RX-1 "jurisee"kiihdytettäessä

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä MrJuppe, 16/1/10.

 1. MrJuppe

  MrJuppe Guest

  Kyllä nyt koittelee ???
  Ajelin eilen jääreittiä ja korvaan otti vaimea vouvouvou-ääni oikealta.Se tuntui kiihtyvän nopeuden mukaan.Kurvasin heti takas kotiin päin,ku aattelin että joku laakeri jossain nyt tuli tiensä päähän.Kun koti alkoi näkyä niin kurvasin umpiselle ja heti pitkää vasenta vedätätteässä annoin kunnolla hanaa ja kuului paha rääkäisy jostain.Päästin kaasun heti ja köröttelin kotiin.Tänään käyttelin kelkkaa pukilla,nii kuulu se vaimee jollotus taas.Sitte laskin perän alas ja ja yritin ajaa,nii heti kun kaasutti reilummin,nii kuulu se paha jurahdus jostain etu oikealta.Oisko menny vetoakseleiden laakerit?
  Mites ne vaihtaa kotikonstein?
  Jarrusatula irti,levy irti,kotelon kansi irti,rattaat&ketju irti ja sitte kotelon pohja irti?Lähteekö laakerit irti esim.hylsyyn lyömällä/puristamalla?Mites kootessa,liimoja?
  Tarvis saada semmonen hätäapu korjaus joka kestäis n.1500km.
   
 2. Härde

  Härde Well-Known Member

  Vs: RX-1 "jurisee"kiihdytettäessä

  Mitenkäs löysällä matto on? Saattaa hyppiä yli ja siitä kurahtava ääni. Sama saattaa aiheuttaa kovalla alustalla "vouvou" äänen.
  Se ketjukotelo kannattaa vilkasta kans sisältä. Saattaa myös kulunut tai muuten viallinen ketju aiheuttaa "jollotuksen". Itsellä jumiva ketju aiheutti juuri tuollaisen äänen RX:sä.
  Ei ole iso homma päästellä laakereita irti, juuri hylsykonsti toimii mainiosti. Suurempi vaiva koko ketjukotelon irroittaminen kaikkinensa.
  Suosittelen uutta kotelon kannen tiivistettä, jos nykyinen kovettunut. Maksaa parikymppiä ja huomattavasti siistimpi kasata, kuin liimalla avustamalla. Lisäksi jos laakerit vaihtelee, kannattaa suosiolla hommata uudet stefat koteloon.
   
 3. MrJuppe

  MrJuppe Guest

  Vs: RX-1 "jurisee"kiihdytettäessä

  Toi maton kireys mulla ei tullukkaan mieleen.Se ehkä on hivenen liian löysällä,olen sitä joskus aieminkin katsellut mutta en kiristänyt kun en arvellut siitä olevan mitään haittaakaan.Sopis toi ylihyppely kyllä kuvaan siinä mielessä että ääni kuului juuri kaasuttaessa tela maassa.Kun kelkan perä oli ilmassa (pukilla) sitä jurahdusta ei kuulunut,ainoastaan jollotus.
  Täytyykin ensviikolla heti kun kerkee kiristää mattoo,jos se vaikka auttais.Miellellään rupeis aukaseen tota koppaa vasta kauden jlk,mutta pakkohan se on jos ääni ei lakkaa.
  Kiitti vinkistä.
   
 4. Härde

  Härde Well-Known Member

  Vs: RX-1 "jurisee"kiihdytettäessä

  Suosittelen kuitenkin tarkistamaan sen ketjun, jos et ihan äsken ole katsonut.
  Samalla saat tarkistettua onko laakereista lähtenyt "mujua" öljyn sekaan. Kuitenkin pelkkänä tarkistuksena pieni vaiva.
  Telan aiheuttama jollotus yleensä vaimenee, ellei jopa katoa, pehmeässä lumessa ajaessa. Kurahdus viittaisi omien kokemusten perusteella kuitenkin telan hyppimiseen vetopyöriltä. Näin kävi jopa niillä kaikkien kehumilla läpivetävillä "nonslip" ;D kiekoilla.
   
 5. iso-R

  iso-R lynx sport touring 800

  Vs: RX-1 "jurisee"kiihdytettäessä

  myös variaattoriakselin laakerit kannattaa katsoa..
   
 6. Kallone_

  Kallone_ Well-Known Member

  Vs: RX-1 "jurisee"kiihdytettäessä

  varin akseli ja veto akselin laakerit melko varmaan lopussa eli ketjukoppa auki ja laakerit ja stefat sinne ja vetarin laakerit eli sille aksilalle mikä mattoo pyärittää
   
 7. MrJuppe

  MrJuppe Guest

  Vs: RX-1 "jurisee"kiihdytettäessä

  Kävin just tsekkaan ton maton kireyden.Oli kyllä tosi löysällä.Kiristin sen ohjekirjan mukaisesti:10kg:n vedolla pistin raoksi 25mm.Nyt se alko juriseen tela ylhäälläkin heti kun antaa nopeesti kierroksia lisää,eli kohdistusko laakereihin nyt kovempi vastus kun tela on kireellä ja resonoi sitte nyt helpommin?Voihan se olla myös toi ketju.Täytyy huomenna alkaa purkaan ja tutkiin.
   
 8. Härde

  Härde Well-Known Member

  Vs: RX-1 "jurisee"kiihdytettäessä

  Kuulostaa nyt paikallistuvan vetarin laakeri ongelmaksi.
  Kai kuitenkin kiristit maton pyörimään suoraan?
  Sitten vielä yksi ajatus: Ei kait alla ole venäläinen tela? (Vaihtoehdot lisii ongelman edetessä :) )
   
 9. MrJuppe

  MrJuppe Guest

  Vs: RX-1 "jurisee"kiihdytettäessä

  Rikkoontuneeksi vetarin laakeriksihan toi sitte osottautui,niin kuin porukat täällä veikkailikin.Öljyt oli aika harmaat ja kopan pohjalla hienoa metallimutua aikalailla.Laakeri oli menny kopassa niin sököksi,että useita kuulia oli jauhaantunut hienoksi puruksi.Tuntuu kummalta että niitä kuulia ei ole kuitenkaan irrotessaan mennyt ketjun ja rattaan väliin vaurioittaen niitä.Noh nyt on uudet laakerit ja stefat kopassa sekä kannessa.Huomenna kasaan ja baanalle.
  Kävi vielä semmonenkin mielessä,että oisko toi laakeri menny jo edellisellä omistajalla vähän rikki ja ois vaan kuulan rippeet otettu pois ja pistetty uudet öljyt koteloon ja löysätty matto? ::)
  Noh,ei kait kukaan niin tekis,on vaan meikäläisen huonoa tuuria.Kelkkaan ei oo vaan vielä mulla kerenny paljoo tulla kilometrejä,ku just ostanu sen...
   

Suosittele tätä sivua