SKI DOO DMax 770RS

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Kertturacer, 28/2/15.

 1. Kertturacer

  Kertturacer Well-Known Member

  DMax 770 RS 26.2.15

  Ostin vuonna 2008 tollasen XP-runkosen Ski Doo 600 RS:n tarkotuksena ajella hieman noita enskakisoja


  Monethan kyllä muistaa nuo surullisen kuuluisat RS-mosat, kun ne tykkäs sulatella mäntiänsä.
  Meikäläinen ei kerenny kisata ensimmäistä kisaakaan, kun jo sai männän ja pytyn vaihtaa. Ei auttanut suuttimien suurentaminen, vesiletkun kuristaminen, bensapumpun suurentaminen, kohon rajotintappien lyhentäminen, hoikempien neulojen vaihto, powerjettien blokkaus…Puhumattakaan pitkistä/pätkistä pa-letkuista tankin sisällä, kaasun pumppauksista/pimppauksista ajaessa!!
  Tällaisia tuli puolenkymmentä: Plus pytyt..
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Sitten joku täällä foorumilla kerto, että heivatkaa se stingeri siitä putken päästä, niin alkaa kone kestämään!

  [​IMG]
  [​IMG]

  Ja siihen loppu tuhakuppien teko meikäläisen osalta. On saanu päästää läpi monet kisat ilman koneremppaa.

  No, tallissa on edelleen tuo samanen kelkka ja kun kipuna tuohon enskaankin on hiipumaan päin, niin päätin laittaa tuohon xp-runkoon hiukan tehokkaamman myllyn, ihan tuollai vaan reittikäyttöön. Runkohan tuossa on edelleen hemmetin hyvässä kuosissa.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Kanadalainen DMax Race Innovation on keskittynyt Rotax- moottoreiden modaukseen. Sieltäpä sitten tilasin 770 Stage 1-kitin, joka tulee yhdellä putkella ja vakiosylintereillä.
  [​IMG]

  Tämä kittihän sisältää Rotaxin vakio 800HO sylinterit, jotka on muistaakseni vuoden 2004:stä vuoteen 2007 kelkoissa. Männät ovat kahdella renkaalla olevat Namuran valmisteet. Hyvin ovat samanpainoisia.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Kansi ja palotilat
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  DMax putki ja y-haara
  [​IMG]
  [​IMG]

  Tällainen on kitti kokonaisuudessaan. plus tuo putki ja y-haara.
  [​IMG]


  Päätin kuitenkin säilyttää tuon vakiomosan vielä, joten tilasin CV-TECH:in tehdaskunnostetun kampuran T. Lehtimäen kautta. Käytetyt hyväkuntoiset lohkot ostin Unpilta, kiitos siitä.
  [​IMG]

  Vähän joutu avartamaan lohkossa olevaa koloa, että mahtu tuo laakerikoolin toppari sisään, koska tuo ulompi laakeri oli asennettu toisinpäin, kuin mitä tehaskampurassa oli.
  [​IMG]
  Ja ylälohkoon avarrukset sylinterin helmoille
  [​IMG]

  Vanha, 8000km palvellut engine pois ja uusi mylly tilalle.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Kaasareihin 310 suuttimet aluksi..


  Kone lähtee nöyrästi käyntiin, kunhan sen jaksaa nykästä!
  Heti alusta lähtien huomasi, että koneessa on vääntöä vrt vakio 600. Varsinkin keskialueella se saa kuskin hymyilemään..
  Mutta kaasareiden säädöt eivät olleet aluksi kohillaan; kaasun kun länttäsi suoraan pohjaan, kone kyykkäsi, kun kävi niin rikkaalla. Laitoin pakoanturit y-haaraan, jotta näkisi, missä pakolämmöt liikkuu.

  [​IMG]

  Sen jälkeen uskalsi alkaa pienentämään pääsuutinten kokoa, vaikka aluksi luulin, että niitä päinvastoin pitäisi suurentaa, kun kuutiotilavuus kasvaa! Neuloina käytän edelleen -57 -loppuisia 2-lovessa, jotta kone saisi hiukan enemmän kakkua keskialueella (vakiot -58). Nyt käytän 290 suuttimia nollakelistä aina -15 C:een. Toki ei noin kireällä pakkasella kestä täyttä kaasua kuin sen kymmenen sekkaa, kun jo lämmöt nousee 630:een, johon olen asettanut hälytysrajan (KOSOT). Mikä sitten on se max raja, jossa kestää lämpöjen käväistä?
  Moottori alkoi sitten jossain vaiheessa nostamaan lämpöjä toisessa sylinterissä. Pahimmillaan oli 90 asteen ero sylinterien välillä. Taas olis tullu tuhkakuppitarpeita ilman KOSOA!
  Avasin kaasarit ja syyksi löytyi säijepuoli vaijeri, joka jumitti luistin. Yritin myös resetoida itse TPS:n, kun näyttö huusi SCHECK ENGINEÄ. Ei poistunut, joten piuhan nokkaan liikkeeseen. Löytyihän sieltä pitkä lista. Ne kun nollas, niin muuttu kone hereeksi. Jos mun vakio RS-mylly oli herkkä keräämään kierroksia, niin tämä 770 on vielä herkempi! Kytkinsäädöt ovat samat, klikkerin sai siirtää #5:stä #3:een, jotta kierrokset pysyy siinä 8200 - 8300. Muuten samat palikat kuin kesän sänkikiihareissa, joilla pärjäsi kohtuu hyvin. Ai niin, välitykset muutin; 23:n tilalle 25 yläratas.
  [​IMG]

  Käytin sitten tuolla Ähtärin kylillä kelkkaa dynomittauksessa. Näinhän sitä sanotaan, että viritys on onnistunut, jos teho tippuu alle 20% vakiosta!!
  Suuttimet pienensin aina 270/260, jotka sattu olemaan mukana. Mittaus tehtiin ulkona nolla-asteessa.
  Ei saanut moottoria toimimaan tuossa penkityksessä. En tiedä, mikä vikana. Muutama veto koitettiin, tuossa paras, mikä saatiin aikaiseksi:
  [​IMG]
  [​IMG]

  Pitäisikö sinne puhaltaa enemmän ilmaa, ottaa imukotelo pois, vai mitä poppakonsteja? Se vaan hyytyi täydellä kaasulla. Mutta ajaessa toimii..soon pääasia!

  Vaimentimena Dynoport, vakio vaimenninkin toimii tässä kitissä.
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 2. ITP

  ITP Well-Known Member

  Vs: SKI DOO DMax 770RS

  Näissähän oli myös jotain mujua tankissa tehdas asenteisena..
   
 3. Kafuusti

  Kafuusti 21vm Hardcore Alpha

  Vs: SKI DOO DMax 770RS

  onko tuo kuinka erillainen sitte kuin perus 800 h.o.?
   
 4. jarppijeij

  jarppijeij Rmk axys

  Vs: SKI DOO DMax 770RS

  Mitä tuosa 7500 kohilla oikeen tapahtuu ko tehot katuaa melekee kokonaa? Veikkaisin ite että huutas vähä isompaa kaasaria että sais tuolta ylärekisteristä voimaa enemmän irti. :-\
   
 5. Maunusjokke

  Maunusjokke Lynksi

  Vs: SKI DOO DMax 770RS

  Siinäpä oli paljon asiaa ja kattava reportaasi, tämmösiä rojekteja mukava lueskella kuvineen päivineen.

  Onko paukkunappi paikallaan ? Itte ajelin tuplaputki RS:ää max 650 kosolämmöillä mutta kylläpä sinkkuputkisen varmaan kestää sinne likelle 700 vetää ?

  Toki korvahan kuulee nakuttelut ja rööttäilyt ja tulpanvärihän kannattaa silmätä myös, ei kannata sokiasti sitä Kosoa uskoa.
   
 6. Hippo

  Hippo Well-Known Member

  Vs: SKI DOO DMax 770RS

  Oliko nuo Namuran männät SnoPron, SnowX:n, Protunen, Kimpexin, Spi:n vai Cudneyn laatikoissa?
  Noista minun käsityksen mukaan vain Cudney käyttää parempia renkaita ja laen pinnote on hivenen erilainen, tiiä sitte onko nuo muutkaan sen huonompia nykypäivänä muutoin kuin ainaki renkaat on pehmeämpää tavaraa.
   
 7. Kertturacer

  Kertturacer Well-Known Member

  Vs: SKI DOO DMax 770RS

  Enpä osaa sanoa, kun en ole koskaan päässy kokeilemaan 800-konetta. Jotkut on kertonu, että tämä kone olisi "nöyrempi" tuollaisessa puunkierrossa, eli hyrrävoimat olisivat pienemmät lyhyemmän iskunpituuden takia. Juuri äsken kokeilin kaverin 800 ETEKKIÄ tuolla jäällä; Voi suoraan sanoa, että jotakin puuttuu tuosta etekin koneesta. Ei vastaa kaasuun läheskään niin hyvin kuin tämä, oli nopeus mikä hyvänsä. Toki Etecissä riittää tuota venymistä, kun nopeudet nousee. Mutta teho ei tule niin terävästi ulos. Huiput jäi tuohon meikän kelkkaan 173, parin sentin sohjossa. Välit 49/25
   
 8. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Vs: SKI DOO DMax 770RS

  620 vilkuttelee mulla omassa sekasikiössä punavalo. 660 joskus hehkutellu mutta pääasiassa oon pitäny 600 nurkilla lämpöjä. Mielenkiintoista tarinaa, kyllähän nuo sun kytkinmuutokset jo kertoo että vetoja on enemmän mitä ennen vaikka dynon numerot mitä tahansa näyttääkin.
   
 9. Kertturacer

  Kertturacer Well-Known Member

  Vs: SKI DOO DMax 770RS

  [​IMG]
  Olisiko ne täältä kautta otettu tähän sarjaan. Ne oli valkoisissa laatikoissa, joissa ei lukenu mitään. Renkaissa on tollaset merkinnät.
  [​IMG]

  Syttä on trail-käyrällä.
  Jäällä kun vingutin sen pari kilsaa kaasu pohjassa, niin max pakolämmöt oli noin 610C, siis Koson näyttämät.
  Joo, eikä bensaakaan menny ku 50ltr saankymmenenkilometrin matkalla, gepsissä keskinopeus alle 40km/h (uran raivausta ens vkonlopun safarille...)
   
 10. Kertturacer

  Kertturacer Well-Known Member

  Vs: SKI DOO DMax 770RS

  Järjestin vähän lisää ilmanottoa koneelle. Vaihdoin vitosen suuremmat tyhjäkäyntisuuttimet (50), ja pienensin vielä kympillä pääsuuttimia (280). Nyt alkoi kone toimimaan huomattavasti paremmin, ei enää öhkäse kone, kun lättää kaasun pohjaan nollavauhdista.
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 11. pena78

  pena78 AC 9000rr -18 ,ZX WC-Mod. ,mach-z 800-98

  Vs: SKI DOO DMax 770RS

  Ootko mitannu squissia?

  Tää on kyllä tosi hieno projekti...! :p
   
 12. Kertturacer

  Kertturacer Well-Known Member

  Vs: SKI DOO DMax 770RS

  1.5 mm sain squissiksi. Tuosta dynomittauksesta; Dalyn Dmaxilta kertoi, että tuon dynokäppyrän heitot saattaa johtua esim. siitä, että siinä jarrupiirissä on ilmakuplia veden seassa.
  Ja sanoi, et tämän (RS) moottorin tehomittaus on hankalaa sikäli, että se pitäisi saada hyvin lähelle normikuormitusolosuhteita. Eli moottorin pakolämmöt oltava kohallaan, ilman ja jäähdytysveden lämmöt samaten. Penkitys ilman ilmanputsaria.
   
 13. Reimond

  Reimond Cleated tracks

  Vs: SKI DOO DMax 770RS

  Oliko itse veto tapahtuma kuitenkin ihan normaalin kuuloinen, eli huippukierroksilta tasainen jarrutus?
   
 14. Kertturacer

  Kertturacer Well-Known Member

  Vs: SKI DOO DMax 770RS

  Ongelmahan oli se, että ei saanut tuota konetta ottamaan huippukierroksia kunnolla. Piti "lirputella" kaasulla, jotta sen sai edes jotenkin toimimaan. Kone "kaatui" helposti. Nyttemmin oon saanu sen toimimaan jo huomattavasti paremmin kaasarin asetuksia muuttamalla.
   
 15. Reimond

  Reimond Cleated tracks

  Vs: SKI DOO DMax 770RS

  Joissain uusissa kelkoissa alkas olla sen verran älyä ettei dynötys tahdo onnistua kun rajoitraa kierroksia älytessään ettei matto pyöri. Tässä ei lienee siitä kyse.
   
 16. Derpidy

  Derpidy Well-Known Member

  Vs: SKI DOO DMax 770RS

  Mitä tälle kamppeele mahtaa kuulua ???
   
 17. Kallll3

  Kallll3 Member

  morjes! onko tämä rojekti millä mallilla
   
 18. Kertturacer

  Kertturacer Well-Known Member

  Jos tarkotat tuota mun 770RS:ää, niin kone käy ja kukkuu oikein hyvin. Tuhansia kilometrejä takana. Käytätin moottoria PF-racingilla, jossa Peter kävi sylinterit läpi koneviilalla. Moottorin kaasuvaste parani huomattavasti. 98 bensalla toimii.
   
 19. Kallll3

  Kallll3 Member

  aaivan hienoa että kampe rokkaa!
   

Suosittele tätä sivua