Sidewinder vs. Viper

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Wyfell, 6/3/23.

 1. Wyfell

  Wyfell Active Member

  Vanha kelkka myyty jo kaks viikkoa sitten. Kelkkakuume alkaa olla jo kohtuu kova. Etsinnässä yleiskelkka saaressa mökkeilevälle. Puolet ajosta reiteillä, 30% siirtymiä mökille yksin tai kaksin ja loput umpista. Mitä eroa noilla Yamahan malleilla on ja sopiiko joku noista mulle?
   
 2. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Toinen turbo koneella ja toinen ilman turboa. Viperissä se hyvä puoli että voi huoletta ajella hiljempaakin koska siinä on lisäjäähdytin flektillä mitä sidewinderistä ei löydy vakiona. Jos ei tarvi turbokoneen tehoja niin mie valittisin viperin ja jos taas tykkää että on tehoa niin sidewinder, on siinä vain mahtava se moottori.. toki monelle riittää kyllä ne viperinki tehot.. minkälaista ajoa sulla on? Mulla on ollu sidewinder ja viper ja sanoisin että yleiskäyttöön viper parempi
   
  Wyfell tykkää tästä.
 3. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Parhaiten 2 päällä ajettavaks sopii varmaan winderin stx malli, kun siinä valmiina jo kunnollinen kahden istuttava penkki. Maton pituus on myös kohtuu pitkä eli 146".

  Reitille yks päällä paras max 137" pitkä, vissiin uudemmat xtx 146" soveltuu myös hyvin reittiajoon. Tuolla 146":lla pitäis pärjätä kohtuullisesti myös ummessa.

  Btx ja mtx on sitten enemmän umpisen laitteita.

  Tehojen puolesta Viperillä pärjää joka paikassa. Winderissä on sitten vähintään riittävästi tehoa joka paikassa ja jos vielä jää kaipaamaan lisää niin tehokittejä löytyy.
   
  Wyfell tykkää tästä.
 4. Wyfell

  Wyfell Active Member

  Kyllä Viperin tehot varmastikin riittää ja tuo lisäjäähdytin on varmaan hyvä. Matto saa olla mielellään 140-150" pitkä. Keula ei mielellään kauheen kapea. BRP miehet aina kauhistelevat Yamahan keulan painoa, mutta ei se varmaan 900ACE paljon sen kevyempi ole. Tuo winderin stx voisi kiinnostaa myös, mutta ei niitä paljon käytettynä ole tarjolla.
   
 5. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Kyllä mitä noita kelkkoja ollut tässä lähipiirissä ja itsellä niin Sidewinder on omasta mielestä painavin. Itsellä 900ace niin kyllä sitä vielä vaikkapa tallissa keulasta ja perästä keventelee, mutta Sidewinder on keulasta jo tosi painava.
   
  Wyfell ja Kamppi tykkäävät tästä.
 6. Vesukka

  Vesukka Rs Venture, Bd 3700 re

  Ajossa ei niinkään Sidewinderin paino tunnu hyväkuntoisilla reiteillä. Patikossa huomaa kyllä nelarikoneen painon, mutta samaa valittelevat brp puolella.

  Itellä alkupään rs venture tf tourinki kelkkana. Kyllä sillä mielellään ajaa reitilläkin, kun vaan ei oo patikkoa. Ummessa menee kaasulla, mut jos ihan höttöä, niin tuo alkuperäinen matalaharjainen ripsaw on kyllä huono, vaikka matto on n. 3900 pitkä. Konehan näissä on lähelle Viperiä vastaava, oliko Viperissä n. 135hp ja tässä 120hp.

  Kannattaa käydä kokeilemassa eri vaihtoehtoja, nii varmaan selkiytyy parhaiten, mikä sopii itelle..
   
  Kamppi ja Wyfell tykkäävät tästä.
 7. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Viperi on selkeesti keveämpi. Olkoon kyseessä kapea ja mutkainen ura tai normi pohjosen patikko. Viperi ei kerää juurikaan lunta telatunneliin koska ei ole kuin pienehkö kenno. Toki tehoja vakio winderis on kivasti ka kerää nopeutta hyvinkin nopsaan. Mielestäni viperin kulkupuoli on riittävä. Tohdin noin sanoa kun molemmista on kokemusta niin puunkierrossa kuin lapin selkosilla ja lanatuilla reiteillä.
  Minä en laittaisi lisäpenkkiä kumpaankaan. Telatunnelin takaosa ei vain kestä, niitit nitkuu väljäksi. Ei merkitystä vaikka ois heavy dyti takapuskuri. Senkin todennut... Eikä liioin kärsi vetää rekeä, saman tekee liitokseen.
  Ite ettiny viperia uudestaan aina välillä. Vaan tuntuu olevan hyvin pidettyjä vähän tarjolla.
   
  Wyfell tykkää tästä.
 8. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Kyllä noista kahdesta jos pitäisi valita, niin Viperiä ei tulisi ikinä. Ennemmin vaikka Nytro, se sentään oli kelkka.
  Sidewinderi alle, etsit 146";sena niin saat mukavan sekakäytön kelkan.
  Muutama pikkuinen hienosäätö ja nauraen horisonttiin.
   
  bavo ja Wyfell tykkäävät tästä.
 9. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  @Fiiberi , ei perhana viperia Nytroon pirä verrata. Toki Nytro rungolta jämäkkä verrattuna viperiin. Mutta, raskaampi. Tunnustan, en omaa ajokokemusta Nytrosta. Kaikki noi on ok kun tietää mihin käyttötarkoitukseen vehje on valittu. :D
   
  Wyfell tykkää tästä.
 10. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Nytrossa oli moottorinohjaus kunnossa, toisin kuin Viperissä. Tämä viimeinen softaverio Viperissä on jo sinnepäin.
  Keväällä 2013 kun veteli Nytrolla kaasupohjassa kulkevan Viperin ympärillä rinkiä ja varaa oli vieläkin kirrata, meni maku koko amerikanvehekeestä.
  Btw. Nytron ja Viperin painoero on muutama kilo. Painopiste on erilainen.
   
 11. Makestain

  Makestain SR Viper XTX & Nytro RTX

  Kuulostaa Viper sopivammalta mitä kerroit "yleiskelkka saaressa mökkeilevälle", "kaksin". Mulla on 141" Viper (ja Nytrokin), Winderista vain puolen päivän kokemus. Tuolla Viperilla voi poiketa reitiltäkin (Viperilla oma malli umpiselle). Winder on raskaampi kuten jo todettu, kone on kyllä hieno. Tuon Winderin vuokraamisen jälkeen totesin että en tarvitse tuollaista, Viperin tehot varsin riittävät pohjoisen nopeille reitelle. Minulla ei ole käsitystä millaista noilla on ajaa kaksi päällä, vuokraan tuohon paremmin soveltuvan keksinnön kun tarakkaharakka pyytää kyyditystä.
   
  pezq^ ja Kamppi tykkäävät tästä.
 12. Rauta

  Rauta Well-Known Member

  Viimeinen softa Viperissä, mikäköhän on viimeinen?
   
 13. Wyfell

  Wyfell Active Member

  Kyllä tuo Viper kuulostaa enemmän oikeelta. Vähän mietityttää, saako siitä kakspaikkasta jos kerran runko ei kestä. Tosin kakspäällä ajelut tapahtuu lähinnä mökkireissuilla, eli liikutaan järven jäällä eikä missään patikossa. Vetokoukulle vois olla käyttöä jos haluaa talven aikana kuskata tavaraa saareen tai sieltä pois. Koeajo ei välttämättä järjesty kovin helposti ainakaan täällä itä-Suomessa. Reitit meillä on pahaa patikkoa, joten keveydestä on etua samoin kuin hyvästä alustasta kunnon iskareilla. Reiteillä minä liikun singlenä. Ei siellä pirukaan istu kyydissä. Silloin tällöin on mahdollisuus päästä vähän puunkiertoon. Maasto on aika tiheäpuustoista ja kallioista, mutta en silti halua mitään hirmuista vuorikonetta, koska semmosella ei oo kiva mennä reitillä. Täytyy vähän miettiä. Budjettikin rajoittaa. Haluaisin pysytellä nelinumeroisissa summissa...
   
 14. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Viperissä on melko pitkä ja tilava sohva se istuin. Satunaisesti siihen kyllä vaimon sai kyytille ilman lisäjakkaraakin, jos ei matkat ole jäällä pitkiä.
   
 15. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  Katso myös arctic cat crosstour 7000 malli, se on viper 141" hiljaisemmalla voimansiirrolla, eli leveä keula, saat ison tuulilasin, peilit, lisäpenkin, tarakan, vetokoukun ja sille tehdyn takapuskurin, sukset taisi olla mallia ohjaustehostin eli jos arvostaa kevyttä ohjausta niin hyvät.
  Mutta kuten @Fiiberi sanoi Nytron moottorinohjaus on ihan toista maata kun puhutaan voimasta ja siitä kun kaasua painaa se laite kiskoo ja repii vrt Viper, mulla oli 18500km menty Nytro toimi kuin junan vessa, myös starttauspuoli on kunnossa. Jos joku vaan suomessa möisi eri tekijän tukivarsia irrallaan ja settejä tuohon niin itse voisi harkita uudelleen Nytron ostoa. Mountaintech taitaa olla ainoa joka nyt enää valmistaa 2" eteenpäin vievää jolla saisi akselivälin oikeaksi.
  Kaksi viperiä ollut ja kaksi Sidewinderiä, Sidewinderin moottorinohjaus on kuten kuuluu ollakin ja voimaa on :D.
   
 16. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Tähän huomioksi, että Yamaha ei ole antanut hyväksyntää kaksipaikkaisuudesta muille, kuin kahdenistuttaville malleille kuten RS Venture tai SRViper STX 146"DX jne. Täten myöskään tyypitystiedoissa ei ole kaksipaikkaisuutta merkittynä, joka tarkoittaa jälkiasenteisella tuplajakkaralla rikesakkoa virkavallan toimesta, jos virkaintoinen sinivuokko sattuu vastaan.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 17. Zombie

  Zombie Raskassointinen flyygeli

  Wartsussa ratkaisin ongelman, kun käytin kärryllä konttorin pihassa. 10min ja ote kahdelle. SeatJackin istuin, katsuri tyytyväisenä myhäili, että hyvin istuu :)
   
  Kamppi ja Vesukka tykkäävät tästä.
 18. Swamper

  Swamper Well-Known Member

  Se että kestääkö runko ja niitit on ihan käyttäjästä kiinni. Edellisen 141viperin ostin 2tkm ajettuna ja rungon niitit oli kaikki ajettu irti. Nykyisessä 162" 8tkm mittarissa. On tuplapenkki ja rekiä vedetty vesikoissa ja joka niitti on vielä kiinni.
   
  Kamppi ja Vesukka tykkäävät tästä.
 19. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

  En sanoisi käyttäjästä kiinni vaan käyttäjän ajotavasta ja paikasta jossa päästellään, kyllähän se 100kmh patin päällä möyttäen on eri asia kuin tasabaana 60kmh, olen itse myös hyväksynyt se että muutkin merkit pehmenee....
   

Suosittele tätä sivua