Ski-Doo 2021

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Driver, 13/1/20.

 1. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Niimpä ja se että miksi ne ilmottaa että 165hp meritasolla? Ei mittään hyötyä täälä jos nuin :D:D:D
   
  petes88 tykkää tästä.
 2. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Nii jännä turbo ku merenpinnan tasola ei ahda ollenkaan... :D
   
 3. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex ja ylipainopiano mtx 153" -20

  Sieltähän se turbo tulla tupsahti, vaan paljon jäi kysymysmerkkejä. Aluksi 165" summitti tarjolla mutta mihin muihin ensitalveksi saatavilla. Toteutus ilmeisesti niin että ilmanpaineen mukaan säätää ahtopainetta eli näille korkeuksille turha laite kun on sama vapari teho käytössä, tosin softaamalla sitten tännekkin enemmän voimaa tarjolla.

  Nyt on saatu se 2t malli tarjolle niin saadaan odottaa pollen ja katin vastausta tulevaisuudessa. Mielenkiintoinen laite kyllä jos saisi minulle sopivampaan malliin asennettuna eli freeride 146" tuolla tekniikalla ja 4v takuulla maistuisi kovasti mutta eka vuoden malliin en tartu.
   
  andyman ja Fudge tykkäävät tästä.
 4. perttuni

  perttuni AC Bearcat 3000 lt -17

  Eikun lisää tehokilpaa, mielenkiintoista. Toki nyt tästä voisi päätellä, että se on kuitenkin 165hp max. Hintaa huvikseni katoin, että jos normi Summit X on Suomessa 3000-3500€ kalliimpi kuin amerikassa niin tämähän ois sitten luokkaa 21-22k€ jos menis samalla suhteella.
   
  Fudge tykkää tästä.
 5. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Nytro 141"

  Niin olikos tuossa julkaisussa että 16päivä ruvetaan toimittamaan rapakon takana asiakkaille?
   
  andyman tykkää tästä.
 6. Driver

  Driver Summit X Expert 154" & RS600

  Kyllä se on nyt peli avattu, ja voi näin konepuolen insinöörinä sanoa että melkoisen tempun tekivät kun tälläinen saatiin ihan kaupan lattialle asti. Mielenkiinnolla odotellaan millainen mallisto ensikaudella on tarjolla :D 154” expert rungossa olisi kyllä kuningaspeli :cool:
   
 7. Viikinki

  Viikinki BD RE3700 -15 ... uudesta jo haaveilee!

  Elikkäs melkein tällänen? https://www.ski-doo.com/content/dam/ski-doo/Global/MY2021/Documents/Spec-Sheet/EN/BRP_Ski-Doo_Spec Sheets MY21_EN_Summit 850 e-tec Turbo_FINAL (1).pdf
   
  Driver tykkää tästä.
 8. Driver

  Driver Summit X Expert 154" & RS600

  Viikinki tykkää tästä.
 9. Vilbur

  Vilbur Well-Known Member

  Ei varmaan tule eurooppaan, mikäli on korkeuen mukkaan säätyvä ahto. Mikä järki niitä edes olisi tuua kun ykskään niistä ei pysyisi takuukamppeena?
   
 10. mikzar

  mikzar Well-Known Member

  Ei tuolla moottorilla täällä mitään tee, kun on vain turbo avusteinen ja tuskinpa ahdin pyörii muualla, kuin riksulla ja sielläkin joutuu aika korkealla huipulla ajamaan. Todella pätevä keksintö kyllä rapakon takana missä ajavat korkealla...
   
 11. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex ja ylipainopiano mtx 153" -20

  Ei ole enää pelkkä suorasuikutus kone kun lisäsuuttimet on imusarjassa.

  Btw, kuvassa näyttäisi kuin olisi jossakin mökissä olohuoneen pöydällä tuo pata esillä :D
  Screenshot_20200114-004244_Facebook.jpg
   
  Fudge ja Jukkis tykkäävät tästä.
 12. JONAKKAL

  JONAKKAL Well-Known Member

  Nyt pittää saaha leveätelaseen tuo kone! expedition extreme turbo :D
   
  Driver, petes88 ja Jakke_ tykkäävät tästä.
 13. mikzar

  mikzar Well-Known Member

  Onhan tuossa vapari 850 koneessakin suuttimet imusarjassa ja sit toiset on suorasuihkuna sylinterin päällä
   
  Marne79 ja JiiKoo tykkäävät tästä.
 14. andyman

  andyman Well-Known Member

  Ensi perjantaina ostettavissa liikkeistä :)
  Näitä tulee menemään aivan varmasti suoraan virityspajoille missä ne pistetään osiksi ja aletaan katsomaan että missä on ne ensimmäiset halvat hevoset ja mitä tarvitsee tehdä että saadaan vähän reilummin voimaa ulos.
  Ensimmäisenähän käydään luonnollisesti tuon moottorinohjauksen kimppuun.

  Aivan mahtava juttu tämä, en uskonut että tälläistä tapahtuisi näinä ilmastoahdistuksen aikoina.
   
  Driver ja Fudge tykkäävät tästä.
 15. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Turbo tuskin lisää päästöjä sen kummemmin. Taitaa vaan palaa puhtaammin ylemmissä korkeuksissa. Eiköhän tuon turbon tuominen ole ollut enemmänkin tekninen haaste.
   
 16. andyman

  andyman Well-Known Member

  Ei niin, mutta jos on seurannut maailman menoa viime aikoina, niin valmistajat ilmoittaa päivämääriä millon polttomoottoreiden valmistus lopetetaan ja keskittyy täysin sähkömoottoreihin yms. Ei dieselmoottoreiden valmistus ole perusteltavissa päästöillä, mutta silti sitä vaan ajaetaan eteenpäin.
  Se että tähän maailman aikaan joku valmistaja laittaa "kaikki" paukut 2-tahti turbomoottorin kehittämiseen on aivan uskomatonta ja hienoa.
   
  Korbimotors, arzka-, Nipademu ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 17. Karpalet

  Karpalet Well-Known Member

  Eli tämä oli jälkijunassa julkistettu 2020-malli, joka toimitetaan rapakon takana jo tälle kevättä? Liekö ollut vielä kehittelyä ja viimeistelyä, kun ei julkaistu samaan aikaan muiden 2020-mallien kanssa, tai sitten vain tyylipuhdas mainoskikka, jolla saadaan hehkutusta lisää vielä tälle kaudelle ja etumatkaa muihin valmistajiin.

  Ainakin kehitystä tapahtuu jo siinäkin mielessä, että yleensä tähän aikaan julkaistaan jo 2021-mallit joka saralla kelkkabisneksessä, hyvä kun ei jo 2019 vuoden puolella.

  Saapa nähä, koska ja millä ehdoin EU:n direktiivien alueelle tulee 2t tehdasturboa, ja koska LYNX tekee saman tempun. Liekö testaavat jo.
   
  petes88 tykkää tästä.
 18. Poikanen

  Poikanen BoonDocker DS4100 850 E-TEC -18

  Jänniä nämä puolikausijulkistukset, joita nyt näyttää tupsahtelevan ajoittain. Silloin 2 vuotta sitten tais olla etec 600R heti Suomessaki ajettavana, joten eikhään näitäki luulis olevan :)
   
 19. Janme

  Janme Well-Known Member

  Hankala uskoa, että tuosta pannusta otettas paljon enempää tehoa matalissa maissa tehasturbolla, joten saapa nähdä tuleeko tänne puolen meriä myyntiinkään. Ja kuinka moni olisi loppuviimein valmis maksamaan tuhansia turbosta, josta hyödyt saa irti käytännössä vain niillä jo mainituilla korkeimmilla Riksun huipuilla. Tokihan ne ylimääräset tehot softaamalla saa käyttöön, mutta mahtaa takuu raueta ihan samaan malliin ku jälkiasennussarjoillakin. Pohjois-Amerikassa kyllä varmasti kova juttu, kun saadaan oikeasti merkittävä ero tehoissa muihin kakstahtisiin.

  Eilen tuon herutusvideon perusteella jo kaverille meinasin, että jos 850 turbo tulee, niin tulee säätymään niin, että tehot tulee säilymään tuossa olemassa olevassa korkeuden muuttuessa. Vähän kyllä veikkailin myös hybridiä, että saatas lisäpiikkiä tehoihin yläkorkeuksissa, mutta tais mennä vähän överiksi. :D
   
  petes88 tykkää tästä.
 20. Somppi

  Somppi 153" BTX Winderi -20 Xtrim RE 800 -17, RE 600 -14

  Jos vanhat merkit paikan pitää niin 2021-2022 talveksi saa boondockeria turbolla vaikka varainaisesti turbosta ei ole mitää hyötyä suomessa suomessa ajaville.
  Epäilen myös että mainoskikka ja saavat myityä osalle asiakkaista uudet kelkat nyt kun on expertti summiteis 1000mailia mittaris.
  Lisäksi mahdollisesti suojas ettei kilpailijat täksi kaudeksi julkaise turbojansa (polariksella ainakin on varmasti turbo jo työpäydällä) jos olisi kesällä julkaistu että tulee turbokelkka olisi kilpailiat voinu hätäillä omien julkasus tälle kaudelle.
   

Suosittele tätä sivua