Ski-Doo 2021

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Driver, 13/1/20.

 1. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member


  Ja ihka oikiana matteenpään näkösenäo_O
   
  Fudge ja pezq^ tykkäävät tästä.
 2. Driver

  Driver Summit X Expert 154" & RS600

  Jos mietitytti turbon hyödyt meidän pusikoissa niin enää ei. Tuolla syvässä lumessa ero ahtamattomaan on iso. Siinä missä tavallisen 850 mattovauhdit alkaa "hiipumaan" tai eivät enää kasva, niin turbo vaan vetää entistä kovemmin. Minkäänlaista viivettä moottorin toiminnassa ei ole, "smooth as butter" kuten yksi kanukkikaveri sanoi. Hämmästyttävän hyvin toimii jo vakiovoimansiirrolla, ainoa mitä itse kaipaisin lisää niin hereyttä heti alkuun mutta se pitää ottaa sitten työnalle kun aletaan drt:tä räätälöidä näihin. Suurimmalle osalle veikkaan tuon vakiovoimansiirron riittävän loistavasti. Toki sitten se kysymys että tarvitseeko kaikki tälläisen, niin varmasti ei. Normi 850 riittää suurimmalle osalle aivan hyvin, ja enpä sano että omillakaan taidoilla välttämättä tarvitsisi ekstravoimaa :D Mutta eipä tuosta haittaakaan ole kun se veto sen verta sivistyneesti tulee ulos. Kyllä se kuume saada oma turbo ensikaudelle vaan nousi, toivottavasti saadaan 154" töpöhäntään tämä. Mutta pianhan sekin selviää.

  Ruotsissa eräs yksilö kävikin jo mcexpressin dynossa ;) siitäpä sitten myöhemmin lisää kun snowriderin uusin painos tulee julki. Mutta aika erillaiset ne teho- ja vääntökäppyrät on kuin ahtamattomassa.
   
  jaffa tykkää tästä.
 3. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Nytro 141"

  No on varmasti vääntöä varsinkin kuten aiemmin taisin kirjoitella, jos vääntöä saa lisää 2T alakiekoille niin minullekin passais reittiajuun niitä huipputehoja niinkään tartte :D.
   
 4. Nipademu

  Nipademu S-D Iron Dog 600R 2019

  Eläpä höpötä.
  Vatas Villen talon nurkalla, siinä Esson baarin kupeessa on sen verran jyrkkää penkkaa, että alta 200 heppaisilla kannata edes tarjota!
   
 5. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member


  Tuon tbon penkityksen näkee täältä,
   
  FFoxi ja mikzar tykkäävät tästä.
 6. M.E.A

  M.E.A XRS 850 137"

  juketsu, jaffa ja mikzar tykkäävät tästä.
 7. mikzar

  mikzar Well-Known Member

  Sehän tulis tuo 146 freeride (Nordik 300) shortynä suoraan tehtaalta, jos ennakkoon tilaisi. Turbolla tuota 146 ei taida edes saada ja tuon McExpressin dyno videon jälkeen ei tuo turbo moottori olisi itselle edes vaihtoehto. Sen verran onnettomat oli teho käyrät. :confused: Saa nähdä miten pahaksi kuume vielä tässä kevään mittaan nousee. Väritys on onneksi sen verran ruma, että vähentää kuumeilua kohtuu hyvin Screenshot_20200213_054100_com.android.chrome.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 13/2/20
 8. M.E.A

  M.E.A XRS 850 137"

 9. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Scandickin uudistunut.
   
 10. Nipademu

  Nipademu S-D Iron Dog 600R 2019

  Saa olla tyytyväinen, kun vielä löytyy sentään 129-pätkä mallistosta. Jokohan se putoaa pois ensi vuonna?
  Tuo näyttöön saatava GPS olis kova sana, mutta saattaa nousta hinta samaan luokkaan, kuin Audin ensiasennusnavit :)
   
 11. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  On kyl Ski-Doolla melko kattavat uudistukset taas. Ei voi ymmärtää, miten ne pystyy vuodest toiseen tollaseen?
  Nopeella vilkaisulla bongasin nää hommat:
  - Uusi 600 moottori. EFI, 85 hv, korvaa kaasarimallit ja föönit.
  - Uus tundra. 154 ja 146 versiot. ACE ja EFI moottoreilla
  - X-RS uus alusta. Taitoo lähentyä PPS:ää entisestään.
  - X-RS leveämpi keula
  - Uudet Skandikit, myös 60 leveenä.
  - Uus mittaristo, jossa GPS, intercom ohjaus jne. Monivärinäyttö sekä Bluetooht. Myös puhelimeen tuloo joku sovellus.
  - Summitteja tais olla turbona vaikka millä mallilla.
  - Pohjamaalin väriset freeridet.
  - Lyhyrunkoinen 146 freeride.
   
  Korbimotors, Driver, M.E.A ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 12. Deecee

  Deecee Well-Known Member

 13. Deecee

  Deecee Well-Known Member

 14. K.J.P

  K.J.P Lynx Re600 r - 19, X-RS 600 -13

  On taas mallistossa paineita muillekin merkeille..tarttis varmaan esitellä muutakin kun uudet teipit jos meinaa saada markkinaa..
   
  Jukkis tykkää tästä.
 15. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  rMotion X
  The current reference point in snowmobile rear suspensions is the rMotion, but the new rMotion X takes the rider-revered bump absorption capabilities of the rMotion to the next level. Every centimeter of the rear skid was scrutinized to increase capability and comfort, reduce weight, refine geometry and give riders more options than ever before. Developing a suspension this complex and packaging it within a snowmobile takes both innovative thinking and a huge commitment.

  2021 Ski-Doo rMotion X rear suspension
  Boasting a five pound (2.2 kg) weight reduction, the lighter weight suspension reduces the unsprung mass for an even more compliant ride. Revised geometery and a longer rear shock increases travel by a full inch (2.2 cm) with a longer stroke to spread out the impact forces of a bump. All rMotion suspensions, including this new X version, use the best matched length shocks for different track length versions rather than a one size fits all approach – assuring the best level of bump performance.

  The front arm of the rMotion X rear suspension is now slightly longer. By extending the length of the front arm, engineers reduced the angle that forces are transferred into the chassis, creating the ideal weight transfer back and forth. In doing so, the RAS X front end and Pilot X skis grip every corner at the perfect time for a rider to aggressively attack any line.

  RAS X Front Suspension
  2021 Ski-Doo RAS X Front Suspension
  Developed in conjunciton with the rMotion X to optimize chassis dynamics, the RAS X front suspension brings even greater capability to the Ski-Doo front end. With new a-arms bringing the ski stance to 43 inches wide, an additional nearly half-inch (10+ mm) of travel plus the changes from the rMotion X, it tracks true through the harshest terrain and holds a line in the tightest corners with precision.
   
  Hemikoo, Driver ja M.E.A tykkäävät tästä.
 16. Driver

  Driver Summit X Expert 154" & RS600

  Huipputeho on tosiaan suht sama kuten valmistaja sanookin, mutta vääntö/teho läpi kierrosalueen on ihan eri. Laitan ne käppyrät sitten myöhemmin ;)
   
  Viimeksi muokattu: 13/2/20
  mikzar tykkää tästä.
 17. Vilho

  Vilho freeride

  Ihmettelinkin että mikä helvetin nykyajan mittari se ski-doon vuosi sitten esitelty oli, mutta olikin välivaihe ja nyt mentii muista ohi rytinällä.
   
  Driver ja jaffa tykkäävät tästä.
 18. perttuni

  perttuni AC XF800 2012

  Amerikan joihinkin mittauksiin vertasin niin ei tuossa nyt paperilla niin kauheaa eroa ole tuon turbon ja tavallisen kanssa. Toki eri penkit voi antaa vähän eri tuloksia. Turbo näyttää vähän aiemmin tuottavan tuon maksimitehon eli hieman alempana on ne väännöt( tuossa 7000-7500 rpm:n kohdilla isoimmat erot taitaa olla). En sitten tiedä miten moni siitä hyvin pienestä lisätehosta on sen +3000€ valmis maksamaan ( dollareissa hintaero on tuota luokkaa). Lisäksi toki tämä systeemi tuo lisäpainoa jonkin verran.

  Mutta mielenkiintoisia uudistuksia tuli BRP:ltä. Tuo 85hp 600efi on varmasti hyvä ja luotettava budjettiluokan moottori. Näyttäisi olevan imusarjaruiskulla ja ilman pakoaukonsäätimiä eli hyvin perustekniikkaa. Varmasti monenlaiseen käyttöön soiva peli.
  Uusi telasto Renegadeen tuli ainakin ja se näytti mielenkiintoiselta. BRP:n telastot perinteisesti pelaa hyvin, joten en sitä epäile, mutta omaan silmään pisti etupukin yläakseli, joka on heppoisen näköisesti kiinni, kun ei ole mitään kulmavahvikkeita.
   
 19. Driver

  Driver Summit X Expert 154" & RS600

  Voin sanoa että sekä paperilla että käytännössä ero on huomattava, toki jos tuijottaa vain huipputehoa niin varmaan ei kannata ekstaa maksaa siitä muutaman kilon lisäpainosta.
   
 20. FFoxi

  FFoxi Khaos, Ski-Doo Renegade & 5900 LTS -91

  Onkhan tuo uusi 600 EFI neste vai puhallinjäähdytteinen? Toivottavasti olisi ilma, mutta varmaan nestekone se on. Kevyt puhtaasti käyvä fööni olisi kyllä huippu juttu esim. Tundraan/Scandikkiin.

  Skandic SWT huippujuttu, että vielä tulee kunnon mettäpelikin 60cm matolla. Vielä on siis joskus toivoa tuollainen saada alle, kun ajot rauhoittuu.

  Noista elektroniikkahienouksista ei taida oikeasti iloa tulla kuskille, kuin hinta nousta. Taas.
   
  Fred Scuttle tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua