Ei tuo kovin häävi lumitilanne täälä gauton suunnillakaa ole.. kyllä sitä tuolta puskista löytyy sen 50-80cm ku etsii, mutta todella raskas ajaa ku kova pintakerros hanges. Puuterikeleistä ei kannata haaveilla jos ei ihmeitä tapahdu ennen ensiviikkoa
   
 17. peruna.

  peruna. Ski-Doo Summit X Expert-20

  Onkos kukaan käyny hemavanin suunnilla viimeaikoina. Ois mukava tietää lumitilanteesta?
   
 18. neliveto

  neliveto Well-Known Member

  Onko kukaan ajellu viime aikoina Norbottenissa?

  Suunnitelmissa ajaa Ylläs-Kolari-Parkalompolo-Lainio-Övre Soppero-Kiruna. Pari päivää vuorilla ja takaisin
  Kiruna-Vittangi-Junosuando-Kangos-Kaunisvaara-Kolari-Ylläs.

  Millaista reittiä odotettavissa?

  Viimeksi yli 10 vuotta sitten tuolla ajellu, silloin oli hyvin merkatut reitit ja paljon lunta
   
 19. Joske

  Joske Well-Known Member

  Kyllähän tässä melekee on jo ahistanu ku en ottanu työreissulle kelekkaa matkaan, täällä luulajassa tuota valakostakylymää on likimain 90cm, arvidsjaurin nurkissa ainaki metri ja kvikkjokissa taitaa olla reilusti toista metriä... Viimesen kahen viikon aikana täällä on satanu jo sen 60cm mutta sulattanukki samontein jo osan. Paremmin täällä taitaa lunta olla ku pohjosempana: https://www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/snodjup

  Tuossa suora linkki karttaan ja lumensyvyysinfoihin, nuo mun lukemat on paikallisten lehtien ilmottamia: https://www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/observationer#ws=wpt-a,proxy=wpt-a,tab=vader,param=s
   
  Viimeksi muokattu: 23/3/19
 20. muumi prox

  muumi prox 600 rs

  Minkälainen reitti mahtaa olla Muonio-Parkalombolo-Lannavaara-Saivomuotka-Muonio tällähetkellä? Onko ura missäkunnossa tuolla välillä ja saako tuolla lenkillä pyörittää jänkällä rinkiä vai onko kieltoalueita? Bensaahan tuosta lenkiltä ei taida saada mistään?
   

Suosittele tätä sivua